1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[XOne] [X360]Xbox Live NAT Probleem - downloaden, gamen met vrienden, etc [Deel 2]

Discussie in 'Games' gestart door Gdzr, 18 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BBE TheOne

    BBE TheOne BBE Forever!!!

    Berichten:
    412
    Leuk Bevonden:
    0
    he volkoren!

    wat moet ik percies in vullen? zelfde poorten?

    wat moet ik dan trigger port invullen? en bij public port?:{
     
  2. Volkoren

    Volkoren Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.096
    Leuk Bevonden:
    3
    Kan jij mij jouw routertype geven? Dan kan ik ietsje meer..
     
  3. BBE TheOne

    BBE TheOne BBE Forever!!!

    Berichten:
    412
    Leuk Bevonden:
    0
    he!

    sitecom 300N wireless Router 300mbps
    art. code: WL-342 v1 001
     
  4. Bojangles

    Bojangles Active Member

    Berichten:
    67
    Leuk Bevonden:
    0
    WTF, ik had hier al gepost over m'n probleem. Het is nu als volgt, ik heb een 2e Xbox gekocht en deze heb ik voor in de woonkamer. Hier gebruik ik ook gewoon een homeplug, maar hier is m'n nat niet strict!!! :confused: WTF?! :9

    Zolder -> Homeplug -> Strict
    Woonkamer -> Homeplug -> Open

    Het zal toch niet aan de Xbox liggen? :9
     
    Laatst bewerkt: 27 nov 2009
  5. DiaL

    DiaL XBW Senior

    Berichten:
    2.606
    Leuk Bevonden:
    13
    Zou gelijkaardig hiermee moeten gaan.
    Public port & Local port gewoon hetzelfde invullen. Porttriggering is normaal nog een andere functie die niet hoeft, tenzij ze soms relaas kan bieden als je 2 xboxen op eenzelfde netwerk hebt met NAT problemen.

    Edit: @ Bojangles, Op zolder zit je toch niet met een (aantal) extra stekkerblok(ken) ofzo waar je homeplug inzit i.p.v. rechtstreeks?
     
    Laatst bewerkt: 27 nov 2009
  6. Bojangles

    Bojangles Active Member

    Berichten:
    67
    Leuk Bevonden:
    0
    Op zolder zit die rechtstreeks, en in de woonkamer in een stekkerblok. Toen deze wel open was, boven ook gelijk geprobeerd op een stekkerblok. Maar ook daar op het stekkerblok bleef het strict.
     
  7. Blackstone

    Blackstone Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?: Geen goede verbinding, kan wel op de marketplace en maar gamen tegen friends niet mogelijk.
    Welke provider?: Alice
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?: Adsl
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?: 20mbit/1mbit

    Modem

    Welk merk modem heb je?:Van Alice zelf
    Modem type?:-
    USB/ Ethernet?:=

    Internet Delen / ICS

    Werk je met ICS (Ja/Nee)?: Ja
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?: McAfee

    Router

    Welk merk router heb je?: Sitecom
    Welk router type?: WL 575/312
    Welke firmware?: -
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?: You can connet to Xbox LIVE, but your current network configuration may limit your online experience. Select More Info for a description of the problem and how you can fix it.
    Wat heb je geprobeerd?: Reset modem
    Waar stopt de test?: Tussen internet en Xbox LIVE
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info): Modem resetten

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?: Geen idee hoe ik dat kan zien

    Welke poorten moeten er open staan?

    Port: 1900
    Naam: UPnP Framework
    Protocol: UDP
    Scope: My network (subnet) only

    Port: 2290
    Naam: Remote Media Center Experience
    Protocol: TCP
    Scope: Any computer (including those on the Internet)

    Port: 3376
    Naam: Media Center Extender Service
    Protocol: UDP
    Scope: Any computer (including those on the Internet)

    Port: 5555
    Naam: Media Streaming (Media Connect)
    Protocol: TCP
    Scope: My network (subnet) only

    Port: 7777
    Naam: Network Validation
    Protocol: UDP
    Scope: My network (subnet) only

    Port: 88
    Naam: Xbox Live 1
    Protocol: TCP / UDP
    Scope: Any computer (including those on the Internet)

    Port: 3074
    Naam: Xbox Live 2
    Protocol: TCP /UDP
    Scope: Any computer (including those on the Internet)

    Deze poorten moeten allemaal open staan?

    Edit: Had vandaag opeens een NAT strict terwijl ik niks gedaan heb!! :p

    EDIT 2: Opgelost

    Heb de UPnP aangezet en tis geregeld!
     
    Laatst bewerkt: 28 nov 2009
  8. Bojangles

    Bojangles Active Member

    Berichten:
    67
    Leuk Bevonden:
    0
    AAN IEDEREEN MET EEN KPN EXPERIA BOX

    Na de afgelopen week veel gekloot te hebben in de Thomson (speedtouch) router/moden deed de telefoon het niet meer. KPN zei, moden resetten, en echt even uit laten. Voor alle mensen die net zoals mij zijn, even aan/uit zetten helpt niet, het moet echt even 10 minuutjes (het liefst). Mijn Xbox op zolder stond inmiddels op static natuurlijk, na nog een keer testen of m'n NAT was veranderd, was dat het nog niet. Toen heb ik enkel UPnP aangezet in de router, maar hij bleef strict. Totdat ik in de woonkamer mijn net binnengekomen Xbox aansloot. Tot mijn verbazing was die open NAT. Ik snel naar boven, maar nee, die was strict. Toen maar gaan gamen, en tijdens het gamen bedacht ik me opeens dat de Xbox beneden nog op automatic IP stond. Ik heb dus gelijk de Xbox op zolder ook op automatic IP gezet, en jawel hoor, hij was OPEN :D.

    Dus het enige wat ik heb is nu UPnP aan en op je Xbox gewoon een automatisch IP. :) Al werkt het voor 1 persoon dit, dan heb ik dit niet voor niets verteld :). Ik raad je wel aan om hem voordat je UPnP aanzet, gewoon even te resetten.. Zo werkte het bij mij dan althans..
     
  9. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Boys, ik heb een probleem, ik wil met nat open zetten maar A. Waar kan je de naam van je Router vinden, B. Waar kan je bijv de password van die Admin vinden? Alvast bedankt
     
  10. Sliv

    Sliv The One and Only

    Berichten:
    1.327
    Leuk Bevonden:
    228
    De naam van je router staat vaak gewoon op de router zelf, even goed kijken voor de naam. Als dat niet zo is kan je natuurlijk ook gewoon je internetleverancier een belletje geven en vragen welke router jij hebt. Verder is het wachtwoord van je router meestal ook gewoon 'admin', als dat niet zo is dan moet je maar in rekeningmappen kijken want dan zullen ze hem je vast gegeven hebben.
     
  11. tinytimnl

    tinytimnl Member

    Berichten:
    3
    Leuk Bevonden:
    0
    vreemd NAT probleem

    Ik heb me al suf gegoogled en kan mijn probleem maar niet oplossen. Here it goes:

    Ik probeer verbinding te maken tot xbox live op mijn 360 maar volgens de test is mijn NAT op strict ingesteld. Ik heb de TCP en UDP ports 88 en 3074 geopend maar nog steeds krijg ik het 'NAT is strict' verhaal. Als ik dan UPnP aanzet dan lijkt mijn NAT probleem te zijn verholpen bij de Xbox live test alleen heb ik dan nog steeds een brakke verbinding. Als ik dan via PFPORTChecker mijn UDP port 3074 check dan is die ineens weer gesloten/niet bereikbaar. Deze kan ik wel weer openen als ik UPnP uitzet maar dan is mijn NAT weer strict! Aaargh any ideas?

    Thanks!!!!!


    Tim
     
  12. tinytimnl

    tinytimnl Member

    Berichten:
    3
    Leuk Bevonden:
    0
    Problem solved

    Nou het is me gelukt hoor!

    Had portforward rules aan de de verkeerde ethernet port toegewezen. De porten naar mijn pc stonden dus open en niet naar mijn xbox.
     
  13. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Nou blijkbaar heb ik een Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC, nou ik wou via mijn ip adres in mijn router komen maar dat lukte niet dus gebruikte ik mijn LAN IP en toen lukte het wel.. wtf

    Maar nu zit ik hier:

    http://i45.tinypic.com/5jvcrs.jpg

    Wat te doen?
     
  14. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Ga naar de volgende site en zoek daar jouw router op.
    Vervolgens klik je op Xbox Live 360 voor de juiste instellingen !!

    http://portforward.com/
     
  15. MegaHerz

    MegaHerz Vitesse Arnhem 1

    Berichten:
    288
    Leuk Bevonden:
    0
    Voor de mensen met Telfort en een Zyxel modem modelnr p-2602hw-d1a Ik heb hier de oplossing om je NAT op OPEN te krijgen.

    Eerst ga je naar Security>Firewall tabblad GENERAL dan vink je active Firewall UIT druk dan apply

    Ten 2de ga je naar Advance>UPnP tabblad GENERAL daar heb je 2 opties die je aan kunt aanvinken vink deze alle 2 AAN druk dan apply

    Laatste wat je nu doet is je gaat naar Maintenance>Tools daarna naar het tabblad Restart en daar druk je op de RESTART knop

    Nu wachten tot de modem is gerestart komt ook dan in beeld te staan dat je moet wachten. En nu moet je NAT op OPEN staan is bij meerdere mensen gelukt.
     
    Laatst bewerkt: 28 nov 2009
  16. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Mijne staat er niet tussen
     
  17. Volkoren

    Volkoren Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.096
    Leuk Bevonden:
    3
    Je weet dat de realtek geen router is he? 8)
     
  18. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Wrm staat bij mij, bij de connectie Realtek, en ik weet dat realtek normaal geen router is..
     
  19. BBE TheOne

    BBE TheOne BBE Forever!!!

    Berichten:
    412
    Leuk Bevonden:
    0
    he volkoren weet je het al? of wat meer?
     
  20. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Als jij poorten 88 en 3074 aan de Xbox360 toewijst kan je ze natuurlijk nooit via PFPORTChecker controlleren.
    PFPORTChecker controleert namelijk via het ip-adres van de pc en niet via het ip-adres dat de Xbox360 heeft gekregen.

    Je moet de poorten 88 en 3074 koppelen aan het ip-adres van de Xbox360.
    Schakel ook de UPnP weer uit want poorten openen en UPnP werken elkaar alleen maar tegen.
    Het is Poorten of UPnP en geen Poorten en UPnP.
    Als je alle instellingen hebt opgeslagen moet je de router opnieuw opstarten.
    Het beste is om de router eventjes voor een paar minuten van de spanning te halen.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina