1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vragen over nieuwe pc en/of onderdelen [Deel 13]

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Lenny-t, 15 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoosie

    Hoosie The Race is ON!

    Berichten:
    1.996
    Leuk Bevonden:
    1.021
    Ik denk dat je de processor koeler niet hoeft te nemen aangezien er al standaard een koeler bij de processor zit als je een boxed versie koopt.
    Zeker gezien de prijs van die Cooler Master denk ik niet dat hij het beter doet dan de standaard koeler!
     
  2. koennn

    koennn Science Fiction Fan

    Berichten:
    1.974
    Leuk Bevonden:
    0
    Laatst bewerkt: 10 dec 2010
  3. Striker NL

    Striker NL Gaming = Living

    Berichten:
    2.269
    Leuk Bevonden:
    6
    ik heb een vraagje:
    ik heb een radeon club 3d 5770 videokaart. deze heeft 1x HDMI uit, 1x DVI/VGA uit, 1x DisplayPort uit.
    NU heb ik 3 schermen (1 tv, 2 monitors). mijn tv heb ik aangesloten via displayport (met HDMI verloopstukje)
    Mijn computer ziet alle drie de schermen en het werkt ook, maar....
    niet tegelijkertijd!! Hij kan er maar 2 tegelijk aan , anders begint mijn pc te zeiken...
    weet iemand wat ik hier tegen kan doen, zodat ik gewoon alle drie de schermen tegelijk kan gebruiken??
    thnx!!
     
  4. koennn

    koennn Science Fiction Fan

    Berichten:
    1.974
    Leuk Bevonden:
    0
    hij kan maar 2 digitale outputs tegelijk aan;)

    Ik ben trouwens voor de Gigabyte 470 gegaan, met een goede OC ga je dan de 480 voorbij:)

    Dit wordt mijn PC. Wellicht dat ik er nog een keer een 2de 470 in zet, maar dat komt dan wel.
     
    Laatst bewerkt: 11 dec 2010
  5. Striker NL

    Striker NL Gaming = Living

    Berichten:
    2.269
    Leuk Bevonden:
    6
    ja 2 digitale, dus 2x hdmi en 1 keer vga... moet toch geen probleem zijn dan zou je denken?

    @Koen: mooie set.
    hehe die eerste drie items heb ik ook :D
    lekker goedkoop zeg die HDD nu, ik heb er in januari nog 79 voor betaald.
    Als ik mijn pc opnieuw mocht kiezen zou ik zeker wel een SSD inzetten voor snelheid.. dit kan achteraf zeker niet meer om de OS op te zetten??
     
    Laatst bewerkt: 12 dec 2010
  6. koennn

    koennn Science Fiction Fan

    Berichten:
    1.974
    Leuk Bevonden:
    0
    Ach ja, die SSD lijkt nu een beetje standaard maar om alleen mijn OS sneller te laten opstarten heb ik geen zin om dat geld er extra voor te betalen en investeer ik dat liever in een videokaart.

    En ik heb even voor je gegoogled, en ik kwam op het volgende uit.

    edit: hehehe

    http://nl.hardware.info/nieuws/20576/goedkope-displayport-adapter-van-sapphire
     
    Laatst bewerkt: 12 dec 2010
  7. Timo12

    Timo12 Active Member

    Berichten:
    243
    Leuk Bevonden:
    1
    Je kan altijd achteraf een SSD kopen, alleen moet je dan wel opnieuw je OS installeren
     
  8. Lenny-t

    Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.445
    Leuk Bevonden:
    79
    Jawel een normale videokaart kan 2 outputs tegelijk hebben. Wil je meer outputs dan moet je een ATI Eyefinity kaart kopen.
     
  9. Cookie

    Cookie #TaylorSwift XBW.nl VIP

    Berichten:
    9.247
    Leuk Bevonden:
    528
    Zijn er eigenlijk voor- of nadelen aan verbonden als je bijvoorbeeld 2x 500GB hebt i.p.v. 1x 1TB?
     
  10. Flix

    Flix Active Member

    Berichten:
    4.837
    Leuk Bevonden:
    2
    Voordeel is dat als er één crashed, de data op de ander het nog doet, maar dat is ook te verhelpen met partities.
     
  11. Lenny-t

    Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.445
    Leuk Bevonden:
    79
    Als de HDD zelf het opgeeft maakt het niet uit of je partities hebt.

    Voordeel van 2x500GB is dat als je het in RAID0 zet dat je dan prestatiewinst hebt, maar als dan één van de twee crasht is wel alles weg.

    Voordeel van 1x1TB: minder verbruik, minder lawaai, minder kabels in je pc, in verhouding goedkoper.
     
  12. Cookie

    Cookie #TaylorSwift XBW.nl VIP

    Berichten:
    9.247
    Leuk Bevonden:
    528
    Ah ok, duidelijk :)

    Edit:// Nog 1 dingetje: Intel® Core™ i5-560M (2.66 GHz,3M) of Intel® Core™ i7 740QM (1.73 Ghz, 6MB, 4C).

    Is de i7 in dit geval echt zoveel beter of is het verwaarloosbaar, of hangt het er vooral puur vanaf waarvoor je het gebruikt?
     
  13. Lenny-t

    Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.445
    Leuk Bevonden:
    79
    De i7 is een quad core, de i5 is een dual core. Dus als je veel multi-threaded programma's draait is een quad core natuurlijk de betere keus, en ook meer 'toekomst proof'. Maar met een i5 kan je ook prima uit de voeten. Wat is het prijsverschil en wat ga je ermee doen?
     
  14. Cookie

    Cookie #TaylorSwift XBW.nl VIP

    Berichten:
    9.247
    Leuk Bevonden:
    528
    Videobewerking, films etc. Ik heb sowieso altijd te veel programma's tegelijkertijd openstaan. Het gaat hier om een laptop (Dell XPS17) en ik heb toch maar besloten om mijn prijsklasse te verhogen omdat ik dit keer een laptop wil die wel langer meegaat, het prijsverschil is niet bijzonder veel. Er zijn 2 standaard versies, 1 met een i5 en 2x 500GB (vandaar ook mijn eerste vraag) en de ander heeft een i7 met 1x 500GB, maar je kan dit ook gewoon zelf samenstellen. Dus het is niet zozeer dat ik zo'n pro ben dat ik allerlei bewerkingsprogramma's aangooi maar het gaat er gewoon om dat ik een sterke laptop wil waar ik lang lol van heb. Normaal gesproken zou een PC ideaal hiervoor zijn maar een laptop heeft mijn voorkeur aangezien ik nooit 1 standaard kamer heb waar ik achter mijn laptop zit, sinds ik overgestapt ben op laptops hoef ik ook geen PC's meer.

    Het is wel een aardige crosspost met de andere thread, maar het antwoord is in ieder geval weer duidelijk :) Met google kom ik altijd uit bij allerlei bizarre termen waar geen mens ooit van heeft gehoord, hier zijn de antwoorden tenminste direct duidelijk.
     
  15. Lenny-t

    Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.445
    Leuk Bevonden:
    79
    Fijn om te horen dat ik duidelijk ben :p
    Maarja doe dan maar een i7 he :)
     
  16. Bavihoane

    Bavihoane Active Member

    Berichten:
    167
    Leuk Bevonden:
    0
    hallo mensen,

    zit er aan te denken om mn pc wat te upgraden. dmv nieuwe grafische kaart of processor.
    kom er achter dat ik met mn huidige systeem niet alles meer voluit kan draaien.
    (bijv. fallout new vegas, settler7, just cause 2, black ops)
    het zou mooi zijn als ik mijn monitor zou kunnen gebruiken voor 3d-films.
    huidige monitor: Hanns-g HG281D, FullHD 28''

    hieronder mn huidige systeem, wat zouden jullie aanraden?
    buget is ca. € 400


    Besturingssysteem
    Windows Versie: Microsoft Windows 7 Home Premium

    moederboard: MSI MS-7350
    Naam Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz
    BIOS Naam: Default System BIOS
    Naam Videokaart: NVIDIA GeForce 8800 GTX
    Geïnstalleerd Geheugen: 4,00 GB
    DirectX Versie: DirectX 11
    voeding: huntkey lw 6550 sw (550w + 5v, 3,3v 200w)
    cooler: geen idee wel type maar gebruikt max 4w
     
    Laatst bewerkt: 19 dec 2010
  17. Signex

    Signex RIP Paul Walker!

    Berichten:
    583
    Leuk Bevonden:
    9
    https://www.alternate.nl/html/product/Moederborden_Socket_1156/ASUS/P7P55_LX/373951/?
    https://www.alternate.nl/html/product/CPUs_Socket_1156/Intel(R)/Core_en_trade_i5-750/361744/?
    https://www.alternate.nl/html/produ...A_GeForce_GTX/GIGABYTE/GV-N460OC-1GI/452474/?

    Dit lijkt me wel aardig. 436 euro alles samen, komt wel wat over je budget maar dan heb je ook wat. Gebruik zelf ook nog i5 750 dies erg goed kga em zelf nog overclocken als ik me nieuwe shit krijg :)

    edit: owja heb je wel ddr3 geheugen? anders vergeet dat maar wat ik zei, Anders komt er meer overheen want die moederbord ondersteunt ddr3 ;)
     
    Laatst bewerkt: 20 dec 2010
  18. Bavihoane

    Bavihoane Active Member

    Berichten:
    167
    Leuk Bevonden:
    0
    geen idee of het ddr2 of ddr3 is, waar kan ik dat terug vinden?
     
  19. Flix

    Flix Active Member

    Berichten:
    4.837
    Leuk Bevonden:
    2
    DDR3 prijzen zijn momenteel heel laag omdat er een overschot van is.
     
  20. Bavihoane

    Bavihoane Active Member

    Berichten:
    167
    Leuk Bevonden:
    0
    dit is de info die ik kan vinden over mn geheugen.. is dit ddr3??

    Naam, Waarde
    Physical Memory 0
    Localisator Toestel: DIMM1
    Banketiket: BANK0
    Fabrikant: Manufacturer0
    Serienummer: SerNum0
    Onderdeelnummer: PartNum0
    Type: SDRAM
    Typedetail: Synchronous
    Vorm Factor: DIMM
    Databreedte: 64 bit
    Totale Breedte: 64 bit
    Capaciteit: 1.024 MB

    Physical Memory 1
    Localisator Toestel: DIMM3
    Banketiket: BANK1
    Fabrikant: Manufacturer1
    Serienummer: SerNum1
    Onderdeelnummer: PartNum1
    Type: SDRAM
    Typedetail: Synchronous
    Vorm Factor: DIMM
    Databreedte: 64 bit
    Totale Breedte: 64 bit
    Capaciteit: 1.024 MB

    Physical Memory 2
    Localisator Toestel: DIMM2
    Banketiket: BANK2
    Fabrikant: Manufacturer2
    Serienummer: SerNum2
    Onderdeelnummer: PartNum2
    Type: SDRAM
    Typedetail: Synchronous
    Vorm Factor: DIMM
    Databreedte: 64 bit
    Totale Breedte: 64 bit
    Capaciteit: 1.024 MB

    Physical Memory 3
    Localisator Toestel: DIMM4
    Banketiket: BANK3
    Fabrikant: Manufacturer3
    Serienummer: SerNum3
    Onderdeelnummer: PartNum3
    Type: SDRAM
    Typedetail: Synchronous
    Vorm Factor: DIMM
    Databreedte: 64 bit
    Totale Breedte: 64 bit
    Capaciteit: 1.024 MB
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina