Waarom verkoopt PS2 nog steeds het beste?

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door inflatable, 3 aug 2002.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. CursorX

    CursorX Active Member

    Berichten:
    11
    Leuk Bevonden:
    0
    Dat is nu eens vakpraat!
     
  2. CyberPunk

    CyberPunk XBW Elite member

    Berichten:
    2.004
    Leuk Bevonden:
    0
    En het begint aankomende maand!!! :9
     
  3. cloud

    cloud Guest

    Spelcomputers uit Japan populair
    Dinsdag 27aug 2002 - TOKIO - De verkoop van in Japan geproduceerde spelcomputers is enorm gestegen. Volgens gisteren gepubliceerde gegevens van CESA, een branchevereniging in Japan, hebben Sony en Nintendo in 2001 voor maar liefst 904 miljard yen (7,9 miljard euro) aan dergelijke apparaten verkocht.

    Dat is ruim tweederde meer dan in het jaar daarvoor. Toen was de omzet 540 miljard yen (4,7 miljard euro). De belangrijkste afzetgebieden zijn Japan, de Verenigde Staten en Europa. Vooral Sony's PlayStation 2 was in 2001 razend populair.

    De XBOX van Microsoft (vanaf April dit jaar te koop) blijkt nagenoeg geen concurentie voor SONY en NINTENDO te zijn. Alleen in de Verenigde Staten verkoop deze console redelijk, in Europa en Japan is de verkoop ronduit te verwaarlozen ten opzichte van de Playstation 2 en de GameCube verkopen.

    Volgens Reuters verliest Microsoft $160 per verkochte machine, deze "verliezen" moeten worden goedgemaakt door software verkopen. Maar ook deze verkopen blijven achter bij de verwachtingen. Dit omdat de XBOX nog niet over polulaire titels beschikt en omdat de games relatief erg duur zijn. Volgens Microsoft verlopen de verkopen geheel volgens de verwachtingen van het concern.

    Gamers

    Vooral gamers (mensen die op een console spelen) laten de XBOX massaal links liggen. Zij spelen liever op een Playstation 2 of GameCube omdat hier meer populaire games voor te koop zijn. Maar ook de algehele "haat" tegen het dominante Microsoft speelt zeker mee.

    Playstation One

    Sony's paradeplaatje de Playstation One is nog steeds ongekend populair, en pas dit jaar beginnen deze verkopen in te zakken. Maar toch worden er wereldwijd nog steeds 600.000 per maand van verkocht. Vooral voor gezinnen met een klein inkomen is een Playstation One de ideale keuze, mede doordat de games erg gemakkelijk zijn te kopieren.

    Nintendo

    De Nintendo Gamecube is pas 3 maanden op de markt en het is dus moeilijk te zeggen hoe deze console het gaat doen. Verwacht was dat Nintendo in Japan de PS2 van zijn troon zou stoten, maar dit bleef uit. De Gamecube verkoopt op dit moment in Nederland relatief goed. Met zijn +/- 200 euro is deze console 100 euro goedkoper als de PS2 en XBOX.

    Online

    Online games is razend populair, alle 3 de consoles willen nog dit jaar online games uitbrengen. (Online gamen is spelen tegen andere tegenstanders op het internet). De XBOX is de enige console die standaard een ethernet adapter heeft en dus direct online kan gaan. Bij de PS2 en GameCube moet er een adapter gekocht gaan worden. Maar ondanks dat de XBOX al een ethernet adapter heeft moet er toch nog een aktivatie cartridge gekocht worden die evenveel kost als de adapters van SONY en NINTENDO (ongeveer 50 Euro), schone schijn dus bij Microsoft.

    DVD

    Alle 3 de consoles werken met DVD drives, maar alleen de PS2 kan ook DVD Films direct afspelen. De XBOX kan dit ook, maar hiervoor is een speciale cardridge voor nodig (50 Euro). De GameCube werkt met mini DVD schijfjes en kan geen standaard dvd films afspelen.

    END
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 aug 2002
  4. WouteR

    WouteR Senior Member

    Berichten:
    16.457
    Leuk Bevonden:
    8
    En dan hebben ze het niet over de superieure hardware, graphics en geluid. Niet over het superieure Xbox Live. Niet over de verliezen die ook Nintendo per console heeft en Sony HAD.

    Nog wta foutjes : NGC is niet vanaf mei dit jaar te koop, Europa is totaal geen graadmeter en dus moet je de markten in amerika/japan checken : Oktober/November dus.

    De Xbox kwam in Japan uit in februari ipv april. :)
     
  5. cloud

    cloud Guest

    jonge jonge wat zijn jullie zielig zeg geef gewoon toe dat je
    klote troep hebt gekocht man de cijfers zeggen toch genoeg
    met je hardware en xbox live rot toch op met die klote bende en kruip wwer achter je pc en gaa daar weer op gamen en laat de console markt met rust ms verpest alles zielepiet
     
  6. Stijn

    Stijn the flying Dutchman

    Berichten:
    1.390
    Leuk Bevonden:
    0
    Wie is er nou zielig ? Iemand die verstand genoeg heeft om de beste spullen te kopen of iemand die andere mensen loopt uit te schelden om niks omdat ie niks beters te doen heeft ?
     
  7. WouteR

    WouteR Senior Member

    Berichten:
    16.457
    Leuk Bevonden:
    8
    Console discussies houden we hier alleen op een normale toon zonder scheldpartijen.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina