1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [Deel 14]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Matrix, 6 feb 2008.

?

Welke console heeft de beste exclusives in 2008?

  1. Nintendo Wii

    10 stem(men)
    5,1%
  2. Playstation 3

    37 stem(men)
    18,9%
  3. Xbox 360

    149 stem(men)
    76,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Een fansite die het nieuws heeft overgenomen van de originele bron.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  2. Conquistador

    Conquistador XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.869
    Leuk Bevonden:
    5
    Wat heeft dat ermee te maken? Sites die zich vooral richten op een console kunnen niet betrouwbaar zijn? Ookal genereren zij het nieuws uit een officiële bron?

    En een 360 site die het ook meld, is zeker ook niet betrouwbaar?
     
  3. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.147
    Leuk Bevonden:
    224
    Dat zeg ik niet het leek net dat het door een nintendo site werd gepost. Ik kon de artikelen niet en vraag daarom een bron, omdat ik zelf de overweging kan maken. Daarom is een link handig. Als een site met de naam Nintendo-Aussie (die mee niet bekend was) zo'n artikel post over een andere console. Dan vind ik het niet betrouwbaar. De bronnen als Smarthouse is weer wel betrouwbaar. Maar er zijn voldoende mensen die alleen hier info posten, als het positief of negatief is voor een bepaalde console. Kijk maar eens naar de software en hardware sales. ;) Maar goed het is maar een console, dus dat zijn de woorden die ik op merk. Als een 360 site iets meld over de 360 moet je het ook met een korrel zout nemen. Ieder zijn waarde.

    Maar als je hier een discussie plaatst kan je beter direct de originele bron posten (dan houd je de discussie zuiver)

    On-topic - Ik ben benieuwd of Microsoft meer energie in Australie gaat steken of dat ze het als een verloren continent ziet. Australie is niet zo'n hele grote afzet markt. Het zal wel jammer zijn
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  4. MrX

    MrX Active Member

    Berichten:
    809
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik zou het allemaal toch maar met een grote korrel zout nemen hoor. Australie is van oudsher een van onze sterkste markten geweest. Ik denk niet dat dat zo maar verandert. Omdat het geschreven staat op een website is het opeens zo maar waar? Op ABC of waar was het ook al weer werd beweerd dat Mass Effect pornografisch was, om enkele weken later met het schaamrood te moeten bekennen dat het betreffende nieuwsprogramma de game zelf nooit had bekeken.

    Ik ben al zo vaak iets tegen gekomen waarvan ik gewoon 100% wist dat het onzin was. Dit lijkt er ook op.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  5. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.147
    Leuk Bevonden:
    224
    Het is inderdaad bijzonder te noemen, omdat de uitspraken van de SCEA europa komen. Het kan ook een marketing stunt zijn van Sony. Ik zal eens kijken of ik wat sales charts van australie kan vinden
     
  6. Xwon

    Xwon het is wat het is.

    Berichten:
    2.853
    Leuk Bevonden:
    1
    Steeds meer "vreemde" nieuwsberichten en sites waar we nog nooit van gehoord hebben worden hier geplaatst om de 360 nog eens in een negatief daglicht te zetten lijkt het wel... |:-

    Ik mag hopen voor Sony dat ze nog een klein beetje dichterbij komen want op dit moment lopen ze volgens www.nexgenwars.com nog steeds bijna 10 miljoen consoles achter....
    Deze site is ook ooit gepost door wat mensen hier dus ach, laten we hem maar weer eens van stal halen.

    Ik vind het bericht van Kefv juist zoveel beter want door dit soort uitspraken kom ik in deze thread en is de reden dat ik vervelend gevoel krijg bij Sony en zn uitspraken.
    Het zijn duidelijk uitspraken van een bedrijf dat zn zaken niet goed op de rit heeft. GT5 word op tv aangekondigt als een volledig spel.... |:-

    NIEMAND had verwacht dat MS in de tweede ronde (360) al zo'n voorsprong op Sony zal hebben... Ik kan me nog een bericht van MS voor de geest halen dat ze verwachte dat ze in de 3e ronde marktleider zouden worden... (een half jaar voor de launch van de eerste Xbox ofzo). Misschien kan Mr.X hier iets meer over vertellen....?
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  7. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Eh, de reclame zegt: de PROLOOG van Gran Turismo 5.
     
  8. Cesar

    Cesar Active Member

    Berichten:
    461
    Leuk Bevonden:
    0

    Laten we die site vooral NIET als maatstaf gebruiken. Als we daarvan moeten uitgaan heeft Sony sinds de release meer dan een half miljoen minder units verkocht dan de verwachtingen van het financiële jaar 2007 alleen al. De juiste cijfers zullen we waarschijnlijk wel ergens deze maand te weten komen aangezien het finaciële jaar net afgelopen is. Daar ben ik wel benieuwd naar.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  9. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Hm, schiet ook niet echt op.
     
  10. Xwon

    Xwon het is wat het is.

    Berichten:
    2.853
    Leuk Bevonden:
    1
    De reclame zegt "de proloog van de nieuwe GT5". Laat ik het zo zeggen. Mijn vrienden horen dit als "de nieuwe GT5 is uit". De casuel gamer weet toch niet wat "de proloog van de nieuwe GT5 betekent".... |:-
    Wij hier natuurlijk wel omdat we de markt in de gaten houden. Feit is gewoon dat Sony graag zand in de ogen van de consument gooit. Daarom speel je nu ook games op Blu Ray terwijl dit niet nodig is :+

    Dat weet ik ook maar ach, er worden hier de laatste tijd zoveel sites naar voren gehaald die gewoon niet noemenswaardig zijn dus af en toe een beetje tegengas is wel goed denk ik. Teveel mensen lezen alleen de "nieuws en pers" berichtjes ipv zelf eens na te denken.
    Bovendien, het zou zo maar kunnen dat Sony inderdaad ver achter blijft bij de doelstellingen.... Binnen een jaar een aantal pricedrops en wisselingen van SKU's (minder functionaliteiten) laat zien dat Sony zn koers keer op keer moet wijzigen om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan.... De naam "Playstation" is in één generatie een stuk zwakker komen te staan...
    Ik denk dat Epic de game nog niet uitbrengt omdat ze moeilijk met GTA4 kunnen/willen gaan concureren.... Ze zullen wachten tot de tijd het beste is om weer dezelfde fout te maken als de exclusive deal met Sony ;)
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  11. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Edit: verkeerde thread.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  12. The Crow

    The Crow Active Member

    Berichten:
    421
    Leuk Bevonden:
    2
    Juist die twee sites zijn het meest ongeloofwaardig en iedereen neemt het weer daarvan over.

    De meeste winkeliers spreken het tegen:

     
  13. Cesar

    Cesar Active Member

    Berichten:
    461
    Leuk Bevonden:
    0
    Hmm, ik ben benieuwd hoe ver achter jij de cijfers dan inschat te zijn. ;)
    De verwachtingen van Sony zijn 9.5 miljoen stuks, dat moet haalbaar zijn voor PS3 voor het FJ 07. van Q1 tot en met Q3 van het FJ had Sony 8.83 miljoen PS3's verkocht. Het moet wel héél raar lopen moesten ze in de resterende drie maanden minder dan 700.000 units verkocht hebben.

    Ik denk dat de bal eerder bij Microsoft ligt. In japan doen ze het duidelijk minder, blijkbaar in Australië ook, in Europa heeft de 360 z'n jaar voorsprong kwijt of het zal niet veel schelen en de laatste maanden doet PS3 het in de USA ook beter dan de 360.

    Ik verwacht een enorme reclame campagne van Microsoft om de DLC van GTAIV in de aandacht te zetten, misschien met een prijsverlaging in de USA.
     
  14. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.147
    Leuk Bevonden:
    224
    Ik ben het met Xwon een dat het net lijkt dat dit de nieuwe GT5 is .. maar ja dat zegt meer over iemand die niet bekend is met de PS3
     
  15. Conquistador

    Conquistador XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.869
    Leuk Bevonden:
    5
    Hoezo lijkt het net of het de nieuwe GT5 is? Er word duidelijk gezegt dat het de proloog is, iemand met een bovengemiddeld verstand weet wat dat woord betekend.

    Je zou het al kunnen weten als je films kijkt, of naar de tour de france kijkt.

    Over nexgenwars, deze baseren de cijfers meer op natte vingerswerk. Bij VGChartz.com worden cijfers van retailers gebruikt. Hier zie je dat de xbox klopt kwa aantal ongeveer, maar zie je dat de Wii en de PS3 veel vaker zijn verkocht. ongeveer bij beide sites zo een drie miljoen keer meer.
     
  16. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.147
    Leuk Bevonden:
    224
    Mij zegt een proloog me niet zo veel. Een proloog kan wat dat betreft misleidend zijn. Noem het dan een "Demo" of Preview of iets anders dat het in ieder geval duidelijk is dat het nog niet om een volledige versie gaat. Dat is niet erg, maar voor de klant moet het wel duidelijk zijn.

    Maar er zijn genoeg games die ook een soort gelijke titel hadden, waar de game wel wat vollediger was. Ik zoek straks wel een paar voorbeelden op :)

    Ook VGChartz.com gebruikt natte vingerwerk .. de meeste cijfers zijn niet officieel .. dus het is wie je wilt geloven.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  17. Conquistador

    Conquistador XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.869
    Leuk Bevonden:
    5
    Ja inderdaad een soort gelijke titel, er zijn al eerder GT prologen geweest, deze titels waren ook geen volledige versie. En van de andere titels waarvan je nu voorbeelden zoekt zeg je ook dat het geen volledige versies waren. Wel met wat meer content, maar het blijf in principe een demo.

    VGChartz.com gebruikt cijfers van de retailers, dus ik vind het betrouwbaarder. Dit geven ze ook aan in het stuk hoe ze aan de cijfers komen:
     
  18. MacDennis

    MacDennis Active Member

    Berichten:
    1.223
    Leuk Bevonden:
    0
    Het valt mij onderhand op dat men nu heel selectief dingen heel snel voor 'waar' gaat aannemen van willekeurige sites.

    Recente software sales in Australie:

    Zo hee, zie die 360 het beroerd doen daar zeg, wordt tijd om de 360 uit de schappen te halen! :emo:
     
  19. MrX

    MrX Active Member

    Berichten:
    809
    Leuk Bevonden:
    0
    Wij gaan zelf ook uit van 24, 18 en 11 miljoen voor Wii, Xbox 360 en PS3. Ook in NL zijn we ruim anderhalf keer Sony qua installed base. Daarbij lopen ze momenteel nauwelijks nog in en verwacht ik zelf in heel 2008 makkelijk die voorsprong te behouden. In 2009 zien we dan wel weer verder. Mochten ze ons inhalen, tja, dan doen ze dat. Ik heb er niet minder plezier om met mijn 360 en winst maken doen we ondertussen toch wel no matter what Sony does.

    Gelukkig blijkt het Australie verhaal dus inderdaad onzin. Zo zie je maar hoe makkelijk je een suggestief artikel kunt plaatsen en hoppa de wereld neemt het klakkeloos over.

    We gaan er geen seconde aandacht aan besteden. DLC is enkel interessant voor hardcore gamers die het al lang weten. Jan modaal krijgen we DLC helemaal niet uitgelegd in een commercial, die beseft niet eens dat een Xbox 360 en PS3 verschillend zijn. Xbox360? Dat is toch de PS3 van Microsoft? Ik denk dat dat het wel zo;n beetje is wat ze weten.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
  20. X BelieveR

    X BelieveR Im the X priest

    Berichten:
    415
    Leuk Bevonden:
    0
    Wat een uiterst stomme actie van Microsoft zeg! Dus ze hebben 50 miljoen neergelegd voor die paar hardcore gamers???? GTA 4 gaat sowieso een PS3 seller worden, daar is geen twijfel over mogelijk. De combinatie van die laatste prijsverlaging en een felle promotiecampagne zou veel gamers weg kunnen houden van de PS3. Veel gamers denken zo: Gamen = GTA. Bij een nieuwe GTA zullen velen dus ook een nieuwe console aanschaffen. Als ze naar de winkel gaan en zien dat Xbox 130 Euro goedkoper is en ook nog eens als enige het "complete" GTA spel aanbiedt zullen velen toch overstag gaan.

    Sony is de laatste tijd alleen maar positief in het nieuws geweest, zelfs op het NOS journaal werd fijntjes vermeld dat Blu Ray het van HD-DVD had gewonnen en dat de opmars van PS3 ingezet was. Hoe je het ook wendt of keert de PS3 is nu "in" (net als de Wii dat eerst was) en daarbij zullen veel Wii eigenaren ook een PS3 erbij gaan aanschaffen vanwege een gebrek aan games op de Wii. De PS3 heeft op dit moment alles mee, en GTA zou voor microsoft dé kans zijn om terug te slaan. Maar wat doen ze? 50 Miljoen uitgeven en er vervolgens niks mee doen.... ik heb geen marketing gestudeerd, maar iets zegt me dat dit niet zo hééééél slim is.

    Is dat van DLC nu zo moeilijk uit te leggen? "Xbox 360 de énige console waarop je GTA helemaal kunt spelen!" Is dat nu zo moelijk? Ik verwacht eerder dat het contract met Rockstar het niet toelaat.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2008
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina