1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  Je hebt het echte allemaal neergezet.


  En voor de goede orde ik ben niet tegen transgenders of het feit dat ze meedoen aan de Olympische spelen. Ik vind het raar dat een biologische man mee mag doen als vrouw als het gaat om sport.

  Sport is iets fysieke waardoor een biologische man enorm voordeel heeft.

  Stel je voor dat je als vrouw je hele sociale.leven opoffert. Weinig buiten spelen want je moet trainen. Weinig uitgaan want je moet trainen. En dat voor een sport waar je niet rijk mee wordt.

  Om dan oneerlijke concurrentie te hebben van een biologische man. Al je kansen gelijk verkeken.
   
 2. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
  Ik zeg niet dat witte mensen lui zijn (waarom zou ik?), ik zeg dat de kans dat een matige witte persoon het ver schopt veel groter is dan de kans dat een matige gekleurde persoon het ver schopt, en dat komt omdat gekleurde mensen sowieso minder het voordeel van de twijfel zullen krijgen, moeilijker een stageplek vinden, moeilijker een baan kunnen vinden, etc etc. Als een ziekenhuis of een bedrijf in het algemeen kan kiezen uit een geschikte witte kandidaat, of een geschikte gekleurde kandidaat, dan wijst de praktijk uit dat de meeste organisaties dan toch eerder voor de witte kandidaat kiezen. Daar zijn talloze studies naar geweest.

  Deze transgender gaat dus goud behalen deze Spelen … ?
   
 3. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.297
  Leuk Bevonden:
  12.652
  Killamonkey, Jorrie, Garrett en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  Grote kans ja. Een matige professionele tennisser slaat als man de wereldkampioen vrouwen ook van de baan.

  Gewichtheffen is puur een krachtsport.

  @Reckuuza dan kom je hier toch niet
   
  Laatst bewerkt: 21 jun 2021
 5. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.297
  Leuk Bevonden:
  12.652
  Nee is mijn topic GA ZELF MAAR WEG
   
  Garrett en Fiasco vinden dit leuk.
 6. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Crisis wat is er gebeurd met dit forum. Zowel hier als in het Corona topic worden andere meningen duidelijk niet meer geduld door een stel keyboard warriors.

  Je kan wel zo denigrerend doen over de Spelen maar dat is iets war mensen grote delen van hun leven voor opofferen. Nu staat er een exman van 43 die een zeer middelmatige gewichtheffer was daar om potentieel de plek van een dergelijke vrouw af te pakken en dat is gewoon fout. Weightlifters zijn op hun 43e ver en ver over hun top heen. Dit soort zaken schept een slecht precedent.

  Maar goed wellicht staan de spelen te ver van je af.

  https://www.express.co.uk/news/uk/1...e-people-bame-ethnic-minorities-uk-media-jobs

  Misschien dat iets meer in jouw straatje?

  Maar Aziaten doet het in Amerika veelal beter dan de blanken in Amerika. Hoe verklaar je dat dan?

  https://blogs.voanews.com/all-about...icans-are-the-most-educated-group-in-america/
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jun 2021
 7. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
 8. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  [​IMG]
   
 9. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
  Dan kijk je dus naar het succes van recente hoogopgeleide aziatische immigranten (India, China) die hoge salarissen zijn gaan verdienen in o.a. de I.T. sector, en die halen het gemiddelde flink omhoog, maar veelal de meeste Aziaten, zoals Vietnamezen, eerdere generaties Chinese immigranten, Koreanen, Pakistanen, etc, daar gaat het helemaal niet zo goed mee, en qua wealth-gap scoren de Aziaten juist slechter dan andere groepen.
   
 10. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  Tja dat is altijd als je naar recente feiten kijkt.

  Gelijkheid van vrouwen. Tja vrouwen uit de jaren 50 hebben aow komdat ze nooit werken en pensioen man.

  Als er nu gelijkheid is door gelijke kansen op het gebied van onderwijs sinds bijvoorbeeld 1995 plukken de vrouwen vanaf 1983 geboren ofzo daar de vruchten van. Alle vrouwen voor 1983 moet je niet meer meetellen omdat die nog onderwijs volgens het ouwe systeem hadden.
   
 11. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
  Nee, ik bedoel dat je kunt claimen dat de gemiddelde Alkmaarder miljonair is als Jeff Bezos hier vorige week is komen wonen.

  Een paar % geimmigreerde Aziaten, die mochten komen OMDAT ze hoogopgeleid zijn, verdienen dusdanig veel dat als je dan kijkt naar wat de gehele groep Aziaten verdient, dat dat boven-modaal is, MAAR daar hebben die 80-90% Aziaten die niet in dat kleine selecte groepje groot-verdieners vallen dus helemaal niks aan, en zeer veel Aziaten leven op of onder de armoedegrens.
   
 12. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  Nogmaals goed kijken/lezen.

  De grafiek toon een mediaan inkomen. Niet het gemiddelde.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mediaan_(statistiek)
   
 13. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356

  https://ncrc.org/racial-wealth-snapshot-asian-americans-and-the-racial-wealth-divide/

  Hier staat het ook uitgelegd, maar o.a. ook factoren als locatie en grootte van het gezin spelen mee. Veel Aziaten in de USA wonen in steden, dus dan is de waarde van je woning ook hoger, en daarmee vaak ook je salaris. Bij de lager opgeleiden verdien Aziaten dus weer minder dan blanken met soortgelijke opleiding. Ook de keuze voor welke hogere opleiding Aziaten kiezen tov blanke Amerikanen speelt een rol.

  Despite Asian Americans having the highest household median income, many Asian Americans still face economic insecurity. In 2018, 10.1% of Asian Americans lived in poverty, compared to 8.1% of White, non-Hispanic Americans.

  Wealth
  Asian Americans are the most economically divided racial group in the U.S. Although some Asian Americans have accumulated a large amount of wealth comparable to Whites, many other Asian Americans have little or no wealth. In a 2016 study using the National Asset Scorecard for Communities of Color, researchers found intraracial wealth gaps among Asian Americans in Los Angeles. The authors found that Japanese ($592,000), Asian Indian ($460,000) and Chinese ($408,200) households had higher median wealth than Whites. Conversely, Koreans ($23,400), Vietnamese ($61,500) and Filipinos ($243,000) had a substantially lower amount of wealth. A nationwide 2013 report shows that the median Asian wealth was $91,440, higher than the wealth of Blacks and Latinos, but still less than White Americans median wealth of $134,008. Additionally, Asian Americans at the bottom of the income distribution have less wealth than Whites similarly located.
   
 14. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  Dat is toch niet zo gek? Azië is een enorm continent met ve.diverse groepen en culturen. Maar laten we dan alleen de Japanners nemen die her heel goed doen.

  Er wordt hier beweerd dat alleen witte Amerikanen alle kansen hebben en migranten een hele oneerlijke positie. Hoe kunnen dan een aantal Aziatische groepen het zoveel beter doen?

  Hetigt niet aan de huidskleur waar jullie zo graag de nadruk op leggen. Anders zouden alle Aziatische groepen met min of meer dezelfde huidskleur her goed doen.

  Een verklaring kan dan zijn de cultuur. Japanners passen zich beter aan. Leren goed de taal, leren hun kinderen hard werken en goed.
  opletten op school en geven hun kinderen belangrijke vaardigheden mee die je verder brengen in het leven.

  Andere culturen vinden het misschien minder belangrijk om hun kinderen carrière gericht op te voeden en vinden tijd met familie door brengen belangrijker. Dat mag maar dan moet je ook accepteren dat iemand die harder werkt en beter zijn best doet voor een carrière daadwerkelijk een betere carrière heeft.
   
 15. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
  Dat wordt hier helemaal niet beweerd.

  Er wordt hier beweerd dat witte Amerikanen NIET op hun huidskleur worden gediscrimineerd. Dat betekent niet dat ze alle kansen hebben, maar dat ze niet op basis van ras/kleur minder kansen hebben. Groot verschil.

  En zoals al aangegeven, bepaalde groepen Aziaten kregen een verblijfsvergunning omdat ze op basis van hun specifieke kwaliteiten, opleidingsniveau en/of vermogen welkom waren, omdat ze een bijdrage leveren aan de Amerikaanse industrie en economie. Als je alleen the cream of the crop binnenhaalt, natuurlijk doen die het dan grotendeels prima. Die kunnen meteen, goedbetaald, aan de slag. Engineers uit India en China die kan men overal ter wereld prima gebruiken.
   
 16. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  https://americanhistory.si.edu/righ...ericans-and-world-war-ii/japanese-immigration

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Indian_Americans

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/History_of_Chinese_Americans

  Ze kwamen veel eerder dan de techniek en IT bestond waaraan jij refereert. Ze begonnen ook in echte omstandigheden maar toekomstige generaties hebben zich opgewerkt. Zijn niet als IT migrant gekomen.

  Daarbij: jij beweerde eerdere dat witte dokters met 6sjes worden aangenomen ten gunste van mensen met andere afkomt die 10nen halen. Dan zouden toch ook die IT specialisten waar jij het over hebt daar tegenaan lopen?


  Ik denk echt dat de verschillen door cultuur komen. Veel zwarte Amerikanen stoppen vroeg met school. Vrouwen raken jong zwanger en vaak blijven de ouders niet bij elkaar. Dat lijkt me een logischere verklaring die ook door cijfers wordt onderbouwd.

  Maar wellicht heb jij een link naar een geschiedenispagina of statistieken waaruit blijkt dat miljoenen IT specialisten uit Japan zijn aangenomen waardoor de Japanse welvaart in Amerika hoger ligt dan die van andere groepen met een migratie achtergrond.
   
 17. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.173
  Leuk Bevonden:
  842
  u vraagt wij draaien

  Wederom een voorbeeld van Dumpert. Een jongen die wordt gediscrimineerd omdat hij wit is. Je krijgt op school geen les maar propaganda. Leerlingen met een andere mening krijgen sancties. Leraren die het niet eens met een politiek beleid op de school zijn bang voor ontslag.

  Het eerste reaguursel onder de video is een leraar in Nederland die 20 jaar in het onderwijs zit en dit ook begint te merken in ons land.

  Dit is precies waar ik voor waarschuw. Een school moet vrijheid van meningsuiting toestaan en geen duidelijke politieke voorkeur opdringen. Ze moeten objectief lesgeven.

  https://www.dumpert.nl/item/100002466_42514e6b
   
 18. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.665
  Leuk Bevonden:
  8.360
  Weer een Amerikaans filmpje.
  Dat noem ik niet echt wijdverspreid wokisme.
  Als je niet op Dumpert was geweest had je hier nooit van gehoord lol.

  Een goed voorbeeld uit jouw dagelijks leven ontbreekt nog dus.
   
 19. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.037
  Leuk Bevonden:
  1.356
  “How dare you insinuate I’m privileged just based on the color my skin!? Fuck you all, I’m off to a private school!”

   
 20. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  566
  Leuk Bevonden:
  4.785
  In Brabant hebben we gewoon nog een hekel aan buitenlanders en LBHGHFDWX+ hoor.

  Gaat allemaal nog prima hier.
   
  Fiasco vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina