1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Politiek] Kabinet, Tweede Kamer & Verkiezingen

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door de bengel, 1 apr 2009.

 1. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Ze lijken nu allemaal vrienden omdat ze allemaal kosten wat het kost Wilders buiten de regering willen houden. Ik denk dat D66 bij die partijen op dit moment bondgenoten ziet omdat zij ook duidelijk tegen Wilders zijn, iets dat je bij 'rechtse' partijen over het algemeen niet duidelijk terug kunt zien. D66 wordt de laatste tijd veel te vaak onterecht gezien als een linkse partij.

  Helemaal mee eens, ik ook. Te wijten aan Wilders loopt Nederland nu echt ongelooflijk veel imago-schade op in het buitenland. :mad:
   
 2. Taab

  Taab man XBW.nl VIP

  Berichten:
  1.348
  Leuk Bevonden:
  4.073
  Ik denk dat ik niet helemaal begrijp wat er gebeurt, maar zo zie ik het:

  VVD en CDA vormen de regering, maar mogen hun regeerakkoord alleen zo schrijven dat de PVV het ermee eens is, omdat zij veto hebben over het regeerakkoord en anders ook hun gedogen kunnen opzeggen waardoor de regering geen meerderheid meer heeft. Met andere woorden heeft de PVV op het eerste gezicht zeer veel macht op dit moment.
  Ze hoeven nergens rekenschap over af te geven en als het ze niet aanstaat dan verliest het kabinet hun meerderheid. De PVV wordt zo een soort puppetmaster toch? (Puppetmasters Van 't Volk)
   
 3. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja, de PVV heeft nu zo'n beetje alle macht in handen. CDA en VVD moeten alle verantwoordelijkheid op zich nemen en erg lief tegenover de PVV doen, terwijl de PVV geen goede ministers hoeft te leveren en de stekker uit het kabinet kan trekken wanneer ze het ergens niet mee eens zijn.:{
  De PVV-kennende verwacht ik dat dit vrijwel meteen zal zijn. :emo:
   
 4. Taab

  Taab man XBW.nl VIP

  Berichten:
  1.348
  Leuk Bevonden:
  4.073
  Dan moet het wel zo zijn dat de PVV al zijn extreme standpunten opzij heeft geschoven. Dat kan gewoon niet anders. En dat zou ik pas kiezersbedrog vinden, want waar hebben al die mensen dan in godsnaam op gestemd? Gewoon de VVD?
   
 5. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja, de extreme standpunten zijn/worden wel opzij geschoven. Maar ik geloof dat er heel wat mensen op de PVV hebben gestemd om te laten zien dat ze moe worden van het eeuwige gekonkel tussen die andere partijen, proteststemmen dus. En dat zou hoogstwaarschijnlijk kiezersbedrog worden aangezien ze nu gewoon lekker vrolijk meedoen met CDA.

  Zijn geloof ik vooral politieke onbenullen die op PVV stemmen, ben benieuwd of ze zelf inzien of ze bedrogen worden of niet. Ben bang dat Wilders het wel zo weet uit te spelen onder zijn volk dat hij er als held en de ander als schurk uitkomt.
   
 6. Matrix

  Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.643
  Leuk Bevonden:
  1.470
  Gegarandeerd. Ik ben er echt van overtuigd dat Geert Wilders zich als winnaar uit de regeringsperiode gaat wurmen, ten koste van het CDA en de VVD. Of het kabinet de rit uitzit? Ik heb geen idee.
   
 7. Aernhem

  Aernhem Wilfried Daddy Cool

  Berichten:
  1.835
  Leuk Bevonden:
  7
  Wow op vakantie geweest en niet echt veel meegekregen maar dat Nederlanders zo'n asociale regering zou krijgen had ik nooit verwacht, maar was ik uiteraard al bang voor aangezien er net een meerderheid voor rechts was....
  Triest gesteld met dit land. Steeds meer ieder voor zich, als je het zelf maar goed hebt.. egoïsme, ik geloof dat je er uiteindelijk zelf kapot aan gaat.
   
  Laatst bewerkt: 8 aug 2010
 8. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja, door figuren als Wilders zullen angst, egoïsme en haat alleen maar toenemen onder de samenleving. Tenzij zo'n rechts minderheidskabinet er voor zorgt dat we de volgende keer betere verkiezingsuitslagen krijgen en het binnen korte tijd valt zie ik het echt niet zitten.
   
 9. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  tjah doodzonde dit, mogelijk de slechtste uitkomst.. Wilders hoeft 0 verantwoordelijkheid te dragen (hij zit immers niet in het kabinet) maar aan de andere kant heeft ie de VVD en het CDA compleet onder de plak.. Beide partijen zijn zo machtsgeil gebleken (en dat met name het CDA) dat ze als page toilet puppys aan de voeten van Wilders zitten , zolang ze maar op het pluche mogen
   
  Laatst bewerkt: 8 aug 2010
 10. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Er is helemaal niks mis met rechts. D66 is rechts, VVD is rechts.

  Het zijn doorgaans de rechtse conservatieven waarbij je moet opletten
   
 11. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  mah met Pechtold aan het roer durf ik de d66 toch niet heel erg rechts te scharen op dit moment.. Ze zijn hooguit wat makkelijker die kant op te duwen, maar ze zijn imo toch meer liberaal (links uit de hoek koment soms) dan bijvoorbeeld de VVD en het CDA.

  En niets mis met rechts.. Ze hebben er de laatste jaren weinig van gebakken.. Feitelijk gezien is er namelijk geen enkel links kabinet geweest en wie zijn de laatste jaren het meest aan de macht geweest...

  Je gaat je toch afvragen hoe het korte termijn geheugen van de stemmer er uitziet..
   
 12. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Ten eerste doe je D66 tekort wanneer je de partij als rechts omschrijft, D66 neigt naar rechts, maar is vooral progressief en pragmatisch.

  Ten tweede ben ik het met je eens dat er in principe niets mis is met rechts, alleen wel met die conservatieve, christelijke, nationalistische en populistische trekjes die rechtse partijen zoals CDA, VVD en PVV vertonen.
  Deze zijn in mindere mate ook bij links te vinden, alleen als ik CDA/VVD/PVV/SGP/D66 tot rechtse partijen reken dan is D66 de enige die deze nare trekjes niet vertoont.

  Maar goed misschien kijken jullie hier anders tegenaan. ;)

  Vergeet niet dat een partij om meer draait dan alleen de partijleider, Pechtold mag inderdaad soms links overkomen, maar de standpunten van D66 zijn soms toch wel echt 'rechts'. Maar goed D66 valt eigenlijk niet goed in te delen op links of rechts omdat ze beiden en geen van beiden zijn.

  Dit vind ik toch echt te gemakkelijk, het is niet zo dat al die jaren per definitie slecht waren en de regering gefaald heeft. Afgelopen kabinet CDA/PvdA/CU had in de praktijk misschien niet zoveel met links te maken, maar PvdA is wel links en CU neigt in mijn ogen meer naar links dan rechts.

  Ja en ik vraag me dan ook echt af waarom iedereen op PvdA stemt nadat het zo weinig van haar standpunten heeft gerealiseerd in het vorige kabinet.
   
  Laatst bewerkt: 9 aug 2010
 13. Aernhem

  Aernhem Wilfried Daddy Cool

  Berichten:
  1.835
  Leuk Bevonden:
  7
  Tsja meningen verschillen... in mijn ogen is er heel veel mis met rechts. VVD, de rijken krijgen het beter, de armen zwaarder. Bezuinigen op de verzorgingsstaat, minder privacy en bezuinigen op ontwikkelingshulp.. *kots kots kots*.. alsof alles in het teken staat van geld geld en nog eens geld.
   
 14. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  moeilijk moeilijk. Want op dit moment zijn we een land waar veel mensen het wel best vinden om te leven/teren op de verzorgingsstaat, moet je dat in stand willen houden? Studenten die bijstand wel best vinden, mensen die er alles aan doen om arbeidsongeschikt verklaard te worden, immigranten die alleen hun hand op komen houden, jongeren die de wajong in gaan met klachten zonder doktersverklaring |:- Nederland is lui aan het worden en neemt alles voor lief

  Daarnaast ben ik van mening dat bijvoorbeeld de SP dezelfde koek steeds opnieuw verdeelt, terwijl de vvd gewoon een grotere koek wil. Lijkt me zeer gezond gezien het feit dat alle babyboomers steeds zwaarder gaan drukken op de verzorgingsstaat.

  En de VVD nationalistisch....als het over het immigratiebeleid/inburgeren etc gaat ben ik idd van mening dat er wat moet gebeuren. Mijn beste kameraad werkt bij de IND en ikzelf bij Service Centrum Inburgering, dus heb iig een mening met een achtergrond en trust me: het gaat vaak helemaal nergens meer over.
   
 15. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat is daar te makkelijk aan. Te pas en te onpas word geroepen dat het allemaal de schuld van links is...Maar als je met electorale feiten komt wat betreft de samenstelling van de afgelopen kabinetten dan is dat te gemakkelijk. Maargoed dan is het net zo gemakkelijk te stellen dat de jaren onder CDA en VVD goed waren dankzij het door hun gevoerde beleid..

  Lijkt me dat de financiele crisis hier een grote rol bij heeft gespeeld ?. Alles kon rechtstreeks uit het raam om die crisis fatsoenlijk op te vangen. Nederland is er nog vrij redelijk door heen gerold als je andere landen om ons heen bekijkt....
   
 16. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Het financieel beleid van Bos heeft anders flink wat te verduren gehad.

  Ach het zal allemaal wel, ik baal maar van 1 partij echt en dat is van de PVV....echt 10 jaar geleden had ik je uitgelachen als iemand me had verteld dat een dergelijke partij aan de macht zou komen
   
 17. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  tjah.. even afwachten tot 11 september en dan is zien hoe het hard het buitenland om ons lacht...
   
 18. mattiejj

  mattiejj Registered Muser

  Berichten:
  2.371
  Leuk Bevonden:
  15
  En het enige idiote is dat hij aan de macht komt omdat andere partijen vertikken iets aan het immigratiebeleid te doen(of ze doen het wel, maar schenken er te weinig aandacht aan.) In mijn omgeving(dat is limburg,en daar zaten veel PVV-stemmers) hoor ik vooral : Ik ben het niet eens met alle ideeën van Wilders, maar hij ziet dat er een probleem is en doet er wat aan!
   
 19. gerowniko

  gerowniko ME3 Apologist

  Berichten:
  1.481
  Leuk Bevonden:
  0
  Tja, in mijn ogen ligt de oorzaak van het slechte beleid bij CDA en niet noodzakelijk bij rechts.;)

  Ja, helaas is dat de zwakke plek van democratie. :{
   
 20. Matrix

  Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.643
  Leuk Bevonden:
  1.470
  Links roept altijd zo stellig dat rechts enkel aan de rijken denkt en niet aan de armen. Dat vind ik kort door de bocht. Het is een verschil in nadruk. Socialistische partijen redeneren vanuit de kansarmen, die willen zij vertegenwoordigen. Terwijl rechts (of liberaal?) praat over kansrijken. Het is het verschil in de nadruk leggen op dat sociale vangnet of op het creëren van kansen om mensen er bovenop te helpen. Geef je een man een vis of een hengel?

  Nu kun je vervolgens erover discussiëren of rechts daar wellicht in doorslaat. Maar dat is voor elke partij verschillend en 'doorslaan' kun je ook op links toepassen. Die discussie laat ik dus open.

  Wel vind ik dat,
  - Je er niet ieder jaar op vooruit hoeft te gaan. Verworven luxe is even fijn, maar geen garantie voor de toekomst. In tijden van crisis mag je die euro best weer afstaan. (Voordat ik weer woede op mijn hals haal, ik ga er nu niet op in wie die euro dan moet afstaan en wie niet. Ik weet dat daar genoeg meningen over klaarliggen. :+)
  - Je best mag bezuinigen op ontwikkelingshulp. Het is een post net zoals elke andere. Als Nederland het wat minder breed heeft, schenk je ook een keertje wat minder. Daar is niets mis mee en dat is wat anders dan compleet stopzetten. Het is prima om anderen te helpen, maar het moet geen taboe zijn om er kritisch naar te kijken. Dat is niet per definitie egoïstisch.
   

Deel Deze Pagina