1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[geloof] Wat vinden jullie ervan? [Deel 2]

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Goiz, 2 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Goiz

  Goiz XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  4.408
  Leuk Bevonden:
  38
  Zo, ook maar eens een nieuw deel voor een thread over het geloof, omdat de vorige bijna uit z'n voegen barstte.

  Vertel hier wat je erover denkt, stel je vragen, discussieer, etc!

  Let wel even op een paar dingetjes:

  • Houd het netjes.
  • Respecteer elkaar.

  Het vorige deeltje
   
 2. Kortestier

  Kortestier Shortbull XBW.nl ICT

  Berichten:
  3.105
  Leuk Bevonden:
  121
  zo het vorige deel was pure oorlog... wacht ff...

  ho ben ik weer... wat ik vind van geloof?

  pure onzin om mensen ergens aan vast te laten grijpen, geloof maakt mensen de grip op de realiteit verliezen, zodat ze in een schemer situatie terecht komen en maar blijven roepen: neen, (...) zal mij bijstaan, een goed voorbeeld zijn de amerikanen, Zie dat ze bijna overal god voor gebruiken. O. my god! Zij geloven zo heilig in een grotere macht dat ze er alles voor willen doen om dit geloof te behouden.
  Je kunt iemand zo gek maken dat ze zelfoffers brengen of allerlei andere vreemden dingen uithalen. Geloof op zich is een grote brainwash die mensen probeert onder de duim te houden, dit is zo ingeburgerd dat mensen niets anders weten en dit zullen ontkennen al zet je een pistool tegen hun hoofd.
  Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval ik pik nu alleen de radicale eruit als voorbeeld, maar het hele verhaal is gewoon te wazig om realistisch te zijn. Stom voorbeeldje: Stel ik vindt een stam midden in de jungle die nog nooit is blootgesteld aan de rest van de wereld. Ik kom daar aan wandelen en vertel dat deze natte spons een god is die alles in verdoemenis zal brengen als je niet in de spons gelooft. Dit wordt hoogwaarschijnlijk gelooft, en mensen zullen al gauw de spons gaan aanbidden en offers brengen alleen omdat ze bang zijn voor het onbekende... Dit slaat over van generatie op generatie en het verhaal wordt op deze manier aangedikt en vervormd, uiteindelijk hou je een monster zo groot als een berg die tsunami's spuugt over. Mensen schrijven hier boeken over en zie daar een nieuwe legende en geloof daaraan vast.
  Dit is mijn mening over het geloof op aarde, iemand schreef een geweldig boek voor misschien de kinders en dit is overgegaan van generatie op generatie en als echt gebeurd gaan beschouwen...
  Natuurlijk repecteer ik de mensen die wel geloven in iets, altijd en overal, Mij stoort het ook helemaal niet, mijn halve familie is zwaar gelovig, ikzelf ben daar veel te nuchter voor en weet zelf ook als je dood gaat dan is het gewoon over, logischer kan niet, kijk maar wat je van voor je geboorte herinner, vrij weinig he.. plus...dat het leven zelf geen reden of betekenis heeft wat vele anders beweren. we zijn hier omdat toevallig deze planeet vruchtbaar voor leven was en dit dus evolueerde in wat we nu zijn, niets meer dan vlees en bloed, doordenkertje: wie zegt dat JIJ nu wel aan het denken bent, wie ben jij?
   
  Laatst bewerkt: 2 jan 2007
 3. MORPHEUS

  MORPHEUS SNAKE

  Berichten:
  726
  Leuk Bevonden:
  0
  the pope declares:keith richards is god
   
 4. Adaptor

  Adaptor Wipeout op de Xbox!

  Berichten:
  175
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind geloof een zwakke uitweg voor mensen die te bang zijn om echt te leven en hun eigen morele beslissingen te maken.

  Maar iedereen weet toch eigenlijk wel dat discussiëren over geloof nooit ergens op uitloopt? Niet-gelovigen willen iemand overtuigen dat god niet bestaat en gelovigen het tegenovergestelde. Ik probeer het iig niet meer. Heb vaak het idee dat mensen die ergens blindelings in geloven niet helemaal meer voor rede vatbaar zijn.
   
 5. EenGespierdeOma

  EenGespierdeOma Organized Konfusion!

  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind deze discussie volkomen zinloos. Het draait uiteindelijk toch wel weer uit om van 'je moet niet geloven, want [mening]' of 'Je moet wel geloven want, [mening]'. Het is ook niet goed om iemand te overtuigen dat hij wel of niet in God moet geloven, die keuze moet vrijstaan. En het lijkt er op dat deze discussie er alleen maar is om het geloof te bashen en dat is gewoon fout. Ik blijf erbij dat mensen volledig zelf mogen beslissen of ze geloven of niet, als zij dat willen respecteer dat dan?

  Wat Phaelanx hierboven me zegt is ronduit beledigend voor gelovigen, zoiets kan je niet maken om te zeggen (die eerste zin). Daarom denk ik dat deze discussie dus nergens op uitloopt.
   
 6. TheWalrus

  TheWalrus Guest

  Ik vind dat religie vaak verkeerd uitpakt, religie is vaak het dwaas volgen van leiders die dicteren wat geloof is.

  Geloof an sich vind ik niet verkeerd. Het woord van jesus, als historisch figuur, was socialisme pur sang, dus tja.... dat spreekt me best aan.
   
 7. Kortestier

  Kortestier Shortbull XBW.nl ICT

  Berichten:
  3.105
  Leuk Bevonden:
  121
  idd, je kunt mensen toch niet overtuigen dat god wel of niet bestaat... het wordt daardoor een flame-topic
   
 8. Shriko

  Shriko Gamebites.nl

  Berichten:
  2.264
  Leuk Bevonden:
  4
  Maar je kunt wel probereren te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, wat hun overtuiging is en waarom? Dan hoef je toch elkaar niet persé te overtuigen? Een goed gesprek hoeft niet persé een discussie te zijn :)
   
 9. EenGespierdeOma

  EenGespierdeOma Organized Konfusion!

  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja maar dat wordt hier helemaal niet gedaan. Kijk nou alleen naar phaelanx, als je gaat beledigen heb je een discussie al praktisch verloren en zo gaat het maar door in deze topicreeks.
   
 10. zOoz

  zOoz Pitolaria

  Berichten:
  80
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind dat iedereen mag geloven wat ie wil geloven zolang men ook de andere religies in hun waarde laat. En ook de mensen die NIET geloven met respect behandelen.

  Maar helaas is het niet zo makkelijk, de geschiedenis zit boordevol voorbeelden van zinloze oorlogen die zijn gevoerd puur omdat men het eigen geloof boven dat van een andere zet.

  Eigenlijk wel grappig als je de verschillende religies naast elkaar zet. Ze vinden allemaal dat hun God ook de echte God is. Dus dan moeten er ook meerdere goden bestaan. En wat dan... die concurreren met elkaar daar in de hemel of waar dan ook, net zoals Sony, Nintendo en Microsoft. Maar dan niet om gamers maar om zieltjes. Wat een onzin! Maar dat is mijn mening.

  Gaat in vrede O-)
   
 11. Adaptor

  Adaptor Wipeout op de Xbox!

  Berichten:
  175
  Leuk Bevonden:
  0
  Trek het je niet zo aan GespierdeOma.. ik zeg netjes 'ik vind' dus ik beledig niemand. Jouw reactie is wat ik bedoel met m'n laatste zin..

  Ik ben zelf christelijk opgevoed en heb veel christelijke familie en ik kan je zeggen dat het me meer gezeik dan goeds heeft opgelevert..

  Laatst vond ik deze hypothetische discussie tussen Socrates en Jezus.. geeft redelijk weer over hoe ik over het (christelijk) geloof denk:

  http://www.unm.edu/~humanism/socvsjes.htm
   
 12. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.870
  je hoeft niet te overtuigen nee, maar normaal discussiëren gaat ook lastig als je al helemaal niet weet wat God nou precies is.
  Doordat velen iets heel anders onder God verstaan krijg je of 1) alleen maar een natuurlijke afkeer 2) onduidelijke discussies.
   
 13. Adaptor

  Adaptor Wipeout op de Xbox!

  Berichten:
  175
  Leuk Bevonden:
  0
  Niemand weet wie of wat god precies is.. Er zijn net zoveel geloven als gelovigen. Omdat geloof logischerwijs om geloven gaat en niet om bewijs moet ieder mens zijn of haar god (god, allah, jaweh, 'het al') zelf interpreteren dus kun je alleen je definitie baseren op eeuwenoude boeken waarin, zelfs ik, al tientallen inconsistenties in kan aanwijzen.

  Neem voor de lol mijn echte naam (David). In 1 Daniël staat dat degene waarnaar ik vernoemd ben Goliath heeft vermoord, in 2 Daniël (volgens mij vers 19) staat dat iemand anders 'm heeft vermoord. Als dat soort details al niet eens kloppen dan ga ik niet m'n hele definitie van god (if any) ophangen aan dat boek. Grappig feitje (voor de mensen die het David en Goliath verhaal kennen): volgens de originele vertalingen kwam de steen uit de slinger van David op een scheen van Goliath maar daar heeft men gemakshalve voorhoofd van gemaakt. Misschien dat Goliath daarom een hoofdstuk later nóg een keer vermoord kon worden :p

  Ben het in zekere zin met TheWalrus eens dat Jezus (waarschijnlijk) mooie dingen heeft gepredikt maar dat de machtigen op deze planeet het geloof (welk geloof dan ook) aangrijpen om hun macht te vergroten of onder het mom ervan oorlog voeren.
   
  Laatst bewerkt: 2 jan 2007
 14. Headcollector1

  Headcollector1 Mijn Verzameling

  Berichten:
  948
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat ik niet snap: mensen die in God geloven, geloven dat God alles (het hele universum) heeft geschapen. Maar wat Schiep God??
   
 15. Adaptor

  Adaptor Wipeout op de Xbox!

  Berichten:
  175
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat is eigenlijk een irrelevante vraag omdat het onmogelijk is om er een antwoord op te geven. Niemand kan ook antwoord geven op de vraag wie of wat evolutie of bijv. de oerknal heeft bedacht.
   
 16. xboxbezitter

  xboxbezitter Active Member

  Berichten:
  790
  Leuk Bevonden:
  0
  tsja je moet toch iets hebben dat mensen/de wereld etc heeft gemaakt. Dan kom je maar met een god op de proppen die al het onverklaarbare heeft gemaakt.

  Eigenlijk is het wel grappig: eerst had men heel veel goden omdat er zo veel onverklaarbare dingen waren. Nu men steeds meer leert en weet nam het aantal goden sterk af. Als wij nu eens alles zouden weten.. O-) Raar eigenlijk.

  Nouja ik geloof in ieder geval, alleen al niet omdat ik niet geloof in wonderen en weet ik veel wat. Alles wat er gebeurt heeft een reden en als je het hebt over oorlogen dan heeft een god daar niks mee te maken. Van een god merk ik tot nu nog bitter weinig. Die knakker is er nooit. Zal vast wel denken: wat een zooitje die lossen het zelf maar op. _0/
   
 17. Berrie

  Berrie Nakkie d'r bij?

  Berichten:
  2.791
  Leuk Bevonden:
  0
  Wie heeft bedacht dat God alles bedacht heeft... God... Niemand heef God ooit gezien. Niemand heeft bewijs dat ie er is/ooit geweest is. Voor mij is geloof pure bullshit. Ik denk: Komop zeg, het is 2007, dat mensen er nog steeds in geloven. Voor mij zijn sommige sprookjes nog geloofwaardiger.

  Nou zouden wij ook volgens de bijbel moeten leven, maar god heeft die regels nooit zelf opgesteld. Ik heb ook al zo vaak g**verdomme gezegd, en god op andere manieren uitgescholden, en ook al zo veel andere slechte dingen gedaan. Maar ik leef net zo goed als andere mensen.

  Ik zal wel zien wat er gebeurd als ik dood ben. Ik ben niet bang voor de dood. Ik weet wel zeker dat ik daar god of jezus niet zal zien. Zowel, dan geef ik ze een pak slaag lol.
   
 18. Graveheart

  Graveheart Groovy XBW.nl VIP

  Berichten:
  10.385
  Leuk Bevonden:
  1.548
  Als God daadwerkelijk bestaat, dan [edit]vind ik[/edit] het wel de grootste hufter ooit.
   
 19. Orcrist

  Orcrist XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  4.297
  Leuk Bevonden:
  8
  Goed leesvoer, en je kan het op ieder geloof toepassen. Simpelweg omdat geloof niet voor niks geloven is omdat logica in veel aspecten ontbreekt.
   
 20. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  Laatst bewerkt: 2 jan 2007
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina