PS3 hardware/algemeen

Discussie in 'PlayStation Hardware' gestart door boss, 25 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    Zes weken geleden zijn beide Next-gen formaten uitgebracht. De HD-DVD spelers en de Blu-Rayspelers. Na deze eerste zes weken zou men al kunnen stellen dat HD-DVD de balans in zijn richting aan het doen tippen is.

    In deze eerste 6 weken zijn er nl. 33% méér HD-DVD spelers dan Blu-Ray spelers verkocht. Hoewel men wel in het achterhoofd moet houden dat de Blu-Ray spelers voor 42% meer omzet gezorgd hebben. Een Blu-Ray speler kost omstreeks de €1000 en er is momenteel nog maar één versie van op de markt, m.n. de BD-P1000. HD-spelers daarentegen, zijn er in alle geuren en kleuren. Toshiba is één van de grotere fabrikanten van de spelers. Zij subsidiëren hun spelers, wat er voor zorgt dat ze dus voor een lagere prijs over de toonbank kunnen gaan. Een HD speler kost nu ruim de helft van een Blu-Ray speler! Een strategie die duidelijk vruchten afwerpt!

    Naast de spelers zal men uiteraard ook de cartridgesmoeten kopen en je kan er van op aan dat HD-DVD's veel goedkoper zullen zijn dan Blu-Ray schijfjes. Dit omwille van het feit dat de productielijnen enkel geüpgraded moeten worden voor het fabriceren van HD-DVD's; terwijl er voor Blu-Ray schijfjes gehele nieuwe faciliteiten voorzien moeten worden.

    Sommige analisten geloven ook dat het verschijnen van porno op de dragers van groot belang is. Zo heeft VHS namelijk vroeger de strijd tegen Betamax gewonnen. Afgelopen week is dus ook de eerste pronofilm op HD-DVD verschenen, ook dit loopt dus van een leie dakje. Blu-Ray had hier al wel een voorsprongetje op HD-DVD; maar het zou ook wel eens kunnen dat dit nu niet meer van groot belang is, gezien de introductie van het internet.

    wat denken jullie hier van?
    ik maak mij hier nog geen zorgen in.

    http://www.gunk.be/sitev2/?module=nieuws&bericht=10416
     
  2. EgYoWns

    EgYoWns 7

    Berichten:
    1.235
    Leuk Bevonden:
    0
    ik vind dat veel beter van de PS3 als je op pauze drukt tijdens het spelen, dan die van de Xbox 360. Maar toch LIJKT die van de Xbox 360 wat makkelijker
     
  3. JeePee

    JeePee Guest

    Zolang hij minder vaak vastloop en vloeiender beweegt dan die van de 360 ben ik tevreden :+
     
  4. EgYoWns

    EgYoWns 7

    Berichten:
    1.235
    Leuk Bevonden:
    0
    Ja, dat is inderdaad het belangrijkst aan een dashboard. Hebben jullie dat ook bij de muziek gedeelde van de Xbox 360 dat die dan niet vloeiend loopt?
     
  5. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    maar ik denk persoonlijk dat het dashboard van de ps3 niet zoveel geheugen vraagt dan dat van de 360.

    maar je kunt zoiets al gebruiken bij de psp en ik heb nog geen vertragingen of vastlopers gehad
     
  6. Cesar

    Cesar Active Member

    Berichten:
    461
    Leuk Bevonden:
    0
    Het besturingssysteem van PS3 gebruikt in ieder geval 1 SPE van de Cell, toch al relatief veel.
     
  7. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    jah, maar het geheugen van de ps3 is veel groter dan de xbox360 + ze zullen wel gebruik maken van de ingeboude hd
     
  8. Marius

    Marius XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.125
    Leuk Bevonden:
    11
    Het geheugen van de PS3 is gelijk aan dat van de 360. Alleen is dat van de PS3 opgedeelt in 256 Mb algemeen geheugen en 256 Mb voor de videokaart. Bij de 360 is dit aan de ontwikkelaar zelf, om te verdelen. Daarnaast heeft de 360 nog 10 Mb extra EDRAM op de videokaart voor bijvoorbeeld AA of HDR effecten, zonder dat deze te zwaar de performance belasten.


    Je bedoelt misschien dat de PS3 "premium" meer harde schijf ruimte heeft? Dat heeft niks te maken met hoeveel ruimte het besturingssysteem in beslag neemt in het geheugen hoor!
     
  9. Pegas

    Pegas XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.799
    Leuk Bevonden:
    22
    Maar dat 256MB algemeen geheugen is XDR RAM welk sneller is dan GDDR3. Dus vandaar (en samen met 1 SPE) dat het OS waarschijnlijk soepelder gaat lopen
     
  10. Marius

    Marius XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.125
    Leuk Bevonden:
    11
    Mja. Dat zijn nou niet dingen waar ik me druk om maak. Ik heb zelf geen problemen met de OS van de 360, vind hem zelfs erg mooi. Alleen is dat schokkerige schuiven als je de Guide tevoorschijn tovert erg irritant..

    Maar 1 SPE compleet voor de OS gebruiken is toch ook een beetje teveel van het goede? Daar hadden ze het haar (of andere delen) van de dame in Heavenly Sword nóg mooier mee kunnen laten bewegen :+
     
  11. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0
    @ MariusDaarnaast heeft de 360 nog 10 Mb extra EDRAM op de videokaart voor bijvoorbeeld AA of HDR effecten, zonder dat deze te zwaar de performance belasten.

    het is daarom dat de xbox360 games zo veel last hebben van tearing en framedrops :{
     
    Laatst bewerkt: 22 aug 2006
  12. Marius

    Marius XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.125
    Leuk Bevonden:
    11
    Leer jij eerst nou maar eens quoten ;)

    Dat heeft uiteindelijk meer te maken met te onbekend zijn met de hardware en een te klein budget, dan met die functies van de 360. Ben het met je eens dat er teveel 360 spellen zijn die niet soepel genoeg draaien. Maar verwacht jij nou echt dat alle PS3 spellen miraculeus vloeiend, soepel en scherp lopen? Het voordeel van het programmeren voor de PS3 is dat de release zover is uitgesteld, dus de launchspellen zullen over het algemeen beter afgewerkt zijn dan die voor de 360. Maar er zijn zat PS3 spellen die precies dezelfde mankementen zullen vertonen. Buiten een kwestie van talent is het ook een kwestie van budget en er zijn heel veel developers die niet het budget hebben voor hun titel om alle problemen glad te strijken voor de release. Niet voor niks dat er dan ook meerdere ontwikkelaars voor kiezen om dan voorlopig maar helemaal niet voor de PS3 te ontwikkelen, omdat het zo reteduur wordt..

    De mooiste spellen voor de PS3 zullen adembenemend zijn en de lelijkste niet om aan te zien. Net als op de 360 dus.. En er zullen er heel wat komen, die net als op de 360, niet zo soepel lopen als wat je zou willen.

    Maargoed, het blijft koffiedik kijken en zolang bijna niemand hands-on kan met het apparaat is het helemaal lastig vergelijken te trekken.
     
  13. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0

    maar tog een game als graw zou je tog verwachten dat die geen tearing zouden hebben he.
    als je goed op het internet zoekt zeggen ze allemaal, het is ofwel met tearing of wel met voortdurend framedrops. is dat nu zo moeilijk v-sync aanzetten.


    het fenoneem zal ook wel nij de ps3 voorkomen, alhoewel ik het nog niet gezien heb. en ja ik kan dat zien in de filmpjes hen daar getrainde ogen voor
     
  14. Marius

    Marius XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.125
    Leuk Bevonden:
    11
    Ik heb in het verleden zelf (+- 10 jaar terug, toen ik dus 15 a 16 jaar was) grafische demo's gemaakt. En ja, V-sync is makkelijk 'aan' te zetten maar je levert er ook veel snelheid voor in. Daarom zal men het nog niet altijd gebruiken. Helaas. Want in PDZ bijvoorbeeld irriteerde het me ook mateloos..
     
  15. freakyoliver

    freakyoliver ps360

    Berichten:
    2.240
    Leuk Bevonden:
    0

    maja alsof de xbox360 en ps3 dit niet aankunnen?
    de dag van vandaag moet alles rap rap en nog eens rap.
    kijk naar games zoals oblivion en gears of war, het spel komt uit wanneer het af is, dat noem ik eens gesproken.
    bij oblivion heb ik nog geen last gehad van framedrops en tearing , bij gears of war ook geen tearing te merken
     
    Laatst bewerkt: 22 aug 2006
  16. Marius

    Marius XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.125
    Leuk Bevonden:
    11
    Oblivion is aan alle kanten fantastisch, maar heeft zeker wel framedrops hoor! Zeker als de physics flink aan het werk gaan, of als je op je paardje ronddraaft.. ik heb ze wel op mijn HDTV iig.

    Weet je wat het is? Met de komst van de next-gen systemen is het ook weer zoveel duurder voor de publishers / ontwikkelaars om een spel te maken. Het kost meer tijd / mankracht om gigantisch gedetailleerde modellen te maken, veel meer animaties 'op te nemen', meer geluiden op te nemen, dieper gelaagde geluiden aan te brengen, hogere resolutie textures (en veel meer) te maken, etc etc. En niet elke ontwikkelaar kan/mag zoveel tijd en mankracht gebruiken als men maar zou wensen (is zo in het geval van MotoGP). En daar zijn wij dus de dupe van dan.. als men de machines beter onder de knie krijgt, zullen zulke hinderlijke problemen hopelijk beter opgelost worden.
     
  17. boss

    boss Stay frosty people!

    Berichten:
    4.420
    Leuk Bevonden:
    2
    vandaag alweer een bericht over next-gen opslagmedia:
    http://www.digitimes.com/systems/a20060822A8045.html

    Bepaalde ontwikkelaars vinden de ruimte dus wel belangrijk. Maarja, ik spreek niet over alle ontwikkelaars natuurlijk...
     
  18. EgYoWns

    EgYoWns 7

    Berichten:
    1.235
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb ergens gelezen in een paar PS3 forums en toen noemden ze 2 films: eentje uit 1993 en komt uit op HD-DVD en de andere uit 1997 en komt uit op de blu ray disc. Die van HD-DVD kostte 25,- euro en die van blu ray disc 20,- euro. Dus staat het gelijk (Goedkoper DVD speler) HD-DVD 1-1 blu ray disc (goedkopere DVD'S)
    Had net op Joystiq.com gelezen dat de game Resistance op de PS3 22 GB in neemt!
     
    Laatst bewerkt: 22 aug 2006
  19. boss

    boss Stay frosty people!

    Berichten:
    4.420
    Leuk Bevonden:
    2
    Playstation 3: Beauty or a beast? You deside :)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  20. Tecnomic

    Tecnomic Guest

    pssst Boss de screens geeft hij niet weer ;)

    Maar ik heb ze wel gezien en ik vind de console wel slick hoor :D
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina