Dragon Age: Origins [Deel 2]

Discussie in 'Algemeen' gestart door Yellow 13, 16 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DiaL

    DiaL XBW Senior

    Berichten:
    2.606
    Leuk Bevonden:
    21
    Volgens mij is die al vanaf 13 jan beschikbaar, voor 400(P) toch?
     
  2. dahouseman

    dahouseman The cake is a lie!

    Berichten:
    1.026
    Leuk Bevonden:
    0
    Volgens mij op de PC iig nog niet.... Zie het niet staan
     
  3. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Ja, alleen eerst even wachten totdat zie die bug qua specializations hebben gefixed... Voor die tijd gaat bij mij het schijfje er niet meer in...:b:
     
  4. BigKabuto

    BigKabuto Well-Known Member

    Berichten:
    20.783
    Leuk Bevonden:
    556
    Hoe vet is dit...krijg net een telefoontje van iemand die op zoek is naar Borderlands, en die ik dus juist sinds gisteren of eergisteren te koop/te ruil had gezet, te ruil voor Dragon Age. Hij heeft Dragon Age, en het mooiste is...hij woont een paar straten verderop. NICE!
     
  5. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Heb je de game nou nog nie :+

    Nu maar eens m'n char lvlen naar bloodmage... Arcane warrior is zoooooooooo saai :9
     
  6. BigKabuto

    BigKabuto Well-Known Member

    Berichten:
    20.783
    Leuk Bevonden:
    556

    Speel de game al de hele avond en doe alles lekker rustig aan, ik hou er echt van om elk hoekje en huisje te checken en echt met iedereen lullen gewoon :).
    Ik ben Elf, city elf is de background en rogue. Ik vond het hele verhaal van de city elf wel vet eigenlijk.

    Hoe dan ook, ik ben dus echt nieuw met Dragon Age en heb wat vraagjes.


    1- Ik ben andere combat-systems gewend dan dit, ik ben gewend te kunnen ontwijken voor aanvallen, of blocken, en dat je verschillende attacks hebt. In deze dus niet, maar ik ben blij dat ik me helemaal niet erger aan het combat systeem, waar ik wel even bang voor was. In videos dacht ik dat het nogal lame was, maar nu ik het zelf zie is het best vet. Moet er alleen even aan wennen.


    Maar elk stukje advies kan ik absoluut gebruiken, ik heb alleen nog maar een shortsword en een small shield, en ik zie dat beesten in de allereerste quest mij al aardig schade toebrengen. Het enige wat ik kan doen is mijn zwaard op ze gebruiken en soms die special abilities, of kan ik meer doen? Zo ja, elk stukje advies kan ik waarderen ;)


    2- Ik heb zojuist een chainmail armor gevonden maar kan het niet aandoen, komt dit later nog of kunnen alleen mensen dit armor dragen?
     
  7. Named

    Named Named

    Berichten:
    619
    Leuk Bevonden:
    7
    Bij armor staat wat de eisen zijn wanneer je ze kan dragen, armors hebben bijvoorbeeld minstens 20 STR nodig. En tip voor gevechten goede AI instellen voor je teammaten. En eerste playthrough zal niet perfect lopen dus als je echt vast komt te zitten je kan hem nog easier zetten ;)
     
  8. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Je bent een elf rogue, gooi later je schild weg en laat het tanken aan alistar over. Je komt Alistar vrij vroeg tegen in de game. Zelf zou ik je elf equippe met een bow. Je doet veel meer damage en vangt bijna geen klappen.

    Kan wel, zolang je strength maar hoog genoeg is. Alhoewel, ik raad je aan om vooral op Dex te focussen.
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2010
  9. BigKabuto

    BigKabuto Well-Known Member

    Berichten:
    20.783
    Leuk Bevonden:
    556
    Hmmmm ok, ik moet morgen maar eens goed in de handleiding kijken dan, want ik zou niet weten hoe ik kan instellen hoe mijn teammate vecht.


    Heb net een bow geprobeerd, de damage was al veel minder dan mijn dolk of zwaard...en vijanden blijven op mij afkomen en dan krijg ik amper de kans om pijlen af te schieten, van een te verre afstand, missen de pijlen elke keer hun doel. Dus voor nu hou ik het bij zwaard en dolk.


    Shit deze game is verslavend...ik kan niet stoppen. Ik zag achterop het doosje staan dat er downloadable content inzit, een quest en een character. Dus ik druk op back, ingame...en scroll naar die DLC toe, ik let niet op en druk download voordat ik zag dat mijn punten gebruikt zouden worden. Uiteraard moet ik natuurlijk een code invoeren....maar die is dus gebruikt door de vorige eigenaar van de game. Ach, ik heb nu wel een extra quest erbij, lol.
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2010
  10. Vegeta

    Vegeta capo di tutti i capi

    Berichten:
    4.197
    Leuk Bevonden:
    18
    return to ostagar zou de 5de uitkomen. Is niet gebeurd. Is uitgekomen vlak voor het weekend samen met een algemene update(om wat bugs te verhelpen) de update zorgt er echter voor dat je specialisaties weer vast komen te staan (en je ze weer moet unlocken). Dit zijn ze aan het verhelpen en voor de zekerheid hebben ze return to ostagar gelijk weer van de marketplace gehaald. Een deze dagen komt de goede versie (waren ook weer problemen met achievements die niet unlocked.

    Hoop dat hij snel komt. Kan het spel nu dromen en wil wel weer wat nieuws in deze fantastische wereld. Ook al duurt het maar een half uur!
     
  11. Ruben III

    Ruben III Rando

    Berichten:
    380
    Leuk Bevonden:
    23
    Stel je ook weer niet te veel voor van RtO. Het is geinig, maar inderdaad maar een half uurtje.

    Overigens is de Arcane warrior nogal overpowered. Hard difficulty is een eitje en ik denk dat je hem ook op zijn moeilijkst kan zetten en niet te veel problemen zal hebben.

    Enige nadeel is dat ik nu geen rogue bij me heb en dus geen XP kan leechen van traps en chests. Het aantal sustained skills loopt nu tegen de 10 aan. Mijn main heeft van zichzelf: telekinetic weapons, combat magic, shimmering shield, arcane defense, rock armor, miasma. De rest van de party geeft fire weapons, frost weapons, haste, heroic offense, mass rejuvenation.

    Fireball op mages, crushing prison op archers (2x), force field op elite or higher (2x), winter grasp/arcane bolt/stone fist op de rest. Vulnerability hex + blizzard + inferno op echt lastige bosses. Mana clash die grote mages.

    Spel begint beetje te simpel te worden. Gebruik bijna nooit potions.
     
  12. Yellow 13

    Yellow 13 Well-Known Member

    Berichten:
    26.239
    Leuk Bevonden:
    4.756
    WTF. Mijn char is daar aan verslaafd. Zit nu vlak voor het laatste eindgevecht en ben er zo goed als doorheen. Ga iedere keer dood omdat ik gewoon te kort kom. :'-(
     
  13. Bassie

    Bassie No lollygaggin'

    Berichten:
    4.234
    Leuk Bevonden:
    33
    Hoeveel speeluurtjes heb je denk je met dit spel? En is t te vergelijken met Oblivion?

    Lijkt me best een vet spel...
     
  14. Vegeta

    Vegeta capo di tutti i capi

    Berichten:
    4.197
    Leuk Bevonden:
    18
    Heb je geen mage? geef die gewoon specialisatie spirit healerr. Dan kan de mage heal maar ook group heal gebruiken! heerlijk voor je potions!
     
  15. White Hawk

    White Hawk Emotion 98.3

    Berichten:
    663
    Leuk Bevonden:
    828
    Je bent sowieso wel 40-50 uur bezig met 1 playthrough, met alle sidequests erbij nog wel langer.


    Weet niet zeker maar wat ik me kan herinneren zijn Yellow's mages hem gepeerd:p
     
  16. Yellow 13

    Yellow 13 Well-Known Member

    Berichten:
    26.239
    Leuk Bevonden:
    4.756
    Morrigan heb ik nog wel. ;)
     
  17. Ruben III

    Ruben III Rando

    Berichten:
    380
    Leuk Bevonden:
    23
    Ja, als je maar 2 mages tot je beschikking hebt en Wynne nogal snel met je wil vechten, dan kan het zomaar gebeuren dat je geen healer hebt. Group Heal is een cruciale spell voor het team.

    Shale is overigens vrij nutteloos, valt me op. Hij kan klappen vangen, maar dat kon die beer uit mijn vorige crew ook. Daarnaast krijgt hij weinig aggro vergeleken bij mijn arcane warrior. Slam stunt wel aardig en werkt ook op elites en hoger, dat is dan wel weer een goede eigenschap.

    Overigens merk ik dat de staff damage van mages best aardig kan zijn met die skill, de juiste staff en genoeg +xx% dmg gear.
     
  18. Cyfax

    Cyfax Active Member

    Berichten:
    85
    Leuk Bevonden:
    0
    Afhankelijk van wat je main voor character is, mijn eerste playthrough had ik een arcane warrior en beviel het mij beter om mijn party in een hoek te parkeren zo ver mogelijk van de Archdemon af (in de ballista fase, rest zou niet al te lastig moeten zijn) en zelf gewoon rond rennen. Zo had ik alleen voor mijn character potions nodig en zoveel verbruik je in principe niet als AW.

    En vergeet ook niet de hulptroepen in te schakelen mocht je dat nog niet doen :)
     
  19. BigKabuto

    BigKabuto Well-Known Member

    Berichten:
    20.783
    Leuk Bevonden:
    556
    Begrijp er echt niks van, ik ben nu net Lothering uit...
    Precies na die kooi met die moordenaar erin.En heb hem ook lekker gelaten daar, althans, dat wilde hij zelf.
    .

    En dan kom je een paar bandits tegen en dergelijken, en ik ben echt binnen de korste keren dood, en de meeste van mijn teamleden ook. Behalve Morrigan. Dus nu doe ik echt iets verkeerd lijkt me. Maar ik weet niet wat. Ik heb een behoorlijk armor, echter zie ik in de stats wel dat de fatique in het rood staat. Alleen als ik een zeer zwak armor equip is fatique niet meer rood. Fatique betekent toch dat je character heel snel uitgeteld/moe is? Misschien is hij daarom zo snel dood?

    Maar dan de teammates, Alistair en Leliana...die zijn ook vrij snel dood tegen normale battles die ik nu krijg. Wat kan ik hier tegen doen? Zij vallen gewoon aan met hun beste wapen en verder kan ik toch weinig dingen voor hun beslissen? Ik heb gekeken in het radial wiel.

    En dan mijn poppetje, de city elf. Aardig wat talents en skills al, en toch zo fucking snel dood. Ik heb geprobeerd met een bow te werken, maar dat werkt voor mij echt totaal niet. Ik doe er idioot weinig damage mee(betere bows kan ik nog niet vinden), en heel vaak gaat het mis, of de vijand komt er als een gek aanlopen en begint te hakken en ik ben binnen de korste keren dood. Poeh, heb nu toch aardig wat problemen met de battles...maar ik snap niet waarom.
     
  20. Ruben III

    Ruben III Rando

    Berichten:
    380
    Leuk Bevonden:
    23
    Fatigue zorgt ervoor dat je spells en talents 'zwaarder' worden om te doen, ze gebruiken dus meer mana of stamina. Vandaar dat je je fatigue wil verminderen op je mages en archers.

    Met die bandits had ik ook moeite de eerste keer. Heb je een rogue? Gebruik dirty fighting en andere stunmoves. Laat Alistair tanken (taunt en geef hem zwaar armor; dat trekt aggro aan) en mannetjes omver gooien met zijn schild (Enemy: nearest visible: use ability Shield Bash). Laat Leliane van afstand schieten (zet haar op cautious) en activeer dat lied dat ze heeft.

    Als je zelf een warrior bent, zorg dan dat iedereen zijn vuur richt op één mannetje en schakel die uit. Morrigan heeft Winter's grasp (enemy: nearest visible) voor een korte stun periode en wellicht heeft ze al Force field (sowieso aan te raden). Als je zelf een mage bent, heb je misschien al fireball voor goed stun effect.

    Ofwel: je moet tactisch zijn. Rushen, om je heen slaan en doorlopen is er niet bij. Gebruik de tactics goed (bv eerste moet zijn: health < 50%: use health poutice, daarna de sustained abilities, daarna de spells/talents) en pauzeer indien nodig als je het overzicht kwijt raakt. Als je het eenmaal doorhebt, is het goed te doen. Geef niet op en er staat je het beste single player spel van de laatste jaren te wachten.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina