Sticky Gamen met een gaming headset

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door scarluuk, 12 apr 2010.

 1. Beltoni

  Beltoni GT: Beltoon

  Berichten:
  921
  Leuk Bevonden:
  1.109
  Tijd voor een nieuwe headset. Ben nu echt helemaal klaar met de Plantronics RIG 600. Geluid is top en Dolby Atmos is geweldig maar de microfoon is te gevoelig. Mensen in de party hebben last van een echo en de enige oplossing is het volume omlaag gooien.

  Budget: 50-100 euro
  Wensen: met Dolby Atmos en zonder echo

  Iemand tips?
   
 2. Gyrrack

  Gyrrack Active Member

  Berichten:
  90
  Leuk Bevonden:
  75
  Als je wel tevreden bent over de hoofdtelefoon zou je kunnen kijken naar bijvoorbeeld een ModMic? In de pc markt kennelijk populair omdat je daarmee niet gebonden bent aan een gaming headset maar elk model ermee kunt combineren. Voor consoles kan een Y adapter worden gebruikt. Er is ook een draadloze variant, maar die is duurder.
  Het lijkt me een mooi systeem met het magneetje en ze klinken behoorlijk goed tegenover de microfoon op de gemiddelde gaming headset.

  Het youtube kanaal Hardwarecanucks heeft goede video's om de geluidskwaliteit van de microfoons te beoordelen bij gaming headsets.
  Enkele voorbeelden, ze hebben nog veel meer video's van andere modellen:
  Vergelijkingsvideo onder $100
  Recente vergelijkingsvideo, ook duurdere modellen.

  Zo te zien heeft je huidige headset de 3,5 mm plug onder een hoek, anders was de V-moda BoomPro een goedkope optie geweest.
   
  Beltoni vindt dit leuk.
 3. Beltoni

  Beltoni GT: Beltoon

  Berichten:
  921
  Leuk Bevonden:
  1.109
  Thanks voor de uitgebreide toelichting, zal heer binnenkort eens naar kijken. Geluid van de headset is goed maar het is heel irritant dat andere mensen last van een echo hebben...
   
 4. Gyrrack

  Gyrrack Active Member

  Berichten:
  90
  Leuk Bevonden:
  75
  Het leek erop dat je headset zou kunnen gebruiken zonder de microfoon aangekoppeld (de oorzaak van de echo voor mensen waar je mee in een party zit) en met zo'n Modmic geholpen zou zijn. Dat is immers vervanging van alleen de microfoon. Afgaande op de eerdergenoemde video's klinkt de Modmic goed, veelal beter dan van een headset. Je schrijft dat je het hoofdtelefoon gedeelte van je Plantronics wel goed vindt zodat je hiermee het probleem aanpakt.

  Wil je wel een volledig nieuwe headset dan vind je via hetzelfde kanaal mogelijk ook wel wat. Voor 50-100 euro is de kans dat de microfoon van een nieuwe headset wederom niet geweldig klinkt natuurlijk reƫel.
   
 5. Beltoni

  Beltoni GT: Beltoon

  Berichten:
  921
  Leuk Bevonden:
  1.109
  Modmic ziet er wel erg goed uit. Als de kwaliteit zo goed is, is het ook handig om hem mee te nemen naar een andere headset.

  @Gyrrack, deze is dus gewoon bruikbaar met mijn gehoekte plug?

  Zie dat de 5.0 op Bol.com wel vrij prijzig is maar omdat ik nog een bon heb liggen van mijn kerstpakket hoef ik slechts 40 euro bij te leggen.

  Edit: daar kan ik natuurlijk geen Y adapter bij bestellen...
   
  Laatst bewerkt: 7 jul 2019
 6. Gyrrack

  Gyrrack Active Member

  Berichten:
  90
  Leuk Bevonden:
  75
  Je hebt een Y-adapter nodig inderdaad. Ik kan overigens geen reden bedenken waarom het specifiek de adapter van Antlion moet zijn. Zolang het om een 4-polige connector gaat die in de controller gaat zou dat volgens mij moeten werken. Het is wel zo dat een matige kabel lastig kan doen en slecht contact maakt zodat je krakend geluid kunt horen als je de kabel raakt of dat er een specifieke positie is waar geluid is en anders niet. Een hele goedkope gammele kabel is dus ook niet zo'n goed idee.:+

  In de Y-adapter steek je dan de kabel van de headset (ik neem aan dat de variant met de inline microfoon, microfoon op mute, het minste in de weg zal zitten) met de kabel van de Modmic. De adapter zelf koppel je aan de controller.
   
 7. Beltoni

  Beltoni GT: Beltoon

  Berichten:
  921
  Leuk Bevonden:
  1.109
  Net even in de Antlion shop gekeken. Volgens mij heb ik een Modmic 5.0 + y adapter en shopping voor nog geen 8 euro als ik deze rechtstreeks bestel.

  Heb inderdaad ook een inline mic met mute knop dus dat komt helemaal goed.

  Thanks!
   
 8. Gyrrack

  Gyrrack Active Member

  Berichten:
  90
  Leuk Bevonden:
  75
  Top, dat is inderdaad een betere prijs! Hopelijk is het snel binnen en bevalt de microfoon goed.
  Graag gedaan!
   

Deel Deze Pagina