1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[XOne] [X360]Xbox Live NAT Probleem - downloaden, gamen met vrienden, etc [Deel 2]

Discussie in 'Games' gestart door Gdzr, 18 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. duco3101

    duco3101 Active Member

    Berichten:
    785
    Leuk Bevonden:
    0
    hey

    heb sinds vandaag een nieuwe router. de oude vertoonde kuren.
    bij de oude had ik een perfecte verbinding met mn xbox met draad. nat stond open.

    maar bij deze kan ik in cod6 geen enkele game joinen of heel af en toe een, waarin ik slechts 2 streepjes heb (kutverbinding dus).
    nu ging ik naar het dashboard. test connection. alles was goed, ik heb gewoon xbox live. maar mensen kunnen mij niet eens joinen in de party en andersom.

    mijn vraag is:hoe kan je tegenwoordig zien hoe je NAT staat? voor die dashboard update stond dat er altijd bij als je een connectiontest deed.
     
  2. Volkoren

    Volkoren Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    3.096
    Leuk Bevonden:
    3
    Sorry, ik had erover gelezen. :mad:

    Ik heb jouw handleiding van de router even erbij gepakt en ik zie dat jouw router ook een DMZ heeft.
    Ga naar de pagina: firewall; dan naar DMZ; en daar vul je het IP van jouw Xbox in. (Vergeet niet jouw Xbox een vast IP-adres te geven in het dashboard.)

    En als het goed is heb je dan een open NAT!
     
  3. Doopstah

    Doopstah Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?: NAT type is moderate
    Welke provider?: Tele2

    Modem

    Welk merk modem heb je?: davolink dv-2020
    USB/ Ethernet?: Ethernet

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS ?: Ja
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?: Windows Firewall

    Router

    Welk merk router heb je?: davolink dv-2020
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: Ethernet

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?: NAT type is moderate
    Wat heb je geprobeerd?: Firewall uitzetten
    Waar stopt de test?: Live OK maar NAT moderate
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):UPnP maar dat heeft de router niet :mad:

    Ik heb deze ports opengezet: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Davolink/DV-2020/Xbox_Live_360.htm
     
  4. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Heb je aan de volgende punten gehad.

    1. Poorten koppelen aan het ip-adress van de Xbox360.
    2. Modem/Router opnieuw opgestart.

    Werkt XBL daarna nog steeds niet , probeer dan eens een Statische ip-adress.
    http://portforward.com/networking/staticip.htm
     
  5. KasEnschede

    KasEnschede Active Member

    Berichten:
    2
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?: Ik kan op xbox live geen games bij modernwarfare 2 vinden, en kan niet in andermans party komen en hun niet in de mijne.
    Welke provider?: KPN
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:

    Modem

    Welk merk modem heb je?:
    Modem type?:
    USB/ Ethernet?:

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:

    Router

    Welk merk router heb je?: Thomson
    Welk router type?: Speedtouch 780i WL EMPERIA BOX
    Welke firmware?: Geen idee, KPN ofzo? Emperia box??
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: Xbox wireless ethernet adaptor

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?: n.v.t
    Wat heb je geprobeerd?: veranderen van NAT settings
    Waar stopt de test?: n.v.t
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info): n.v.t

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?: Strict


    __________

    Ik wil mij NAT settings veranderen van Strict, naar open.
    Ik probeerde een update voor de router te downloaden, maar die bleek niet te zijn voor de Emperia Box uitvoering (http://www.speedtouch.nl/software.html#780)
     
  6. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Het is Experia en niet Emperia ;)

    Je kan de firmware van de Experia niet updaten want gebeurt helemaal automatisch.

    Bij de Experia 780i van mijn broertje was het voldoende op de UPnP in te schakelen.
    Toolbox > Delen van spelen & Toepassingen.
     
  7. duco3101

    duco3101 Active Member

    Berichten:
    785
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?: heb nieuwe router. kan bijna niemand meer joinen in partys en geen enkele game in cod6 (voorheen kan ik bijna alles joinen.) voorheen iets van 30/49 games die hij zocht. nu 0/49.
    Welke provider?: online

    Modem

    Welk merk modem heb je?:
    USB/ Ethernet?: Ethernet

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS ?:
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:

    Router

    Welk merk router heb je?: linksys WRT5.4G2 v1.5
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: Ethernet

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?: geen foutmelding. ben verbonden met xbox live en NAT is gewoon open
    Wat heb je geprobeerd?: nog niets
    Waar stopt de test?: alles okee
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
    bij solutions staat:enable UPnP
     
    Laatst bewerkt: 29 nov 2009
  8. Doopstah

    Doopstah Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Opnieuw opstarten gedaan, van iemand anders kreeg ik ook de tip om port 53 UDP toe te voegen, melding die ik nu krijg is: Your NAT type is Strict.

    Router ziet ip van de 360 in principe toch niet aangezien ik verbinding maak via ICS?

    edit: Heb nu IP van PC als DMZ host gezet en nu doet ie het zonder problemen. Wtf?!
     
    Laatst bewerkt: 29 nov 2009
  9. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Vergeet niet dat de pc nu niet meer beschermd wordt door de router.
    In de DMZ worden alle poorten wagenwijd open gegooid.

    De kan beter een burg verbinding maken tussen beide netwerkkaarten.
    De Xbox360 krijgt dan een eigen ip-adress van de router.
    Vervolgens kan je het ip-adress van de Xbox360 in de DMZ zetten.
     
  10. Doopstah

    Doopstah Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Even zitten stoeien met zo'n brug maar toen deed de verbinding naar mijn pc het niet meer :{
     
  11. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Het is normaal dat er kruis staat in de verbinding tussen router en pc.
    Het normale internet-verkeer zou wel moeten werken.
     
  12. Doopstah

    Doopstah Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Zo nog eens kijken dan :)
    Werkt videostreaming vanaf mijn pc dan nog wel?
     
  13. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Ik stream niet meer via een pc maar via mijn Mac mini ;)
    Gebruik hier het programma PS3 Media Server ( Werkt met PS3 en XBOX360).
     
  14. Doopstah

    Doopstah Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    :D!

    Die heb ik inderdaad net geïnstalleerd, enige programma die externe .srt subs pakt _O_

    Heb het alleen nog niet voor elkaar om dvd's in 5.1 af te spelen, tips?
     
  15. mcbbvb

    mcbbvb Active Member

    Berichten:
    209
    Leuk Bevonden:
    113
    ik heb deze modem ook en ik krijg de nat niet op open en ik wil deze manier wel uitproberen maar is het niet gevaarlijk om je firewall uit te zetten?
     
  16. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Als je ook de firewall in de computer uitschakelt is dat vragen om problemen.
    Bij veel routers is het uitschakelen van de firewall de enige manier om een goed werkende XBL of PSN verbinding te krijgen.

    Dus.
    Schakel je de firewall functie uit in Modem of Router , zorg er dan altijd voor dat een goede firewall op de computers actief is.
     
  17. BBE TheOne

    BBE TheOne BBE Forever!!!

    Berichten:
    412
    Leuk Bevonden:
    0
    He Volkoren!

    bedankt he! het is gelukt nat is open en me maatjes kunnen nu eindelijk in me game komen!

    thx

    gr TheOne.
     
  18. bozz

    bozz Active Member

    Berichten:
    134
    Leuk Bevonden:
    0
    IPV de firewall in de router, voldoet de standaard windows firewall ook of is die al makkelijk te doorbreken...

    (Heb nl. dezelfde vervelende router, met zijn NAT probleem en een permanente oplossing lijkt de firewall uit te schakelen te zijn, de rest is allemaal tijdelijk).
     
  19. mcbbvb

    mcbbvb Active Member

    Berichten:
    209
    Leuk Bevonden:
    113
    dit zou ik ook graag willen weten omdat ik alleen een firewall van windows heb. weet iemand dit want als dat zo is kan ik misschien eindelijk mijn NAT probleem oplossen.
     
  20. Lenny-t

    Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

    Berichten:
    12.445
    Leuk Bevonden:
    79
    Firewall in router uitzetten inderdaad, onding 8). Windows Firewall doet z'n ding ok├ę, al zullen er vast wel betere softwarepakketten zijn.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina