1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[TV] Documentaires

Discussie in 'TV, Film & Series' gestart door Tyrant, 22 dec 2010.

 1. AnubisNefer

  AnubisNefer Well-Known Member

  Berichten:
  7.480
  Leuk Bevonden:
  3.138
  Geen Biggie Smalls?

  Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.
   
 2. WinterBase

  WinterBase #VOTEFORRECKA XBW.nl VIP

  Berichten:
  6.594
  Leuk Bevonden:
  654
  Nope, heb zijn naam geen 1x gehoord =(
   
  AnubisNefer vindt dit leuk.
 3. AnubisNefer

  AnubisNefer Well-Known Member

  Berichten:
  7.480
  Leuk Bevonden:
  3.138
  Schandalig.
   
 4. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Aangezien ik even tijdelijk geen kabelaansluiting heb, ben ik aangewezen op Netflix. Er staan vrijwel alleen maar kutfilms op dus kijk beetje docu's.

  Sneakerheadz
  Beetje standaard docu over de sneakerculture. The old days worden ff in beeld gebracht (toen het nog leuk was) ten tijde van de Dunk SB hype. Er komen paar leuke gasten aan t woord, met oa Jeff Staple, maar verder weinig echte heavyweights zoals een Ronnie Fieg of een David Fischer blijven uit.
  Ook de recent days komen aan bod, waar er eigenlijk beetje wordt geconcludeerd dat de sneakerhype nu een commercieel vangnet is. Limited releases die zo limited zijn dat de echte fans er niet aan kunnen komen. Zo vond ik de toevoeging van die kerel wel tof die zich gewoon had gespecialiseerd in resellen, en een hele garage vol had staan met schoenen van +5k. En dat alles bewaakt door z'n pa met een Supreme hamer (serieus). Al met al wel geinig, maar is meer vermakelijk dan informerend.

  Cowspiracy
  Stiekem vind ik het altijd leuk om advocaat van de duivel te spelen. Maar al te vaak op XBW, maar ook als ik een docu kijk probeer ik de standpunten altijd beetje onderuit te halen, zelfs als de boodschap mij aanspreekt. Met die gedachte begon ik eigenlijk ook wel aan Cowspiracy, een documentaire die beweert dat er een wereldwijde aanpak is tegen vegetariërs vanuit diverse lobbygroepen van de voedselindustrie.

  Ik moet zeggen dat de maker Kip Andersen het goed brengt. Hij is geïnteresseerd in de gevolgen van massale voedselindustriën en neemt de kijker mee in z'n zoektocht waar hij langzaamaan lijkt te beseffen dat deze gevolgen huge zijn. Het is natuurlijk de vraag of die tocht echt zo gegaan is of dat het uitgangspunt iets anders lang, maar soit. Het komt over. Ik lijk me te beseffen dat de mensheid té afhankelijk is van vlees. En ja, natuurlijk ging ik na het kijken even zoeken in hoeverre het allemaal echt objectief is. En ja, natuurlijk kom je erachter dat er statistieken zijn gebruikt die de maker in het gelijk stellen, en contractieve bronnen worden geweerd. Er wordt een beetje gesleuteld met statistieken, maar uiteindelijk doet vrijwel elke docu dat. En toch lijkt de boodschap te staan. En dat zeg ik, als grote anti-vegetariër die van elk stuk vlees geniet. Maar ik lijk ook te vermoeden dat het zo niet gaat werken. Teveel mensen willen te vaak een luxe product consumeren als een stuk vlees. Moeten we allemaal vegetariër worden? Alsjeblieft niet. De mens is natuurkundig nog steeds een carnivoor en in vlees zitten gewoon goede stoffen. En het is fucking lekker dus case closed.

  Maar het zet je wel aan het denken. Ik ben er alleen maar meer van overtuigd dat de aarde te vol raakt. Dat ik nooit Unicef zal steunen die waterputten willen graven in de fucking Sahara. Als je in bepaalde gebieden niet fatsoenlijk kan leven moeten wij dat als Westerlingen niet gaan ondersteunen. Overbevolking is een gevaar. Nee, in dit geval ga ik vaker vegetarisch eten én het WNF steunen.
   
 5. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Dit is onzin. Ik ben al 10 jaar vegetariër en mijn gezondheid is zo op peil dat bij de laatste gezondsheidscheck er aan mij expliciet gevraagd werd of mijn gegevens mee mochten in de statistieken aangezien ik de 1 van de meest gezonde personen was in het bedrijf. (1500 medewerkers). We zijn natuurkundig ook helemaal geen carnivoor maar een omnivoor en kunnen dus op praktisch alles leven. 40% van de bevolking van India eet bijvoorbeeld nooit vlees.

  Maar verder wel mooi dat je er bewuster van bent geworden. Toch zou het mooi zijn als iedereen vegetariër werd, de milieubesparing zou gigantisch zijn en niemand zou meer honger hoeven te lijden (nog naast al het bespaarde dierenleed overigens. In Nederland slachten we alleen al 40.000 varkens per dag, maar we maken ons druk om een paar 1000 damherten).

  Wat feitjes op een rij:

  • We use 56 million acres of land for animal agriculture while dedicating only four million acres of land to growing produce;
  • A staggering 70 percent of grain in the U.S. is fed to farmed animals rather than to people (The world’s cattle alone consume a quantity of food equal to the caloric needs of 8.7 billion people — more than the entire human population on Earth);
  • It takes 4,200 gallons of water PER DAY to produce a meat-eater’s diet. A plant-based diet uses only 300 gallons of water per day. Additionally, a whopping 70 percent of our domestic freshwater goes directly to animal agriculture;
  • All resources taken into account, one acre of land can produce 250 pounds of beef. Sounds pretty good, right? Not when you consider the fact that the same acre of land can produce 50,000 pounds of tomatoes or 53,000 pounds of potatoes.

  /rant
   
  L.A. en AnubisNefer vinden dit leuk.
 6. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  988
  Leuk Bevonden:
  8.829
  Zou er echt niemand meer honger hoeven te lijden? Dat is nogal een statement.
  Dat is weer slecht voor die overbevolking denk ik
   
 7. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Ik bedoel omnivoor ja en geen carnivoor, excuus.

  En prima dat jij heel gezond bent, maar je moet er wel andere dingen extra voor nemen ipv vlees. Zit je bijv. aan supplementen?
   
 8. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Niks voor wat betreft het feit dat ik vegetariër ben. Vitamine b- en ijzertekort is de grootste zorg voor een vegetariër (zeggen ze). Echter bij de laatste keer bloedprikken zat mijn ijzer zelfs tegen de max grens aan. Wel gebruik ik whey poeder om aan mijn proteïne te komen vanwege de krachtsport. Bij intensieve krachtsport ligt je eiwitbehoefte ongeveer 2x zo hoog. Zonder krachtsport zou ik geen whey nodig hebben. Verder eet ik 30 gram noten per dag, minimaal 200 gram groente (maar liever 400gr) en eet minimaal 3 stuks fruit per dag.
  Als je puur naar het milieu-aspect kijkt dan zou een veganistische levensstijl nog beter zijn, maar dat is en best duur en vraag behoorlijk wat van je als persoon qua dieet. Vegetariër zijn is echter een fluitje van een cent gezien de keuze in de supermarkt. Maar ook gewoon minder vlees eten scheelt al ontzettend veel ofc :)

  (nb: voor de volledigheid, voor mijn krachtsport neem ik naast whey nog vitamine D3 en creatine)
   
 9. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Mja ik vind vlees gewoon lekker en haal daar mn ijzer en vitamine B1 en B12 uit.
   
 10. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Sour Grapes

  Haha wat een geweldige docu. Niet alleen visueel heel tof gemaakt, een superboeiend onderwerp én zowel voor- als tegenstanders aan het woord, ook nog eens hilarisch. Sour Grapes gaat over een Aziaat die uit het niets opeens op het wereldtoneel verschijnt van de Bourgogne wijnen. Een charmeur, een kenner en bovendien een fraud. Echt met verbazing gekeken, daarnaast is het aangevuld met enorm veel persoonlijk beeldmateriaal wat superinteressant is. Sowieso, die hele business is vrij interessant: mensen met waaaaay te veel geld kopen zeer oude flessen wijn puur voor het hebbeb: omdat ze zo zeldzaam zijn weet toch niemand hoe het smaakt. En dan komt er dus deze Aziaat, die er geniaal op inspeelt.

  Dit gaat denk wel in de top 5 van mijn favo docu's. Alles klopt :D


  Craft a Nation
  Dit is dan weer vrij saai. Standaard verhaaltje over beginnende brewers in de USA. Had meer in gezeten.
   
  AnubisNefer vindt dit leuk.
 11. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.873
  Dat is een statement maar helemaal niet onrealistisch. Als je kijkt naar hoeveel land er nodig is om gewassen op te verbouwen waarmee de veeteelt gevoederd wordt..is de logische vervolgvraag wat als we die gewassen nou verbouwen en daar zélf van eten. Dan is er dus een veel kleiner stuk land nodig. Een rund eet natuurlijk veel meer dan een mens. Als je het land gebruikt om mensen mee te voeden produceer je zoveel dat je daar prima Afrika mee kunt voeden.

  Het is altijd wel ironisch dat wanneer iemand vegetarisch of plantaardig eet men vraagt maar eet je dan wel voldoende voedingsstoffen? Terwijl wanneer iemand vlees eet maar 3x per week naar de snackbar gaat die vraag uit blijft. Alle voedingsstoffen die je nodig hebt kun je prima uit plantaardige producten halen.

  Het enige supplement dat veel veganisten (god wat haar ik dat woord) nemen is vitamine B12. Dat is een bacterie die in aarde zit. Dieren wroeten in de aarde en krijgen deze bacterie zo binnen, waarna wij als mens het dier eten. Overigens kun je als vleeseter ook een tekort hieraan hebben, en het is ook lastig te meten of het wel echt nodig is aangezien je een tekort pas na 2 jaar merkt.

  Waarom denk je dat een plantaardige levensstijl duurder is? Juist de armere mensen op de wereld leven voornamelijk van rijst, aardappelen, mais, bonen, noten, vruchten en zaden. Vlees is voor velen een luxeproduct. Het hoeft helemaal niet duur te zijn, sterker nog ik heb de indruk dat het vaak goedkoper is. Dat het wat van je vraagt ben ik met je eens hoor. Ik heb het een tijdje geprobeerd..maar het is geen makkie als je ziet in hoeveel producten zuivel of vleesproducten zijn verwerkt. Als je er heel graag een label op wilt plakken ben ik op moment flexanist. Ik eet soms nog vlees maar probeer het zo min mogelijk te doen.

  Ik neem aan dat je het vooral eet omdat het lekker is en uit gewoonte, niet zozeer voor vitaminen. Het is ook gewoon ontzettend lekker hoor.. dus het is niet makkelijk om er echt mee te stoppen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig best goede vleesvervangers op de markt (bijv van Tivall, de vegetarische slager). Het ijzer in vlees neemt je lichaam maar 25% van op, vandaar dat eten van groene bladgroenten, noten en bonen een veel betere bron is.

  Het is jammer dat veganisme zo'n slechte naam heeft, omdat er echt wel wat in zit. Sowieso goed als meer mensen dit soort docu's kijken. Wat mij betreft moet iedereen lekker eten waar ie zin in heeft, maar maar het zou wel goed zijn als meer mensen zich bewuster werden wat ze in hun lichaam stopten en wat zouden minderen.

  Forks over Knives al gekeken trouwens?
   
 12. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
 13. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Mja de reden dat ik geen vegan ben is vrij simpel:

  - Mens is gebouwd om een dieet te hebben wat ook vlees bevat
  - Het is fucking lekker
  - Het is handig dat ik bepaalde stoffen uit vlees verkrijg die mijn lichaam nodig heeft
  - Ik vind het moreel niet verwerpelijk om vlees te eten
  - Het kost geen moeite om uit te zoeken wat ik wel 'mag' en wat niet.

  Bronnen over veganistische bodybuilders interesseren me echt 0,0 :lol:
   
  Kimi NL, Garrett en Jorrie vinden dit leuk.
 14. Scorp2111

  Scorp2111 Active Member

  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  213
  Planet Earth 2 begint hier morgen of volgend weekend geloof ik op BBC America :)
   
  AnubisNefer vindt dit leuk.
 15. Lethal AK47

  Lethal AK47 Broodje kroket is leven XBW.nl VIP

  Berichten:
  10.739
  Leuk Bevonden:
  4.204
  De laatste tijd kijk ik steeds vaker naar de docu's op RTL Z. Good stuff! :)
   
 16. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.012
  Leuk Bevonden:
  9.581
  Icarus

  Damn. Wat een docu. Sowieso de beste die ik dit jaar heb gezien. Het gaat over een sporter die zelf het nut van doping wil aantonen en via via komt hij terecht in Rusland. Ik ga niet teveel verklappen, maar wat er vervolgens allemaal gebeurt is echt ongelofelijk. Het is bijna meer een thriller dan een docu. Je zou kunnen zeggen dat dat een slecht ding is, maar het is erg goed geproduceerd, voelt nergens over-the-top (het verhaal wordt nergens aangedikt) en het is ten alle tijden informatief en helder. Grigory is daarnaast een fantastisch karakter.

  Kan deze aan iedereen aanraden, ook al heb je niks met doping.

  [​IMG]
   
 17. Lethal AK47

  Lethal AK47 Broodje kroket is leven XBW.nl VIP

  Berichten:
  10.739
  Leuk Bevonden:
  4.204
  Abandoned (op Viceland)

  [​IMG]

  Ben hooked. Erg tof en zit mooi inelkaar. Gaat over verlaten plekken in Amerika met skater Rick McCrank.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  RaouLioo en Kevf vinden dit leuk.
 18. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Gisteravond vol verbazing naar deze docu zitten kijken. Het is gewoon de start van het hele schandaal rondom de Olympische Spelen (en meer). Erg goede docu.

  1 ding begreep ik niet:
  Waarom doet Grigory dit? Waarom gaat hij in zee met een Amerikaanse reporter/wielrenner die op een amateurwedstrijd beter wil presteren? Weet hij op dat moment al dat hij hem als way out gaat gebruiken? Dat werd mij iig in de docu nergens duidelijk. Ook pas later begreep ik de spagaat waar hij in zat tussen WADA en Rusland.

  En over het einde:

  Er worden echt hele ware woorden aangehaald vanuit 1984. Ook over dat de waarheid misschien even boven tafel komt en dan gewoon weer verdwijnt. Wat vervolgens wel weer blijkt uit de deelname van Russische atleten in toekomstige events. Daarnaast is het voor mij iig zo goed als zeker dat dit zich niet tot Rusland beperkt. Andere landen doen net zo hard mee in deze wedloop, anders zouden de Russen wel altijd winnen.
  .
   
 19. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Dit zijn meerdere afleveringen oid? Zijn ze ergens terug te zien?
   
 20. Lethal AK47

  Lethal AK47 Broodje kroket is leven XBW.nl VIP

  Berichten:
  10.739
  Leuk Bevonden:
  4.204
  Jup, zijn meerdere eps per locatie. En als je Ziggo hebt kun je ze sowieso terugkijken. Anders wellicht via YT...
   

Deel Deze Pagina