Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [deel 6]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door CaptnCook, 2 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JeePee

    JeePee Guest

    Gehehe :+
     
  2. Pegas

    Pegas XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.799
    Leuk Bevonden:
    22
    De console vind ik nog meevallen (alleen is het nu precies echt speelgoed), maar de controller is gewoon weg lelijk in de kleur. Ze hadden beter donkerroos genomen :+.
     
  3. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    hehe das echt iets voor mijn vriendin, ze is zot van de roze kleur en van playstation. msh nog een goed idee voor een verjaardagscadeau
     
  4. Rutger98

    Rutger98 Active Member

    Berichten:
    139
    Leuk Bevonden:
    0
    dat roze doet me zeer aan de ogen8)

    om heel eerlijk te zijn vindt ik de console zelf niet lelijk:):
     
  5. 360man

    360man Active Member

    Berichten:
    1.593
    Leuk Bevonden:
    46
    ik kan niet wachten op de slim ps3 :+
     
  6. Peter OtH

    Peter OtH XBW.nl VIP Redacteur

    Berichten:
    3.521
    Leuk Bevonden:
    217
    Je bent niet de enige.. Vind het eigenlijk best gaaf. Is net een zuurstok maar het is dat ik al een slim ps2 heb.. Anders had ik deze misschien aangeschaft...
     
  7. Tecnomic

    Tecnomic Guest

    Het was gisteren ook al gepost, maar ik nu heb ik een filmje die uit de IGN weekly is geknipt, de PS3 interface.

    Het ziet er heel simpel uit, maar erg overzichtelijk :)
     
  8. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    jah, het is simpel gehouden zoals bij de psp.

    alhoewel het dashboard van de 360 tog iets mooier is, denk ik dat dit iets toegangkelijker is
     
  9. RogierM

    RogierM Active Member

    Berichten:
    684
    Leuk Bevonden:
    31
    Ik lees net dat de gevaarlijke accu's voor DELL laptops geproduceerd worden door Sony.

    http://www.nu.nl/news/807140/57/Dell_wist_al_maanden_van_brandgevaarlijke_accu's.html

    Nu lees ik hier regelmatig kritiek over de kwaliteit van de Xbox 360. Ik wou hier maar mee laten zien dat meerdere producten (ook producten van boven de 1500 Euro) kapot kunnen gaan/ gebreken vertonen. Ook van grote producenten. (Philips/ Sony/ etc)

    Zo was bij mijn LCD TV van toendertijd 1600 Euro de tuner stuk gegaan en heb ik die laten repareren (onder de garantie) de monteur zei dat dit een bekend probleem was bij dit model (Philips).

    Wat ik dan belangrijker vind is dat de garantie service goed is. Zodat je snel weer een werkend product krijgt.

    Wat ik wel shocking vond is dat dit dus al maanden terug door DELL en Sony besproken is en nu pas de laptops zijn terug gehaald. Stel dat een gezin was omgekomen door een brand 's-nachts in huis veroorzaakt door zo'n accu :mad:
     
  10. Zeroine 83

    Zeroine 83 Active Member

    Berichten:
    6.129
    Leuk Bevonden:
    0
    Heb je helemaal gelijk in. Maar minstens net zo belangrijk is in mijn ogen dan ook : dat het werkende product ook werkend blijft. Mijn "gerepareerde" X360 begaf het wederom nog geen week (!!) nadat ie teruggestuurd was.

    Ik ken ook een jongen die inmiddels aan zijn 6e, zo niet 7e X360 toe is....en iedere keer weer krijgt ie zo'n "gerepareerde" tweedehands terug. Hij is het inmiddels strontbeu en heeft al meerdere malen een nieuwe ge-eist. Maar of ie die ook krijgt ? Nee hoor....
     
  11. Maddmonkey

    Maddmonkey Well-Known Member

    Berichten:
    16.756
    Leuk Bevonden:
    5.435
    jaa dan heb ik liever die "gebreken" bij de 360


    en even over dat PS3 interface , vind het eigenlijk best lelijk , maar ziet er wel gemakkelijk uit
     
  12. Tecnomic

    Tecnomic Guest

    Tsja ik dacht dat service van MS zo ontzettend goed was zoals vele dat beweerden :{
     
  13. Maddmonkey

    Maddmonkey Well-Known Member

    Berichten:
    16.756
    Leuk Bevonden:
    5.435
    slecht is het ook weer niet , ieder geval niet bij mij :confused:
     
  14. Zeroine 83

    Zeroine 83 Active Member

    Berichten:
    6.129
    Leuk Bevonden:
    0
    Ervaringen verschillen per persoon....

    Maar als ik die jongen was uit het verhaal hierboven, dan had ik mijn console allang verkocht of zelfs geprobeerd mijn geld terug te krijgen. Ongeacht van welke fabrikant het apparaat afkomt. Het moet gewoon niet mogen dat een apparaat zo vaak stuk gaat/blijft gaan, punt.
     
  15. JeePee

    JeePee Guest

    Ik heb ook een slechte ervaring met de service van Microsoft.
    Niet zozeer met een kapotte console, maar met een gewonnen prijs.

    Ik heb al weer een hele poos geleden mee gedaan met het Global Tournament in PGR3, het eerste toernooi dat na de update gehouden werd. Ik heb het daar gered tot de halve finale. Verder kon ik niet omdat ik de lobby van de halve finale niet kon joinen. Op dat moment helemaal boos omdat ik een PGR3 100 Console was misgelopen, maar ik heb omdat ik bij de beste 16 was geëindigd wel een Faceplate en een stel lamborghini handschoenen gewonnen. Nu is het alweer bijna een half jaar verder, en er is nog niks te zien van een faceplate of dergelijke. Samen met heel veel andere mensen zijn we nu op xbox.com bezig onze prijsen alsnog in ontvangst te mogen nemen. Daar kregen we de reactie dat ze binnen 3 dagen geleverd zouden worden. Inmiddels weer een week verder en nog geen prijzen. Dit vind ik een erg slechte zaak, en ik baal er enorm van. Ik ben nogal bang dat ik kan fluiten naar m'n prijzen.


    En over de accu's van Dell en de service van Microsoft zit wel een verschil hè. Dell heeft de problemen erkent, en roept alle gevaarlijke accu's terug voor vervanging. Aan de console van Microsoft mankeert ook het één en ander, maar daar doen ze pas wat aan als het al te laat is.
     
  16. Zeroine 83

    Zeroine 83 Active Member

    Berichten:
    6.129
    Leuk Bevonden:
    0
    Plus : De Xbox fanboys doen alsof het probleem er gewoon niet eens is, das helemaal belachelijk. Het is een mooi apparaat die X360, maar niemand maakt mij wijs dat de problemen waar het apparaat mee te kampen heeft "normaal" zijn. Ik snap best dat mensen positief zijn over de X360, maar het valt mij ook op dat het vaak juist diezelfde mensen zijn die er heel erg positief over doen, die je tevens ook nooit hoort over dit welbekende probleem.

    Het kan ook zijn dat de betreffende personen die het probleem zowat "ontkennen" zelf nog geen problemen gehad hebben met hun console, maar het is gewoon een feit dat de X360 vaak stuk gaat/stuk blijft gaan. En dan kan je als bedrijf zijnde nog zo'n goeie service hebben, als je product gewoon deugt hebben mensen die service niet eens nodig....klaar.
     
    Laatst bewerkt: 21 aug 2006
  17. mr.elk

    mr.elk een beetje maar

    Berichten:
    1.226
    Leuk Bevonden:
    0
    ik heb nu mn 3de 360 en eindelijk doet hij het normaal. de eerste was na 2 maanden opeens dood, hij deed helemaal niks meer. toen kreeg ik een nieuwe waarvan het laadje niet normaal openging. die ik nu heb lijkt nog niks mis mee te zijn maar ik zal niet raar opkijken als hij weer kapot gaat.
     
  18. JeePee

    JeePee Guest

    Ja, idd.
    Ik heb ook heel vaak tegen de reacties aangelopen van: "Ja, je moet niet zeuren en gewoon je console laten omruilen voor een nieuwe, want er is iets mis met die van jou."
    Nou niet dus!
    Er gaat geen dag PGR3 voorbij zonder van iemand te horen: "Jongens, horen jullie mij nog, m'n dashboard is bevroren... ik ben zo terug" of dat er ineens iemand wegvalt en er even later in mijn scherm komt te staan 'blablabla is online'. Blablabla komt dan in de lobby en zegt: "Ja, daar ben ik weer...console was vastgelopen."
    Sorry hoor jongens, maar mij maak je niet wijs dat alleen ik die problemen heb.
     
  19. RogierM

    RogierM Active Member

    Berichten:
    684
    Leuk Bevonden:
    31
    De Xbox 360 is sinds December uit als ik me niet vergis (nog geen 10 maanden), Sony en DELL wisten al 10 Maanden dat de accu's problemen hadden, ze roepen ze nu pas terug omdat ze levensgevaarlijk zijn! Dit komt volgens mij meer uit angst voor grote schade claims dan omdat ze goede service willen verlenen, anders hadden ze ze al lang terug gehaald.

    Vond nog een grappig artikel over de disposable technology: http://www.chicagotribune.com/news/...?coll=chi-opinionfront-hed&ctrack=1&cset=true

    Dit doet me weer denken aan het auto schandaal van enkele jaren terug. De fabrikant wist toen dat de benzinetanks konden ontploffen bij aanrijding van achteren (merk even vergeten). Als ze alle auto's zouden terugroepen en een rubberen zak in de tank zouden plaatsen was het probleem verholpen. Deze optie was echter duurder dan de schadeclaims te betalen van de mensen die gewondwerden/ stierven door brandongelukken met de benzinetank. Dus werden de auto's niet teruggeroepen. Pas toen een van de managementleden hier niet langer mee kon leven en het bekend maakte werden de auto's teruggeroepen. Grote schadeclaims waren het gevolg. (was de Ford Pinto, was al weer een tijdje terug dat we die case behandelden was toen nog student) http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Pinto

    Ik ben natuurlijk ook wat milder gestemd, heb de Xbox 360 pas in februari gekocht en heb nooit vastlopers of andere problemen. Waarschijnlijk als ik wel meer problemen had zag ik de dingen compleet anders.
     
    Laatst bewerkt: 21 aug 2006
  20. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    Zes weken geleden zijn beide Next-gen formaten uitgebracht. De HD-DVD spelers en de Blu-Rayspelers. Na deze eerste zes weken zou men al kunnen stellen dat HD-DVD de balans in zijn richting aan het doen tippen is.

    In deze eerste 6 weken zijn er nl. 33% méér HD-DVD spelers dan Blu-Ray spelers verkocht. Hoewel men wel in het achterhoofd moet houden dat de Blu-Ray spelers voor 42% meer omzet gezorgd hebben. Een Blu-Ray speler kost omstreeks de €1000 en er is momenteel nog maar één versie van op de markt, m.n. de BD-P1000. HD-spelers daarentegen, zijn er in alle geuren en kleuren. Toshiba is één van de grotere fabrikanten van de spelers. Zij subsidiëren hun spelers, wat er voor zorgt dat ze dus voor een lagere prijs over de toonbank kunnen gaan. Een HD speler kost nu ruim de helft van een Blu-Ray speler! Een strategie die duidelijk vruchten afwerpt!

    Naast de spelers zal men uiteraard ook de cartridgesmoeten kopen en je kan er van op aan dat HD-DVD's veel goedkoper zullen zijn dan Blu-Ray schijfjes. Dit omwille van het feit dat de productielijnen enkel geüpgraded moeten worden voor het fabriceren van HD-DVD's; terwijl er voor Blu-Ray schijfjes gehele nieuwe faciliteiten voorzien moeten worden.

    Sommige analisten geloven ook dat het verschijnen van porno op de dragers van groot belang is. Zo heeft VHS namelijk vroeger de strijd tegen Betamax gewonnen. Afgelopen week is dus ook de eerste pronofilm op HD-DVD verschenen, ook dit loopt dus van een leie dakje. Blu-Ray had hier al wel een voorsprongetje op HD-DVD; maar het zou ook wel eens kunnen dat dit nu niet meer van groot belang is, gezien de introductie van het internet.


    http://www.gunk.be/sitev2/?module=nieuws&bericht=10416
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina