1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het XBW lagerhuis

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Iris, 24 mei 2006.

 1. Dyonko

  Dyonko Duke

  Berichten:
  4.251
  Leuk Bevonden:
  6.164
  Keep xbw alive
   
  WorkingTitle en Reckuuza vinden dit leuk.
 2. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.870
  Als alle witte mannen dit door hadden, was er geen onderdrukking meer. Eens dat er een taak ligt ook bij witte mannen om andere witte mannen hierop te wijzen, net zoals er een taak ligt voor mannen om andere mannen op seksisme te wijzen etc. Maar de witte man wordt nooit geconfronteerd met zijn huidskleur dus blijft altijd in een geprivilegeerde positie zitten tov gemarginaliseerde groepen.

  Wie is deze kapitalist dan volgens jou?
  Vind het een beetje krom. Witte mannen zijn geen gemarginaliseerde groep, witte mannen zijn geen slachtoffer. Vind dat een wat te nihilistische kijk op de wereld: we zijn allemaal slachtoffer van het systeem, en kunen er niets aan doen, maar toch concentreren we ons op de witte man? Misschien omdat het probleem daar wél ligt? Gedragsverandering ontstaat alleen maar als we elkaar aanspreken op gedrag. Al is het grotendeels aangeleerd en systematisch, je bent er zeker debet aan wanneer je niet een keer lúistert wat anderen te zeggen hebben. (Sowieso al genoeg witte tranen in dit topic :*))

  Je kan een witte man niet echt kwalijk nemen dat hij vruchten plukt van het systeem. Klassenverrader vind ik daarom misplaatst. Profteren van het systeem is imo wat anders dan bewustwording van je geprivilegeerde positie. Dat bereik je alleen maar door gedragsverandering; aanspreken op toxisch gedrag.

  Ik vind tone policing hierin altijd een lastige. Zoals roepen dat iemand racist is. Misschien feitelijk waar maar of je met die tone of voice daadwerkelijk gedragsverandering gaat bewerkstelligen.. enige wat je kunt doen is aanspreken op gedrag en uitleggen. (Mja als ik dat zeg is het tone policing..)
   
  Taab en Cyndris vinden dit leuk.
 3. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.870
  Waar speelt hij op de man dan? Ga je mij ook bannen straks? Over op de man spelen gesproken:


  Je kunt gewoon wit zeggen hoor. Je bent een witte man.

  Gadver.

  Dat is een compliment neem ik aan toch?
  Neem zelf nog een paar klasse-1 carcitogenen.

  Misschien moet je eerst eens vragen als je iemand niet snapt voor je gaat gooien met termen als haat en "vieze racist".

  +1 voor de enige inhoudelijke reactie.
  Is ook niet praktisch nee, maar wel van belang om elkaar aan te spreken. Dat gebeurt veel te weinig omdat veel mensen in een bubble leven, maar ook omdat veel racisme systematisch is en door alle lagen van de bevolking snijdt. Mensen worden panisch van het woord want niemand wil het zijn. In plaats van dat we een keer naar elkaar luisteren veegt ieder zijn eigen straatje schoon.
   
 4. Rampage

  Rampage Active Member

  Berichten:
  8.314
  Leuk Bevonden:
  3.323
  @L.A.

  Gadver.

  Exact mijn reactie als ik de posts van Fred lees. Hoop dure woorden zonder inhoud. Uiteindelijk word het "jullie witjes zijn racisten" kaartje getrokken (lees; op de man spelen) en krijgen we lappen tekst waar Werkstuk.nl bij verbleekt.

  Een heel hoop bla-bla van iemand die trolt en zijn plekje in de maatschappij invult door andere te betichten van racisme. We weten nu ondertussen waar Fred zijn voorkeuren liggen en wat zijn doel is.

  Ga echt compleet stuk om de monologen die hierbij komen die kant noch wal raken. Het is onzin in de meest pure vorm.

  Wit, zwart, geel, bruin, blauw, rood... verrekt mij je huidskleur nou. Als je normaal doet tegen mij doe ik dat ook tegen jou. Simpel.

  Enne, kruip niet te diep bij Fred naar binnen. Does not suit you.
   
 5. TreV

  TreV Enchantment?

  Berichten:
  267
  Leuk Bevonden:
  119
  Nee, hij is blank. Wil je blond haar voortaan anders soms ook wit haar gaan noemen? Ik ben ook blank. Een christelijke, heteroseksuele blanke man. Dus zo'n beetje het ergste wat er op aarde rondloopt volgens jou?

  Flikker op met die Newspeak van je, NPC. Het is niet aan jou om te bepalen welke woorden wel en niet gebruikt mogen worden.
   
 6. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.870
  Oh jeetje, het ligt wel heel gevoelig je huidskleur he. Vast de eerste keer dat iemand je ermee aanspreekt. Fragiele wite man, met grote witte tranen.

  Blond is een tint overigens, net als donker. Daar is niets mis mee hoor. Net als met wit of zwart. Je hoeft mij geen woorden in de mond te leggen, waarom zou ik iets tegen christelijke heteroseksuele witte mannen hebben? Net zoals moslims, of mensen die zich tot de lghbtiqa+ community scharen. Zijn allemaal mensen hoor.
   
 7. TreV

  TreV Enchantment?

  Berichten:
  267
  Leuk Bevonden:
  119
  Komt hij weer hoor, met z'n 'witte tranen' en dan anderen racistisch noemen. Je klinkt ontzettend veramerikaniseerd en ziet waarschijnlijk overal blanke racisten die jouw kans op geluk en succes in het leven verkleinen. Stop met het verspreiden van die slachtoffercultuur. Als je in Nederland woonachtig bent profiteer je net zo hard mee van het kapitalisme als ik, ongeacht je huidskleur.

  Het staat je natuurlijk vrij om je geluk elders te zoeken. Misschien is China wat voor je. Is ook zo heerlijk socialistisch en er wonen weinig blanke mannen heb ik begrepen. Of ze daar 31 verschillende geslachten erkennen en meewillen in je diversiteitspolitiek durf ik niet te zeggen.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
  Cyrax vindt dit leuk.
 8. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.870
  1. Ik heb niemand racistisch genoemd?
  2. Ik ben persoonlijk ontzettend gelukkig, dank je. Maar ik heb dan ook geen problemen met mijn huidskleur, waarom jij wel? (Als ik racisten zie zijn ze over het algemeen wit)
  3. Wie voelt zich hier nu slachtoffer dan? Waarom mogen mensen zwart genoemd worden maar jij niet wit?
  4. Meeprofiteren van kapitalisme is toch echt wel van meer factoren afhankelijk dan alleen huidskleur.. dat is makkelijk praten vanuit een geprivilegeerde positie. Maar ik weet niet waarom je andere huidskleuren er als noodgreep bij wilt sleuren als het over je eigen kleur gaat. Een kleur is geen racisme he.. racisme is onderscheid maken.
  5. Waarom zou ik in hemelsnaam naar China moeten verhuizen..omdat jij last hebt van je eigen huidskleur? En waarom probeer je hier een politieke voorkeur aan te verbinden? Dat staat toch los van racisme..hoop ik.
  6. Wie heeft er wat gezegd over diversiteit dan? Betekent jezelf "blank" noemen dat je tegen diversiteit bent? Brr dat is eng.

  Tot nu toe staan al je zinnen vol met aannames en op de man spelen.
  Ik zeg alleen dat je een witte huidskleur hebt. Vanwaar de paniek? Als je een andere huidskleur benoemd heb je daar geen probleem mee toch?
   
  Cyndris vindt dit leuk.
 9. TreV

  TreV Enchantment?

  Berichten:
  267
  Leuk Bevonden:
  119
  De Europese cultuur is superieur aan alle andere culturen. Change my mind.

  EDIT - Ik wil toch even op je punten reageren, zoals Rampage al zei: je gebruikt inderdaad een hoop woorden om weinig te zeggen. In mijn reactie daarop zal ik me daar zelf ongetwijfeld ook wel een beetje schuldig aan maken.

  1. Hierbij impliceer je racisme. Je noemt onderdrukking inherent aan een specifieke huidskleur, waarbij de onderdrukking dus plaatsvind op basis van ras en gericht is op 'niet-blanken'. Walgelijk stukje tekst overigens, passend bij de slachtofferkaart die je hier al meerdere malen hebt uitgespeeld. We leven niet meer in de 19e eeuw. Overigens is het gelul over een 'geprivilegeerde positie' (dat fkn 1-op-1 vertalen uit het Engels trouwens, verkrachting van onze taal) grotendeels een onzinverhaal, het tegenovergestelde komt zelfs steeds vaker voor onder het mom van 'positieve discriminatie'. Zelfs al zou het op grote schaal voorkomen, dan zou ik dat nog niet erg verwonderlijk vinden. Je bevindt je immers in Europa. Ik vertrek ook niet naar Japan om te gaan zeiken dat Japanners daar zo'n voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van Europeanen.

  2. Fijn om te horen dat je gelukkig bent, ik gun iedereen het beste in het leven. Ik heb geen problemen met mijn huidskleur. Jij hebt zo te horen wel een probleem met de kleur van mijn huid, aangezien je een blanke huidskleur gelijkstelt aan racisme en onderdrukking. Dat zijn enge opvattingen, racistische opvattingen zelfs. Ik hoop niet dat jij zo iemand bent die beweert dat je niet racistisch kunt zijn tegen blanke mensen? Dat beweren is op zichzelf natuurlijk al racistisch. Racisme komt onder elke bevolkingsgroep voor en is niet exclusief iets voor blanken.

  3. Het komt ontzettend geforceerd over. Een jaar of wat geleden hoorde ik nooit iemand over 'witte' mannen praten en nu zou opeens het woord blank uit de Nederlandse taal moeten gaan verdwijnen? Waarom wil jij mij wit noemen in plaats van blank, zit daar wellicht weer iets van die slachtoffercultuur achter? Je mag van mij verder zeggen wat je wilt hoor en ik mag je daar dan weer op aanspreken. Het verbieden van woorden is meer een linkse aangelegenheid.

  4. Hoezo geprivilegeerde positie? Ik woon in een sociale huurwoning. Ik moet keihard werken om in mijn levensonderhoud te voorzien. Jij hebt net zoveel kans in deze maatschappij als ik dat heb, ongeacht je huidskleur. Gewoon hard werken en niet zoveel janken. En praat alsjeblieft niet zo schijnheilig met dat 'waarom sleur je andere huidskleuren erbij'. Je hebt het in die posts van je continu over de 'witte man'. Jij bent zelf degene die het over huidskleur laat gaan, ga dan niet zielig doen als er wat terug wordt gezegd.

  5. Last van mijn eigen huidskleur.. Als blanke in Europa, een blank continent.. Haha, het moet toch ook niet gekker worden tegenwoordig. O en de politieke voorkeur, of ideologie? Vanwege je teksten ging ik er even vanuit dat je links of socialistisch bent. Mocht je onverwachts toch een PVV'er zijn dan neem ik mijn woorden terug. Misschien ook wel leuk om even te vermelden dat ik tot niet zo lang geleden zelf (ook) een socialist was. Wel zo'n ouderwetse, vanuit de arbeidersbeweging. Mede door figuren zoals jij, die anti-racisme in anti-blank veranderd hebben en mij proberen aan te vallen en een schuldcomplex proberen aan te praten vanwege het feit dat ik als blanke man geboren ben, ben ik nu weer rechts geworden.

  6. Nee, je noemt dat LGBTWTF rijtje op en bent dus hevig verwikkeld in de identiteitspolitiek. Dat gaat meestal hand in hand met diversiteit, vandaar mijn opmerking. Laten we diversiteit trouwens gewoon noemen wat het werkelijk is: minder blanken. En doe wederom niet zo zielig met dat 'brr eng'. Je maakt vanuit je slachtofferrol weer allerlei foutieve aannames. Blank zijn staat niet gelijk aan racist zijn. Laat dat nou eens tot je doordringen.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
 10. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.160
  Leuk Bevonden:
  3.035
  Kapitalisten zijn degenen die de productiemiddelen in handen hebben, waaronder arbeid. Bijvoorbeeld de eigenaar van een stoommachine toen de industrie opkwam, of iemand met aanzienlijke belangen in handel en industrie. Beide profiteren van het systeem waarin de werker wordt uitgebuit middels loonarbeid. Dan krijgen werkers dus niet betaald voor hun totale productieve output, maar krijgen ze een loon waarvan zij het maar moeten redden. De rest van de output van de werker, strijken die eigenaars en investeerders op, die geen werk hebben uitgevoerd. In veel gevallen erven kapitalisten zelfs hun geprivilegieerde positie. Deze kapitalisten zijn dus de uitbuitende klasse, zij strijden tegen de arbeidersklasse door hun verdiende inkomen af te pakken, zwak te houden (bijv. in concurrentie met elkaar om werk, waardoor de kapitalist de goedkoopste aanbieder van arbeid kan kiezen) en tegen elkaar op te zetten. De arbeidersklasse is overigens niet beperkt tot 'iedereen die arbeider is', maar bijv. ook onvrijwillig werklozen horen hiertoe, of mensen die geen baan hebben omdat ze thuis voor de kinderen zorgen.

  Hoezo zijn witte mannen geen slachtoffer? Iedere witte man in de arbeidersklasse is slachtoffer van uitbuiting door kapitalisten die het grootste deel van zijn verdiensten afpakken onder het mom van winst. Het probleem is kapitalisme. Witte mannen hebben in de kapitalistische wereld een zeer geprivilegieerde positie gekregen en om de arbeidersklasse te verenigen is die positie onhoudbaar, daarom ligt daar focus en verantwoordelijkheid om dit onrechtvaardige systeem te kunnen breken. Maar het probleem ligt bij het kapitalistische systeem dat de arbeidersklasse verdeelt, dat witte mannen voldoende blij maakt met een paar kruimels dat er vanuit hen geen grote beweging ontstaat die die uitbuiting wil aanpakken.

  De vruchten plukken van het uitbuitende systeem waarin je bent gevormd heb ik niet gelijkgesteld aan klassenverraad. Maar wie die vruchten plukt zonder solidariteit met zijn klasse (de internationale arbeidersklasse), is zonder twijfel een klassenverrader. In plaats te werken aan de vooruitgang van zijn mede-arbeiders op basis van solidariteit met hun gedeelde positie van uitbuiting door de kapitalisten, werkt hij aan de vooruitgang van de kapitalisten op basis van culturele verbondenheid en die paar extra centen die hij van hen krijgt toegeworpen. De witte man in de arbeidersklasse die zich meer verbonden voelt met de witte man uit de uitbuitende klasse, dan met de vrouwen en donkerdere mensen uit de arbeidersklasse, is een klassenverrader.
   
 11. Taab

  Taab man XBW.nl VIP

  Berichten:
  1.348
  Leuk Bevonden:
  4.060
  Eerst dacht ik dat Fred een eikel was maar na het lezen van het uitgebreide verhaal valt dat mee. Het enige dat ik lees is dat er veel ongelijkheid in de wereld is. Die is er tussen mensen en ook tussen groepen. Zodra je een groep een naam geeft zoals blanken dan gaat het mis. Die groep is te heterogeen waardoor de discussie niet helemaal vlekkeloos meer verloopt.

  Shit is oneerlijk. Gaat ook nooit veranderen. We moeten er alleen voor zorgen dat het binnen de perken blijft. Dus wees zo lief mogelijk voor elkaar. Individuen aanspreken op een systeem werkt niet. Aanspreken op concreet gedrag werkt iets beter.

  Zullen we nu lekker gaan gamen samen? Laten we de macro economische en geo politieke mondiale ontwikkelingen heel even voor wat het is.
   
  Kimi NL, Cyndris, FinalBob en 2 anderen vinden dit leuk.
 12. Cyrax

  Cyrax Weldoener van beroep

  Berichten:
  6.104
  Leuk Bevonden:
  903
  Ik ben blank, vriend, blank. Ik ben ook geen snowflake. Jij weet net zo goed als ik dat de manier hoe vriend Fred gebruik maakt van de term witte man en snowflake, dat dit denigrerend bedoeld is. Dat je nu doet alsof je neus bloedt zegt al genoeg. Racisme is niet alleen voorbehouden aan de blanke mens. Maar dat schijnt moeilijk te zijn. Doe je ogen open.

  Fred is een racist van het ergste soort. Iemand die de holocaust erbij haalt, zegt dat mensen zoals ik ervoor hebben gezorgd dat het heeft kunnen gebeuren is niets meer dan een smerige racist. Dat selectieve lezen moet je niet doen, dat is zwak.

  Fred is verre van okay. Hij roept op tot actie, maar weigert aan te geven wat hij dan zelf doet afgezien van op dit forum zijn propaganda plaatsen. Hij wijst naar iedere blanke, die hij steevast witte man noemt (dat is racistisch bedoeld, maar blijkbaar doen sommigen liever alsof het niet zo is, want je kunt blijkbaar alleen discrimineren als je blank bent) of snowflake. Kijk je weg en keten je jezelf niet vast aan de minderbedeelde of een gans? Dan ben je een racist en is de holocaust gekomen omdat er teveel mensen waren zoals jij. En dan roep jij dat ik hem niet snap?

  Als je een goed verhaal wil vertellen en gehoord wil worden dan is Fred verkeerd bezig. Hij noemt mij een racist en haalt de holocaust erbij. Dat denigrerend gepraat over witte mensen ensnowflake en dan doen alsof hij het niet racistisch bedoelt is precies wat blanken vroeger deden als ze zwartje of roetmop zeiden. Deden ze ook net alsof het lief bedoeld was.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
  Kimi NL en Rampage vinden dit leuk.
 13. Rampage

  Rampage Active Member

  Berichten:
  8.314
  Leuk Bevonden:
  3.323
  [​IMG]
   
 14. Cyrax

  Cyrax Weldoener van beroep

  Berichten:
  6.104
  Leuk Bevonden:
  903
  Dat is niet het punt verder. Het punt is dat Fred een racist is. Met zijn gepraat over verraad, witte man en weet ik het wat allemaal. Als je een lelijk cadeau mooi verpakt, blijft het een lelijk cadeau. En dat is precies wat het verhaal van Fred is, een lelijk verhaal van een racist, verpakt met mooie woorden om mensen mee te kunnen paaien.

  Fred praat veel, maar wat doet hij zelf dan? Solidariteit tonen? Is dat voldoende om naar iedereen te kunnen wijzen die wit is en bij een loonsverhoging dit niet aan zijn onderdrukte collega uit Afghanistan heeft gegeven? Want Fred doet dit wel? Die neemt de verhoging niet aan maar geeft het aan zijn buurman die het minder heeft? Dan kan LA zeggen dat iedereen zijn eigen straatje schoonveegt, maar Fredje is degene die het hardst veegt.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
  Rampage vindt dit leuk.
 15. Cyrax

  Cyrax Weldoener van beroep

  Berichten:
  6.104
  Leuk Bevonden:
  903
  Enne @L.A.?

  De witte man wordt nooit geconfronteerd met zijn huidskleur? Say what?

  Heb je weleens gehoord hoe sommige allochtone groepen spreken over blanken. Heb je de straattaal van (bijvoorbeeld he) de Marokkanen weleens gehoord over blanke Nederlanders?

  Ik heb 15 jaar in de Bijlmer gewoond in de 90's. Ik was een minderheid vriend. En ik heb weet ik hoe vaak scheldwoorden over me heen gehad, berovingen, vechtpartijen (deze witte nerd vocht altijd terug) omdat ik blank ben. Daarom weet ik dat racisme uit alle hoeken komt. Ik kan trouwens wel vet rappen en beatboxen en heb jarenlang gepraat alsof ik uit de Antillen kom. Ik was een zogeheten wigger.

  De verdeeldheid en het onbegrip onderling, dat is het probleem. Zeggen dat je als blanke nooit wordt geconfronteerd met je huidskleur is een misvatting. Ik gedraag me alleen niet als een slachtoffer, misschien is dat het verschil.

  Mensen mogen ook niet zwart genoemd worden trouwens. Doe dus niet alsof dat wel mag, want dat is niet zo. Vreemd dat je zo ontkent dat donkere mensen ook racistisch kunnen zijn en doet alsof je als blanke zwarte mag zeggen.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
 16. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.772
  Leuk Bevonden:
  8.848
  Wat ik vooral storend vind is dat Fred gisteren gewoon heel ranzig puur afgeeft op de blanke bevolking. Blank = racisme, en iedereen die het daar niet mee eens was was hetzelfde type volk wat Hitler aan de macht had geholpen in nazi Duitsland. Dat is makkelijk scoren, en daarnaast lukte het Fred niet om aan te tonen dat hij daar zo anders is was.

  Maar wat blijkt! Na 6en komt Fred opeens tot inkeer en komt met deze parel.  Hij bedoelde het dus helemaal niet zo, neeee, dat kwam allemaal door de strijd in de arbeidersklasse, een strijd die aangewakkerd is door de boze kapitalisten die ons als makke lammetjes aan de lopende banden zetten om ons financieel uit te buiten. Hij was er zelf per ongeluk ook ingetrapt, slechts enkele uren daarvoor.

  Deze 180 graden turn is alleen al interessant omdat het bij 1 persoon dus blijkbaar in een kwartiertje al helemaal kan veranderen. Het andere interessante is dan Fred zijn haat richt van 1 heterogene groep ('de witte man) op de andere (‘de kapitalist’). Wat is de kapitalist? Een witte ZZP’er die een flexwerker in dienst heeft? Een Egyptische restauranthouder die 4 studenten in dienst heeft als bediende? Het blijft zo lekker algemeen zeiken, je lekker afzetten tegen enorme maatschappelijke problemen als ‘imperialisme’.

  Maar wacht, Fred zou Fred niet zijn als hij deze haat niet gewoon lekker kan richten op de blanke man, en niet, bv., de Egyptische horeca ondernemer. Nee, ondanks dat hij in dezelfde fucking post zegt dat de spanningen tussen zwart en wit worden gestuurd door de evil imperialists, komt hij met andere ranzige racistische zooi:

  De eerste kenmerken worden gegeven aan de imperialist. Het zijn uiteraard vooral de donkere mensen en vrouwen die in dit systeem onderdrukt worden. Fred ziet vrouwen en dondere mensen ook als zwak blijkbaar... :p


  Fred begint zijn kritiek op de witte man te legitimeren omdat zij nu eenmaal een groot aandeel vormen in het systeem. Het is al duidelijk, op deze manier kun je op geen enkele andere manier uitkomen behalve dat de witte man de boosdoener is. Zij hebben het kapitalisme uitgevonden in het Westen, zij maken tevens het grote deel uit van dit systeem en voila, zij moeten dus ook wel de grote boosdoener zijn. Het komt niet in Fred op dat een zwarte man in Nederland met een loonbaan het 10x beter heeft dan een witte boer in Zuid Afrika.


  We gaan verder. Fred begint alle problematiek die speelt in ons geweldige Westen nogal gemakzuchtig te downplayen. Wij blanken zijn dagelijks bezig om te kijken hoe we de positie van vrouwen kunnen verbeteren (het Westen is de beste plek voor een vrouw om te leven) en minderheden te helpen (het Westen is de beste plek voor een minderheid om te leven). Dat is een feit, onze Tweede Kamer is dagelijks bezig om de positie van minderheden te verbeteren, wat er toe heeft geleid dat Nederland een fucking awesome land is. Maar nee, Fred marginaliseert dit allemaal tot een trucje van de kapitalisten. Ik vind dat pas écht minachting naar minderheden. In plaats van iets toe te voegen aan de maatschappij, distantieer jij je er juist van door te zeggen: ‘hee, ja jammer joh, maar dat is nu eenmaal het evil systeeem waar je deel van uit maakt. Ik ga dit weer online verkondigen dat we allemaal slachtoffer zijn is een massale scam, dan doe ik ten minste wat juist is!’. Ik vind dat makkelijk, en problemen downplayen zodat je er zelf beter van kan slapen want ‘ik kan hier toch niks aan veranderen’.


  Conclusie van Fred:


  Let op mensen, Fred is een witte man, die in Nederland woont, geniet van alle privileges die daarbij horen. Maar waar ik me nu vooral aan erger, is dat makkelijke kritiek dat Fred geeft van achter z’n bureautje. Weet je, ik zie nog liever een linkse activist die vluchtelingen helpt om illegaal in Europa te komen dan iemand als Fred. Die activist gelooft daadwerkelijk in iets, in een goed doel. Ik ben het er niet mee eens, maar hij handelt naar geweten en koppelt visie aan gedrag. Fred is een makkelijke criticus, die zich puur met woorden probeert af te stoten van de evil groep waar hij net zo goed onderdeel van is.  Dit is ook wel beetje het laatste wat ik in zoveel woorden er over ga zeggen. Zowel z’n anti witte man betoog van <18.00 uur als zn anti kapitalisme van >18.00 uur raakt kant noch wal, het blijk gewoon zeiken in algemeenheden. het gaat ook alleen over de geschiedenis. Dus of Duitsland 1935 of het VOC tijdperk om zn punt duidelijk te maken. Ik zal voor beiden zeggen dat dat een ranzige periode uit ons verleden is gebleken, maar times are a-changing.
   
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
  Kimi NL, Tim, Reckuuza en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. Cyrax

  Cyrax Weldoener van beroep

  Berichten:
  6.104
  Leuk Bevonden:
  903
  Hulde voor deze post, ik kan niet anders zeggen.
   
 18. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.772
  Leuk Bevonden:
  8.848
  Stem je dan voor mij op de XBW Awards 2019? (L)
   
  Reckuuza en Jorrie vinden dit leuk.
 19. Cyrax

  Cyrax Weldoener van beroep

  Berichten:
  6.104
  Leuk Bevonden:
  903
  Nee, ik kies voor een donkere member dit keer. De witte man probeert gelijk weer te profiteren van het systeem zie ik alweer.
   
  Kimi NL, RaouLioo, Dyonko en 3 anderen vinden dit leuk.
 20. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  613
  Leuk Bevonden:
  5.691
  Is dit het scrolltopic?
   

Deel Deze Pagina