[Algemeen] PlayStation 4

Discussie in 'PlayStation Hardware' gestart door DulleNL, 21 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Supporters zijn meestal ook niet echt begripvol voor andere teams :+
     
  2. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Mij kennende is het niet het geval van welke ik wel of niet wil kopen, maar een kwestie van: welke ga ik eerst kopen. Ik weet toch wel weer dat ik het niet kan weerstaan om ze beide te hebben. Maar ik wacht gewoon eerst lekker de E3 af. Je moet niet vergeten dat deze CONSOLE reveal ging om de console, niet om de games. De games komen op E3. Dit hadden ze vermeld en je had je dus hier ook op voor kunnen bereiden. Qua console hebben ze het goed over de functies gehad, waarvan 80% mij niet interesseert. Wat ze dan weer niet vertellen is de prijs en release. Maar goed, dat zal wel eind dit jaar ergens zijn. Dus mijn keuze is nog niet gemaakt, maar al die extra gimmicks die zowel de PS4 als de X360 geven interesseren me totaal niet. Kinect, Gaikai, sharing, meh. Zolang geen van de consoles mij verplicht 1 van die functies te gebruiken, zal ik niet klagen. Maar zo snel dat het mij verplicht wordt, ga ik wel sterk twijfelen over mijn keuze.
     
  3. ExquisiteSteez

    ExquisiteSteez Active Member

    Berichten:
    3.198
    Leuk Bevonden:
    909
    Ik ben vooral benieuwd naar de 15 exclusieve titels.

    Dan weet ik pas zeker of ik een Xbox ga halen of niet

    Hoop op de E3 veel gameplay beelden te zien.

    AUB geen Kinect/PS Move troep

    Ik game nog altijd het liefst met een controller in mijn hand. En dat zal nog wel even zo blijven.
     
  4. BigSyke

    BigSyke Active Member

    Berichten:
    5.535
    Leuk Bevonden:
    1.199
    Ze zeiden weinig over de console relatief. Meer over tv kijken, series zoals die Halo serie etc en een praatje van EA

    Ik mistte de functies van live, de headset, aantal spelers op console, verschil in functies games op disc en games on demand, wat kun je allemaal met je gamertag en profiel, hoe werken die achievements die ff in 30 seconden werden benoemd, wordt 3d ondersteund etc.
     
  5. Vicill

    Vicill My Bubbles!

    Berichten:
    1.568
    Leuk Bevonden:
    8
    Maar de functies die ze benoemde zijn wel onderdeel van de console, hoe je het ook wend of keert. Misschien wilde ze in de korte tijd die ze hadden alleen echt vernieuwende informatie bieden en zal de rest doorgaan zoals het oorspronkelijk al was?
     
  6. Sato

    Sato Sato NL

    Berichten:
    1.229
    Leuk Bevonden:
    0
    Het was appart om naar te kijken, En ik weet eerlijk gezegt niet echt wat ik er nu van moet vinden.
    Laat het volgende dan maar spreken over mijn gevoel op dit moment als gamer in het algemeen:

    Waarschuwing, Nu volgt een korte geschiedenis van mij als gamer. Aangezien je dat mogelijk totaal niet intereseert bestaat er ook de mogelijkheid om enkel het stuk onder de --- te lezen en toch te begrijpen waar ik het over heb.

    Nintendo heeft mij met de NES (Toen de SNES al lang en breed bij de wat rijkere vriendjes aan de tv hing, Ik kreeg die NES immers met twee controllers en een tennis spel. duidelijk een afdankertje maar ik was er blij mee.) kennis laten maken met games als een medium en tijdverdrijf.
    Die Mario's van toen blijven geweldig, Vooral die ene waarbij je door het oppakken van een veer stukjes kon vliegen.
    Later heb ik veel op de Playstation gespeeld bij mijn Oom (Crash Bandioot 2 en 3, Nog steeds leuk om te spelen en nog nooit op 100% gehaald) en bij vriendjes.

    Sony was met de Playstation 2 (Toen nog deels door mijn vader meebetaald vanwege de DVd speler.) de eerste die aan mij een console verkocht, En daarmee ben ik echt verslingert geraakt aan gaming.

    Microsoft kwam met een xbox die mij niet echt intereseerde tot ik Halo speelde bij een klasgenoot (Eerste FPS die ik leuk vond om te spelen, Vandaag de dag ook een van de weinige die ik nog wil spelen.) en toen mijn PS2 stukging heb ik er een in huis gehaalt.

    XboxLive (Xbox, Voor Halo 2) heeft mij aan een hoop vrienden geholpen en was in het begin echt leuk omdat je zoveel nieuwe mensen leerde kennen en iedereen zeer sociaal naar elkaar toe was.

    XboxLive (Xbox/Xbox360, Na Halo 2) is er wat mij betreft enorm op achteruitgegaan sinds de komst van Matchmaking(Halo2, Tegenover een available lobby's list zoals in Rainbow Six :cool: wat het sociale aspect grotendeels wegnam doordat je steeds minder nieuwe mensen leerde kennen.
    De introductie van de Crossgame-Partychat is wat mij betreft dan ook de doodsteek van XboxLive geweest voor mij omdat je nu nog maar zelden mensen treft die met hun headset op in het gamekanaal zitten. (En dat zijn er ontzettend weinig als je eerst alle schreeuwers, brommers en kleuters eraf trekt.)

    Maar gelukkig was het oude vertrouwde Sony er nog met de PS3 (die al enige tijd weinig liefde en aandacht kreeg van mij) op het moment dat ik gamen in zijn geheel en vooral het verplicht online meespelen van games die me eigenlijk niet liggen (Call of duty's en dergelijken dus.) helemaal zat was, Om mij vervolgens met Playstation+ en mooie indie games weer terug naar de basis wist te lokken.

    En die basis is als volgt:
    Enkel games spelen waar je echt van houd en zonder verplichtingen (Op die € 50,- per jaar na dan.) af en toe eens iets anders uitproberen (Erg genoten van Hitman Absolution.)

    En het heeft gewerkt, Want inmiddels geniet ik weer van het gamen en ben ik bezig met The Unfinished Swan en ga ik daarna Okami HD en Catherine eens uitproberen.
    Ook heb ik Ico & Shadow klaarliggen (op disc) twee games die in in het Playstation 2 tijdperk bewust heb overgeslagen omdat ik toen nog echt moest kiezen welke game in kocht (eens in de 3 maanden) in plaats van elke maand alles kunnen kopen wat er nieuw is. (Al komen ze komende maand op PS+ dus die disc pakken heeft geen zin meer.)

    ---

    En om dan even terug ontopic te gaan, Daar ik Forza Motorsport zeer vermakelijk vind heb ik toch een voorkeur voor Gran Turismo (Racegames moeten het wat mij betreft toch vooral hebben van de hoeveelheid credits die je in de singleplayer verdient en de auto collectie die je daarmee kunt opbouwen, En dat is een punt waar Forza enorm in teleursteld doordat de focus op het online auctionhouse ligt. En helaas is daar voor mij geen cent in te verdienen.) en dus blijven er samen met Halo te weinig exclusive games op de Xbox over om de aanschaf bij de release te verantwoorden.

    Waardoor mijn keuze voor de Next Gen bij de launch op de PS4 zal liggen,
    Al hangt de daadwerkelijke aanschaf ook daarvan nog af van de vraag of er onder de beschikbare games ook iets voor mij zit.

    Voorlopig komt eerst GTA V nog op de huidige generatie uit en dat is de enige game waar ik momenteel echt naar uitkijk.
     
  7. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    Vernieuwende informatie? Waar? Dat instant switchen is grappig dat het kan, maar dat is het LAATSTE waar ik me druk om maak tijdens het spelen van een game. Een game en IE tegelijk? Nou Microsoft, daar hebben jullie een system seller...
    En vergeet niet dat dus een deel van die OS functies ook nog eens US only zijn.

    Deze reveal valt niet goed te praten, ook al weet ik dat ze vooraf aankondigde dat het vooral om de console zelf zou gaan. Ze hadden 3 maanden meer dan Sony en nog leek het alsof ze in paniek alles bijelkaar gegooid hadden. Geen enkele game was klaar voor gameplay, een fucking tent gebruiken, 'nieuwe' functies die eigenlijk helemaal niet zo nieuw zijn. Zichzelf na een half uur al beginnen te herhalen. En veel te lang doorgingen over dezelfde dingen. 'Hey, dat switchen was leuk he. LATEN WE HET NOG EEN KEER DOEN'
    kill me.

    En dan maar de belofte dat ze toch echt wel met games bezig zijn. Nu maar fingers crossed dat van die 15 games niet 13 Kinect titels zijn.

    Dus, ze hadden vooraf aangekondigd dat het om de console ging. Een GAMING console (vergeet het woordje gaming niet). En dan besteden ze zó weinig aandacht aan games en gaming functionaliteit? En zelfs dan gaan ze zichzelf zitten herhalen na een half uur. Sony heeft het ook over de console gehad en die wisten die 2 uur zonder moeite vol te lullen. De OS dingen die ze lieten zien waren altijd wel relevant aan games. Ze hadden live gameplay met daarbuiten nog een aantal trailers.

    Dit was gewoon een armoedige kut reveal. Je had me zo kunnen wijsmaken dat het om een smartphone ging van een of ander B merk. Een goede eerste indruk is alles. Het is niet alsof ik Microsoft en de Xbox One dood verklaar, maar momenteel liggen ze wel op het sterfbed en is het wachten op E3 of ze het juiste, levensreddende medicijn toegediend krijgen.
     
  8. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Het ligt er voor mij meer aan of mijn vrienden hem gaan halen, ik heb ze deze generatie wel bekeerd van PS3 naar 360, misschien moet ik dat nu weer andersom doen :+

    Meh, wacht E3 wel af, was toch niet van plan om gelijk een next gen te kopen omdat ik ook nog met een dure PC zit.
     
  9. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    Ik ga naar waar de games zijn die ik wil. :+ fuck friendslists (al volgt dat vanzelf als de games goed genoeg zijn)

    Maar uiteindelijk... zal ik ze beide hebben. Ondanks hun idiote focus op entertainment zal er vast nog wel genoeg moois uitkomen voor de One. De vraag is alleen; welke console koop ik als eerste. Qua specs zou de One het goedkoopste moeten worden, maar Kinect he...Fucking Kinect.
    [​IMG]
     
  10. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Reken maar als ik de ONE heb, de stroom er af gaat als ik ophou met gamen, ik wil geen fucking camera in mijn camera die alles kan registreren terwijl hij 'uit' staat 8)
     
  11. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    Ik vind het nu al irritant dat mijn laptop webcam me constant zit aan te staren, laat staan als het een hyper geavanceerde Kinect is. 8) Dit is het soort big brother gedoe waar ze het over hebben met Watch_Dogs. Zouden we dus ook Kinect camera's kunnen hacken in die game? :+ Kan ik jou live bekijken terwijl je de game in je ondergoed speelt!

    Voice recognition is imo ook de meest nutteloze feature ooit. De eerste 2 seconden leuk als het werkt, daarna pak je gewoon weer de controller.
     
  12. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Ja, en dan straks even een Skype gesprek opnemen zonder dat je in de gaten hebt dat er ook nog een camera op je gericht is :+

    Nah, niks voor mij en bovendien vraag ik mij af hoe veel afstand je moet nemen voor dat ding, ik speel het gewoon vanaf mijn bureau en ik heb dan geen zin om 3 meter van een 24" scherm af te zitten :+
     
  13. Nightbringer

    Nightbringer Wieder geil! XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.896
    Leuk Bevonden:
    556
    We weten ook niet in hoeverre Sony zijn camera non-stop aanzet. Ik neem aan dat de Kinect niet altijd aanstaat. En we momenteel nog niet toe aan het hele voice-gebeuren zijn, ach leuk dat het kan, maar geef mij m'n controller maar.
     
  14. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Ik krijg juist de indruk dat de Kinect altijd aanstaat. 'Xbox go on' bijvoorbeeld, elk moment kan je dat ding aan laten gaan als ie in stand by mode zit.
     
  15. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    Klopt, van de Eye weten we ook nog niet veel. Ik ben er gewoon positiever over omdat ie vrijwel genegeerd werd op het PS4 event. :+ Dat is hoe ik het graag zie.

    Ik gok ook dat de Eye uiteindelijk meer gericht is op games en minder op OS en andersoortige onzin wat Kinect wel doet.
     
  16. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    En als je nu een Trials (of een ander spel speelt en gefrustreerd raakt :+) en je beweegt met je handen, ga je dan ook in een keer naar het Dashboard? Ik durf straks niks meer te zeggen en te bewegen, dat ding houdt alles in de gaten 8)
     
  17. Fiasco

    Fiasco Big Stepper XBW.nl VIP

    Berichten:
    19.035
    Leuk Bevonden:
    5.854
    Presentatie van MS was gewoon heel matig en nietszeggend. Ze showen de console zonder er verder echt op in te gaan. Buiten 'Xbox go one, Xbox go to Star Trek, Xbox skype, Xbox porn' blabla. Was natuurlijk al duidelijk dat ze zich puur gingen richten op de console, maar doe het dan wel goed.

    Sony deed dat toch een stuk beter, eerst een awesome filmpje en daarna met Mark Cerny een geweldig iemand neerzetten die gewoon zijn ding positief doet. Was een stuk overtuigender en gingen gewoon meer in op de console. Bij beide games doen de games me vooralsnog weinig, maar Sony heeft me van beide toch wat meer hyped gemaakt. Nu wachten op de E3, maar eigenlijk kunnen ze beide vooralsnog opfucken. Gewoon dit jaar nog met de huidige consoles spelen hoor. Tot ik ze beide opeens gewoon random koop op release, kut. :emo:
     
  18. Jorrie

    Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

    Berichten:
    18.486
    Leuk Bevonden:
    5.087
    Hopen dat GTA V voor maanden leuk blijft, heb ik ook helemaal geen next gen crap nodig :cool:
     
  19. Hybrid

    Hybrid Well-Known Member

    Berichten:
    33.413
    Leuk Bevonden:
    5.824
    Zal me meer druk maken waarom ze het zo stil houden met de Eye. Waarschijnlijk willen ze niet dezelfde shit storm krijgen zoals met de Kinect. :+

    Oftwel. Gewoon een Kinect. ;)
     
  20. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    ^ja, natuurlijk is het qua specs en core functionaliteit hetzelfde. :p Maar het uiteindelijke gebruik/ de focus is misschien uiteindelijk anders? Eye meer voor games en Kinect voor alles en het bespioneren van het gezin.
    Fucking Kinect. Perv. :+

    Ook hoeft Eye misschien niet altijd aan te staan/aangesloten te zijn?

    Als dat allemaal ook zo voor de Eye is ben ik er net zo goed negatief over hoor, maak je maar niet druk. Ik wilde mijn posts iig een beetje met hoop vullen ipv alleen maar negatieve crap te zeggen. :D

    Dus in het kort; de indruk wat ik heb is
    Kinect - MOET
    Eye - mag
     
    Laatst bewerkt: 22 mei 2013
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina