1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

BIG - Ban Illegale software en Games

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door X Heer, 6 feb 2005.

  1. Wessiej

    Wessiej A.F.C.A.

    Berichten:
    1.834
    Leuk Bevonden:
    0
    Hahaha, ik heb dus ook naar een vriend dat gedaan en hij alle wetboeken erbij halen enz. Nu heeft die dus een mail naar big gestuurd ik zal hem wel even posten :

    Er staat dat ik niet kan replyen, maar ik ga het toch proberen.
    Ten eerste, jullie mailen mij dat jullie hebben gescand dat ik Ja Rule nr's heb gedownload. Dat klopt niet, want ik heb de cd's hier.
    Ten tweede, jullie mailen mij dat het bezitten van gedownloade muziek strafbaar is in Nederland. Dat is dus niet zo, alleen als het gebruikt wordt, en/of als je het deelt met anderen, dan is het strafbaar.
    Ten derde, jullie hebben kopieën van mijn gedownloade muziek gemaakt. Mag je van de wet (want daar gaat het toch om?) in iemands pc snuffelen, en dan zonder toestemming zijn/haar bestanden kopieëren naar jullie eigen pc's? Nu hebben jullie dus ook ILLEGALE software.

    hahah hij gelooft het wel.
     
  2. TimL

    TimL val dood teef

    Berichten:
    690
    Leuk Bevonden:
    0
    Haha, mooie shit:D

    Vraag mij of degene waar ik die mail aan gestuurd heb er ook intrapt.
     
  3. Ak-47(P)

    Ak-47(P) I love myself

    Berichten:
    473
    Leuk Bevonden:
    8
    Tja, ik durf te wedden dat minstens 3/4 van de XBW crew gewoon mp3tjes download. En dat kan ik best zeggen geloof ik.
     
  4. Xam

    Xam Woo-Hah!

    Berichten:
    269
    Leuk Bevonden:
    0
    ik zou zeggen 9/10 hoor...
     
  5. mvdstam

    mvdstam Active Member

    Berichten:
    1.333
    Leuk Bevonden:
    4
    Dit is óf een grapje, óf ze willen je echt aanklagen.

    Either way, ze hebben die desbetreffende informatie gekregen door in te breken op je computer > schending van privacy. Ze hebben dus geen poot om op te staan omdat zij een veel erger delict hebben gepleegd (Inbreuk van privacy kan erg zwaar bestraft worden in NL) dus ik zou je niet al te druk maken :)

    /edit lol ik lees net dat het dus wél een grap was :9
     
    Laatst bewerkt: 16 mrt 2005
  6. DOG-PrinceAkeem

    DOG-PrinceAkeem Dutch Outlaw Gamers

    Berichten:
    14
    Leuk Bevonden:
    0
    In de krant van gister (16-03-05 BN de Stem) staat: dat er al zon 50 vorderingen de deur uit zijn gegaan. Deze belopen in de 10duizenden euro's. Alleen moeten de ISP wel privéinformatie van klanten geven wil Brein deze vorderingen innen. Als de ISP's dit doen worden zij voor het gerecht gesleept.

    BIG is ook alleen maar een waarschuwingscampagne omdat er in de toekomst heel wat gaat(kan) veranderen. Ook al ziet die campagne er niet serieus uit het wordt toch nog serieus. Voor al als europa steeds meer één wordt met name komende grondwet en verdere wetgeving. Ik weet niet of mensen het al weten maar 60% van de wetgeving komt nu al uit Brussel. Dus onze privacy wetgeving zal dan onderdruk komen te staan (net als ons gedoogbeleid ;) ) In Brussel was al een voorstel om ISP's al het dataverkeer 7 jaar te bewaren en is gelukkig niet aangenomen, maar je ziet al welke richting men in wil.

    Ik las ook ergens deze thread dat je niet gevonden kan worden en ip's niks zijn. Laat ik je ff wakker schudden, de gewone mensen niet maar justitie wel mits de ISP's meewerken. Voorbeeld is die afperser van Campina die via een anonymous ISP/email werkte is ook gepakt. De NL justitie is toen met die ip naar de FBI gegaan en die heeft de gegevens bij de ISP opgevraagdt. Zo goed als iedereen is is te achterhalen alleen is de rol van de ISP dus erg beslissend.

    Het downloaden is nu echt mainstream geworden, vroeger waren het maar een happy few die het konden en nu kan elke N00B het. Muziek en software,eigenlijk alles is gewoon veel te duur geworden. 70 eurie(154 gulden!)een game, 22 eurie(48gulden!), andere voorbeelden zijn supermarkt oorlog, bouwfraude. We worden zoals eerder gezegt gewoon opgelicht en uitgekleedt.

    Producenten stuwen zelf hun prijs op. Een goed product verkoopt zich zelf, maar aangezien er bijna alleen maar bagger uit komt hebben ze bakken met geld nodig voor marketing en promotie. Waarom zou je eigenlijk nog een cd kopen? Je vindt toch een artiest goed en niet het label of producent. Een artiest mag blij zijn als 60 cent per 22eurie krijgt!! Als je ziet hoe rijk sommige artiesten zijn, hoe rijk zijn de label/producenten/winkels wel niet????

    Maja we zien wel hoe het allemaal loopt intussen gewoon lekker gamen en d/l *)
     
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2005
  7. SyKeS1

    SyKeS1 Avatarjattert

    Berichten:
    843
    Leuk Bevonden:
    6
    En hoe heet jiij dan, J. Kruijf ?? ;)
     
  8. the only ego

    the only ego linux hippie

    Berichten:
    1.655
    Leuk Bevonden:
    0
    dHet ip stukje klopt niet helemaal.Aangezien ook jij wel hebt gehoord van spoofe en proxy`s.Dit maakt het pakken van bijv versprijders van kinderporno op kazaa niet te pakken.En tjah het stukje over te duur is idd waar.En dat muziek downloaden te mainstream is geworden..True maar onvermijdelijk.Het enige wat ik echt jammer vind is de xtreem groeiende populariteit van bittorent.Maar daar gaan we verder niet op in tervoorkoming van het sluiten van dit topic.Wat ik trouwens ook denk dat dingen als muziek downloaden in de hand werkt zijn de slechte alternatieve.Het begint nu te komen maar het zijn losse nrs die veel geld kosten en kwalitatief (bitrate) niet goed zijn.
     
  9. DOG-PrinceAkeem

    DOG-PrinceAkeem Dutch Outlaw Gamers

    Berichten:
    14
    Leuk Bevonden:
    0
    Wat je zegt is inderdaad waar, ze komen best te laat met die alternatieven. Over de kwaliteit weet ik niks te zeggen heb nog niet legaal muziek gedownload. Vind trouwens 192kb wel genoeg
    Over IP: Ik weet ook dat mijn ip stuk niet waterdicht is. Maar als ze professionele hackers kunnen pakken dan kunnen ze toch ook wel een paar kazaagebruikers pakken? Theoretisch is iedereen toch te pakken alleen zal dat in de praktijk niet kunnen :p
     
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2005
  10. the only ego

    the only ego linux hippie

    Berichten:
    1.655
    Leuk Bevonden:
    0
    Het is compleet afhankelijk van het land en de desbetreffende wet.Theorie houd met een goeie advocaat aleen nooit stand.Verder is er bij mijn weten geen geval bekend (in nederland) waar iemand is veroordeelt op aleen een IP.Verder is tot nu toe alteid gebleken dat de bedenkers van de verschillende p2p aplicaties de copywrightmaatschapijen (als bijv de riaa en mpaa)alteid een stap voor zijn
     
  11. SyKeS1

    SyKeS1 Avatarjattert

    Berichten:
    843
    Leuk Bevonden:
    6
    lijkt mij ook moeilijk aan te pakken, zelfs al hebben ze je ip. Kan zo al 100 redenen bedenken waardom de aanklager eigenlijk geen poot heeft om op te staan..
     
  12. Diamonddust

    Diamonddust Active Member

    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb zelf nog helemaal niks gemerkt van B.I.G. een paar keer hun reclame spotje gezien maar dat deert me niet en ik zeg eerlijk dat ik niet clean ben. Hetzelfde geld voor MRIAA en IRAA voor elke torrent site die ze sluiten komen er 10 voor in de plaats dus wat voor nut heeft het om het nog tegen te gaan?
     
  13. Slurpgeit

    Slurpgeit Moderator XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.492
    Leuk Bevonden:
    7
    Ben ik even blij dat ik een dynamisch ip heb, en dat chello een administratie van ruk heeft.
     

Deel Deze Pagina