1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Films] Meningen, Reviews, Previews, etc! [Deel 22]

Discussie in 'TV, Film & Series' gestart door Dusky Demon NL, 7 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.477
    Leuk Bevonden:
    8.472
    No love voor Roger Moore? :mad:
     
  2. Grave

    Grave Gym Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.035
    Leuk Bevonden:
    520
    Connery is gewoon James Bond, helemaal voor die periode perfect. Roger Moore is de grappigste Bond, dus als je daar van houd is die de beste. Craig is Bond van tegenwoordig, voor de mensen die liever de oude stijl Bond hadden misschien niet DE bond, maar voor nu past hij perfect, want die laatste Pierce Brosnan Bonds waren echt niet om aan te zien.
     
  3. Hybrid

    Hybrid Well-Known Member

    Berichten:
    33.413
    Leuk Bevonden:
    5.824
    Roger Moore is voor mij Bond. Maar dat komt ook dat ik er mee opgegroeid ben waarschijnlijk. Connery komt daarna voor mij.
    Snap niet dat Craig als beste Bond gezien wordt. Het is nu gewoon een standaard actie film zonder Bond flair. Zelfde was met Brosnan na Goldeneye. Maar misschien past het in het tijdsbeeld van nu, weet het niet.
     
  4. ArtificialFaith

    ArtificialFaith Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.266
    Leuk Bevonden:
    1.540
    Daarom waarschijnlijk :+
     
  5. Grave

    Grave Gym Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.035
    Leuk Bevonden:
    520
    Idd.

    Zag vroeger Dr No als eerste, dus voor mij is Connery de James Bond. Maar vindt Moore en Craig ook prima, ze hebben allemaal hun eigen stijl.
     
  6. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.477
    Leuk Bevonden:
    8.472
    Connery is ook gewoon dé James Bond, maar waarom Tyrant Brosnan als 2e kiest is mij een raadsel. 8)
     
  7. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.008
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Puur uit sentimentele redenen :+
     
  8. Remco

    Remco Guest

    Arme Timothy..
     
  9. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.477
    Leuk Bevonden:
    8.472
    Timothy Dalton is ook gewoon een schrale baas.
     
  10. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.008
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Live and Let Die (197:cool:

    Na de kritiek op Lazenby en het succes van Connery in Diamonds Are Forever besloot Eon maar om een bizar salaris van 5.5 miljoen dollar te bieden om Sean Connery te strikken voor Live and Let Die. Connery gaat er echter niet op in, maar zou later nog schitteren in vele topfilms. James Bond heeft hem geen windeieren gelegd. In de zoektocht naar een vervanger was er zelfs heel even sprake van een Amerikaanse Bond, maar gelukkig vond men hun verstand terug en vond 007 in de Engelse Roger Moore. Dat is echter niet de enige verandering. Maibaum doet niet mee en zelfs mister Bond John Barry slaat een jaartje over. Daarnaast geen Q en Felix Leiter is weer iemand anders en Blofeld is nu echter compleet van het slagveld verdwenen. Het is duidelijk dat Eon niet elk jaar een Bond filmpje uitpoept in dezelfde samenstelling zoals men in de begindagen deed.

    Dat de intro's ook anders zijn opgezet dan tijdens Goldfinger en Thunderball moge ook duidelijk zijn. Vrij weinig actie, maar wel een prikkeling om verder te kijken. Stiekem heb ik dan liever het eerste. De titelsong is natuurlijk geweldig van The Wings, en Paul McCartney lijkt als 1 van de weinige artiesten te beseffen dat hij echt een Bond song aan het schrijven is. Het werk van Binder ziet er ook al wat beter uit dan vorige film.
    Het verhaal is ditmaal zonder SPECTRE, maar met een dictator Dr. Kananga van San Monique. Helaas is dit een fictief eilandje, en dat is toch wel jammer. Had toch toffer geweest als het Puerto Rico was geweest. Daardoor mis je misschien wat binding. Nadat er 4 mysterieuze overlijdingsgevallen plaatsvinden die allemaal naar Kananga wijzen, mag Bond gaan uitzoeken wat er allemaal op San Monique plaatsvindt. Echter, al op de reis erheen komt hij in contact met een zekere Mr. Bigg. Zit er een connectie tussen deze 2 mannen? Het verhaal is redelijk lineair maar toch leuk verzonnen. En dat zonder Maibaum!

    De score is leuk geschreven, maar het is toch geen John Barry kwaliteit. Ook wel te verwachten, want muziek is natuurlijk nog persoonlijker dan regie. Toch moet ik George Martin een compliment geven, want het is zeker niet slecht. Soms weet hij het juiste Bond gevoel te brengen, maar ook vaak zit hij er naast. Zo heeft hij het klassieke Bond riedeltje net wat teveel aangepast waardoor het meer als een soort remix voelt dan een andere versie. Dit wordt al snel duidelijk tijdens de dubbeldekker achtervolging.

    Op San Monique komt Bond in contact met Solitaire (Jane Seymour), met recht de lekkerste Bond babe ever. Wow! Ik krijg al met al het gevoel dat deze Bond weer wat serieuzer en meer volwassen aanvoelt dan de eerdere Hamilton film Diamonds Are Forever, en dat is een goed teken. Het is wel jammer dat Q-branche er niet is, want Moore heeft blijkbaar wel toffe gadgets gehad (bijvoorbeeld die portofoon in een borstel). Sowieso zou het even leuk zijn om Desmond Llewelyn samen met Roger Moore te zien. Want Roger Moore doet het echt goed. Hij is een waardige opvolger van Bond, met voldoende charisma en ook de juiste portie humor. Een blijvertje dus wat mij betreft. Maar de echte ster van de film is natuurlijk sheriff JW Pepper. Mijn god, wat een hilarische vent. Die zou zelfs anno 2011 de lachers op z'n hand krijgen met z'n geweldige accent en opmerkingen :lol:. Sowieso is de hele speedbootscene écht tof, en echt een actiescene die in een Bondfilm thuishoort. Zoiets heb ik de laatste 2 films een beetje gemist. De climax was ook goed. En voor dat je het weet zijn de 2 uur weer voorbij. Na het matige Diamonds Are Forever had ik mijn twijfels bij Hamilton, maar dit is weer een leuke film. Kananga is niet echt een hele toffe badguy, maar Roger Moore is wel de Bond die we weer nodig hebben.

    7.1

    Ranglijst:
    1. On Her Majesty's Secret Service (8.1) 1969
    2. Thunderball (7.8) 1965
    3. From Russia With Love (7.6) 1963
    4. Goldfinger (7.5) 1964
    5. Dr. No (7.2) 1962
    6. Live and Let Die (7.1) 197:cool:
    7. You Only Live Twice (6.8) 1967
    8. Diamonds Are Forever (6.4) 1971
     
  11. Revan NL

    Revan NL Active Member

    Berichten:
    706
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben opgegroeid met Roger Moore als Bond, later ben ik ook de Connery films gaan kijken en achteraf is hij toch wel mijn favoriete Bond. Dalton deed het overigens ook niet onverdienstelijk. Brosnan was geweldig in Goldeneye maar had vervolgens de pech dat de drie films erna een rampzalig script hadden, met als dieptepunt Die Another Day. Ik ben niet de grootste fan van Casino Royale (ik haat poker, dus het hele pokergebeuren duurde mij echt véél te lang), maar Craig is wat mij betreft wel echt de ideale Bond in het huidige tijdperk.

    Na aanleiding van Tyrants bond marathon heb ik Dr. No aangeschaft op Blu-ray (had hem al op DVD maar hoorde er goede verhalen over). Ik moet zeggen dat de Blu-ray transfers van de oude Bond films echt verbluffend zijn (hier zou George Lucas een voorbeeld aan moeten nemen).
     
  12. Jeffer

    Jeffer Pearl Jam

    Berichten:
    472
    Leuk Bevonden:
    0
    Fight Club
    De film kwam wat langzaam op gang maar dit vond ik niet echt storend. Denk dat ik hem over een tijdje nog een keer moet zien nu ik het einde ken. Heel veel tipjes van de sluier heb je achteraf al gezien.

    7.8/10

    X-Men Origins: Wolverine
    Vond het verhaal over hoe hij Wolverine werd wel vet om te zien. Actie was soms net iets over the top maar hij verveelde nooit.

    7/10


    Zo, weer genoeg films voorlopig.
     
  13. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Jammer van die special effects alleen , jezus wat irriteerde ik me er soms aan. Zag er in de originele X-Men films 10x beter uit.
     
  14. Gerjan

    Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.685
    Leuk Bevonden:
    221
    Vanavond Jurassic Park (HD) kijken.. 8) Had er opeens zin in, haha.
     
  15. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#XBWSFINEST#NEKDIE

    Berichten:
    11.441
    Leuk Bevonden:
    17.546
    Voorbeelden?
     
  16. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    De 'klauwen' van Wolverine die er elke keer als crap uitzagen.
     
  17. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#XBWSFINEST#NEKDIE

    Berichten:
    11.441
    Leuk Bevonden:
    17.546
    Hoedan? Volgens mij verschilden ze weinig met de eerdere delen.
     
  18. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Was gewoon van die duidelijke 'Syfi channel CGI'.
     
  19. Jeffer

    Jeffer Pearl Jam

    Berichten:
    472
    Leuk Bevonden:
    0
    Het was vetter geweest als ze echte klauwen hadden gebruikt idd.
     
  20. Gerjan

    Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.685
    Leuk Bevonden:
    221
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina