1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[XOne] Grand Theft Auto V

Discussie in 'Games' gestart door PePzi NL, 29 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fiasco

    Fiasco Big Stepper XBW.nl VIP

    Berichten:
    19.027
    Leuk Bevonden:
    5.811
    LA, San Fransico, Vegas was het. :+
     
  2. Daz

    Daz

    Berichten:
    16.099
    Leuk Bevonden:
    2.256
    Tof dat je dit noemt, ik had er nog nooit van gehoord. Ik heb geen idee wat we kunnen verwachten voor de nieuwe Grand Theft Auto, een mix met Manhunt zou wel tof zijn? Een stad vol gekken, prison break outs.. Maar dan zou het niet niet helemaal GTA meer zijn.
     
  3. thelklutsen

    thelklutsen Active Member

    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    De meesten van jullie gaan uit van opnieuw drie steden, maar ik vraag het me af of ze opnieuw zo'n enorm landschap erbij doen en zich niet blijven richten op 1 stad. Zelf heb ik de beste herinneringen aan Vice City (bij SA waren de oneindige mogelijkheden buiten de stad leuk, maar in de stad vond ik het eigenlijk niet zo bijzonder meer).

    Het volledige Miami zou cool zijn, maar ik denk dat het minder zou aanspreken dan New York (oftewel; de stap van het Liberty City uit GTA 3 naar GTA IV is vast een stuk groter geweest dan een mogelijke van Vice City naar 'GTA V'). Steden als Chicago zullen over het algemeen ook wat minder aanspreken denk ik, bovendien is de cultuur redelijk vergelijkbaar met NY.

    Gaan we dus toch weer naar de westcoast, maar in gok niet op Los Angelos. Toevallig speelde ik deze week nog even Midnight Club: LA; die stad is ook al redelijk goed nagemaakt. Uiteraard wel naar 'racegame'-maatstaven, maar een GTA in een vergelijkbare wereld is mij iets te makkelijk.

    San Fransisco was ook wel tof, maar om die nu opnieuw te zien, hoeft van mij niet zo. Ik ken sowieso weinig gebouwen waarbij ik echt iets zou hebben van 'wow wat vet hoe ze die in het spel hebben gestopt', zoals in GTA IV vaak genoeg had.

    Las Vegas is sowieso geschikt voor een GTA-game en zou in principe al een heel spel kunnen vormen. Maar net als de meesten hier zou ik ook wel wat natuur waarderen. En uiteindelijk kom ik dan als tweede stad uit op Salt Lake City die ik erg cool zou vinden. WHUT? zie ik de meeste al denken :p Wat ik jammer vond aan SA was dat de sfeer van de drie steden vrij hetzelfde was. Natuurlijk waren er bossen, woestijnen etc. maar de steden zelf waren redelijk vergelijkbaar. Dat is nu niet zo.

    Las Vegas is een groot spektakel, en qua verhaallijn wel wat ballad of gay Tony-achtig. Daarnaast is de omgeving woestijnig. Wanneer je richting Salt Lake City rijdt, kom je van kale bergen langzaam in het groen, verschillende soorten bossen, hoge bergen, langs meertjes en uiteindelijk zelfs in de sneeuw. Hoe cool is dat?

    Twee totale tegenpolen dus en daarom imo juist zo geschikt. Salt Lake City is saai, denk je misschien. Dat zou iedereen denken en daarom zou dat in een verhaallijn juist goed tevoorschijn komen. Simpele houthakkers als personages, ski-instructeurs (nieuwe minigames?) die er een verrassend dubbelleven op na houden en daarnaast in Vegas juist de domme gokverslaafde, ... (makkelijk in te vullen lijkt me). Daarnaast zou Salt Lake City wel overeen kunnen komen met de bergen en de denneboom.

    Seattle lijkt me ook nog wel cool btw. Maar goed, ik hou nu wel weer even op :)
     
  4. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.475
    Leuk Bevonden:
    8.456
    Dat laatste is idd wel een mooi idee.

    Toch ben ik nog steeds een fan van Tokio of Hong Kong. Ik weet dat het un-GTA is om buiten de States te doen, maar het zijn geweldige steden om een game in te laten spelen. Daarnaast verschillen die totaal van wat we nu hebben gehad, dus wordt het niet te repetitief.
     
  5. Pegas

    Pegas XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.799
    Leuk Bevonden:
    22
    Een GTA in Tokio of Hong Kong zou ik ook helemaal zien zitten. Tenminste als ze dat sociaal gedoe uit de game laten en alles terug wat meer over-the-top want ik vond GTA4 persoonlijk net iets te realistisch (bij het minste dat je deed had je politie aan je been... where's the fun of that).
     
  6. Kortestier

    Kortestier Shortbull XBW.nl ICT

    Berichten:
    3.105
    Leuk Bevonden:
    121
    Het ziet er een beetje jaren 40/50 uit met dat lettertype en die style :D Zal dit betekenen.... :x
     
  7. Dusky Demon NL

    Dusky Demon NL Daan

    Berichten:
    5.436
    Leuk Bevonden:
    213
    Ik zie een strikje / vlinderdas in dat plaatje. En Frasier heeft ook altijd een vlinderdas. Dus misschien is het wel in Seattle :+
     
  8. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.758
    Leuk Bevonden:
    2.015
    GTA gaat over jezelf opwerken in een nieuwe stad, en dan vaak via de (georganiseerde) misdaad.

    Azie heeft een zeer rijke geschiedenis qua georganiseerde misdaad, clans, families, en een zeer diverse 'criminaliteit', dus bootlegging, porn, prostitutie, afpersing, ontvoering, gangs, uiteraard drugs enzo, etc etc etc.

    Daarnaast kun je nog steeds met het 'kapitalisme' de draak steken, gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren in Azie, en je kunt daardoor dus ook de draak steken met het verval van het westerse kapitalisme, en er dus statements over maken.

    En de aziatische cultuur, met de oude normen en waarden, en de clash daardoor tussen jong en oud, maar ook de cultuur qua film etc, kun je prima parodieeren (ga je eens verdiepen in aziatische cinema, en dan zie je dat het crime-genre daar veel sterker en breder vertegenwoordigd is als hier in het westen...)

    Daarnaast is bijvoorbeeld Hong Kong (maar ik zou persoonlijk liever een fictieve stad zien die gebaseerd is op een mengeling van verschillende aziatische steden) een PERFECTE stad voor een game als GTA, met een modern 'duur' westers gedeelte (Hong Kong Island), een semi-modern (goedkoop) 'chinees' gedeelte (Kowloon, dus Mong Kok en Tsim Tsa Tsui), en dan heb je daarnaast moderne sub-urbs met gigantische hoogbouw en allemaal eigen stadscentra met megamalls enzo, maar ook oude dorpjes, heel veel natuur en bergen, schitterende wegen, flora en fauna, en natuurlijk Lantau Island, waar het vliegveld is, maar ook de grote Boedha, en heel erg veel bergen en natuur.

    En qua design en lighting is een aziatische stad natuurlijk ook ideaal: al dat neon, al die moderne architectuur en parken etc etc.

    Het heeft ALLES.

    Daarnaast heb ik het sowieso wel helemaal gehad met telkens weer games die gesitueerd zijn in amerikaanse steden. Het is wel eens tijd voor een echt originele setting met een compleet eigen 'vibe'.
     
  9. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.475
    Leuk Bevonden:
    8.456
    Sowieso heeft Rockstar in Ballad Of Gay Tony de Aziatische cultuur (anime) voor schut gezet, dus het kan makkelijk:

    [yt]BY9MTwGXCf0[/yt]
     
  10. Cole

    Cole Be cool...

    Berichten:
    799
    Leuk Bevonden:
    0
    Ook al ergens geruchten gelezen dat Frankrijk (Parijs?) een mogelijkheid zou zijn. Zou er niks op tegen hebben.
     
  11. Juunanagou

    Juunanagou Live streamer XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.010
    Leuk Bevonden:
    1.066
    ~Vul hier GTA nummering rant in~ :cool:

    Maar ik zie nog steeds niet de bomen en bergen in dat eerste plaatje, als iemand me kan uitleggen wat nou de bomen zijn en wat de bergen? :+

    Nja enige wat ik zowiezo in vervolg van IV wil zien is de Country Side en de Woestijn, en dan maakt het me niks uit welke steden het zijn.
     
  12. Fiasco

    Fiasco Big Stepper XBW.nl VIP

    Berichten:
    19.027
    Leuk Bevonden:
    5.811
    Rood zijn twee dennebomen achtig iets, groen is berg.

    [​IMG]
     
  13. Juunanagou

    Juunanagou Live streamer XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.010
    Leuk Bevonden:
    1.066
    Ooohw zo, ik werd er echt gek van dat ik het niet zag. Ik had wel vermoeden dat dat ene een berg was maar ik vond de onderkant veelste scherp naar beneden aflopen. :+

    Thnx. :cool:
     
  14. bakatje

    bakatje Active Member

    Berichten:
    60
    Leuk Bevonden:
    0
    Europa lijkt me weleens leuk voor de verandering. *)
     
  15. matthew24

    matthew24 Active Member

    Berichten:
    530
    Leuk Bevonden:
    0
    Rio de janiero lijkt me gaaf, met die hoge berg bij het water , net wat je in san andreas had zo hoge berg.
     
  16. SilverLie

    SilverLie Lurkt

    Berichten:
    184
    Leuk Bevonden:
    1
    Heeft iemand misschien een hogere kwaliteit scan oid?:D
     
  17. Flavourlicious

    Flavourlicious Game Developer Moderator Redacteur

    Berichten:
    8.014
    Leuk Bevonden:
    1.409
    [​IMG] <<< Seagull?
    seagull = zeemeeuw. mischien iets tropisch? Zal wel niet hoor, maarja. :p
     
    Laatst bewerkt: 30 okt 2009
  18. Hezzel

    Hezzel Peace in my Panties

    Berichten:
    416
    Leuk Bevonden:
    1
    L.A. zit toch vol met zeemeeuwen of zit ik nou helemaal mis?
     
  19. Juunanagou

    Juunanagou Live streamer XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.010
    Leuk Bevonden:
    1.066
    Zeeland ook. :cool:
     
  20. Rbz NL

    Rbz NL Xbox Juan XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.343
    Leuk Bevonden:
    8
    geef mij maar een gta met lekker veel bergen, regen en modder. Dan ben ik tevreden.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina