[Algemeen] Alles over Blu-ray & HD DVD [Deel 2]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Arjan, 30 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rivanov

    Rivanov Apple Fanboy

    Berichten:
    16.906
    Leuk Bevonden:
    559
    Vandaag de WMVHD van Ratatouille gekeken. Damn dat ziet er lekker uit! Had de DVD versie tijdje terug gekeken..maar in HD is het eten nog lekkerder! :+
     
  2. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
    Ik zag in een vergelijkingstest in het HDTV magazine een vergelijkingstest tussen 6 blu-ray spelers.
    Daarin zaten oa de pioneer bdp-lx70, samsung bd-p1400, sony bdp-s1 en s30 en de ps3.

    De pioneer (3x zo duur als de samsung p1400) kwam er als slechtste uit de test! Jawel €1500.
    De samsung als beste met een 10 voor blu-ray filmweergave, een 9 voor weergave normale dvd en een 10 voor het lawaai.
    De ps3 kwam ook erg goed uit de test met een 10 voor blu-ray filmweergave, 8 voor weergave normale dvd en een 6 voor het lawaai.

    De samsung 1400 heeft trouwens gewoon een netwerkaansluiting om de benodigde updates te kunnen downloaden.
    Of de ps3 dan beter is in het aankunnen van deze updates/upgrades weet ik niet. Kan deze ps3 iets wat de samsung niet zou kunnen dan?

    Oh ja, de Pioneer die ze kregen voor de test was niet voorzien van de nieuwste versie van de software en moest dus via de pc van internet worden gedownload, daarna op dvd gebrand om deze daarna in de speler te laden.
    Bij interlaced beeldmateriaal viel de beeldscherpte wat tegen.
     
    Laatst bewerkt: 17 jan 2008
  3. Hordo

    Hordo Wormen! XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.917
    Leuk Bevonden:
    21
    Ik hoop op een wonder, want ik haat die achterlijke kopieerbeveilinging van blu-ray. Verder is er geen enkel voordeel maar is het wel veel duurder om te produceren, onmogelijk hoe dat dan toch kan winnen. Maarja ze rammen het er gewoon doorheen. Kan Sony straks lekker royalities gaan innen.
     
  4. kwdtje

    kwdtje Active Member

    Berichten:
    2.773
    Leuk Bevonden:
    1
    Ik hoop ook op een wonder, HD-DVD is gewoon klaar als medium en is verdomd mooi en handig! Alle extras werken naar behoren zonder het gezeur dat je speler verouderd is etc.

    Grootste ergenis is nog wel dat Sony Blue-ray beheerd, als ik ergens een hekel aan heb dan is het Sony wel...
     
  5. Xwon

    Xwon het is wat het is.

    Berichten:
    2.853
    Leuk Bevonden:
    1
    Haha, nu je het zo weer typt lig ik ook alweer in een deuk! :lol:

    Wat een nerds zijn we toch :+ :thumbs:

    Ik ga hem weer eens zoeken want ben weer toe aan een bak koffie en een lach :b:

    Edit: ontopic. Zelf ben ik ook pro HD DVD omdat ze hun zaken mijn inziens altijd beter voor elkaar hadden/hebben.
    Blu Ray is veelal hetzelde maar werd weer gehypt als geen ander (enige voordeel is dat BR een wat grotere opslag heeft). Op feestjes hoor ik nog steeds mensen zeggen dat BR beter is. Als ik dan over profile 1.0, 1.1 en 2.0 begin staat iedereen met zn bek vol tanden....

    Maar goed, de war is nog steeds niet over ;)
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2008
  6. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
    lol :b:

    Ja ik hoop ook op een wonder. Heb t ook redelijk gehad met die Sony.
    Maar t zal de massa een worst wezen of hd-dvd beter is en handiger enz. Ze kunnen nog steeds blu-ray niet spellen|:-
    En die grotere opslag is ook een wassen neus: ze kunnen ook al double layer hd-dvd maken. Bovendien: wat is het nut nu dan van die grotere opslag van blu-ray? Staat er op dit moment meer op een blu-ray film dan?

    Ik zit nog steeds te twijfelen of ik er n blu-ray bij moet kopen. Het gaat me niet om het geld, maar ik irriteer me mateloos dat ik gedwongen wordt door een of andere filmmaatschappij.
    Maar ik wil casino royale, cars, ratatouille en close encounters ook graag zien in hd:mad:
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2008
  7. Anton996

    Anton996 Active Member

    Berichten:
    541
    Leuk Bevonden:
    0
    Neenee, tirple layers van 51 gb. Double layers gebruiken ze zo goed als altijd.
    En elke speler zou ervoor kunnen geupdate worden... goedgekeurd door het dvd forum en onder andere door disney. Ik vind dit zeer straf en overtuigt mij dat hd dvd qua specificaties een veel beter formaat is. Maar of er het er ooit nog van gaat komen...

    Voorlopig heb ik ratatouille op dvd gekocht, en de kwaliteit van die animatie films zijn altijd top. Op blu-ray zal het nog beter zijn, maar ik was toch wel echt tevreden van deze dvd, behoort zeker qua beeldkwaliteit tussen de top van mijn dvd's.
     
  8. Aleko

    Aleko Niet? Nou, dan toch!

    Berichten:
    795
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb de knoop voor mijzelf door gehakt :thumbs: : (Ik ben nu al aan het poetsen 8))

    [​IMG]

    Ook maar gelijk POTC: At Worlds End gekocht:

    [​IMG]

    Verder is Spiderman Trilogy van Play.com binnen gekomen. Mooie aanbieding, 40 euro. ;) Zondag besteld, vandaag in huis. Netjes, kan Amazon nog een voorbeeld aannemen... :{

    [​IMG]

    Naast de goede reviews over de Blu-ray capaciteiten was voor mij de mogelijkheid tot upgraden van de PS3 DE reden om een PS3 te kopen. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat hij ook spellen kan spelen, muziek kan afspelen, foto's kan laten zien, internetten via de TV, demo's kan downloaden, ERG stil is(_O_),... etc ;)
    Het voorbeeld van de capaciteit van HDDVD. Waarom heeft Transformers geen TrueHD geluid?
    HET nadeel van Blu-ray vind ik de regiocodering :mad:. Waarom moet ik hier in Nederland weken wachten en vervolgens 30 euro voor POTC betalen, terwijl hij in USA al lang en breed in de schappen ligt en te koop is voor $19??? De NL subs boeien mij niet zoveel...
     
  9. Arjan

    Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.207
    Leuk Bevonden:
    3
    Wat zit die kopieerbeveiliging jou dan in de weg? Regiocodering, okay. Wil je ze dan gaan rippen of zo? Trouwens, Usenet staat tegenwoordig vol met Blu-ray en HD DVD rips, dus het zal allemaal wel meevallen met die beveiliging. Dus er is nog hoop voor de mensen die dat belangrijk vinden.

    Blu-ray.

    De BDA = Blu-ray, niet alleen Sony maar nog tientallen bedrijven.

    Wat is er dan aan gehypt? I.t.t. de HD DVD promo group heeft de BDA wel wereldwijd de nodige aandacht besteedt aan de promotie van het formaat.

    De grotere opslagcapaciteit heeft wel degelijk nut, in de zin van meer ruimte voor een hogere beeld- en geluidskwaliteit en extra's. Dat niet elke filmmaatschappij die 50GB benut, wil niet zeggen dat het een wassen neus is. :)

    POTC: At World's End had in de US een streetdate van 5 december 2007. Ik heb 'm hier gekocht voor €25,- bij van Leest op 23 november 2007. :eek:
     
  10. Hordo

    Hordo Wormen! XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.917
    Leuk Bevonden:
    21
    Zoek maar naar de demo die microsoft ooit deed aan het begin van het HD-DVD formaat. Bij HD-DVD is aacs optioneel, bij blu-ray is het verplicht, het is niet zozeer dat het me nu dwars zit, het is iets dat in de toekomst alleen problemen gaat geven. HD-DVD is een veel vrijer formaat, minder lincentie kosten, minder kosten om productie om te zetten, meer een opvolger van DVD in mijn ogen. Blu-ray is weer iets totaal anders. HD-DVD heeft overigens ook de handige combo discs zodat je de film zowel in je hd-dvd speler als normale speler kan afspelen.

    HD-DVD kan nu ook al 50GB aan opslag, en zoals je zelf al aangeeft wordt het nog niet eens gebruikt. De capaciteit mythe is daardoor altijd al bullshit geweest.

    Wat mij irriteert is dat het nu juist een beetje de goede kant opgaat met formaten die de consument meer vrijheid geven. Veel HD-DVD's zijn niet regio locked zodat je gewoon kan importeren etc. DRM heeft gefaald als we naar de muziek industrie kijken, ze weten niet hoe snel ze nu weer alles eruit moeten slopen. Dan kies ik liever voor het formaat met de minste van dit soort onzin.

    Het is overigens een feit dat Blu-Ray veel duurder is om te creeëren, dat wil nog niet zeggen dat ze nu niet verlies nemen zodat het straks het grote formaat is.
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2008
  11. sharkdawg

    sharkdawg yo m@mma

    Berichten:
    1.180
    Leuk Bevonden:
    3
    Er zijn tientallen films die je gewoon hier kunt afspelen zonder problemen ;)
    POTC is er 1 van.
    Check www.HDmoviesource.com eens bij Blu-Ray kan je een lijst opvragen welke er allemaal hier ook af te spelen zijn.

    Dus geen nood :)

    Vandaag mijn eerste BR binnen 300 en Open Season dus ben benieuwd.

    PS: :eek: 40 euro voor Spider-Man box nice. *checkt gelijk play.com*
     
  12. Arjan

    Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.207
    Leuk Bevonden:
    3
    Bij normaal -legaal- gebruik hoeft de consument helemaal geen last te hebben van AACS, optioneel of niet. Zulke technieken worden onder druk van o.a. Hollywood ge-pushed. Enerzijds wel te begrijpen, ze willen immers hun content veilig stellen tegen illegale praktijken. De HD DVD Promo group is/was een grote voorstander van het 'managed copy' systeem, een onderdeel van AACS. Dit systeem is wel op beiden dragers verplicht aanwezig. Stelt de gebruiker in staat om een aantal kopietjes te maken van de content. Of van de volle 100% een kopie is te maken ligt aan de studio. Uiteindelijk zijn beiden formaten volgestopt met verschillende vormen van DRM. Als de consument een filmpje koopt, kan hij/zij deze gewoon probleemloos afspelen op PC, standalone speler, 360 of PS3, daar zullen ze echt niets aan gaan veranderen in de nabije toekomst. :)

    Ik ben het met je eens dat zulke beveiligingen anderzijds alleen maar kostenverhogend werken. Elke beveiliging valt te kraken, zo ook AACS vanwege zwakke software in een aantal HD DVD/Blu-ray spelers omdat de specificatie nog niet af was. Een HD DVD productielijn is inderdaad aanzienlijk goedkoper dan een Blu-ray lijn. De kosten van het dupliceren zelf verschillen echter nauwelijks van elkaar als je de prijslijsten ziet van dergelijke bedrijven.

    Zelf ben ik geen voorstander van combo discs. Enerzijds ook kostenverhogend i.v.m. licenties e.d. Waren ook veelal duurder die combo discs.

    Het wordt wel gebruikt hoor. :)
     
  13. Aleko

    Aleko Niet? Nou, dan toch!

    Berichten:
    795
    Leuk Bevonden:
    0
    Dat is een van de weinigen. Ratatouille bijvoorbeeld is sinds begin november te krijgen in de US, terwijl hij hier pas op 2 februari uit komt... Heeft vast te maken het omzetten naar NL geluid, maar toch. Naar mijn mening hoeft dat geen 3 maanden te duren... Soms is het verschil kleiner dan de andere keer, maar 99% komt nou eenmaal later uit in Europa.:{

    HDDVD is ook beveiligd, alleen niet zo 'zwaar' als Blu-ray. Fox heeft speciaal gewacht op een of andere geavanceerde beveiliging, toen die er eenmaal was begonnen ze pas met het releasen van films. Het was alleen een beetje jammer dat dezelfde 'geavanceerde' beveiliging zowat de zelfde dag (of zelfs eerder) werd gekraakt... (:lol:)

    De drielaags HDDVD worden volgens mij nog niet massaal gebruikt. Volgens mij heb ik ergens gelezen dat de oudere generatie spelers problemen met het lezen ervan hebben.

    Het produceren van Blu-ray wordt vanzelf goedkoper naarmate er meer geproduceerd zullen worden. ;)

    Hier nog een lijst die bijhoudt welke Blu-ray regio vrij is. ;)

    Ik wil 300 ook nog hebben, alleen twijfel ik nog een beetje tussen HDDVD of Blu-ray. De eerste heeft als voordeel dat hij meer extra's heeft, maar wel ietsje duurder is...
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2008
  14. sharkdawg

    sharkdawg yo m@mma

    Berichten:
    1.180
    Leuk Bevonden:
    3
    Ik heb 300 nu op allebei ga morgen nog ff vergelijken of ik er verschil in zie.
    Tevens de HD-DVD versie te koop O-)
     
  15. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66

    Ik heb 300 n paar weken geleden gezien op mn hd-dvd.
    Wat een bijzondere film zeg! Ongekend!
     
  16. Anton996

    Anton996 Active Member

    Berichten:
    541
    Leuk Bevonden:
    0
    Qua beeld en geluid zijn ze toch exact tot hetzelfde in staat. En eigenlijk is het blu ray dat in het begin nog maar enkel MPEG 2 gebruikte. DVD stond al verder! Ik vraag me af of als ze geen concurentie zouden gehad hebben van hd dvd, of ze zelfs de moeite hadden gedaan om het één en het ander te verbeteren.

    Of het opslag al zo'n nut geweest is weet ik niet hoor. Toch moet de voorlopige 30 gb van hd dvd voor niks onder doen. Voor games: assasin's creed ondersteund 720p, 1080i en 1080p op de 360 (DVD). Op PS3 is dat enkel 720p op blu ray. Voor een ander spel zoals heavenly sword hebben ze dan misschien hun best gedaan om de schijf vol te krijgen met mooie filmpjes om hun blu-ray te promoten. Die waren wel echt de moeite, maar het spel trok op niets. Misschien hadden ze hun daar ook een beetje mee moeten bezig houden.

    Als je de combo hd dvd - dvd versie wilt hebben ja, maar de gewone versie kost even veel. En als de film je echt interesseert is de pip echt wel de moeite. Je ziet trouwens hoe alles is opgenomen in die blauwe ruimte, en hoe 'leonidas' alias gerard butler, echt zijn vechtmoves perfect uitvoert, als een goed ingestudeerde dans. Echt wel de moeite

    Als je een verschil ziet in het beeld en geluid, zal het zijn omdat de PS3 beter beeld geeft, voor de rest is dat exact hetzelfde.

    edit: om mijn bovenstaande mening een beetje te funderen:
    Maar ze zullen er wel mee winnen:
    Ook logisch, al de mensen die nog twijfelden, hebben nu wel de knoop doorgehakt met het nieuws van warner.
     
    Laatst bewerkt: 19 jan 2008
  17. r2thed

    r2thed Active Member

    Berichten:
    192
    Leuk Bevonden:
    0
    Chauffeur is onderweg!!!\o/

    Met mijn EP-10:)
     
  18. Arjan

    Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.207
    Leuk Bevonden:
    3
    Klopt, en dat waren hoofdzakelijk films afkomstig van neutrale studio's. En het verschil in kwaliteit zag ik alleen maar als ik het beeld pauzeerde en met m'n neus tegen het scherm ging zitten. :+ Op DVD's vind je alleen maar MPEG-1/2 gecomprimeerd beeld, met een veel lagere bitrate. Zolang de kwaliteit van de transfer maar goed is, is er op zich niets mis met MPEG-2 compressie. Heb een paar mooie voorbeelden in m'n BR collectie. AVC en VC-1 nemen minder ruimte in beslag dan MPEG-2.

    Dat een game 720p of 1080i/p ondersteunt heeft verder niets te maken met de opslagcapaciteit van de drager. De videokaart in de console geeft er een bepaalde resolutie aan. Daarnaast is AC native 720p, een upscaled de 360 'm naar 1080p. AC start bij mij (PS3 ) gewoon op in 1080p.
     
  19. alleycat

    alleycat OnlyInItForTheMoney

    Berichten:
    210
    Leuk Bevonden:
    0
    Aardig stukje op Xbox-Scene.com:



    Don't Believe the Low Bit-Rate 'HD' Lie
    >> From blogs.zdnet.com:
     
  20. Arjan

    Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.207
    Leuk Bevonden:
    3
    Het is inderdaad nog te vroeg om te kunnen concluderen wat het effect van Warner zal hebben op de sales. Dat het verschil zal gaan maken na eind mei is overduidelijk.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina