vraagje over geluid

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door GreenO, 25 apr 2002.

  1. GreenO

    GreenO Active Member

    Berichten:
    14
    Leuk Bevonden:
    0
    Waar sluit je zo'n 5.1 geluidsset nou op aan, toch gewoon op de tv? ..en die Advanced Scart cable heb je dan wel nodig voor de verbinding met de xbox (..die dan aan de tv aangesloten is)

    ( ja ik heb weinig verstand van dit :p )
     
  2. BounceMeister

    BounceMeister Active Member

    Berichten:
    1.443
    Leuk Bevonden:
    4
    De advanced scartkabel heeft gewoon een scartstekker voor op je tv. Halverwege de advanced scartkabel zit een zwart kastje met daarop een digitale optische uitgang voor het dolby digital geluid. Hierop moet je een glasvezelkabeltje aansluiten, ook wel Toslink genaamd, dat je aansluit op de optische digitale ingang van je dolby digital 5.1 set. Let wel op dat sommige van de zogenaamde "Mini of Midi Dolby Digital 5.1 Setjes" niet over zo'n ingang beschikken. Controleer dat dus in de handleiding.

    Wanneer je de gewone meegeleverde kabel van je Xbox gebruikt, het je alleen twee tulpstekkertjes voor stereo geluid. Wat je dan nog kunt doen is bij je Xbox instellen dat je Dobly Surround geluid wilt. Wanneer je dan de audio van je TV op je Dolby Digital setje aansluit kun je dat setje instellen op dolby surround of dolby prologic weergave en je hebt dan ook een soort ruimtelijk effect, maar dat haalt het niet bij Dolby Digital natuurlijk!

    Succes!
     
  3. GreenO

    GreenO Active Member

    Berichten:
    14
    Leuk Bevonden:
    0
    aaah nu snap ik het, bedankt! :cool:
     

Deel Deze Pagina