De nieuwe Assassin’s Creed-game zou zich zomaar eens kunnen afspelen tijdens de Napoleontische oorlogen. Dit blijkt uit een in-game mailwisseling die je in Assassin’s Creed IV: Black Flag kunt onderscheppen. In het vertrouwelijke mailtje is een overzichtje opgenomen van de meest interessante tijdperken die via het DNA van Desmond Miles toegankelijk zijn.
Via Desmonds patrilineaire lijn (verwantschap via zijn vader) zien we drie bekende tijdsvakken: de Italiaanse renaissance, de bloeiperiode van het Ottomaanse Rijk en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Deze familiebanden zouden volgens het in-game mailtje ook toegang verschaffen tot een negentiende-eeuws avontuur in het Amerikaanse midwesten, ten tijde van de westwaartse territoriale expansie van de Verenigde Staten.
De matrilineaire lijn (verwantschap via de moeder) laat een hoop nieuwe tijdvakken zien. Het DNA van Desmond zou onder meer openingen bieden voor een dertiende-eeuws spektakelstuk in Egypte en Noord-Afrika, met mogelijk aandacht voor het Arabische Rijk onder het kalifaat van de Abbasiden. Ook Japan, sinds jaar en dag door vele fans geopperd, zou via Desmonds moederlijke lijn een optie zijn, al gaf Ubisoft eerder aan het feodale Japan ongeschikt te achten. De kans op een verzetje in het veertiende-eeuwse Land van de Rijzende Zon lijkt ons dan ook bijzonder klein.
Een Assassin’s Creed-game tijdens de Franse Revolutie of de Napoleontische oorlogen lijkt ons in dat geval wat reëler. Eenieder die toch liever een verhaal in het Verre Oosten ziet, zal moeten duimen voor Desmonds voorouder in Taiwan. De Chinese Qing-dynastie was daar het grootste deel van de negentiende eeuw aan de macht, maar verloor zeggenschap aan Japan na de Eerste Sino-Japanse oorlog van 1894. Het zou zo maar eens kunnen dat één van Desmonds verwanten in die roerige periode een zekere invloed uitoefende.
Met vlag en wimpel de leukste suggestie uit het lijstje: de hippiecultuur in Californië. Wij zien een dergelijk moderne Assassin’s Creed-versie niet echt als een reële optie, maar zouden het bijzonder komisch vinden als Desmond Miles het product is van een blowende moeder die het credo ‘vrijheid, blijheid’ vol overgave bezigde.
Laatst bewerkt: 2 nov 2013