[XOne] Dark Souls

Discussie in 'Games' gestart door DulleNL, 1 feb 2011.

  1. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Die vlinder is gemakkelijk, zolang je een boog hebt of spreuken. Zorg dus voor ranged options. Daarna komt ie op de brug hangen en kun je hem klappen verkopen met je melee wapen. Het is eigenlijk een heel gemakkelijke boss.

    Heb bij god geen idee wat je bedoelt met een grote deur in een bos (dat bos herken ik wel), met een blauwe dop erop. Is dat een soort poort na een brug over een afgrond of heb je het over een ander gebied?
     
  2. Bergje

    Bergje Active Member

    Berichten:
    520
    Leuk Bevonden:
    0
    De muur links van de deur kan je gewoon kapot slaan (secret/fake wall)
     
  3. Leborski

    Leborski Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Deze game ook al een paar maanden laten liggen voor wat ie was. Kwam niet verder bij die spinnebaas. Misschien eens overnieuw beginnen met een nieuw karakter, want een mix & match van pyromancy, melee en een beetje armor werkt misschien niet in dit spel. Focussen op een bepaalde build (hakken met dikke armor) is misschien beter en wordt het allemaal ook wat makkelijker van hoop ik.

    Wel altijd respect gehad voor deze game.
     
  4. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Dat is wel de manier waarop ik speel. Werkt goed hoor, je hebt een erg flexibel karakter. Welke wapens gebruik je?

    @SamuraiPizzaDog: Als dat de deur is die Bergje bedoelt, daarvoor moet je nog een sleutel kopen bij de blacksmith die je juist ontmoet hebt in de wereld daarvoor (onderaan de trap).
     
  5. Leborski

    Leborski Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    @Zifnap
    Ik had een schild en een kleine hakbijl (niks bijzonders, loop ik al vanaf het begin mee ofzo). Al die andere wapens waren te groot en te langzaam. Ik ben in de meeste RPG's altijd wel een mix van alles. Maar heb nu tegen bazen dat ik ze te vaak moet meppen voordat ze doodgaan, terwijl ik zelf maar een paar klappen kan hebben. En dat mijn magie ook niet kicken genoeg is om ze van een afstandje te bestoken.
     
  6. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Oke. Misschien kan ik je wel helpen.

    1) Waar precies in het spel ben je?
    2) Wat voor type bijl en schild is het (gewoon naam is ook voldoende)?
    3 ) Heb je de master key als gift gekozen?
     
  7. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Als je die deur met de crest gevonden hebt, zit er links van (nog voor de deur) een muur waar je tegen aan moet slaan. Daar achter vind je een bonfire (save point). Erg handig in de battle tegen de vlinder, want mocht je doodgaan hoef je niet zo ver te rennen. ;)

    Voor de rest is de Moonlight Butterfly niet zo heel pittig. Naar mijn idee een van de makkelijkste boss battles van de game. Ik weet niet wat voor class je bent, maar als je magie hebt of ranged moet ie al helemaal simpel zijn. Ikzelf was een knight, en had op dat moment geen ranged weapons bij me. Je moet gewoon heel geduldig zijn en al zijn ranged aanvallen ontwijken en wachten tot ie met zijn hoofd bij de brug is gekomen. Op dat moment kan je losgaan met melee aanvallen. Dit hoeft maar maximaal 3 keer te gebeuren en dan is ie neer.

    Bovendien is het erg handig om die ene bonfire achter die muur te kindelen. Als je niet weet wat dat is: Een gekindelde bonfire zorgt ervoor dat je ipv de standaard 5 estus flasks er na 1x te kindelen er 10 bij je mag hebben. Kindel je daarna nog een keer (later in het spel pas mogelijk) dan kan je er 15 bij je dragen, enzovoort. Maar voor de eerste keer kindelen moet je Human zijn en daarna kan je de bonfire kindelen. Kost dus maar 2 humanity, maar is wel erg handig. Punt is namelijk bij de Moonlight Butterfly is dat de grote bal die die afvuurt, die is makkelijk te ontwijken. Maar die aanval waarbij er 'speren' alle kanten opvliegen is erg lastig te ontwijken en zal hoogstwaarschijnlijk door je schild heenboren. Daarvoor heb je dan een estus flask nodig. Een ding is sowieso wel aangeraden, en dat is niet zijn aanvallen te blocken. Behalve als je een schild hebt met 100.0% magic resistance, zal je anders altijd schade krijgen. Dus rol altijd bij zijn aanvallen, dat is het beste.

    Hopelijk heb ik je hier zo een beetje mee geholpen.

    Ik kan je wel aanraden om in deze game je meer toe te gaan spitsen op 1 bepaalde klasse of een soort expertise. Als je je gaat verspreiden over ranged, melee, magic en pyromancy kom je niet ver in de game of je moet zo keihard gaan zitten grinden dat een van die classes constant up to date is met het gebied waar je op dat moment bent. Zelf ben ik een Knight die zich volledig richt op melee, en pyromancy er naast gebruikt. Ook heb ik mijn Faith naar 10 gehaald ipv 9 dat ie eerst was, puur en alleen om Heal te kunnen gebruiken. Maar veel verder dan dat kom ik niet. Sowieso is Pyromancy een hele goeie sub class om te gebruiken als je geen pyromancer bent. Het voordeel aan een pyromancer is dat je geen attributes/stats hebt die er voor zorgen dat je bepaalde spells kan gebruiken (bijvoorbeeld Faith van 20). Het enige wat je nodig hebt om je pyromancy sterker te maken is het upgraden van het wapen. Daarom is het een hele goeie om naast je op dit moment gebruikte class te gebruiken.

    Ook als je wapens niet kan dragen zoals je al zei, zal dat waarschijnlijk komen omdat je je te breed hebt verspreid met je stats. Daarom is het aangeraden om je zoveel mogelijk toe te spitsen op 1 class dat je echt wilt worden. Dus misschien is het inderdaad verstandig om eventjes overnieuw te beginnen en dan je punten goed gaan inzetten. ;)
     
    Laatst bewerkt: 1 feb 2012
  8. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Dat is goed advies, maar de stats van mijn karakter zijn wel degelijk redelijk verspreidt. Intelligence heb ik nooit boven 10 verhoogd en faith niet boven 15. De rest staat (believe it or not) allemaal op 20 of hoger... en het werkt prima. Mijn karakter komt nu behoorlijk tot zijn recht. Voor pyromancy heeft hij idd geen stats nodig, voor zijn lightning wapen ook niet. Havel's ring helpt bij het verhogen van de carying capacity en het dragen van o.a. een (eagle) tower schield. Maar goed... ben natuurlijk ook redelijk bekend met dit soort spellen en het bouwen van sterke karakters (en het vinden van de beste combinaties) is ook echt mijn ding. Ben je minder ervaren, dan is het specialiseren inderdaad een veiligere optie.
     
  9. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Ja maar daar heb je het al. Ik verspreid mijn punten nu ook op Vitality, Strength, Dexterity en Attunement. Dat is ook goed te doen. Alleen als je daarnaast ook nog eens Faith en Intelligence erbij wilt pompen om dit op gelijk niveau te houden bijvoorbeeld kom je erg in de knoop te zitten later.
     
  10. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Inderdaad, die moet je dan ook niet verhogen. Verhoog deze stats alleen als je de betreffende spreuken heavy wilt gebruiken. Ik heb de stats uiteindelijk alleen iets verhoogd om bepaalde wapens te dragen (holy sword). Dat is ook de reden waarom ik bijna helemaal van intelligence ben afgebleven. Ik wist dat voor pyromance mijn karakter geen intelligence nodig had. Scheelt weer punten, al was 10 punten in de stat voor mij het minimum just in case. Dat was 15 voor faith.

    Hoe zit het met je equipment? Ringen, harnassen, wapens?
     
  11. Smok3y

    Smok3y Dark Souls!

    Berichten:
    3.670
    Leuk Bevonden:
    277
    Gebruiken jullie je humanity vaak?
     
  12. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Vooral om fires te kindelen, waarvoor je human moet zijn. Buiten dat vind ik het niet prettig om midden in een nieuw gebied ge-invade te worden door een andere speler, dus wanneer ik laat mijn karakter meestal hollow rondlopen. Bij enkele bosses heb ik hem weer tot leven gewekt om de hulp van saints in te roepen.
     
  13. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Als ik de games later speel, dan is er vast nieand meer online, du geen siants om te helpen. Is de game uberhaupt wel solo te doen ?
     
  14. Smok3y

    Smok3y Dark Souls!

    Berichten:
    3.670
    Leuk Bevonden:
    277
    Volgens mij moet je deze game ook voor 90% als SP game zien.
    Las wel dat het online aspect van pas kan komen bij bijv een bossbattle die solo niet lukt.

    Hoe het verder nog in elkaar zit en/of meerwaarde weet ik eerlijk gezegd niet.
     
  15. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Die saints die Zifnap bedoeld zijn gewoon NPCs die je kan summonen bij boss battles. Hiervoor heb je geen internetverbinding nodig, noch andere spelers die je moeten helpen. Je kan natuurlijk wel ervoor zorgen dat andere spelers je helpen, maar dat staat los van dat ook NPCs je kunnen helpen. Volgens mij kan je bij elke boss battle wel een NPC summonen (indien je deze wel een keer bevrijd of geholpen hebt voorheen in de game)
     
  16. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Ah, thanks! Dat maakt een hoop duidelijk!
     
  17. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Eigenlijk doelde ik met de saints op menselijke spelers die je helpen als je online speelt, maar het is inderdaad ook mogelijk om de hulp van NPC's in te roepen als je offline bent. Ik begreep dat zelfs Demon's Souls (de voorganger) nog een gezonde online community heeft, dus dat komt denk ik ook wel goed met Dark Souls.
     
  18. SamuraiPizzaDog

    SamuraiPizzaDog Jedi Mind.

    Berichten:
    501
    Leuk Bevonden:
    1
    Thnx voor de tips maat! Jezus wat ben ik slecht in deze game :emo:
     
  19. Kirimo

    Kirimo rpg'er

    Berichten:
    627
    Leuk Bevonden:
    0
    Jij niet alleen :p
    Zelfs op de allergemakkelijkste moeilijkheidsgraad vind ik het nog steeds een verduiveld lastige game ! LOL
    Maar dat mag ... alleen heb ik er veel tijd voor nodig en kom ik er voorlopig niet aan ...
    En, DKS is té verslavend :+
     
  20. allstyles

    allstyles Active Member

    Berichten:
    1.270
    Leuk Bevonden:
    213
    Kun jij moeilijkheidsgraad instellen dan?

    Ben zelf in blighttown bijna onderin in het swamp.. (level 34),... door de sfeer blijf ik doorspelen, anders had ik hem er al lang uitgegooid.... O-)
     

Deel Deze Pagina