1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Algemeen] Nieuws

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door *NERAZZURRI*, 13 apr 2011.

  1. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Beetje flauw Fred, gaat niet om dat we bepalen wat mensen niet mogen herdenken, maar wat mensen volgens Rikko opeens wel moeten gaan herdenken. Essentieel verschilletje ;)

    Dat hele 'jij bepaalt niet wat hoort' past dus meer bij die Rikko dan bij tegenstanders right?

    Edit: godver dubbel
     
  2. Garrett

    Garrett Active Member

    Berichten:
    971
    Leuk Bevonden:
    8.757
    Dat het niet verrassend is dat bij een dergelijk onderwerp precies jij en L.A. weer in 1 hoek staan en de rest (hier dan he) in de andere hoek. Dat vind ik bewonderingswaardig hoor, en levert vaak leuke discussies op. Maar in sommige gevallen kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat het ook moedwillig die discussie opzoeken is... Het is toch gewoon niet zo heel vreemd dat in dit land op deze wijze oorlogslachtoffers worden herdacht en dat dergelijke wijzigingsvoorstellen op weerstand stuiten? Maar misschien bekijk ik dit te simpel, ik sla deze even over denk ik :).

    En dat is misschien wat laf inderdaad, dan had ik niets moeten zeggen. :whistle:
     
  3. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    wat interpreteer ik verkeerd aan "Echter horen zaken zoals het herdenken van vluchtelingen niet thuis op Dodenherdenking" dan? (werd door @Rampage pas genuanceerd in zijn reactie daarna)
     
  4. Rampage

    Rampage Well-Known Member

    Berichten:
    8.313
    Leuk Bevonden:
    3.328
    Het is aan jezelf wat je wil herdenken op die dag.
    Echter vind ik het not-done dat Rikko voorstelt dat we de vluchtelingen ook maar moeten herdenken op Nationale Dodenherdenking. Is gewoon niet vergelijkbaar. Totaal niet.

    Ik heb aangegeven waar Dodenherdenking voor staat (staat een pagina terug). Daar moet je niets aan willen veranderen. Dat je als persoon vluchtelingen wilt herdenken op deze dag is prima, maar daar hoef je een Nationale dag niet voor aan te passen. Kom op zeg.


    Verder laat ik het lekker links liggen. Heb mijn mening erover gegeven. Want heb het gevoel dat je bewust een confrontatie aan het opzoeken bent. Daar pas ik voor :)
     
  5. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    ik heb geen standpunt ingenomen toch, behalve dat ik wel mogelijkheid zie om een rijkere samenstelling van slachtoffers van toegevoegde waarde te laten zijn (en tegelijk erkend dat hier ook een afbreukrisico aan kleeft)
     
  6. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    integendeel, daarom benoemde ik in mijn post aan tyrant jouw nuancering, die heldert namelijk eea op
     
  7. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Dit ben ik eens, maar waarom zo impliciet.
    Bedoel je met 'een rijkere samenstelling' dan ook immigranten?
    Neem eens een standpunt in zou ik zeggen.

    Er wordt nu namelijk met jou en LA een schijndiscussie gevoerd waar jullie aangeven dat het niet heel vreemd is om het concept van 4 mei te verbreden (prima standpunt), maar concrete voorbeelden met welke bevolkingsgroepen komen jullie niet. Dat is voor Rampage en mij natuurlijk wel lastig discussiëren omdat jullie vervolgens enkel onze argumenten counteren met 'jij bepaalt niet wat je wel en niet mag herdenken'.
    Snappie? Ik snap dan wel dat het beeld optreedt dat jullie aan het discussiëren zijn om het discussiëren.
     
  8. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    daar zou ik langer over moeten nadenken en me meer moeten verdiepen in de herdenking. maar als voorbeeld de marokkaanse slachtoffers die in utrecht werden herdacht, ik zie dat als een verrijking. een deel van de bevolking heeft wortels in marokko, er is maatschappelijk een hoop te doen om het samenleven met deze mensen. dan is dit een mogelijkheid tot verbroedering waarmee niemand tekort wordt gedaan. integendeel, het kan bijdragen aan de lessen die te leren zijn uit het verleden.
     
  9. Rampage

    Rampage Well-Known Member

    Berichten:
    8.313
    Leuk Bevonden:
    3.328
    Helder ;)

    Je bent vrij om te herdenken wat je wilt.
    Echter vind ik deze zaken niet echt thuishoren op Nationale Dodenherdenking.

    Als je vluchtelingen (of andere slachtoffers gerelateerd aan allerlei ellende) wilt herdenken, prima. Snap volkomen dat veel mensen het ontzettend vervelend vinden dat vluchtelingen om het leven komen en dit dan ook willen herdenken. Echter heeft een vluchteling niet de sociale impact op onze samenleving gehad als de vele oorlogsslachtoffers. Daar zit het verschil.

    Laten we alleen eerlijk zijn ... er zijn al heel lang mensen die hun eigen land ontvluchten vanwege de politieke situatie en daarbij omkomen. Omdat de media hier nu massaal een slaatje uit slaat staat dit ineens in de spotlight. 20 jaar geleden hoorde je hier niemand over.
     
  10. L.A.

    L.A. Active Member

    Berichten:
    656
    Leuk Bevonden:
    4.873
    Nouja volgens mij gaat het niet zozeer om het hipper maken, maar is het wel goed om het doel in achterhoofd te houden. Er gaat een dag komen dat niemand meer familie heeft van nederlandse oorlogsslachtoffers.
    En dat is goed. Daarom vieren we vrijheid. We mogen dat noooit vergeten. Daar hebben we bevrijdingsdag voor.
    Het herdenken van slachtoffers gaat een keer in time steeds lastiger. Dat is toch gewoon realistisch?


    Ik kan iig vanuit mezelf zeggen dat ik zeker geen discussies opzoek. Volgens mij had ik mij nog uiterst voorzichtig uitgedrukt in mijn eerste post. De volgende 6-7 posts ben ik me alleen maar aan het verdedigen.

    Het kan wel kloppen dat ik misschien vaak een van de massa afwijkende mening heb of me daar wel in kan inleven. Maar ik verbaas me ook altijd wel weer dat het op zoveel verzet stuit. Ik verdedig mijn mening dan wel weer ja.
     
  11. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Mja ik vind het wederom weer een mooi voorbeeld van alles suf socialiseren. Pasen, kerst, sinterklaas, 4 mei, alles maar aanpassen ten faveure faveure van een andere kleur, vreemde cultuur of een ander geloof. Klinkt heel extreem rechts maar soms vraag ik me af of de meeste allochtonen er zelf wel op zitten te wachten. Maar al te vaak komen dit soort initiatieven uit de linkse deughoek.

    De bevrijding was 5 mei 1945, tijdens WOII. Je zegt zelf dat er een dag komt dat niemand meer familie heeft die dat heeft meegemaakt. Meeste jeugd gaat gewoon naar een festival en flink aan het pils. Moet daar dan geen andere aanvulling aan worden gegeven volgens jou? Hoezo mogen we de bevrijding van ons land noooit vergeten maar de offers die daar voor zijn gemaakt zijn dus iets minder belangrijk?

    4 en 5 mei zijn toch onlosmakend aan elkaar verbonden of zie ik dat verkeerd?
     
    Zumpelvelder, bulletproof010 en Rampage vinden dit leuk.
  12. L.A.

    L.A. Active Member

    Berichten:
    656
    Leuk Bevonden:
    4.873
    Bevrijdingsdag is geschiedenis (zo hebben Fransen 14 juli). De dag 4 mei heeft geen historische grondslag; het is 9 mei geweest, en het is 3 mei geweest alvorens het werd vastgesteld op 4 mei. Het is puur een dag om te gedenken. Nouja dag.. 2 minuten.
     
  13. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    socialiseren?

    dat er op die dagen ook rekening wordt gehouden met "anderen" is logisch, de veranderde samenstelling van de nederlandse bevolking heeft natuurlijk niet alleen impact op 4 mei. en inderdaad, ik vind het erg xenofoob om met die rijkere samenstelling van ons volk geen rekening te willen houden. je zegt dan feitelijk dat zij als nederlander niet meetellen. je verspeelt hiermee ieder recht om "allochtonen" te bekritiseren om gebrekkige integratie, want ze tellen voor jou blijkbaar bij voorbaat niet mee. ja je hebt wel terecht erkend dat je extreem rechts bent
     
  14. L.A.

    L.A. Active Member

    Berichten:
    656
    Leuk Bevonden:
    4.873
    [​IMG]
     
    AnubisNefer vindt dit leuk.
  15. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Haha classic dit. Ga nog even door, dit is wel vermakelijk om te lezen.

    Zullen we bevrijdingsdag maar 25 november vieren ipv 5 mei?
     
  16. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    lekker inhoudelijk weer
     
  17. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.007
    Leuk Bevonden:
    9.570
    Haha van 4 mei uitsluitend tot nationale herdenking houden naar alle allochtonen als minder beschouwen, het is wel vergezocht vind je niet? Wist niet dat die 2 minuten zo belangrijk voor je waren.
     
  18. Yellow 13

    Yellow 13 Well-Known Member

    Berichten:
    26.049
    Leuk Bevonden:
    4.702
    De fuck gast. @Tyrant houd er wel rekening mee als je dit topic wat beter zou volgen, anders had die het al lang opgegeven hier.

    En dat wij minder rekening houden met de multi culturele impact van Nederland in de afgelopen 50 jaar, is omdat de oorlog van de afgelopen 70-80 jaar is en veel grotere impact hadden op ons land en de landen eromheen dan een paar duizend verdronken vluchtelingen.

    Bovendien hadden we meer invloed kunnen hebben aan het begin van de vluchtelingencrisis dan met WW 2. Vluchtelingencrisis, waar WW 2 hiermee vergeleken word vind ik dan van ondergeschikt belang hierin. Ze mogen het van mij best herdenken, maar niet op 4 mei imo.
     
  19. fredfenster

    fredfenster Active Member

    Berichten:
    3.167
    Leuk Bevonden:
    3.312
    goeie post weer, vogeltjesdans
     
  20. Rampage

    Rampage Well-Known Member

    Berichten:
    8.313
    Leuk Bevonden:
    3.328

    Je begint sterk ... maar dan doe je weer dit.
    Als je een discussie niet kan winnen, omdat het niet overeenkomt met wat jij voor ogen hebt, ga dan geen mensen beledigen Fred.

    Jammer.
     
    bulletproof010 en Yellow 13 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina