[XOne] router xbox 360slimline wireless + sony bd player

Discussie in 'Games' gestart door pmmeke, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pmmeke

    pmmeke Active Member

    Berichten:
    59
    Leuk Bevonden:
    0
    Na een aantal problemen opgelost te hebben om mijn xbox360 aan te sluiten op mijn wireless router (linksys wrt54g met V4.21 firmware) zit ik nu nog tegen 1 finaal probleem aan te kijken.

    Ik heb veel problemen gekend om de xbox360 aan te sluiten en om een goede verbinding (moderate nat/open nat/ verbinding die wegvalt enz..) met mijn router te hebben. Nadat ik de laatste firmware op de router had gezet ontdekte ik plots de oorzaak van mijn problemen.

    Mijn nieuwe sony e970 bd player versterker met dnla capaciteit (kan via de dvd speler op you tube geraken enz..) met 2 achterste speakers die draadloos zijn veroorzaakt problemen met de verbinding met de xbox360.

    Ik heb dus een linksys wrt router wrt540g met de laatste firmware. Daar heb ik upnp geconfigureerd en een automatsche dhcp server en alle elementen in mijn netwerk krijgen een ip adres van deze router. Ik heb een 4 tal laptops wie wireless en 2 desktops die met kabel verbonden zijn met de router, dan nog een ps3 speler uiteraard wireless en dus de nieuwe sony blu ray E970w speler met draadloze achterste speakers 5.1.

    Het probleem is nu alles werkt met alle pcs feilloos (meeste pcs en laptops heb ik een mac adres ervan in de router gestoken dat alleen deze aparaten waarvan ik heb mac adres in de router heb gestoken op mijn router kunnen en zo ook de blu ray speler zit via mac adres in mijn router), werken dus feilloos TOT IK DE BLU RAY SPELER AANZET.

    Terwijl mijn xbox perfekt een ip adres gekregen had in mijn netwerk 192.168.0.enz.. dan direkt als ik de blu ray speler aanzet wijzigd dit ip nummer op de xbox naar een 168. nummer wat waarschijnlijk wil zeggen dat hij nog altijd een draadloze verbinding heeft maar geen ip adres meer ontvangt.

    Nu had ik de xbox direkt vanboven op mijn blu ray speler gezet (ik typ dit nu vanaf het werk) en ik zal vanavond deze verplaatsen naar 1/2 meter van mijn xbox , misschien dat ik op deze manier de storing al direkt kan verhelpen.

    Maar als dit niet helpt (ik zat deze nacht tot 3.OO uur bezig en moest dringend slapen voor ik ontdekte wat het prob was en heb de tijd niet meer gehad om alles opnieuw in te richten) waar zou het probleem dan aan kunnen liggen.

    Dat de blu ray speler mijn xbox ip adres verstoort en doet wegvallen daar ben ik ondertussen aan uit maar is het de draadloze sair speakers die het probleem veroorzaken of is het de wireless module van de blu ray speler die het probleem zou kunnen veroorzaken?

    En hoe los ik zoiets dan op? Moet ik op mijn router iets speciaals instellen? Ik zie vb dynamic ip router als optie op mijn router staan. Maar dan moet ik een manier vinden om een static ip op mijn bd player te krijgen wat ik niet zeker weet als ik dat wel zou kunnen. Enfin misschien heeft hier iemand ervaring met dergelijke problemen en kan hij mij in de juiste richting duwen?
     
  2. pmmeke

    pmmeke Active Member

    Berichten:
    59
    Leuk Bevonden:
    0
  3. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    4
    Slotje.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina