1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Vakantie] waar ga jij naartoe op vakantie?

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door de bengel, 23 apr 2006.

  1. Zeepsop

    Zeepsop BRO BEANS

    Berichten:
    2.636
    Leuk Bevonden:
    631
    Haha, gaan wij ook heen :cool:
     
  2. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Tokyo Tower is overrated. Volgens mij had ik je al eens aangeraden om naar de Mori Tower te gaan in Roppongi Hills (bekend als de uitgaanswijk, toffe buurt!), daar heb je dit uitzicht:
    [​IMG]
    Voor 1300 yen heb je toegang tot het dak, d.w.z. 360 graden onbeperkt uitzicht zonder glas of vervelend hek dat je camera blokkeert. Let op, statieven mag je niet meenemen! Toegang is tot 19.30 en dan is de zon rond die tijd van het jaar al onder. MUST DO!

    Harajuku is de Hipster buurt die op loopafstand tussen Shinjuku en Shibuya inligt (prima te combineren op een dag dus). Daar zijn de hippe winkels en het jonge publiek (harajuku girls, anyone?). Daarnaast ligt Yoyogi park waar op zondagochtend tot (of rond?) 12.00 jongeren verzamelen om hun Cosplay aan elkaar te tonen. Een westerling met camera is dan niet onbeleefd. Integendeel, ze vinden het juist gaaf als je interesse toont. Als westerling ben je daar sowieso een heilige (moet je voor de grap maar eens hoi zeggen tegen een Japans meisje, die weet niet wat haar overkomt).
    En Shibuya is overweldigend. Je moet daar eens vooraan op de stoep staan wanneer de lichten plots op groen gaan. Die massa's voetgangers die dan op je afkomen is echt heel erg bijzonder. Vervolgens moet je uiteraard even (ijs)koffie scoren bj de Starbucks boven het kruispunt.

    Ook een tof dagprogramma kan zijn: Asakusa --> Ueno --> Akihabara. Asakusa is een zeer sfeervolle wijk (ik heb er overnacht) met een grote moderne tempel en vele traditionele winkeltjes. Ueno ligt daar ten westen van en heeft een prachtig park, evenals vele volgepakte straatjes met kraampjes, winkels en eetgelegenheden. Vanaf daar is het een kwartiertje lopen naar Akihabara, wat het woord 'nerd' opnieuw definieert. Daar is héél veel porno, en daarnaast veel games en arcadehallen. De Super Nintendo's worden daar nog in bakken verkocht. _O_

    Uiteraard is de Tsukiji vismarkt uiteraard een verplicht nummer. Vanaf daar kun je nog via een park de wijk Ginza inlopen. Dat is het financiële en het meest overweldigende wolkenkrabberensemble van de stad. De planologie is wat chaotischer dan westerse (Amerikaanse) wolkenkrabbersteden en dat is snoepgoed voor je nieuwe FF Canon.

    Buiten de stad is Kamakura een mooi kijkje in traditioneel Japan, is Nikko overweldigend schoon en een must-see als je de tijd voor de reis hebt en tot slot is Yokohama altijd tof om in een middagje een heel andere stad dan Tokyo te zien.

    Tot slot. Ga vooral eten en lunchen in al die kleine zaakjes die je overal ziet. Het is niet duur en Japans eten is des te beter als een oud vrouwtje haar uiterste beste doet om het je naar je zin te maken. Daarnaast is deze tijd van het jaar ideaal. Het regent stevast één dag per week en de andere zes worden gekenmerkt door heerlijk weer (bij geluk zelfs tussen de 15 en 20 graden).

    www.japan-guide.com

    Waar verblijf je?


    +1
    Ghibli Museum is super vet! Maar je moet er wel enigzins bekend mee zijn.
     
  3. Ch®is

    Ch®is '

    Berichten:
    1.190
    Leuk Bevonden:
    70
    Even iets anders dan Japan.

    Mijn ouders gaan in de zomer van dit jaar met de camper richting Scandinavië. Moeders loopt nu al jaren om het noorderlicht te zeuren maar effe een retourtje Noordkaap doet ze niet. M'n pa is het inmiddels flink beu en heeft daarom unaniem besloten om naar de Noordkaap toe te gaan.

    Genoeg familie bullcrap, aangezien mijn ouders met de camper gaan kan ik eventueel als ik zou willen ook mee. Ze hebben me al vaker over proberen te halen, maar ik vind rijden in een camper hetzelfde als fietsen over uitgestippelde wegen. Dat word hem voor mij sowieso niet, maar toen kwam mijn broertje op het idee om met de motor te gaan. In plaats van me vol te gooien voor anderhalf rootje kan ik ook m'n motor rijbewijs gaan halen en een vakantiemotor aanschaffen.

    Als je zo die verhalen leest van motorvakanties dan word ik erg enthousiast. Prachtige wegen en in dat opzicht, weinig politie in die omgeving. :p Maar niet alleen ben ik enthousiast, m'n ouders juichen het ook aan. Het is inmiddels al 4 jaar geleden dat ik voor het laatst met mijn ouders op vakantie ben geweest (weekendjes weg daar gelaten). Dus hier weer is wat anders dan het standaard Lloret, Blanes en Albufeira (ja, ik heb ze allemaal bezocht :+ ).

    [​IMG]

    Walhalla in mijn ogen. :cool:
     
  4. CaptnCook

    CaptnCook Active Member

    Berichten:
    8.478
    Leuk Bevonden:
    10
    Het is iets dat ik al jaren van plan ben en heb besloten om het dit jaar dan maar eens eindelijk te doen, naar New York gaan. Het plan is om ergens in de eerste twee weken van september te gaan. Heb al een beetje rond zitten kijken op internet, maar het is echt een overload aan info. Hebben jullie misschien wat tips m.b.t. vliegtickets en hotels? Thanks!
     
  5. sneaky snake eye

    sneaky snake eye SneakySnake Eye

    Berichten:
    316
    Leuk Bevonden:
    0
    Wij gaan van de zomer 3 weken een road trip maken door europa. Dit is het globale schema: Thuis - Berlijn - Auschwitz - Krakow - Praag - Wenen - Budapest - Venetië - Rimini - ??? - Thuis.

    Iemand nog aanraders van dingen die we moeten zien of tips?
     
  6. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Je moet in Krakow je helemaal vol vreten bij Pod Wawelem en uitgaan in het Joods Kwartier (Kazimierz). Het centrum is veel te toeristisch. Veel beter is Plac Nowy (een pleintje in de Joodse wijk) , wat omringd is door de meest gave authentieke kroegjes. Daar komen de Polen zelf Wodka drinken in plaats van de toeristen hun Carlsberg.

    In Praag moet je hier veel vlees eten en moet je bij U'Fleku proeven van de geweldige sfeer en van het zelfgebrouwen donker bier. Minder populair -en ik snap niet waarom- is het park bovenop de Letna heuvel. Daar heb je een prachtig uitzicht en aan het eind staat het vol met picknick tafels waar jongeren samenkomen om goedkoop te bieren en te barbecueen. Het is een ontzettend gave plek om de avond te beginnen.

    En in Auschwitz moet je echt je tijd nemen. De informatievoorziening zal je vertellen dat het museum in Auschwitz 1 een must is en dat je "Auschwitz 2" er nog even met de shuttle bus erbij kunt doen. Dat is kul. Dat tweede park is misschien nog zelfs indrukwekkender. Vanwege de populariteit zijn er in de zomer strikte regels over hoeveel mensen er wanneer binnen mogen. Let daar dus op. :)
     
    Zeepsop vindt dit leuk.
  7. Ethereal

    Ethereal Active Member

    Berichten:
    261
    Leuk Bevonden:
    97
    Krakow is idd een prachtige stad! Hebben er een stedentrip naartoe gedaan. Zaten zelf in Finger Guest Rooms, redelijk vlakbij het centrum (5 minuten lopen) maar wel recht tegenover een paar échte lokale kroegjes. Letterlijk nog geen 15 meter lopen naar ons hotelletje.. Een hele avond met een paar Polen zitten ouwehoeren, toen ze erachter kwamen dat wij Nederlanders waren kregen we alleen maar complimenten over ons voetbal.. "Have you had wodka yet? No? Wait!" En hop, daar kwamen letterlijk de ene na de andere vodkaflessen over tafel, als ik het me goed herinner met kersensmaak ofzo. Fucking sterk spul, haha, wel beregezellig!
    Auschwitz is ook zeer de moeite waard, zeldzaam indrukwekkend. Zelfs al loop je er, dan nog kun je je er geen voorstelling van maken.. Je krijgt mij niet snel over de zeik, maar ik heb daar letterlijk in tranen gestaan. De stilte in de bus terug was oorverdovend..

    Dit jaar naar Maleisië! Zijn er al eens geweest, maar zijn toen vanuit Kuala Lumpur direct doorgevlogen naar Borneo. Dit jaar gaan we vanuit Kuala Lumpur naar Penang, Kota Bharu, Kuala Terengganu en Kuantan. Trips maken, jungle in, snorkelen, veel en lekker eten, shitload aan vette en goedkope shirtjes scoren op de chinatown market in Kuala Lumpur, kan niet wachten!!
     
    Zeepsop vindt dit leuk.
  8. Tom

    Tom Active Member

    Berichten:
    311
    Leuk Bevonden:
    9
    Verdomme, ik lees dit nu pas! Maar ik heb veel van de dingen die je noemt gelukkig wel gedaan of ervaren. Wat een stad zeg! Thanks voor je gedetailleerde tips!
     
  9. L.A.

    L.A. Active Member

    Berichten:
    656
    Leuk Bevonden:
    4.873
    Tof! New York is een fantastische stad. Was mijn eerste 'verre' reis en naast dat ik verliefd geworden ben op die stad heeft het ook het reisvirus aangewakkerd. Wil er ook absoluut nog naar terug.

    Volgens mij zijn tickets nu ook niet zo duur meer. Qua hotels zou ik niet te ver noordelijk gaan zitten bij Harlem, maar alles rond central park is prima te doen en ook wel betaalbaar. (even afhankelijk van wat je budget is). De metro is ideaal, dus het is handig om meteen een weekkaart te kopen en dan zit je steeds zo overal waar je zijn wil. En vanaf daar gewoon lekker gaan lopen en dingen bekijken. Op elke hoek is wel een starbucks/subway of iets anders te vinden.

    Als je Empire state building op wil kan ik me herinneren dat er enorme rijen stonden.. dat kan met de crisis nu misschien stuk minder zijn, maar ervlakbij staat een andere toren waarbij je ook nog leuk uitzicht hebt en dus ook van het empire state gebouw.

    Verder kan het handig zijn een lege tas mee te nemen als je wilt gaan shoppen. Kleding enzo is gewoon stuk goedkoper daar.
     
  10. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Sowieso prijskaartjes er af halen.

    En als je een sportfan bent sowieso wat bezoeken (of nog beter: naar Boston gaan). Eigenlijk ga je de verkeerde maand :p.
     
  11. PineaPPle JOE

    PineaPPle JOE Registered Abuser

    Berichten:
    1.175
    Leuk Bevonden:
    74
    Iemand ooit eens naar Cuba geweest? Geef me redenen om m'n ouwe over te halen. Hij twijfelt tussen Australie en Cuba. En ik mag mee :)
     
  12. Tyspolir

    Tyspolir Active Member

    Berichten:
    2.118
    Leuk Bevonden:
    0
    cs_havana _O_
     
  13. PineaPPle JOE

    PineaPPle JOE Registered Abuser

    Berichten:
    1.175
    Leuk Bevonden:
    74
    Ik denk niet dat een counterstrike level mijn papskes snel zal overtuigen.
     
  14. Named

    Named Named

    Berichten:
    619
    Leuk Bevonden:
    7
    Haha beide geweest, en laten we zo zeggen Cuba moet je eigenlijk zo snel mogelijk heen voordat er teveel veranderd. Geweldige ervaring, schitterend land en de meest vriendelijke mensen ontmoet ooit. Lifters kan je gewoon meenemen en dat heeft mij één van de mooiste ervaringen opgeleverd, en ja Havana is ook tof. Tuurlijk politiek blijft een apart topic daar maar had er zelf geen last van en dat is al weer 8 jaar geleden dus weet niet hoe het veranderd is. Daarnaast na een mooie rondreis een leuk hotelletje langs het strand en je komt compleet warm opgeladen terug, met alle cubaanse muziek in je hoofd en de koffer.

    Verder zijn er genoeg bussen in Cuba die richting Rotterdam of Amsterdam gaan, heb nooit de prijzen gecheckt maar zal vast niet veel zijn.

    Edit: Ook natuurlijk een leuk lokaal honkbal wedstrijdje mee pakken

    Australia ook tof, heb je alleen veel meer tijd voor nodig om veel van te zien en veel meer reistijd met alles. Sydney (wat mis ik mijn stadje) geweldige stad om even te zijn, paar goede daagjes wandelen daar, mooi weer zeker Bondi mee pikken en Watson Bay voor één van de betere uitzichten. Daarnaast ja Australie zoveel plekken om naar toe te gaan, oostkust is mooi maar westkust is nog geweldiger, teveel keus.

    Edit: Natuurlijk hier dan een rugby wedstrijd meemaken samen met je pa
     
    Laatst bewerkt: 20 mrt 2012
  15. PineaPPle JOE

    PineaPPle JOE Registered Abuser

    Berichten:
    1.175
    Leuk Bevonden:
    74
    Mede daarom wil ik ook graag naar Cuba toe; ik ben een enorm honkbal fanaat.

    En ik neem aan dat je vliegtuigen ipv bussen bedoelt? Of refereer je naar die oude Nederlandse DAF bussen die daar rondrijden? Want daar heb ik wel wat over gehoord.

    Hmm, moeilijk! Cuba lijkt me een prachtig land en cultuur. Australie is daarentegen wel weer meer te doen qua activiteiten denk ik.
     
  16. Jeffer

    Jeffer Pearl Jam

    Berichten:
    472
    Leuk Bevonden:
    0
    Ga in de zomer na mijn afstuderen rondreizen in Peru en Bolivia :) Rondstruinen in de Andes en Amazone _O_ Maar eerst eens een klein woordje Spaans leren en genieten van mijn vakantie in Oostenrijk :+
     
  17. Named

    Named Named

    Berichten:
    619
    Leuk Bevonden:
    7
    Ja bedoel de bussen die daar rond rijden, vond het heerlijk als je dan wat aan het eten was lekker muziekje erbij en dan zo'n stinkende bus langs je rijd met Rotterdam erop.

    Ik zou zeggen lekker met je pa naar Cuba en hem dan meteen het nieuws brengen dat je een Work & Holiday Visa gekregen heb voor Australie en je van plan bent er voor een klein jaartje er van door te gaan.

    @Jeffer super tof! Wil zelf nog graag naar Paraguay een vriend opzoeken en dan ook wat rondreizen in die gebieden, lijken me geweldige landen.
     
    Laatst bewerkt: 20 mrt 2012
  18. Remia

    Remia Active Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Is er iemand die ervaring heeft met het gewoon naar Schiphol rijden en daar pas je reis boeken last minute, en dus maar zien waar je terecht komt?
     
  19. Bassie

    Bassie No lollygaggin'

    Berichten:
    4.234
    Leuk Bevonden:
    33
    Alleen Rock Werchter. Ik heb nu niet zo super veel geld en we gaan verbouwen thuis, dus m'n ouders gaan ook niet op vakantie.

    Vind het niet zo erg. :) Sowieso verveel ik me nooit op een vrije dag. :+
     
  20. Ferron

    Ferron Active Member

    Berichten:
    5.446
    Leuk Bevonden:
    38
    Hoe kom je het goedkoopst in Londen (min 4, max 5 personen) en hoe/waar verblijf je daar een weekend redelijk goedkoop?
     

Deel Deze Pagina