1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Apple iOS - iPhone, iPad, iPod Touch [Deel 5]

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Rivanov, 23 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  [gb]Apple iOS - iPhone, iPad, iPod Touch [Deel 5][/gb]
  [​IMG][gb]Welkom in het vijfde Apple iOS topic![/gb]
  Welkom in alweer het vijfde Apple iOS topic, waarin je terecht kunt voor al je op of aanmerkingen en vragen rondom de populaire iOS devices van Apple. Gezien de groeiende populariteit van de iOS devices is besloten om het Apple iPhone topic om te dopen in een algemeen iOS topic. Hier kun je dus terecht voor al je vragen/opmerkingen over zowel de iPhone, iPad als de iPod touch.

  ~ Van de onderstaande informatie is dankbaar gebruik gemaakt en is afkomstig van de websites iPhoned.nl en iPhoneclub.nl ~

  [gb]Wat is een iPhone?[/gb]
  De iPhone is een door Apple ontwikkelde mobiele telefoon. De eerste generatie iPhone werd op 9 januari 2007 door Steve Jobs in San Francisco aangekondigd. Dit toestel was alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en in enkele andere landen. Nederland kreeg op 11 juli 2008 de iPhone officieel in handen via T-Mobile. Op dezelfde dag kwam de iPhone 3G beschikbaar in 21 andere landen, waaronder België via operator Mobistar. In 2009 is de 3GS verschenen en momenteel is de iPhone 4 de nieuwste iPhone. Deze versie is de meest vernieuwende sinds de eerste iPhone. Waar de iPhone 3G en 3GS hetzelfde design deelde, heeft de iPhone 4 een totaal nieuw design meegekregen.

  Het bijzondere aan de Apple iPhone is dat het een combinatie is van drie apparaten: een mobiele telefoon, een iPod met aanraakgevoelig scherm en een apparaat met webbrowser waarmee je kunt internetten.

  [​IMG]
  De interface van de iPhone​

  De Apple iPhone heeft een compleet nieuwe gebruikersinterface, waarbij je het scherm met twee of meer vingers tegelijk kunt aanraken. Dit wordt multitouch-technologie genoemd. Je hebt dus geen stylus (aanwijspen) nodig, want de knoppen zijn groot genoeg om met je vingers te bedienen. Cijferknoppen zitten er niet op de iPhone; in plaats daarvan moet je telefoonnummers intikken op een schermtoetsenbord.

  [gb]Toepassingen[/gb]
  iPhone Toetsenbord
  Op de iPhone zit een QWERTY-toetsenbord. Bij het intikken van bijvoorbeeld SMS-berichten worden er automatisch spellingcontroles uitgevoerd.

  Ook bij het intikken van een toets verschijnt er een soort vergroting van de toets net boven je vinger, zodat je heel gemakkelijk ziet welke toets je hebt ingetikt.

  Ook de spellingcorrectie zorgt ervoor dat je makkelijker kunt typen. Wil je bijvoorbeeld ‘Hallo’ typen en je hebt ‘Hall’ al ingetikt, dan zul je bij het intikken van de O geen I of P in kunnen tikken, maar neemt hij automatisch de O als je daar per ongeluk drukt, omdat de woorden ‘Halli’ en ‘Hallp’ niet bestaan.

  Bellen met de iPhone
  Om te bellen hoef je alleen de naam in het adresboekje aan te tikken. Je kunt ook meerdere mensen bellen en steeds ’switchen’. Je kunt ook meerdere personen aan het gesprek toevoegen.

  [​IMG]

  Visual Voicemail
  Visual VoicemailApple introduceert een nieuw soort voicemail, Visual Voicemail. Hierbij verschijnen alle ontvangen voicemail berichten in een lijst. Je kunt dus zelf een bericht kiezen die je wilt beluisteren. Je kunt hem ook bewaren. Nu hoef je dus niet meer perse alle berichten langs.

  In Nederland zal dit meteen bij de lancering beschikbaar zijn, maar in België zullen ze nog even moeten wachten. Berichten beluisteren is bij T-Mobile binnen Nederland gratis.

  iPhone Camera
  De iPhone heeft een twee megapixel camera. De genomen foto’s kun je meteen bekijken of verwijderen. Je kunt de foto ook als achtergrond instellen of mailen. Het is ook mogelijk afbeeldingen via je computer op de iPhone te importeren of door te sturen per mail.

  Internetten op de iPhone
  Op de iPhone is het mogelijk om via de Safari-browser te internetten. Internetten kan via GPRS/EDGE of Wi-Fi. De browser is zo gebouwd dat alles zo goed mogelijk wordt weergeven op een klein scherm. Zo kun je bijvoorbeeld op een bepaald gedeelte van de pagina inzoomen om dat stuk te bekijken.

  Sinds de iPhone 3G is het mogelijk om nog sneller te internetten. 3G is geen vervanging voor Wi-Fi, maar voor GPRS/EDGE. Laden van webpagina’s gaat minstens twee keer zo snel.

  Mailen met de iPhone
  Op een apparaat als de iPhone zal een mail-functie natuurlijk niet ontbreken. De mail-applicatie ondersteunt zowel POP als IMAP. Ook ondersteunt de iPhone verschillende servers en providers, zoals Microsoft Exchange, MobileMe, GMail, Yahoo! Mail en AOL.
  Rich HTML e-mails worden natuurlijk ook gewoon weergeven.

  Omdat de iPhone van T-Mobile overal wel een schepje bovenop doet, kun je bij de mail-applicatie ook bijlagen bekijken, en dan wel in iPhone-stijl. Zoomen en draaien is allemaal geen probleem.
  De iPhone ondersteunt natuurlijk afbeeldingen als bijlage, maar ook bestanden als PDF en iWork, of Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn allemaal geen probleem.

  Navigeren met de iPhone
  Wat nieuw is op de iPhone 3G is GPS. Hier kun je dus ook enkel gebruik van maken als je in het bezit bent van een iPhone 3G. De iPhone kan zeer nauwkeurig bepalen waar je je bevindt, en vanaf hier kun je bijvoorbeeld weer een routebeschrijving aanvragen.

  [​IMG]

  iPhone GPS
  De iPhone doet er natuurlijk weer een schepje bovenop. Ze maken geen gebruik van enkel GPS, maar van A-GPS (Assisted GPS).
  De iPhone bepaald je locatie door middel van GPS, maar gebruikt ook Wi-Fi (als dat beschikbaar is) en telefoonpalen om je locatie sneller en nauwkeuriger te bepalen. Deze laatste 2 middelen zijn ook op de oude iPhone te gebruiken.

  De kaarten die gebruikt worden zijn afkomstig van Google Maps, wat ook een natieve applicatie is. De kaarten zijn dus niet lokaal opgeslagen. Een nadeel is dus dat deze kaarten constant gedownload moeten worden. Wanneer je een abonnement met onbeperkt internet hebt (T-Mobile abonnement) is dit geen probleem, maar heb je een ander soort abonnement, of prepaid, dan kun je duur uitkomen.

  Apple App Store
  AppStoreDe App Store, welke geïntroduceerd wordt in firmware 2.0, is een online applicatie winkel, te vergelijken met het huidige Installer.app.
  In tegenstelling tot Installer.app is de App Store officieel, en gewoon van Apple. Ontwikkelaars kunnen al een tijdje applicaties ontwikkelen met de speciale software die Apple hiervoor heeft ontwikkeld.

  De App Store komt 11 juli uit, en bij de lancering zullen er meteen een paar duizend applicaties beschikbaar zijn. Voor veel zul je moeten betalen (meestal tussen de $1 en $10), maar sommige applicaties zijn ook gratis. Kleine applicaties kun je gewoon draadloos downloaden en installeren, terwijl grotere applicaties via iTunes gedownload en gesynchroniseerd worden.

  [​IMG]

  Applicaties die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld 3D spellen ontwikkeld door Sega, applicaties gebruik makend van GPS, of een applicatie waarmee je meteen kunt kopen en verkopen op eBay.

  Sensoren in de iPhone
  De iPhone heeft enkele sensoren ingebouwd. Hij herkent het wanneer je hem een kwartslag draait. Hierbij zal het scherm in bepaalde applicaties van verticaal naar horizontaal wisselen (Calculator, Safari, iPod, Photos, Camera). Wanneer je het scherm een tijd niet aanraakt zal het licht dimmen, en daarna uitgaan (tijden zijn in te stellen).

  Het licht van de iPhone zal zwakker worden naarmate het licht in de omgeving sterker is (dit is ook in te stellen). Dit is allemaal om energie te besparen. Ook zal het licht van het scherm uitgaan wanneer je hem bij je oor houdt. Mede zodat je niet per ongeluk met je wang allerlei toetsen indrukt.

  [gb]Wat is een iPad?[/gb]
  De iPad is een draagbaar multimedia-apparaat (tablet-pc) van Apple. De iPad is een computer met een multi-touchscherm van 9,7 inch (24,6 centimeter) en weegt ongeveer 700 gram. Het draait op hetzelfde besturingssysteem, iPhone OS, als de iPhone en iPod touch en is daarmee in feite een grote broer van deze apparaten.

  [​IMG]

  De iPad werd tijdens een persconferentie door Apple in San Francisco op woensdag 27 januari 2010 voor het eerst aan het publiek getoond door Apple-topman Steve Jobs.

  Het apparaat is bedoeld voor het lezen van boeken, het luisteren naar muziek, het kijken van films, spelen van videogames, e-mailen en browsen op internet.

  [​IMG]

  Apple levert de volgende software mee met de iPad: Safari, Mail, Foto's, Video's, YouTube, iPod, iTunes Store, App Store, Google Maps, Notities, Agenda, Contacten en Spotlight. Tevens kan het apparaat vrijwel alle bestaande programma's (voor de iPhone en iPod touch) uit de App Store gebruiken en zijn er tevens iPad-specifieke programma's verkrijgbaar. Zoals de iPod en iPhone, synchroniseert de iPad gegevens met een Microsoft Windows of Macintosh computer via iTunes..

  [gb]Links[/gb]
  Er is ontzettend veel te vertellen over de iOS devices. In plaats van alles hier neer te zetten is het aan te raden te surfen naar onderstaande websites voor handige tips maar ook voor de laatste nieuwtjes op iPhone gebied.
   
  Laatst bewerkt: 23 aug 2010
 2. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  FP wordt in de loop der tijd nog wel geüpdate.
   
 3. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  _O_

  Nog steeds geen antwoord op mijn vraagO-)

  misschien een maandje geleden had MediaMarkt een actie dat de Ipod Touch 8GB 3G 139,95, Ging net even kijken maar is nu iets van 179,00. Weet iemand een winkel waar een leuke actie is?
   
 4. JoJo

  JoJo ☆☆☆

  Berichten:
  1.309
  Leuk Bevonden:
  0
  Als ik jou was zou ik nog een maand wachten, want waarschijnlijk wordt er in september de nieuwe iPod touch aangekondigd.
   
 5. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  Inclusief camera voor FaceTime etc. :)
   
 6. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  Ja ik heb het gelezen, vindt het zo'n onzin! jullie niet? een camera pfff.. net een mobiel maar je kan niet bellen... zo bleghhh! ipod touch heb je voor muziek en wat games te doen.. en natuurlijk internetten! maar camera vindt ik erg overbodig! jullie niet?O-)
   
 7. Diikoeneke

  Diikoeneke B-A-N-A-N-A-'S

  Berichten:
  1.786
  Leuk Bevonden:
  12

  Voor 180 euro bij de Dixons. En dan krijg je hoesje erbij + een Itunes card van 20 euro.

  Of die nog is weet ik niet maar vriend van mij had die gehaald.
   
 8. JoJo

  JoJo ☆☆☆

  Berichten:
  1.309
  Leuk Bevonden:
  0
  Maar bijvoorbeeld een betere videochip kan toch handig zijn als je er spellen op wilt spelen?
   
 9. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  Heb even gekeken op de site! bedankt voor tip!

  Ja voor mij wordt het een twijfel als ik de prijs weet, als het nou 100 euro duurder is dan de 3e dan koop ik natuurlijk de 3e generatie!
   
 10. JoJo

  JoJo ☆☆☆

  Berichten:
  1.309
  Leuk Bevonden:
  0
  De prijzen blijven waarschijnlijk hetzelfde, dus wat je nu voor de 3G betaalt, moet je dan voor de 4G betalen. Of Apple zet z'n prijsverhogings trend door, wat ze ook al bij de iMac en Mac Mini deden
   
  Laatst bewerkt: 23 aug 2010
 11. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  Als ik dit moet geloven, dan wacht ik!

  JoJo, Diikoeneke, Rivanov bedankt!:thumbs:
   
 12. AntraXxX

  AntraXxX Bruce Springsteen

  Berichten:
  9.000
  Leuk Bevonden:
  214
  Tja wat heb je eigenlijk te klagen als het er gewoon bij zit? Dan gebruik je het toch niet, als er toevallig een Mercedes-Benz CLK GTR voor je neus staat. :+

  Maar ik ben wel benieuwd wat voor 'n camera er inkomt!
   
 13. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  Zal wel dezelfde als van de iPhone 4 zijn.
   
 14. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  Tja nu denk ik er anders over omdat het waarschijnlijk de zelfde prijs blijft als de huidige:+
  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd.. iemand die wat informatie erover heeft?
   
 15. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  Nope. September is iPod maand dus nog even wachten.
   
 16. AntraXxX

  AntraXxX Bruce Springsteen

  Berichten:
  9.000
  Leuk Bevonden:
  214
  Dan heb je al helemaal niks te klagen.
   
 17. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
  Ben benieuwd qua design. De iPod touch ging al steeds meer op de iPhone lijken door het toepassen van de chrome rand. Nu de iPhone een ander design heeft gekregen ben ik benieuwd of ze dit ook doortrekken naar de iPod touch.

  Hoop het niet!
   
 18. Benny

  Benny Active Member

  Berichten:
  1.306
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoop t ook niet, dan wordt 't gewoon een dunne iPhone 4 waar je niet mee kan bellen..
   
 19. Erwin van..

  Erwin van.. PSN: F1anatic

  Berichten:
  937
  Leuk Bevonden:
  6
  Nee precies, misschien ook weer een plus punt voor sommige mensen...

  [​IMG] is dit het nieuwe design? zie het vaak op sites als het over de 4e generatie gaat.
   
 20. AntraXxX

  AntraXxX Bruce Springsteen

  Berichten:
  9.000
  Leuk Bevonden:
  214
  Lol weinig nieuw design dan. :9
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina