1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Multi] Grand Theft Auto V [Deel XII]

Discussie in 'Games' gestart door Fiasco, 26 sep 2013.

 1. Hoenjé

  Hoenjé Active Member

  Berichten:
  55
  Leuk Bevonden:
  41
  Nou, ook maar begonnen aan de online versie. Enige wat mij echt tegenvalt is het laden, ook steeds opnieuw als je met jobs stopt als je samenspeelt. Dan moet je elkaar elke keer weer opzoeken.
  Verder wel zeker vermakelijk, heb nu wat appartementen en 1 club. Eens kijken hoe nu verder. Jullie nog tips?
   
 2. Kimi NL

  Kimi NL It's the first page of the second chapter!

  Berichten:
  2.142
  Leuk Bevonden:
  3.305
  Als je het een beetje slim speelt, en daar zijn genoeg video's over te vinden, kun je een heel leuk 'passief' inkomen genereren in de online wereld. Waardoor alle onbetaalbare content redelijk betaalbaar is.

  MC-Businesses:
  - Cocaine
  - Meth
  - Vals geld

  De andere 2 bedrijven hebben eigenlijk geen zin. Die leveren qua tijd/opbrengst te weinig op.

  Club:
  Zorg dat je alle werknemers aanneemt die 'Goods' verzamelen.
  Koop de grootste vrachtwagen en je kunt je hele verzamelde voorraad in 1x, in je eentje verkopen. Levert zo rond de 900.000 per dag op als je het netjes ingericht hebt.
  Nogmaals, daar zijn zat video's en how-to's over te vinden, vooral TheProffessional op Youtube heeft heel veel video's over gemaakt, wel super langdradig van stof, maar heeft alles doorgerekend etc.

  CEO:
  Import / Export van auto's is de simpelste en meest effectieve manier om geld te verdienen.
  Kratten verzamelen is ook wel oke, maar vreet gewoon tijd.

  Bunker:
  Geen Research doen, heeft geen zin en levert eigenlijk alleen maar nutteloze shit op.
  Enkel produceren en verkopen.

  Hangar:
  Niet kopen, loont niet.

  Arcade:
  Niet kopen om geld te verdienen, alleen als je de heist wil spelen.

  Voor de rest zou ik vooral zaken als een Oppressor MKII etc uitstellen. Lijkt allemaal handig en nodig, maar valt heel erg mee.
  Kijk vooral een paar video's over de "Best Businesses", dan zul je ook uiteenzettingen zien welke je qua locatie het beste kunt kopen etc. Want als je de goedkoopste koopt, blijf je bezig met rijden. En dat is vooral zonde van je tijd.

  Verder:
  - ALTIJD supplies kopen voor je bedrijven als je er meerdere hebt. Qua tijd is het zonde.
  - Wil je je voorraad laten groeien, terwijl je offline bent? Start dan een missie op in je apartement, ga TV kijken en schakel je controller uit. Je verliest dan geen geld om de 48 minuten voor je mechanic, je personeel etc, maar je voorraad groeit wel.

  Verder zit ik in een online groep genaamd: PGAM
  Wat eigenlijk inhoud dat ze online lobbies organiseren waarbij niemand elkaar overhoop knalt terwijl er verkoop missies gedaan worden. Zitten wel wat haken en ogen aan, want zo word er wel verwacht dat je op Discord zit terwijl je online zit en anderen ook helpt met verkopen (bunkersales zijn namelijk niet altijd te doen in je eentje). Verder werkt het heel veel sneller.
   
  Hoenjé en Nol vinden dit leuk.
 3. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Zelfs met het 'slim' spelen ging het mij nog te langzaam en werd het online gebeuren heel snel een sleur.. Je bouwt wel een dagelijkse routine op om maar zo efficient mogelijk geld binnen te harken, maar eigenlijk verlies je dan volledig de essentie van Grand Theft Auto in mijn ogen. Lekker wat aanklooien wil ik in deze game, en niet structureel een vast patroon aan bezigheden dag in dag uit voltooien.

  Precies de dingen die ik leuk vind om te doen leveren bijna amper iets op, of kosten je zelfs geld omdat het niet steeds 'volgens plan' verloopt... :lol:

  Heb mij maar er bij neergelegd dat ik 75% van de content nooit zelf kan bezitten, maar beleef daardoor wel zo af en toe nog met vlagen plezier aan GTO, ook al rij ik hoofdzakelijk nog steeds in 'eerste generatie' wagens rond die ik volgens mij al bijna allemaal had gekocht in de 360-versie van de game terwijl ik de meeste uren op de PC heb gedraaid. (account overgezet)
   
 4. Kimi NL

  Kimi NL It's the first page of the second chapter!

  Berichten:
  2.142
  Leuk Bevonden:
  3.305
  Ik vind juist de grind heel erg afgenomen ten opzichte van de tijd toen 'Insergeants vs Rockets' nog de makkelijkste manier van geld verdienen was. Verder deed ik heel veel aan racen, daar heb ik het gross van mijn 360-GTA auto's en huizen mee verdient.
  De originele Heists vond ik eigenlijk veel vervelender qua opbrengsten/tijd dan de huidige businesses. En wat is nu een sell-missie van 10 minuten voor 900k op een avondje plezier hebben.

  Dat de prijzen van auto's / gebouwen / wapens zo exponentieel toenemen is wel zuur voor de nieuwere speler, maar volgens mij stapt Rockstar daar ook weer in met de verschillende opstart-paketten die bij nieuwe GTA's verkocht worden. Zo wordt je niet als speler gelijk in het diepe gegooit.

  Leukste van GTA:eek:nline vind ik het verzamelen van auto's en het upgraden. Hoewel ik in 95% van de auto's nooit rijd, vind ik het wel leuk om een leuke verzameling te hebben.
  En dan rijd ik ze af en toe naar een andere garage, of verwissel ze van plek.

  ik heb zelfs een 10-tal auto's waar ik uberhaupt nog nooit mee gereden heb, maar wel zijn geupgrade. Super sneu eigenlijk :p
  En bijvoorbeeld een garage met 10 standaard Pheonix muclecars.

  Maar zo heb ik mijn allereerste auto (een Pheonix), die je als je GTA:eek: voor het eerste speelt ook nog. Op het begin kon je nog maar 1 garage bezitten in Online, toen was dat echt vervelend dat je zo'n trage kutbak wou bewaren, want iedereen reed supercars. Maar ik heb hem nog altijd :D
   
  Laatst bewerkt: 29 jan 2020
 5. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.204
  Leuk Bevonden:
  1.598
  Nooit veel aangevonden, dat GTA Online, maar dat zal ook grotendeels komen omdat ik geen vrienden heb waarmee je dan al die missies enzo fatsoenlijk kunt doen.

  Daarnaast is het me te vaak onduidelijk wat nou de bedoeling is, of teamgenoten lopen te kloten waardoor je missies eindeloos opnieuw moet beginnen, en dan werken de lange laadtijden enzo ook niet mee. Verder is het qua gameplay allemaal erg 'lomp', dus het 3rd person schieten is erg behelpen, zeker in het begin wanneer je weinig geld en goede wapens hebt, en ook het racen voelt gewoon last-gen open world aan (wat natuurlijk niet vreemd is, want het is een last-gen open world game).

  Ik heb het meerdere keren een kans gegeven, maar veel plezier heb ik er nooit mee beleefd, en dan is er ook weinig reden om steeds terug te komen. Af en toe doe ik dat nog even om een gratis bonus ofzo te claimen, maar zelfs dat is niet echt de moeite waard.
   
 6. Hoenjé

  Hoenjé Active Member

  Berichten:
  55
  Leuk Bevonden:
  41
  Ik snap wel wat je bedoeld. Speel samen met iemand anders via voice dan is het nog wel leuk om die missies te doen :).
   
 7. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Dat vind ik ook gaaf, alleen moet je voor alles absurde bedragen neertellen terwijl de game "Grand THEFT Auto" heet. :lol: Dat je moet betalen voor bijvoorbeeld een appartement en opslagruimtes ok. Maar wagens hadden allemaal steelbaar moeten zijn en upgrades volgens de prijzen zoals in de storymode, gaat nu nergens over in mijn ogen.

  Zal altijd een zwak blijven houden voor Rockstar Games, maar voor hun Online concept(en) krijgen ze van mij geen credits. Helemaal niet omdat ze 0,0 aandacht meer hebben gegeven aan de singleplayer content terwijl zoveel uit GTA: Online ook prima geïmplementeerd had kunnen worden in het offline gebeuren. Zijn ook mensen die singleplayer nog altijd boven multiplayer verkiezen bij games.

  Had in het begin een leuke clan met vrienden, meestal met vier man paar uurtjes online in de avond.. Maar denk dat het nog geen twee maanden heeft geduurd of iedereen was alweer overgestapt naar een andere game. In het begin was er overigens nog bijna niets van content waar echt grote geldbedragen mee te verdienen viel... Handje vol missies maar die leverden zo weinig geld op dat het net voldoende was om de kosten van nieuwe ammo en de ziektekosten te dekken. 8) (alle loadingtimes en connection lost problemen maakten het er ook niet bepaald leuker op, weet niet hoeveel uur ik in die game naar lucht heb zitten staren, lol)
   
  Yellow 13 vindt dit leuk.
 8. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  ..en alsof je het over de duivel hebt, heel het weekend problemen en storingen met RS Social Club gehad waardoor ik niets eens verder kon in de RDR2 singleplayer campaign. Moet niet veel gekker worden... 8)

  GTA VI offline and single player only please !!!!!!
   
  Yellow 13 vindt dit leuk.
 9. Yellow 13

  Yellow 13 Well-Known Member

  Berichten:
  24.669
  Leuk Bevonden:
  3.990
  Sowieso dat ik games die zich meer focussen op MP, en ook een SP hebben, standaard haat. Jarenlang COD links laten liggen erom. GTA speel ik ooit nog wel een keer, maar niet de MP, dan weet ik zeker dat ik ook nooit weer de SP aanraak. Voor mij is dat echt een besmettelijk gedeelte en niet in de goede zin. :)
   
 10. Jorrie

  Jorrie ¯\_(ツ)_/¯ Moderator

  Berichten:
  18.153
  Leuk Bevonden:
  4.107
  Ja, een dikke cash cow laten liggen, denk niet dat het gebeurd :+
   
 11. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Zal ook niet gebeuren nee.
  En eigenlijk moeten we misschien zelfs een beetje dankbaar zijn voor zo'n cashcow want dit biedt uiteindelijk wel mogelijkheden om games als RDR2 te kunnen produceren en GTA VI waarschijnlijk ook naar dit niveau getrokken kan worden in de toekomst.

  Blijf het alleen treurig vinden anno 2020 dat een falende online service een singleplayer onspeelbaar kan maken.
   
 12. Tim

  Tim Active Member

  Berichten:
  7.649
  Leuk Bevonden:
  1.728
  Idd zeg, de kans is groter dat de volgende GTA MP only ipv SP only :+

  Toch wel jammer dat er door het succes van GTA Online wij deze generatie geen nieuw deel hebben gehad. Normaal gesproken had je dit deel nu ongeveer kunnen verachten maar dit gaat bij de next gens nog wel een aantal jaren duren (tot ze een redelijke instal base hebben)
   
 13. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Een 'installed base' geeft Rockstar volgens mij vrij weinig om. Ze leveren hun games hoe en wanneer zij vinden dat ze er klaar voor zijn. Helaas duurt het ontwikkelen van hun games tegenwoordig wel haast langer dan een console generatie.
  De tijden dat we drie volwaardige GTA's binnen één generatie zagen zijn helaas voorbij, en dat komt niet omdat ze toen simpelweg nog niet aan een online versie hoefden te werken... :+

  Wanneer ze GTA VI met dezelfde kwaliteit en omvang willen produceren als RDR2 dan word het geduld van ons gamers zeker nog wel op de proef gesteld ben ik bang, dan kunnen we op zijn minst nog twee tot drie jaar wachten eer die game daadwerkelijk in de schappen ligt. :rolleyes:
  Dan komt die halverwege het tijdperk PS5 en XBOXSERIES uit en dan kun je haast al stellen dat Rockstar straks nog maximaal één franchise per generatie kan afleveren. Maar dat is dan maar zo, kwaliteit kost nu eenmaal tijd, heel veel tijd!

  Wanneer of voor welk platform je games van deze omvang ook uitbrengt, op de lange termijn betalen ze zich wel altijd terug.
  GTA V behoort nog elk jaar tot de best verkochte games daar waar veel andere games binnen twee jaar al helemaal uitgestorven en vergeten zijn.
  RDR2 neemt ook nog steeds toe in populariteit en verkopen, en denk als er straks nieuwe videokaarten uitkomen dat deze game opnieuw een boost zal krijgen, want deze game schreeuwt gewoon om krachtigere hardware.
   
 14. Dyonko

  Dyonko Duke

  Berichten:
  4.251
  Leuk Bevonden:
  6.166
  Gta Online is alleen geen kwaliteit, wat een pauperzooi is dat. Even leuk met maten spelen is al haast onmogelijk, duurt allemaal zo idioot lang en het is allemaal zo onpraktisch dat he gewoon pijn doet.
   
 15. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Ik weet het... Ziet het ook gelijk terug aan de characters. Zelfs in RDR2 voelt online direct cheap aan. =(
   
 16. Yellow 13

  Yellow 13 Well-Known Member

  Berichten:
  24.669
  Leuk Bevonden:
  3.990
  Gelukkig kun je met deze game, en veel anderen, toch redelijke tot erg sterke SP spelen. Heb nooit de charme kunnen ontdekken van dat online gebeuren en als ik zie hoeveel content er betaald te krijgen is, en hoe vaak dat in de aanbieding is, vraag ik me echt af wie het huidige publiek en de doelgroep zijn van de game en Rockstar. 8)
   
 17. Kimi NL

  Kimi NL It's the first page of the second chapter!

  Berichten:
  2.142
  Leuk Bevonden:
  3.305
  Ik ben echt de enige die Online leuk vind volgens mij :p
   
  Zumpelvelder vindt dit leuk.
 18. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Blijf erbij dat de gamer zelf moet kunnen bepalen in een game of hij offline of online speelt. Nu word je na de SP haast gedwongen over te stappen op de multiplayer omdat er geen 'endgame' aanwezig is. De speelwereld is zo mooi opgezet, maar in de SP maak je uiteindelijk voor mijn gevoel nog niet eens voor 50% gebruik van de 'mogelijkheden'.

  Bedoel hoe gaaf was het geweest als je in de SP wereld na je laatste "Heist" alle mogelijkheden ter beschikking kreeg die er nu in GTA: Online zijn. Dat daar dan af en toe een betaalde DLC voor nodig was geweest had ik er graag voor over gehad. Appartementjes kopen, clubs, autodealers of hangars. Losgaan in het casino, al die extra wagens met bijhorende tunings etc.

  Of gewoon genieten van je pensioen met Michael en af en toe een rondje op de fiets maken langs het strand. Ook daar geniet ik van in Los Santos :D (of een bergwandeling maken, iets waar nooit iets mee gedaan is terwijl het wel werd voorgesteld in de eerste trailers)

  Deels probeer ik dit wel te doen in GTA: Online, alleen deze speelstijl levert dus 0,0 rendement op waardoor ik altijd een arme sloeber blijf...
  Zelfs met enkele miljoenen op je bankrekening kun je net niets, en eenmaal iets gekocht krijg je er ook amper meer iets voor terug mocht je toch niet zo blij zijn met je aankoop.
   
  Yellow 13 vindt dit leuk.
 19. rubenpol007

  rubenpol007 Active Member

  Berichten:
  636
  Leuk Bevonden:
  72
  Als je een auto wilt kopen dan staat er vaak nieuw bij sommige merken. Betekend dat dit steeds nieuwe auto’s zijn die worden toegevoegd?
   
 20. Zumpelvelder

  Zumpelvelder Active Member

  Berichten:
  1.683
  Leuk Bevonden:
  610
  Ben niet snel van de mods, maar dit is wel echt top-notch kwaliteit :eek:

   
  Killamonkey, Zifnap, Martijnn en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina