Ach digitale apparatuur is vaak te complex om zelfs na een uitvoerige testfase 95% safe te zijn. Zelfs auto's (die ze toch al meer dan 100 jaar fabriceren) krijgen een jarenlang testparcours en hebben ook veel kinderziektes. Consoles zijn er nu een dik decennia en mogen van mijn part ook wel wat krediet krijgen. Zolang de reparaties snel en gratis gebeuren zie ik helemaal geen probleem.
Bron: http://www.x-power.be
Brekend: Microsoft verlengt garantieperiode drastisch!
Het internet wordt al maandenlang overspoeld door berichten van crashende Xbox 360's, inclusief dramatische verhalen die het hart van iedere gamer verscheurden. Duizenden parodieën, cartoons en liederen zijn reeds geïnspireerd op het debacle, maar steeds weer bleef Microsoft halstarrig ontkennen dat er noemenswaardige problemen waren. De failure rate zou slechts 3% ongeveer bedragen, een normaal percentage voor multimediaproducten.
Maar de verhalen stapelden zich de voorbije weken op, met alarmerende berichten van winkels die cijfers van 33% naar buiten brachten, een reparatiecentrum in de UK dat de stroom falende 360's niet meer kon bijhouden en dergelijke meer. Zelfs de lokale Belgische kranten namen de sensationele berichten over. Onwaarschijnlijk slechte PR dus voor Xbox 360, in een spannende console war met PS3 en een triomferende Wii-console van Nintendo. Het management van Microsoft kon deze negatieve spiraal niet ongemoeid laten en doet nu eindelijk wat het reeds lang had moeten doen: open kaart spelen, impliciete schuld bekennen en concrete, goede maatregelen nemen.
Peter Moore himself heeft namelijk een open brief gepost op Xbox.com, waarin ie formeel aankondigt dat de garantieperiode wereldwijd wordt verlengd tot 3 jaar (voor alle problemen die resulteren in de intussen befaamde 3 rings of death), hetgeen afhankelijk van de regio maar liefst een toename is van 50 tot 200%! Een verschrikkelijk dure operatie is dit voor Microsoft, die aantoont dat de problemen wel degelijk aanzienlijk zijn, zowel qua failure rates als PR. Het contrast kan bovendien nauwelijks groter zijn met eerdere uitspraken van het management. Onder andere Peter Moore sprak niet zo lang geleden nog van "Y'know, things break". Nu maakt men dus een bocht van 180° en mensen die reeds betaald hebben voor een repair (vooral Amerikanen) zullen zelfs nu nog terugbetaald worden, de maatregel werkt dus retroactief.
De economische gevolgen van deze open brief zullen in de toekomst duidelijk worden ...
Laatst bewerkt: 6 jul 2007