Divinity II: Ego Draconis

Discussie in 'Algemeen' gestart door DulleNL, 9 aug 2008.

  1. Ashavan

    Ashavan Guest

    Div2 is een leuk tussen doortje. Maar niet eerste keus tussen doortje. Zou eersts naar Dragon Age kijken. Heb je daarna nog geld en tijd over dan kun je deze game nemen. Heb je dan nog geld en tijd over dan kun je Risen nemen.

    Levelen gaat het hele spel snel. Je hebt meer XP nodig, maar je krijgt ook meer XP van vijanden en quests dus heft elkaar op.

    Camera hantering is niet onhandig, maar als je snel draait...en in bepaalde gebieden loopt...dan hapert het zo erg dat ik er gewoon misselijk van word en even moet pauzeren en wat anders doen. Daarnaast heb ik nu al 6x mee gemaakt door de grond te zakken van de wereld af te verdwijnen en na een 30-90sec. weer opeens op me oude lokatie terug te verschijnen. Zo had ik het ook in de battle tegen Laikan en zijn Demon pet.

    Spells/skills doe je upgraden door elke keer een talent point er in te proppen. Dat is inderdaad die 0/5. Je zit niet vast aan een class. Een class kiezen is niets meer dan een begin pakket van skill/gear krijgen om de eerste paar levels mee door te komen.

    Die Fjorbon Fjords of zo kun je makkelijk overleven als je lvl18-20 bent. Je gaat er automatisch al heen zodra je gespeeld hebt tot aan het punt van je Battle Tower vergaren.

    Het hak gevoel van de game wordt steeds maar weer bevestigd. Van nature ben ik gewend bij RPG's rond te dwalen en zoveel mogelijk te verkennen en doen. Maar in deze game heb je eigenlijk weinig quests die naar een specifiek deel op de map wijzen. Temple of Doom, de mijnen en Citadel Tower, Maxos Temple zijn de enige plekken in de Broken Valley waar je echt naar toe gestuurd wordt. En die liggen vlak naast elkaar als het ware. Zodoende heb je maar 1/3e van de map dat je zou verkennen. En als je dat doet ben je qua level te laag om bepaalde quests te voltooien. De enige motivatie die ik dusver heb om de kaart verder te verkennen is puur om willekeurig geplaatste groepjes vijanden neer te maaien om xp te vergaren en zo verder in de main quest te komen.

    Dat gepraat over gebruik van tactieken tijdens gevechten is ook overdreven. Gewoon als een malloot beetje rond springen, eventueel een heal potion naar binnen werken, dan heb je afstand gemaakt tussen jouw en je vijand om vervolgens met een rush attack er vol in te gaan. 2-3skills los laten en weer rond springen. Dat is geen gebruik van tactiek. Dat is gewoon een zwakte van programering uitbuiten in je voordeel. Net zoals bij veel First Person Shooters vroegah waar mensen rond sprongen als dwazen wat nergens op sloeg. Het is gewoon triest :confused:
     
  2. Willem

    Willem Obi-Willem XBW.nl Bestuur

    Berichten:
    13.173
    Leuk Bevonden:
    686
    Qua classes, je bent wel vrij qua skills inderdaad, maar ik zou wel kiezen om een balans op 2 statistieken te leggen die samen bij een class horen. Met alles een beetje middelmatig is het wel lastig denk ik.
     
  3. Ashavan

    Ashavan Guest

    "Specialisatie" is altijd een belangrijk aspect in RPG's geweest. Als je dit niet doet kom je vroeg of laat vast te zitten en dan kun je weer geheel overnieuw beginnen met een personage. Zelf pomp ik Vitality en Strenght helemaal vol met Dexterity als derde voor hogere criticals. Daarnaast af en toe nog een heel klein beetje in Intelligence/Will om genoeg mana te hebben om de talents te kunnen blijven gebruiken en beetje magic resistance te hebben.
     
  4. vanes28

    vanes28 Member

    Berichten:
    16
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben nog erg aan het twijfelen tussen Divinity 2 en Risen. Of toch misschien een ander spel van een ander genre. Maar om het bij Divinity 2 en Risen te houden, wat zijn de verschillen ertussen? Welke vinden jullie beter?
     
  5. Ashavan

    Ashavan Guest

    Div2 is vele malen beter dan Risen. Het verhaal van Risen komt zo traag op gang...als het uberhaupt ooit begint dat je er nooit echt in komt. Maar als numero uno Dragon Age Origins.
     
  6. vanes28

    vanes28 Member

    Berichten:
    16
    Leuk Bevonden:
    0
    Maar bij Dragon Age lijkt het me niet leuk om in een ''team'' te spelen. Ik speel het liever met 1 character.
     
  7. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689

    Als je nou eens begint met "ik vind dat..." Het is geen universele waarheid dat Div2 beter is dan Risen. Het is slechts jouw mening. Ik vond ook Risen erg leuk. Het verkennen van het eiland was erg leuk om te doen. Risen had alleen wat meer end content, nieuw eiland ofzo, mogen hebben wat mij betreft.

    Same here, ik speel ook liever single hero RPG's en die vind ik dan ook bijna altijd leuker dan party-based RPG's. Voor mij is DA:eek: dan ook derde keus. Als je op de Xbox wil gaan spelen zou ik voor DivII kiezen, maar ik vond Risen ook een erg vermakelijke RPG, maar die heb ik wel op de PC gespeeld!
     
    Laatst bewerkt: 23 nov 2009
  8. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    En Dragon Age moet je simpelweg op de PC spelen. Ik weet dat jouw rig daar goed genoeg voor is. :mad:
     
  9. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Off-topic:
    Nu ik ben begonnen met de 360 versie heb ik inderdaad wel dat gevoel. Niet vanwege de graphics (die ik overigens erg 'bland' vind op de 360), maar wel vanwege de besturing.
     
  10. vanes28

    vanes28 Member

    Berichten:
    16
    Leuk Bevonden:
    0
    Werkt de besturing van DivII op 360 wel gewoon goed?
     
  11. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Ja, die vind ik erg prettig werken. DivII speel je een poppetje en dat gaat makkelijk. Bij DA:eek: moet je continu wisselen van poppetje en dat is lastiger...
     
  12. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Gewoon doen. Vergeet ook niet dat je bijna het hele toetsenbord als shortcut hotkeys kunt gebruiken voor skills & abilities. Daar kan een controller nooit tegenop.
     
  13. Kirimo

    Kirimo rpg'er

    Berichten:
    627
    Leuk Bevonden:
    0
    Hoi hoi,

    ik ben vandaag een xbox gaan halen en dus ook de D II -game :)
    En samen met de xbox heb ik er ook nog 2 extra games bij gekregen: Lego Batman (ziet er ook leuk uit hihi ) en Pure, iets met racen met een zelf in elkaar te stken karretje *)

    Ik heb al "even" geproefd van D II en ik ben in ieder geval al heel tevreden over de graphics, prachtig, zelfs op de xbox (en mijn 19 inch lcdscherm)!
    Bij mij heb ik tot hiertoe nog geen happeringen aan de camerabewegingen, alles gaat heel soepel...

    Alvast één vraagske! >> is het de bedoeling als ik een game speel op de xbox dat ik dan altijd deze ook eerst installeer op de harde schijf? (ik heb 120 GB, meer dan genoeg zekers ;) )

    Mijn voordelen van het spelen op de xbox:
    ik heb nu samen met enkele games ook een dvd-speler en zelfs meer dan dat, want als ik Live ga kan er een hele wereld voor me open gaan!
    Voordelen van spelen op pc:
    er is meer mogelijk met het maken van "sneltoetsen" voor skills, dat is een nadeel bij de xbox... tenzij ...
    ... (een bedenking) ik zag in de winkel dat er ook een klein toetsenbordje bestaat! Misschien kan je daar niet alleen mee chatten, maar ook zo extra keys in opslaan???

    Het is wel even wennen om met een controller te gamen! Ik heb dat vroeger al eens gedaan (op de pc) ... maar dat was een pc game voor kinderen, eenvoudigere gameplay enzo! (Techomage)

    Meer indrukken over D II: ED volgen nog!
     
    Laatst bewerkt: 23 nov 2009
  14. Willem

    Willem Obi-Willem XBW.nl Bestuur

    Berichten:
    13.173
    Leuk Bevonden:
    686
    Toetsenbordje niet halen. Ik zou je spreuken op de D-Pad zetten en melee/ranged op de A en B knoppen. Deze knoppen heb je namelijk ook nodig in menu's, en bij wilt het personage soms reageren op een knop terwijl ik in het menu zit en bijvoorbeeld een spreuk doen terwijl ik nog in het menu zit. 8)
    Installeren op de HD heeft een paar voordelen, vaak zijn de laadtijden van een spel korter. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de DVD waar het spel op staat geen toeren maakt in de Xbox 360, wat een boel geluids(overlast) scheelt. ;)

    Wat die games betreft, Lego Batman is een leuk spel, maar niet erg bijzonder. Bij Pure kan je niet zelf een auto in elkaar steken, maar wel in een héél grote wereld rondcrossen. Met een eigen muziekje op kan dat zeker vermakelijk zijn.
     
  15. Ashavan

    Ashavan Guest

    Toetsenbord op een console. Lol waarom koop je dan een console. Blijf dan gewoon achter je PC zitten :p
     
  16. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Hij bedoelt dat kleine media tb-tje dat je op je controller kan klikken. Erg handig, ik heb hem ook. Veel makkelijker met het ingeven van namen en savegame namen enzo. Maar heel erg veel heb je er niet aan nee. Toch zit hij op mijn standaard controller :)
     
  17. Willem

    Willem Obi-Willem XBW.nl Bestuur

    Berichten:
    13.173
    Leuk Bevonden:
    686
    Je kan 'm in ieder geval niet gebruiken in Divinity 2 om het spel te besturen. ;)
     
  18. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Nee, in geen enkel spel eigenlijk :)
     
  19. vanes28

    vanes28 Member

    Berichten:
    16
    Leuk Bevonden:
    0
    Pff, ik twijfel echt heel erg.

    Fable 2 lijkt me ook leuk, alleen daar heb je weer minder vrijheid. Of misschien een ander genre spel.:confused: MW2 neem ik zowiezo al. Iemand nog suggesties? Of gewoon Divinity 2?
     
  20. Ashavan

    Ashavan Guest

    Fable2...ugh...wat een teleurstelling is dat. Deel 1 was al enorm gehypted en viel zwaar tegen. Deel 2 was ook behoorlijk ruk zeker het einde sloeg nergens op. Verwacht je een geweldig gevecht en het enige wat je doet is met een muziekdoosje spelen waarna die gast heel diep naar beneden valt en sterft. Dan kun je beter Div2 nemen.
     

Deel Deze Pagina