1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De HDTV en Digitale Televisie Thread [Deel 21]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Melbuuln, 4 jan 2009.

?

Op welke tv kijk je tv/film/games op ?

  1. HDready

    53,8%
  2. HDready 1080p (FullHD)

    29,7%
  3. Monitor

    10,3%
  4. CRT (Beeldbuis)

    12,8%
  5. Beamer

    4,4%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
    Als je langer dan een paar uur iets zit te kijken of te doen, dan zie ik inderdaad een soort van lichte waas. Dit is image retention en dit gaat altijd weg. Of je moet meer dan 24 uur je tv op teletekst laten staan, dan kan het permanent zijn. En die image retention zie je overigens alleen als je in een totaal donkere ruimte zit en je tv op een "no signal" hebt staan en je er met je neus op staat.

    De zwarte balken na een film zijn me ook weleens opgevallen, serieus voor 1 of 2 minuten. Daarna trekken ze weg en is alles weer normaal.

    Ik heb met Battlefield Bad Company en Fifa09 soms gamesessies gehad van 10 uur of meer, als ik op vrijdag vrij was bijvoorbeeld. Dan moest ik er vroeg uit voor de fysio en begon ik rond een uurtje of 9 en was rond 19:00 klaar voor het eten :lol:. De HUD e.d. blijven even nagloeien maar bij normaal tv-kijken had ik nergens last van.

    Wat Ferry zegt ben ik het niet helemaal mee eens, de image-retention is niet totaal WEG na de inspeelperiode, het zal er altijd zijn. Maar in veel mindere maten, dat wel. Maar het komt nog wel voor, als je een film met zwarte balken kijkt en daarna op een totaal wit scherm zet zie je het gewoon. Niet lang en niet storend, maar het is er wel.
     
    Laatst bewerkt: 18 mrt 2009
  2. voog

    voog Active Member

    Berichten:
    281
    Leuk Bevonden:
    0
    Is de Panasonic TH-42PZ85 nog verstandig om te kopen voor een eurotje of 1000, of kan ik dan beter een andere plasma kopen, de TX-P42G10 bijvoorbeeld (of misschien wel een lcd)?
     
    Laatst bewerkt: 18 mrt 2009
  3. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66

    De Pana TH46PZ80 is nu €1049 bij de MM Utrecht, de 46 inch dus. Ik verwacht dat de nieuwe serie weer n stuk beter zullen zijn en persoonlijk zou ik wachten.

    Image retention: laat ik wat duidelijker zijn. In de inspeelperiode kon iksoms nog lichtjes image retention zien als ik n tijdje had zitten internetten. Ik kon dan het tekentje van Favorieten nog zien in t beeld terwijl ik iets anders zat te kijken en daar hou ik niet van. Na n paar minuten was dit weg.

    Na de inspeelperiode zie je wat image retention als er geen signaal is. Ik vind dat niet storend.
     
  4. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
    Een paar reacties boven je zie je dat Ferry aangeeft dat de 46PZ80 te koop ik voor rond de 1040 euro ofzo. Meteen doen zou ik zeggen! Of wil je per se een 42"?

    Dan zou ik voor de 42PZ80 gaan, de PZ85 heeft enkele functies die ik persoonlijk die meerprijs niet waard vind. Maar waarom zou het niet meer verstandig zijn? De nieuwe schermen zijn wel meteen een klap duurder he.
     
  5. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.761
    Leuk Bevonden:
    2.015
    Zodra we 1-2 maanden verder zijn, zullen de prijzen van de nieuwe Pana's waarschijnlijk ook wel weer wat naar beneden gaan, denk ik.

    Ik wacht persoonlijk nog even de reviews af. Er zijn zo'n 3 nieuwe Pana's van 42 inch geloof, allen FullHD en volgens kieskeurig ook qua specs vrijwel identiek, dus totdat die reviews er zijn weet ik nog niet genoeg over de kwaliteit en de onderlinge verschillen bij die toestellen.
     
  6. Marx

    Marx Active Member

    Berichten:
    665
    Leuk Bevonden:
    18
    Reken maar dat er behoorlijk wat verschil tussen zit. De PZ80 en 85 hebben me nooit meer weten te overtuigen nadat ik de pz800 gezien had. DAT is pas een mooie tv.
     
  7. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.761
    Leuk Bevonden:
    2.015
    In welk opzicht was de PZ800 dan zoveel beter dan de PZ80? Aangezien men het verschil tussen de Pana's en de Pioneer al niet echt heel significant vindt...

    Kunnen er trouwens in de OP niet links gezet worden van goede websites met reviews van HDTV's!? Zoals whathifi.com en Cnet.com etc!? Want wanneer je op google gaat zoeken naar 'reviews' en plasma/lcd, dan kom je eerst een heel bos aan etailers tegen ipv objectieve review-sites.
     
  8. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
    Bedoel je het uiterlijk van de tv of de beeldkwaliteit?

    Als je beeldkwaliteit bedoelt, dan moet je er zeker van zijn dat de instellingen, omgeving en content hetzelfde waren!
    Ik ken geen enkele feature die een PZ800 wel heeft tov een PZ85 wat beeldverwerking betreft op Digital Cinema Colour en Deep Colour na, maar niemand weet wat het is.

    Ik verdenk nogal wat winkels ervan dat ze de goedkopere tv's opzettelijk slechter afstellen dan een duurdere die er vlakbij staat!

    Wat was jouw ervaring dan?
     
  9. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
    Mijn gedachte precies. Hier in een speciaalzaak (alleen maar LCD's dus zegt al genoeg) stond een dure 9000 (dacht 9800) serie van Philips wel goed erg goed afgesteld en met een BluRay demo te spelen (3300 euro). Daarnaast stond een JVC met analoge kabel en de dynamische stand. Deze was 900 euro en bijna iedereen was het natuurlijk meteen erover eens dat het zeker wel een dure LCD tv moest worden! 8).
     
  10. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.761
    Leuk Bevonden:
    2.015
    Wat vinden jullie de beste recensie-sites voor HDTV's?
     
  11. BlackTerror

    BlackTerror Delicious

    Berichten:
    1.118
    Leuk Bevonden:
    4
  12. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
  13. Marx

    Marx Active Member

    Berichten:
    665
    Leuk Bevonden:
    18
    Ik heb ze zelf afgesteld, content is hetzelfde. De PZ800 is vloeiender, dieper. Daar komt het op neer. Niet dat die andere tv's slecht zijn, als je daar een qua prijs gelijke of iets duurdere lcd naast zet dan maken de panny's daar gehakt van. Maar de PZ800 is ECHT mooier.
     
  14. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
    Stond bij de PZ800 de IFC aan en bij de PZ85 uit?

    Ik heb de PZ800 zelf nooit gezien dus ik ben wel benieuwd eigenlijk.

    ------------

    Wanneer worden die blu-ray films hier s wat goedkoper?? Heb net 3 blu-rays binnen van Amazone: Close Encounters of the Third Kind (30th anniversary edition), Casino Royals (James Bond) en Spiderman 3. Nieuw in verpakking en incl verzending €23 :)
     
    Laatst bewerkt: 21 mrt 2009
  15. Marx

    Marx Active Member

    Berichten:
    665
    Leuk Bevonden:
    18
    Bij beiden stond IFC aan. Alle tv's in de cinema stand. Ook de lcd die er naast stond de LZD85. Waar de LZD85 en PZ85 stuiteren bij veel content is dit bij de PZ800 weg of zeer minimaal. Veel belangrijker vind ik dat de PZ800 een veel mooiere diepte werking heeft, en de kleur verschilt. Let wel, de toetselen stonden dus in de zelfde basic stand, cinema, en op dezelfde kleurtemperatuur.
     
  16. Loonens

    Loonens Mclovin!!

    Berichten:
    1.928
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb de PZ800 zelf nog nooit gezien, die staat niet in zoveel winkels, maar na dit bericht ben ik ook wel redelijk benieuwd. Het blijft moeilijk om in de winkel een oordeel te vellen over tv's vind ik. De afstellingen alleen zijn vaak niet het enige, maar ook de content en aantal verdeelstekkers spelen een rol. Let ook op dat de demo's op deze tv's speciaal gemaakt zijn om de minpunten van het scherm te camoufleren.

    Het zou me ook niks verbazen als ze in het servicemenu iets hadden omgezet op de PZ85 en de PZ800 waardoor de veel duurdere tv er beter uit kwam. Hierdoor kopen veel mensen geheid die duurdere.
     
  17. Marx

    Marx Active Member

    Berichten:
    665
    Leuk Bevonden:
    18
    Dat had ik wel geweten, want ik ben zelf de verkoper. Het oordeel geef ik voor mezelf als liefhebber. Het beeld materiaal was destijds een Blu Ray. Gewoon een normale. Geen speciale content of iets dergelijks. Verder is er ook niet met het menu gerommeld.
     
  18. Ferry34

    Ferry34 games/gadgets addict

    Berichten:
    4.303
    Leuk Bevonden:
    66
    Klinkt goed. Ik verwacht een nog veel grotere verbetering van de nieuwe modellen met de Neo PDP panelen, maar het blijft afwachten.
    Als verkoper is het een stuk gemakkelijker om te testen. Je hebt meerdere toestellen die je zelf kunt aansluiten en je hebt de tijd om het te doen als het rustig is. Bovendien kan je op een volgende dag weer wat anders proberen om nog verder te testen.

    Zo heb ik zelf nog nooit een Pioneer kunnen testen. Ik zag laatst eindelijk de KRP500 en het beeld was ongekend. Helaas was het een demo en dus bijna nutteloos, maar er was een groot verschil met andere tv's die ook deze demo draaide. Dan moet je natuurlijk wel de andere tv's ook afstellen, maar omdat ik geen tv wil kopen heeft het ook geen zin om te testen.

    Voor de kijkers:
    Er lag bij de BCC een boekje (BCC in beeld) met daarin uitgelegd de verschillen tussen plasma en lcd en daarin stonden goede dingen.
    Er was zelfs een uitgebreide test tussen 12 hdtv's met daarin 1 hdready lcd, 9full hd lcd's. de hdready PX80 plasma en de full hd PZ80 plasma.
     
    Laatst bewerkt: 21 mrt 2009
  19. pain of salvation

    pain of salvation Tetragrammaton

    Berichten:
    1.023
    Leuk Bevonden:
    0
    Sinds vandaag de trotse eigenaar van een Panasonic 46PZ80EA Plasma!
     
  20. Graveheart

    Graveheart Groovy XBW.nl VIP

    Berichten:
    10.384
    Leuk Bevonden:
    1.548
    Foto's van je setup!
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina