1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Algemeen XBWRacing klets topic

Discussie in 'XBW Racing' gestart door Flavourlicious, 7 mrt 2013.

  1. Surreallistic

    Surreallistic Forza!

    Berichten:
    2.096
    Leuk Bevonden:
    378
    Gisteren mezelf deze maar eens cadeau gedaan. Zeker tijdens regulier gamen/tv kijken wat prettiger zitten dan met een stuur voor je snufferd. Nieuwste model, kreeg m mee voor de prijs van het oude model, want die hadeen ze niet meer op voorraad daar. 25% eraf dus. Nijs!

    [​IMG]
     
    NovaCaine, asjemenou75, B Tender en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. ColdzeroNL

    ColdzeroNL Thrustmast TX Leather Edition

    Berichten:
    1.603
    Leuk Bevonden:
    1.149
    ziet er mooi uit
     
  3. B Tender

    B Tender Robot Unicorn

    Berichten:
    3.930
    Leuk Bevonden:
    1.905
    Snelle vraag:

    Een vriend wil zijn eerste stuurtje kopen, voor PC en PS4, primair voor F1 2015 en F1 2016. Redelijk casual racer die nu de smaak te pakken krijgt!

    Zou dit, voor een budget tot ongeveer 200 euro, iets meer of iets minder, een goed alternatief kunnen zijn? Hebben jullie misschien nog suggesties? Ik ben zelf een beetje 'uit' de stuurtjeswereld, daarom vraag ik jullie! :)

    THRUSTMASTER T150 RS
    [​IMG]


    http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_thrustmaster-t150-rs-1404518.html
     
  4. Flavourlicious

    Flavourlicious Game Developer Moderator Redacteur

    Berichten:
    8.014
    Leuk Bevonden:
    1.409
    Nooit met dat stuur gereden, maar zie mijn post hier.
     
    B Tender vindt dit leuk.
  5. Kimi NL

    Kimi NL It's the first page of the second chapter!

    Berichten:
    2.144
    Leuk Bevonden:
    3.360
    Sorry voor het plaatsen van porno, maar mijn RVS 321 spruitstuk kwam van de week binnen en heb gisteren mijn Turbo er voor het eerst opgedrukt. En ik moet dit gewoon even laten zien..

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    (Die rare buis boven bij de collector is voor de externe Wastegate btw, dus niet kapot )
     
  6. BIGGA84

    BIGGA84 Active Member

    Berichten:
    121
    Leuk Bevonden:
    2
    Gues who's coming back :)
     
    asjemenou75 en B Tender vinden dit leuk.
  7. Kimi NL

    Kimi NL It's the first page of the second chapter!

    Berichten:
    2.144
    Leuk Bevonden:
    3.360
    Welkom terug!

    Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk
     
  8. B Tender

    B Tender Robot Unicorn

    Berichten:
    3.930
    Leuk Bevonden:
    1.905
  9. ColdzeroNL

    ColdzeroNL Thrustmast TX Leather Edition

    Berichten:
    1.603
    Leuk Bevonden:
    1.149
  10. Racerblade01

    Racerblade01 Active Member

    Berichten:
    947
    Leuk Bevonden:
    1.046
    Geniale slotfase in Indycar vannacht. _O_

     
    B Tender, Rossi46 en HRT WietHoK NL vinden dit leuk.
  11. Rossi46

    Rossi46 XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1

    Berichten:
    924
    Leuk Bevonden:
    1.159
    Whaaaa, bizar hoe close bij elkaar die 7 ronden lang! :eek:

    Die lege tribunes de afgelopen jaren blijven wel pijnlijk...
     
  12. B Tender

    B Tender Robot Unicorn

    Berichten:
    3.930
    Leuk Bevonden:
    1.905
    Voor iedereen die me een beetje met de controller associeerde quote ik mezelf even uit het F1 2016 topic :)
    Kreeg gistermiddag de kans bij een vriend om de game met stuurtje (Thrustmaster T150) in F1 2016 de mercedes over Baku te sturen. Na beetje inrijden zat het gevoel er eigenlijk al snel in. Reed uiteindelijk met stuurtje zelfs sneller dan die avond thuis met controller (was geen perfecte ronde met controller) dus was wel trots op m'n stuurtje-skills. Had nog wel wat assists aan (beetje ABS, beetje TSC, en racelijn).

    Links stuurtje (pc), rechts controller (xbox)



    En oja, ik heb F1 2016 dus ook gehaald! :D
     
  13. Rossi46

    Rossi46 XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1

    Berichten:
    924
    Leuk Bevonden:
    1.159
    ...beetje automatische bak...

    :p

    Anyway bij jou binnen een week dus ook een stuurtje thuis. Top!
     
    NovaCaine vindt dit leuk.
  14. NovaCaine

    NovaCaine XBW Racer

    Berichten:
    216
    Leuk Bevonden:
    80
    Rolt je stoel niet naar achteraan als je hard remt?
    Ben ook opzoek naar een nieuwe stoel namelijk.
     
  15. Peter OtH

    Peter OtH XBW.nl VIP Redacteur

    Berichten:
    3.521
    Leuk Bevonden:
    217
    Beetje op zoek naar een nieuw stuurtje als vervanging voor de Fanatec Porsche 911 Turbo S wheel SE die ik nu heb. Geweldig stuur, enorm blij mee, alleen verrotte support van Fanatec en beperkt compatible met de ps4. Nou zit ik te kijken naar Thrustmaster en ik was de T300 Ferrari editie aan het overwegen. Alleen nu hebben ze in mei een nieuw GT Sport stuurtje laten zien in London. Op een enkele foto na heb ik geen echte specs kunnen vinden en ook Thrustmaster wil niets zeggen. Maar het ziet er interessant uit en lijkt wellicht een PS4 equivalent/opvolger voor de T500.
    Nou vermoed ik dat het stuurtje niet zal onder doen voor de T300, goedkoper zal het niet zijn, foto's wijzen in ieder geval daar niet op. En het is als het goed is ook een direct drive FFB stuur. Alleen ik heb geen ervaring met de T300 nog, dus is er iemand die een T300 heeft gebruikt en een Fanatec en mij zou kunnen zeggen hoe ze zich met elkaar verhouden?
     
  16. Racerblade01

    Racerblade01 Active Member

    Berichten:
    947
    Leuk Bevonden:
    1.046
    @Flavourlicious

    ^ Hij is de enige hier die daar (misschien) antwoord op zou kunnen geven denk ik. Bijna iedereen hier speelt op een One en dan is de Thrustmaster TX de meest populaire keuze. Maarja, die is niet compatibel met de PS4.
     
  17. Peter OtH

    Peter OtH XBW.nl VIP Redacteur

    Berichten:
    3.521
    Leuk Bevonden:
    217
    TX is voor zover ik begrepen heb vrijwel hetzelfde als de T300?

    (voor het geld wat die stuurtjes kosten, in ieder geval de wat meer top-ends zou het eigenlijk zo moeten zijn dat ze multiplatform zijn en eventueel ook compatible gemaakt kunnen worden met nieuwere systemen)
     
  18. Flavourlicious

    Flavourlicious Game Developer Moderator Redacteur

    Berichten:
    8.014
    Leuk Bevonden:
    1.409
    Het probleem is de licentie voor zover ik begreep. Zal vanaf Microsoft en Sony wel iets zijn wat er voor zorgt dat een stuk hardware niet op beide consoles mag werken. Heb in ieder geval nog nooit een stuur van kwaliteit gezien in recente jaren die op beide consoles werkt.

    De T300 is (samen met de TX) de directe opvolger van de T500. De T300 motor is iets minder krachtig dan de T500, maar hij is een stuk nauwkeuriger en gewoon minder lomp waardoor effecten veel beter overkomen. Met de T500 kon het namelijk wel eens zo zijn dat kleine effecten een klein beetje verdwenen, alsof er soms stroop in de motor zat, en het geheel wat lomp was in vergelijking met de T300. Daarnaast gebruik ik persoonlijk nooit de volle 100% van de FFB power, dus dat kleine beetje extra kracht die een T500 zou brengen zou ik never gebruiken. Ander verschil is dat de paddles waarmee je schakelt bij de T500 vast zitten aan de base, waar ze bij de T300 meedraaien met het stuur zelf. Aan beide valt te wennen, maar meedraaiend vind ik fijner.

    Ik zelf heb een Fanatec CSR gehad, te vergelijken met de 911 stuurtjes, maar iets nieuwer. Nu heb ik een Thrustmaster TX (Xbox versie van T300, hetzelfde op de stuuruitslag na) en de Thrustmaster is sterker en nauwkeuriger. Het standaard pakket van de T300 en TX bevatten wel slechte pedalen, maar intussen zijn er al een heel wat leuke bundels te krijgen. Als ik er een mag aanraden dan is het de T300 Ferrari Integral Alcantara Edition. Bevat de T300, iets groter stuur (30 cm, ipv een aantal sturen die 28 cm zijn) en een 3 pedalen set die wat fijner is dan de standaard 2 pedalen set.

    Ik denk dat dat nieuwe direct drive stuur echt de hoofdprijs gaat krijgen als je een beetje rondkijkt naar andere direct drive sturen. En om eerlijk te zijn, als de prijs wel laag zou zijn zou ik er niet eens voor kiezen. Het voordeel van een direct drive is dat de FFB motor direct aan je stuurnaaf vast zit. Daardoor dus geen tandwielen of banden nodig, componenten die een stuur qua structuur minder sterk maken. Hoe meer tandwielen of banden er nodig zijn om de FFB naar je stuur te krijgen, hoe minder krachtig de FFB kan zijn zonder die componenten te slopen. Bij een Direct Drive stuur kan je dus super sterke en snelle motoren gebruiken, en dat is duur. Een goedkoop direct drive stuur zou dus of van slechte kwaliteit zijn (plastic) of een slappe motor bevatten wat de toegevoegde waarde van het hele systeem naar beneden haalt.
     
    B Tender en Rossi46 vinden dit leuk.
  19. Peter OtH

    Peter OtH XBW.nl VIP Redacteur

    Berichten:
    3.521
    Leuk Bevonden:
    217
    Het is hetzelfde verhaal een beetje met fightsticks e.d. werken ook veelal niet op nieuwe generaties. Terwijl het eigenlijk, puur hardware gezien, niet nodig is dat het niet werkt. Maar goed, idd licenties enzo en het is natuurlijk weer geld in het bakkie als mensen nieuwe spullen moeten kopen.

    Ah ok, dat had ik dus verkeerd begrepen. Ik dacht eigenlijk dat de T300 een lager segment was. Maar dat is dus niet geheel het geval.
    Meer FFB in de T500 vind ik ook niet belangrijk. Bij de 911 had ik het ook lang niet altijd op vol staan. Dat de shift pedals mee draaien dat vind ik wel een belangrijk verschil.

    Stuuruitslag van de TX is minder dan die van de CSR? Ik dacht dat T300 en Fanatec allebei 900 graden had?
    Ja die pedalen had ik al gezien en zijn beroerd, de T300 Ferrari Integral Alcantara Edition was inderdaad de versie die ik gedachten had. Eventueel met het F1 stuurtje erbij. Hoewel ik ook al een stukje hardware had gezien die het mogelijk zou maken om mijn clubsport pedals op de T300 aan te sluiten.
    Wel goed om te zien dat de thrustmaster zich dus wel kan meten met een Fanatec. Dat was een beetje wat mij dwars zat, ik zou niet graag een stap terug willen doen met een stuurtje alleen maar omdat de oude niet meer compatible is. Gelijkwaardig of beter, dat is een ander verhaal.

    Duurder segment zal het wel worden inderdaad, dat de motor sterker moet zijn had ik nog niet aangedacht. Maar als je de foto's van dat ding ziet dan wijst de afwerking ook wel op een wat duurder stuur. Misschien dat ik even af ga wachten tot er in ieder geval een prijs indicatie is en dan beslis of ik toch voor de T300 ga of wacht op de nieuwe.
    Hoe minder elementen die voor FFB zorgen hoe minder er eventueel kapot kan gaan ook.
     
  20. Flavourlicious

    Flavourlicious Game Developer Moderator Redacteur

    Berichten:
    8.014
    Leuk Bevonden:
    1.409
    Ik weet ook niet waarom ze de naam T300 hebben gekozen. Wellicht omdat het lijkt op T500 en de naamsbekendheid wat helpt, maar verder is het verwarrend.

    TX en CSR zijn beide 900 graden, T300 draait 1080 graden door. Als je het mij vraagt leuk voor Euro Truck Sim of als je echt met een oude auto gaat racen. :p
     

Deel Deze Pagina