[XOne] Dark Souls [Deel 2]

Discussie in 'Games' gestart door Coentjuh, 12 mei 2012.

  1. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Als je iets verder doorspeelt kom je in Anor Londo. Daar kan je een Demon Spear vinden. Beter dan de Lightning Spear meen ik.

    Bovendien zijn er vele malen betere wapens dan de Lightning Spear. Zelf gebruik ik Quelaag's Furysword. Daarvoor moet je een Falchion naar +10 krijgen, daarna de Soul of Quelaag gebruiken om bij de grote Blacksmith in Anor Londo meen ik daar een Quelaag's Furysword van te maken. Prima wapen, erg snel.

    Maar Drake Sword is vooralsnog een prima wapen om de game mee door te spelen. Ik gebruik 'm nu ook nog af en toe. En ik ben level 85. Alleen is het verstandig om 'm af en toe te upgraden met Drake Scales en wat souls. Scheelt een hoop!
     
  2. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    THanks voor de info/input. Heb toch het idee dat de Drake sword in Sen's Fortress echt under powered is. Ik raak die serpent guys voor 45 hp per hit ongeveer (heavy hit). Zie filmpjes op YT waarbij ze tot wel 250 damage per klap doen. Volgens mij is met de damage die ik nu doe die baas hier niet te doen. Dus ik wil eerst een nieuw wapen + upgraden. Probleem is alleen welk wapen.

    elemental damage lijkt me wel handig en omdat ik een pyro ben leek me een andere dan fire wel handig. Daarnaast is STR mijn main stat, dus is het handig om een weopon te hebben dat sclaed met STR. Drake sword doet dat niet ieg.

    Als ik die drake sword upgrade met dragon scales, kom ik dan later niet in de problemen omdat ik ze ook nog heb voor latere upgrades?
    Zowiezo, zijn de upgrade mats erg schaars volgens mij, dus kan ik niet ff een tussen wapen levellen, want dan heb ik straks geen mats meer voor mijn uiteindelijke wapen.

    Heb wel de winged spear die ik volgens mij ook kan upgraden naar winged lightning spear.

    Ben er nog niet uit ...

    En wat is het verschil met de blacksmith in Undead Parish met die in Anor Londo? Die in undead parish heeft mijn divine ember gekregen en vraagt ook om mijn large ember. Zal ik hem die geven of beter die in anor Londo.

    Jammer dat zoveel dingen zo onduidelijk zijn bij deze game ...
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  3. Tha Pielius

    Tha Pielius Tha Nudies!

    Berichten:
    304
    Leuk Bevonden:
    5
    De verschillende blacksmiths kunnen je wapen verschillend upgraden. De blacksmith in undead kan bijvoorbeeld je wapens via de standaard weg upgraden (+5, +10, +15) terwijl die in anor londo je wapens via een lightning path kan upgraden. (+10 spear kan hij dus in een lightning spear upgraden)
    De verschillende upgrades hebben andere effecten op het wapen. Een standaard upgrade path zal een hogere damage en beter scaling op bepaalde stats geven waar lightning puur en alleen een damage boost in de vorm van lightning damage geeft. Als je je wapen upgrade naar lightning verliest hij vervolgens wel zijn scaling met elke stat.
    Je kan de embers overigens maar aan 1 bepaalde blacksmith geven dus daar hoef je niet over na te denken.

    Als je een strength char ben kan ik je zeker de great club aanraden. Deze is te vinden in blighttown. Hij vereist wel 28 strength om te dragen geloof ik maar als je hem via het normale path naar +15 upgrade heeft ie een A-scaling in strength en doet heel veel damage. Heb deze zelf voor één van m'n eerste strength char gebruikt en moet zeggen dat ik nergens moeite mee heb gehad.

    Hier nog een filmpje van de locatie mocht je hem nog niet hebben:

    [yt]lB0sUOwSGKo[/yt]
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  4. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Thanks! Die club heb ik al. Ga ik die eens proberen. Heb ook een paar andere heftige wapens, maar die zijn erg sloom, waaronder een black knight sword ...
     
  5. Tha Pielius

    Tha Pielius Tha Nudies!

    Berichten:
    304
    Leuk Bevonden:
    5
    Klopt strength wapens zijn idd erg langzaam maar hebben een enorme damage output. Je moet goed je momenten kiezen om toe te slaan zodat je genoeg tijd hebt om een volgende aanval te dodgen!
     
  6. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Je komt als het goed is niet in de problemen met de materials. Ik heb tot nu toe nog geen ander wapen gevonden die Dragon Scales nodig heeft. Daarentegen meen ik dat de draken in Drake's Valley ook scales droppen en die respawnen gewoon. Irritante enemies, dat wel.. Maar zo kan je ze volgens mij wel krijgen!

    EDIT: Hier even wat meer informatie over de drops van de Dragon Scales:

    Wat trouwens hierboven gezegd is klopt niet helemaal. Bij Andre (Blacksmith in Undead Parish) kan je een wapen upgraden tot +6 als je hem de Large Ember gegeven hebt. Daarna moet je naar de Giant Blacksmith om 'm verder te upgraden naar +10 en kan je 'm daar eventueel ook Lightning geven. Andre kan dan vervolgens 'm weer upgraden van +10 naar +11 als je 'm de Very Large Ember gegeven hebt.

    Bovendien moet je je niet uit het veld laten slaan door Sen's Fortress. Het is echt een gigantisch kutgebied. Ik heb daar ook ff moeite mee gehad, met name inderdaad met die Lizards. Ik heb dat hele gebied alleen ook gedaan met de Drake Sword. Het blijft een prima wapen, maar je moet die Lizards goed analyseren wanneer ze slaan en waar je ze misschien van een randje af kan trappen. Die mogelijkheden zijn er namelijk wel vaak! ;)
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  7. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Tis niet dat ik problemen heb met die lyzard enemies, maar tis meer dat ik dan 8 of meer hits nodig heb om ze down te krijgen. En dan sluipt concentratie, het gebrek eraan, soms om de hoek en word ik sloppy. Maar het meeste is toch wel dat ik me dan een wimpie voel :) Doe graag heavy damage :)

    Hoe zie je welke stat een wapen nodig heeft (scaled). Ik hou van snelheid, dus mss zit ik op het verkeerde paard (STR) te wedden... Heb str 22 geloof ik, maar dex ook op 20 en heb 4 attunement slots voor fire magic ...

    Enne, thanks @ll! I appreciate the input!
     
  8. Tha Pielius

    Tha Pielius Tha Nudies!

    Berichten:
    304
    Leuk Bevonden:
    5
    Klopt wel volgensmij wel? Je kan standaard wapens upgraden tot +5, daarna heb je de large ember nodig om je wapen te ascenden tot +6 (kan alleen bij andre) en daarna kan je bij elke willekeurige blacksmith upgraden (Reïnforcen dus) tot +10. Daarna moet je weer de very large ember hebben om te ascenden naar +11 wat alleen Andre kan doen. Weet bijna 100% zeker dat ik het altijd zo heb kunnen doen..?
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  9. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Jep heb het net zelf even ervaren aangezien ik mijn Dark Sword aan het upgraden ben naar +10 en vervolgens er een Lightning Dark Sword van wil maken. Wat een takkewerk is dat...

    Eerst naar Anor Londo > Giant Blacksmith. 9 Titanite Shards kopen en moest nog 6 Large Titanite Shards. Upgraden tot +5 bij de Giant Blacksmith. Vervolgens naar Firelink Shrine, rennen naar Andre. Upgraden tot +10. Dan vervolgens weer terug naar de Giant Blacksmith om er een Lightning van te maken en 'm te upgraden naar +5. :') Lot's of running man!

    Anyway..

    Als je voor snelheid wilt gaan moet je inderdaad meer in Dexterity stoppen. Wapens als Quelaags Furysword vragen om Dexterity en dat is een 'snel' zwaard. Drake Sword daarentegen bouwt op Strength.

    Bovendien is het slim om echt 1 kant te kiezen waar je je in wilt specialiseren. Anders is het echt zwaar zonde van je kostbare souls! Ik ben bijvoorbeeld een knight, en ik specialiseer me in Vitality, Endurance en Strength. Meer ook niet! Als je het te breed gaat aanpakken, wordt je nooit ergens goed in en blijf je aan de zwakke kant.

    Als Pyromancer zou ik aanraden om voor Vitality, Endurance, Strength en Attunement te gaan. Attunement heb je nodig om meerdere slots te krijgen natuurlijk, wat echt van belang is als Pyromancer.
     
  10. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Dat is precies wat ik tot nu toe heb gedaan. Heb DEX op 18, STR op 24, attunement heb ik 4 slots en endurance staat al op 28. Vit op 22 geloof ik. Wil nu voornamelijk STR boosten komende levels.

    Aangezien de drake scales ergens anders niet voor nodig zijn, ga ik de Drake sword maar eens upgraden. Moet ik wel wat souls farmen eerst.

    Heb net verschillende heavy wapens geprobeerd, maar die vind ik allen echt te traag, daarom hou ik het nog ff bij de Drake Sword. Ik vind snelheid wel belangrijk, heb ook geen heavy armor aan, omdat je dan zo traag rolt en op staat. Heb een of andere dress set aan :)

    Net heel het Fortress verkent (fijn als die ballen niet meer komen :) ) en ben nu op het punt om naar de boss te gaan. Eens kijken of dat zo lukt, anders eerst upgraden en weer terug. Het liftje (shortcut) is wel handig :)

    IS er niet ergens een overzicht van alle weapons met upgrade path? Ik heb alleen nog maar onvolledige lijstjes gevonden...
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  11. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    De drake sword is niet een sterk wapen, zelfs niet upgraded. Je hebt meer aan het Firesword waarover al in een eerdere reactie werd gesproken. Een lightning winged spear (die je zelf moet maken) is ook sterker, veel sterker zelfs. Het probleem met de drake sword is dat de stats vast zijn en niet scalen met je char levels en attributes. Het lijkt allemaal veel damage te doen wanneer je begint met spelen, maar na een tijdje heeft bijna elk wapen de potentie beter te zijn. Zelfs de holy sword die je onder een draak weg kunt jatten in the Valley of the Drakes.
     
  12. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Niet upgraden dus zeg jij? Maar ja, welk weapon dan? Wil een str weapon met redelijke snelheid en liefst elemental erbij...

    Overigens net de boss in Sen' s verslagen, mét alleen pyro! 2e poging, 1e werd ik naar beneden gemept!

    En embers kun je dus nooit aan de verkeerde bs geven?

    EDIT
    HAD 40k souls van de boss en genoeg drake scales dus heb nu een drake sword + 4
    Verder kijk ik wel wat we weer tegenkomen. Nu in Anor Londo...
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  13. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Wat dacht je van een elemental upgraded Zweihander? De fire of lightning Zweihanders zijn ongelofelijk sterk en relatief gemakkelijk te maken. Je hebt het wapen al in het begin van het spel gevonden. De black knight great sword en axe zijn ook prima wapens om te upgraden. Beiden zijn dacht ik zelfs éénhandig...

    Buiten dat (van een gamerankings post):

    "Requirements for a good STR weapon:

    1. Normal weapon +15 OR Unique Weapon +5
    2. it's enchantable (all normal weapons are enchantable, some unique weapons are also enchantable), although there are some exceptions (such as Black Knight Greataxe, Grant)
    3. A or B rank scaling in STR, although there are some exceptions (such as Greataxe, Greatsword)

    There are a few good weapons that fit these requirements:

    - Man-serpent Greatsword
    - Demon Great Machete
    - Demon's Greataxe
    - Demon's Great Hammer
    - Large Club
    - Great Club"


    Mijn favoriet is nog steeds de lightning winged spear. Belachelijk goede damage en gemakkelijk te dragen.
     
    Laatst bewerkt: 2 jul 2012
  14. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Thanks!

    Nadeel van al die wapens is dat ze traag zijn. Heb nu een crystal halbert gevonden, doet ook veel dmg, maar ook weer traag. Upgraded drake sword gaat nu wel lekker.. Overigens staat er een rondje naast de halbert in de equipscherm, wat betekent dat? Lijk of er een gitaartje in staat?
     
  15. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Ik blijf er bij dat Quelaags Furysword echt een prima wapen is. Hij is verdomd sterk en is sneller dan menig ander zwaard. (Valt onder de klasse van Curved Swords, die zijn allemaal sneller dan de Straight Swords)

    Hij is erg gemakkelijk te maken zoals ik al eerder heb gezegd. Een curved sword (Scimitar, Falchion) naar +10 brengen, vervolgens combinen met Quelaags soul bij Giant Blacksmith in Anor Londo. Daarmee heb ik altijd bakken met schade gedaan.

    Momenteel heb ik nu een Lightning Dark Sword +4. Misschien ook een aanrader voor jou alleen die kan je pas later in de game krijgen (Na Anor Londo). Verdomd sterk en is een prima STR wapen meen ik. Als je wilt weten hoe je die moet krijgen moet je maar even in de spoiler hier onder kijken (Is namelijk NIET makkelijk te krijgen en je moet daarvoor aan verschillende requirements voldoen!)

    Om de Dark Sword te krijgen moet je bij de Darkwraith covenant komen. Om bij de Darkwraith Covenant te komen moet je de volgende dingen doen:

    Na Ornstein & Smough (Eindbaas van Anor Londo) krijg je de Lordvessel. De Lordvessel moet je nog NIET plaatsen op het altaar wat wel opgedragen wordt. Als je dat niet hebt gedaan, ga je naar de New Londo Ruins (Onder Firelink Shrine) Deze hele area verken je en je verslaat de Boss (Four Kings). Op het moment dat je de Four Kings verslagen hebt krijg je Darkstalker Kaathe te zien (Ziet er hetzelfde uit als Kingseeker Frampt in Firelink Shrine) Praat met Darkstalker Kaathe en hij zal je brengen naar Firelink Altar waar je de Lordvessel moet plaatsen. Doe dit echter nog niet en praat NOGMAALS met Darkstalker Kaathe. Hij zal je dan aanbieden om bij de Darkwraith Covenant te komen. Accepteer dit. Vervolgens kan je wel de Lordvessel plaatsen als je dit wilt (zie niet in waarom niet nu ^^).

    Nadat je bent bij de Darkwraith Covenant zit, moet je 30 humanity opofferen aan Darkstalker Kaathe die nu weer terug in de Abyss staat waar je net de Four Kings hebt verslagen. Nadat je 30 humanity hebt opgeofferd krijg je de Dark Armor en de Dark Sword.

    Om dan de Dark Sword naar Lightning Dark Sword te krijgen heb je 9 Titanite Shards (800 souls per stuk bij Giant Blacksmith), 9 Large Titanite Shards (3200 souls per stuk bij Giant Blacksmith), 8 Titanite Chunks (drops van enemies en in treasures te vinden) en 1 Titanite Slab (rare drops en te vinden in een treasure meen ik) nodig. Als je dit allemaal bij elkaar hebt verzameld kan je de Dark Sword naar +10 brengen bij Andre of Artorias (Blacksmith in Undead Parish) en vervolgens kan je 'm Lightning maken en naar +5 brengen bij de Giant Blacksmith in Anor Londo. Als je dit gedaan hebt, heb je de volgende stats op je wapen:

    Dit betekent dat je 225 raw damage doet en 229 lightning damage. De rest van de cijfers staan voor de Damage Resistance.

    Al met al krijg je dan een prima wapen die ook nog eens meescaled in je levels! Kost wat moeite, maar dan heb je ook wat ;)
     
  16. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    Pfff, denk niet dat ik dat allemaal ga doen voor een wapen :) Maar thanks voor de uitgebreide info.

    Anar Londo is wel een al richeltje, tering man :eek: Ben net twee maal dood gegaan bij die 2 archers. Eerste keer had ik er al 1 dood en ging ik dood bij de tweede (viel). Tweede keer viel ik al bij de eerste :mad: Weer 20k souls down the drain, burp!

    Morgen maar weer eens verder ...
     
  17. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Het is het zeker waard. Sowieso is de Darkwraith Covenant gewoon awesome als je ook PvP waardeerd. :+

    Die Archers zijn een gigantische pain in the ass. Je moet echt in 1 keer naar boven sprinten en gelijk naar rechts rennen. Die archer moet je zsm killen en hopen dat er geen pijl in je rug geschoten wordt van die andere archer. Als je de rechter dood hebt, kan je doorlopen en verder gaan of je kan terug gaan naar de andere archer (hoeft geen probleem te zijn die, als ie in z'n eentje is) Bovendien ligt er dan nog een item daar (dacht ik). Ook als je dichtbij die archers komt te staan, trekken ze hun zwaard dus dat scheelt al veel. Veel kleinere kans om er af getrapt te worden. ;)
     
  18. Gakkie

    Gakkie Black Queen

    Berichten:
    9.595
    Leuk Bevonden:
    689
    PvP is niks voor mij, maar wie weet dat ik toch probeer die covenant te joinen. Belangrijk dus om die vessel niet te snel te gebruiken. Hoop dat ik dat niet vergeet. Ik speel zonder guide dus ik moet het echt allemaal uitvinden ...
     
  19. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Inderdaad, zolang je dat in je gedachte houdt kan je 'm altijd nog joinen. Het enige is dat je alleen op een gegeven moment de Lordvessel wel moet plaatsen als je verder wilt. Dus dan moet je keuzes maken.

    En PvP kan alleen voorkomen als je human bent he. Ik loop nu al een hele tijd hollow rond, omdat ik nu geen zin in PvP hebt. Sowieso kan je altijd invaded worden. Het enige is dat als je in de Darkwraith Covenant zit, je makkelijker invaded wordt door de Blade of the Darkmoon Covenant. Voor de rest maakt het geen verschil :)
     
  20. Zifnap

    Zifnap Koehl en gecollecteerd

    Berichten:
    15.485
    Leuk Bevonden:
    3.438
    Crystal "equipment X" is sterker dan gewone equipment, maar kan niet worden gerepareerd. Dat is de prijs die je character betaalt voor hun kracht.
     
    Laatst bewerkt: 3 jul 2012

Deel Deze Pagina