Nee, ik ben het niet met je eens.
Evolutie = statistiek. Jij neemt aan dat aanpassingen aan leefomgeving vanzelf wel gebeuren. Dat is niet zo, dat komt voor uit die statistiek.
Als blonde mensen een grotere kans hebben om te overleven (en daarmee een grotere kans hebben op nageslacht), dan zal (bijna) iedereen over een aantal generaties blond zijn. Op die manier heeft de soort zich dan "aangepast" aan de leefomgeving.
Onze leefomgeving zal wel veranderen, maar dat oefent geen druk meer op ons uit. Wordt de Aarde warmer? Geen probleem, wij bouwen wel airconditioning. Terwijl in de natuur, enkel de mensen zouden overleven die dan het best tegen hitte zouden kunnen. Dan zouden we als soort evolueren, maar nu bevechten we onze omgeving met techniek. Er zijn mensen met goede genen, maar de mensen met "slechte" genen overleven ook. Daar zit de crux, want als iedereen dezelfde overlevingskans heeft, kan een bepaald gen niet meer de
overhand krijgen binnen een soort. Dan krijg je variatie, maar geen evolutie.
"en dus kunnen genmutaties voordeel opleveren.." Dat voordeel is er dus niet. Dat etsen we weg met gezondheidszorg. Er is geen verschil meer tussen mensen met en zonder een aanpassing.
Klik om te vergroten...