1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [Deel 14]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Matrix, 6 feb 2008.

?

Welke console heeft de beste exclusives in 2008?

  1. Nintendo Wii

    10 stem(men)
    5,1%
  2. Playstation 3

    37 stem(men)
    18,9%
  3. Xbox 360

    149 stem(men)
    76,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.147
    Leuk Bevonden:
    224
    Dan snap ik niet hoe ze aan de 50GB komen .. ach we zullen wel zien hoe groot deze is als deze uit is :)
     
  2. Deepeej

    Deepeej Active Member

    Berichten:
    393
    Leuk Bevonden:
    0
    360 verkopen verdubbeld in Europa sinds prijsverlaging

    14 maart verlaagde Microsoft de prijs van de Xbox 360 flink en dat heeft absoluut zin gehad. De gigant uit Redmond maakte vandaag bekend dat de verkopen van de console binnen Europa sinds die prijsverlaging verdubbeld zijn. Niet alleen in dat opzicht gaat het goed, het aantal verkochte games per systeem ligt ook nog steeds veel hoger dan bij de PlayStation 3 en de Wii. Voor elke 360 worden er zeven games verkocht, bij de PS3 is dit 3,8 en bij de Wii 3,5.

    Xbox 360 is truly the next-generation console of choice among consumers, and today's numbers are proof that we are delivering on our commitment to achieve critical mass in Europe.
    The highly competitive ERP, coupled with entertainment content that;s appealing to everyone in the home, makes Xbox 360 the ultimate high-definition entertainment choice, and it's clear that we're already seeing this resonate with consumers.

    Aldus Chris Lewis, Xbox business boss in Europa.
     
  3. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
  4. MacDennis

    MacDennis Active Member

    Berichten:
    1.223
    Leuk Bevonden:
    0
  5. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
    Ben lui, ik weet et :+

    Dank je!
     
  6. E-lite Victoria

    E-lite Victoria Active Member

    Berichten:
    983
    Leuk Bevonden:
    0
    erg netjes vond ik zelf....
     
  7. tmffirework

    tmffirework Willem II Tilburg!

    Berichten:
    1.789
    Leuk Bevonden:
    0
    xbox kost ook gewoon niks meer. PSP kost bijna nog duurder!
     
  8. Cesar

    Cesar Active Member

    Berichten:
    461
    Leuk Bevonden:
    0
    Mja, het is één ding om te vertellen dat de verkopen zijn verdubbeld en praten over de cijfers, maar nergens zijn de cijfers te zien?

    Al bij al een heel vaag bericht.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
  9. boss

    boss Stay frosty people!

    Berichten:
    4.420
    Leuk Bevonden:
    2
    Idd, als men zoiets zegt over de ps3, dan is het van: "het is nog niet officieel,..." En dat is ook correct. Maar dan moet men continu correct zijn. Dus, nog even geduld op de officiele cijfers. Nu, zou gerust kunnen hoor. Denk dat zowel ps3 als xbox 360 op dit moment vrij goed verkopen...
     
  10. MacDennis

    MacDennis Active Member

    Berichten:
    1.223
    Leuk Bevonden:
    0
    Onzin, jij komt aanzetten met zogenaamde officiële cijfertjes, die echter van een analist waren die zijn brood verdient met het doen van voorspellingen.

    We weten nu onderhand wel dat je de berichtgeving van Microsoft niet serieus neemt, maar dat wil niet zeggen dat deze berichtgeving ook bij voorbaat al incorrect is. Het zou mij niets verbazen als de verkoopcijfers verdubbeld zijn, we hebben helaas in Europa niet een manier om het ook te controleren. MrX heeft hier al eerder aangegeven dat het met de verkopen wel snor zat, ook berichtgevingen van retailers onderstreepten dat.

    Aan het bericht is niets 'vaags', ze doen het blijkbaar 2x zo goed al eerst, mooi toch?
     
  11. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Wat Boss waarschijnlijk bedoeld (en daar moet ik hem gelijk geven), dat als dit soort berichten worden gepost van Sony (en dat is ook weleens gebeurt), dat er dan een vast clubje komt dat zegt: allemaal leuk een aardig, maar laten we eerst de harde cijfers of de NPD cijfers etc eens afwachten ipv gelijk te gaan oordelen / conclusies te trekken.
     
  12. Xwon

    Xwon het is wat het is.

    Berichten:
    2.853
    Leuk Bevonden:
    1
    Vanaf de Xbox 1 was/is de attachrate voor Xbox consoles altijd al gigantisch hoog geweest...
    Knappe jongen die hier nog iets tussen kan krijgen :+
     
  13. MrX

    MrX Active Member

    Berichten:
    809
    Leuk Bevonden:
    0
    En zo is er ook een clubje die precies het omgekeerde doet, namelijk als Xbox komt met cijfers er prompt allerlei kanttekeningen bij plaatsen. |:-

    Weet je, Chris zegt feitelijk niets: twee keer nul is nog steeds nul. Twee keer op zich heeft geen betekenis.

    En harde cijfers zijn er ook niet. Ook die NPD of GfK cijfers zeggen niets. Het zegt iets over trends (en in die zin zegt Chris wel iets: de trend is sterk positief, maar het vertrekpunt is onduidelijk) en over marktverhoudingen in de gemeten markt. Maar daar ligt prompt de beperking.

    Ten eerste rapporteert niet iedereen. Zo rapporteert in Nederland Intertoys zijn cijfers niet. Bij Xbox is dat een kleinere speler, maar je zult begrijpen dat voor Nintendo dit een zeer sterke speler is. En voor Sony zullen ze er ergens tussen in staan. Geen van de gamestores rapporteert, vele online spelers rapporteren niet. Ofwel er wordt een bepaalde dekkingspercentage aangenomen en die wordt gebruikt om de hele markt te berekenen. Maar dat percentage flucueert enorm. Als bijvoorbeeld MediaMarkt een "BTW hoef je niet te betalen"-actie houdt dan verkopen ze op een avind in een keer 10 keer zo veel als normaal. Mag je dan het zelfde percentage aanhouden die week? Nee natuurlijk niet, want hun marktaandeel schiet daarmee (tijdelijk) omhoog. Maar welk percentage neem je dan? Juist, God zege de greep.

    Ten tweede gebruikt de NPD en GfK dezelfde rapportages die wij krijgen van de deelnemende retailers. En nu ga ik een beetje fluisteren: die rapportages zijn een zooitje. Als wij kijken naar wat wij verkopen aan retailers en we trekken daar hun doorverkopen van af dan zou je op hun voorraad uit moeten komen. Ik heb nog nooit mee gemaakt met geen enkele retailer dat die som klopte. Continu zijn er verschillen in verkopen en voorraden. Soms worden die veroorzaakt door "voorraad in transit": voorraad is weg bij het centrale magazijn, maar nog niet bij de winkels. De IT-systemen hebben daar kennelijk een limbo voor gecreeerd, die units zijn tijdelijk weg. Daarnaast is er ook nog diefstal (onderschat dat niet), units zijn wel weg bij de retailer, maar zijn niet doorverkocht. En zo zijn er nog legio redenen waarom systemen niet matchen.

    We blijven het wel bijhouden omdat het dus trends weergeeft en een indicatie geeft van wat er gebeurt, maar de 100% waarheid vertegenwoordigen die cijfers niet. Feitelijk is er maar 1 cijfer dat klopt, althans als je het vertrouwt en dat is hoeveel de fabrikant heeft geshipt naar het kanaal. Dat is een exact cijfer die geen rekening houdt met doorverkoop en voorraden, maar dat wel precies klopt. Vandaar ook dat zowel wij, maar ook Nintendo en Sony meestal communiceren hoeveel units we gemaakt en verstuurd hebben. Voor die hoeveelheid hebben we tenslotte een factuur gestuurd en geld ontvangen. Uiteindelijk, of je het vertrouwt of niet, is dat bedrag terug te vinden in de jaarcijfers van alle spelers. Stel dat wij, of iemand anders, zouden liegen over geshipte units, dan kloppen onze jaarcijfers niet. En die zijn openbaar, aangezien wij allen beursgenoteerd zijn. en dergelijke leugen heeft dus maar een mkort leven: we publiceren onze cijfers per kwartaal. (Nu moet je wel een wizz-kid zijn om alles terug te kunnen rekenen, want er staan enkel totaalomzetten in de cijfers en niet de preciese aantallen en bedragen tegenover die aantallen. Maar toch.)


    Dus gekeuvel over cijfers is werkelijk de moeite niet en telkens als wie dan ook er iets over zegt moet je het met een grote korrel zout nemen. Enkel de statement dat we nu beter verkopen dan voorheen is van waarde. En daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn: prijs omlaag = verkopen omhoog.

    Overigens zijn we in NL door de price drop niet verdubbeld, maar tijdelijk vervijfvoudigd en nu nog steeds verdrievoudigd. Maar goed, dat is dus drijfzand.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
  14. MacDennis

    MacDennis Active Member

    Berichten:
    1.223
    Leuk Bevonden:
    0
    En zo is het maar net! Het is interessant om te zien wat een prijsverlaging ook nu weer doet, ook al moeten we het doen met een '2x verhoging'. Dat spreekt het grote publiek veel meer aan dan 'toen en toen verkochten we 1278 stuks per week en nu 2789'.

    Het begint mij trouwens op te vallen dat Microsoft alle registers opentrekt voor de naderende GTA 4 release in Europa .. misschien wel de allergrootste release ooit ..
     
  15. MrX

    MrX Active Member

    Berichten:
    809
    Leuk Bevonden:
    0
    Overigens geldt mijn verhaal vooral voor Europa. In de VS is retail veel geconcentreerder. Als je met 7 partijen praat heb je de hele markt van Amerika afgedekt, terwijl met 7 retailers in Nederland je nog geen 2% van Europa hebt afgedekt. Die retailers in Amerika zijn bovendien veel beter geautomatiseerd dan de Europese retailers. Een van de allergrootste retailers in Europa is El Corte Inglese in Spanje, die een paar jaar geleden niet eens geautomatiseerd was!! Orders lekker handgeschreven per fax en cijfers op de achterkant van een sigarendoosje. Je zult er om lachen, maar dat is dus geen grap.


    Persoonlijk denk ik dat retail in Amerika zo'n 10 jaar voor loopt op Europa. Weer eens te meer een reden waarom het zo lastig zaken te doen is voor Sony, Nintendo en Microsoft in Europa. Toestanden zoals Rock Band geven dat maar weer eens aan. Amerikanen die hier zaken willen doen, snappen er vaak helemaal niets van, want die denken dat wij veel geavanceerder zijn dan zij. En dan komen ze, in hun ogen, ongeveer tussen de holbewoners terecht qua retail.

    De UK is daar wel een uitzondering op, die is net zo ver als de US en in Nederland zijn de retailers ook vrij goed bezig, maar met name de kleinere landen en de zuidelijke landen zijn nog "backwards" qua retail. Als je in NL met 7 retailers praat, heb je feitelijk wel de zaken onder controle. In Belgie bijvoorbeeld, sorry Boss, moet je met je camionetje nog uit de achterklep zaken doen. Dat is uiteraard overdreven, maar het is wel een feit dat zaken doen in Belgie heel anders verloopt dan bijvoorbeeld in de VS of de UK of zelfs NL. Dat model past Microsoft niet, vandaar dat we daar ook moeite hebben om goede business te doen (en ook de overige zuiderlijke landen).

    Helaas enkel in de 5 grote landen van Europa: UK, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie. In de Benelux krijgen we geen campagne vanuit Microsoft voor GTA 4.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
  16. Mr M NL

    Mr M NL Active Member

    Berichten:
    105
    Leuk Bevonden:
    0
    Spijtig dat we geen grote campagne kunnen verwachten ala master chief die de spellen in de winkel aflevert :+
     
  17. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Vind het toch wel erg apart dat als iemand hier een bericht post waarin Sony bv zegt: ''de verkoop van de PS3 is verdrievoudigd'' dat men er dan vraagtekens bij plaatst en reacties plaatst zoals laten we eerst maar op harde cijfers wachten, of percentages zeggen niks, of laten we maar op NPD cijfers of GFK cijfers wachten etc. Echter, als Msoft zo'n uitspraak doet, dan word het geslikt als zoete koek. Trek overigens nergens dat hele verhaal van Lewis in twijfel (ik pas wel op in deze thread), dus tja.....
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
  18. E-lite Victoria

    E-lite Victoria Active Member

    Berichten:
    983
    Leuk Bevonden:
    0
    MrX werkt bij Ms dus denk dat hij wel weet waar hij over praat toch?
     
  19. Cesar

    Cesar Active Member

    Berichten:
    461
    Leuk Bevonden:
    0
    Er zijn gewoon veel vragen te stellen bij zo'n bericht. Als de japanse afdeling van MS zegt dat de sales verdubbelt zijn is dat ook niet om over naar huis te schrijven, niet dat het in europa dezelfde situatie als in japans is voor MS, maar toch, zonder cijfers zijn het in principe maar loze woorden.

    Wat opvalt is dat men wél zegt in cijfers hoe groot de attachrate is in vergelijking met PS3, maar dat de hardware verkoopcijfers, terwijl men duidelijk zegt dat ze de cijfers hebben, niet vermeld worden of nergens een vergelijking wordt getrokken met PS3. Dat zet toch te denken....
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
  20. Xwon

    Xwon het is wat het is.

    Berichten:
    2.853
    Leuk Bevonden:
    1
    Als het een goede bron is zul je weinig tot geen mensen zien twijfelen of vraagtekens zetten... Feit is dat het Sony "nieuws" vaak voorzien is van een niet fatsoenlijke bron en vaker fanpraat is dan onderbouwde feiten.
    Laat eens wat voorbeelden zien als je kunt... Ik ben benieuwd wanneer dit dan is gebeurt en wie dit doet.

    Dit doet ieder bedrijf.... Ze zullen altijd de cijfers zo rooskleurig naar voren laten komen als mogelijk.... Ik vind het ook jammer, ik zie liever zo'n uitleg met de juiste cijfers erbij zodat je echt een goed beeld kunt krijgen van hoe de zaken ervoor staan.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2008
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina