De mythe rond Jan Sloot en "De Broncode"

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door VinZ, 16 sep 2004.

  1. VinZ

    VinZ Guest

    Door middel van elektrolyse maak je van water, waterstof en zuurstof. Gewoon electriciteit door water heen jagen. Dan wordt de H2O opgesplitst in H2 (waterstof) en O2 (zuurstof). Ideale combinatie voor een leuke ontploffing. Als je zoiets kan toepassen en de H2 en de O2 kan opvangen etc, hoef je dus alleen maar water in je tank te pleuren.
     
  2. Reteppd

    Reteppd even niet xboxen

    Berichten:
    326
    Leuk Bevonden:
    1
    Dat klopt, maar de verbranding van waterstof levert net zoveel energie op als de electrolyse kost (wet van behoud van energie). dus alleen water in de tank is niet voldoende, alle energie die je zou opwekken met de verbranding (van waterstof) heb je gelijk weer nodig voor de electrolyse, je komt geen meter vooruit.

    Een tank met waterstof erin kan wel een auto aandrijven, maar je kan geen (rendabel)H2 maken tijdens het rijden
     
  3. Ruttyx

    Ruttyx Oh inverted world

    Berichten:
    2.830
    Leuk Bevonden:
    5
    En het zag er ook nog is superstrak uit, die 16 films tegelijk :eek:
     
  4. X-power

    X-power Nah

    Berichten:
    212
    Leuk Bevonden:
    0
    Laten we het aub ff ontopic houden...
     
  5. Ruttyx

    Ruttyx Oh inverted world

    Berichten:
    2.830
    Leuk Bevonden:
    5
    De eerste echte pc (1964 volgens mij) was 2 rijtjeshuizen groot en gebruikte stroom voor 32 huishoudens en kon alleen een beetje rekenen :+ :+ Ja, is toch wat kleiner dan nu he

    Dat kastje van die man was trouwens ook nog is heel klein, kleiner dan een normale pc.
     
    Laatst bewerkt: 17 sep 2004
  6. Darkwing

    Darkwing Active Member

    Berichten:
    6.510
    Leuk Bevonden:
    25
    Dit topic hoort beter thuis in ASEL. Ik verplaats hem ff :)
     
  7. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Het verhaal klinkt interessant maar ben ik hier de enige die de uitleg van die broncode niet erg diep vind, en sterk twijfelt of zoiets echt mogelijk is?
     
  8. VinZ

    VinZ Guest

    Iedereen twijfelt of dit echt mogelijk is. Meer uitleg over "de broncode" is er simpelweg niet. Hij heeft alles mee z'n graf in genomen. Maar er is zoveel in geinvesteerd dat het of wel moest werken, of allemaal een grote truc is geweest. Either way was het een knap staaltje werk.
     
  9. X-power

    X-power Nah

    Berichten:
    212
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik denk zeker niet dat je de enige bent, maar toch geloof ikzelf er wel in. Waarom? Omdat Sloot het heeft laten zien aan allemaal specialisten: die zullen echt wel hebben gemerkt als het nep was.
     
  10. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Ik heb beide documentaires nu ook echt gekeken, en ik dnek dat het best eens waar kan zijn. Enige probleem is dat computers steeds sneller zijn geworden, er steeds beter te comprimeren valt en dat schijfruimte en snelheid zijn gegroeid. Wat toen geweldig was, kan nu alweer een stuk minder revolutionair zijn, mede omdat zijn uitvinding nog niet verder uitgediept is.

    Zal niemand dezelfde uitvinding hebben gedaan? En sterker nog, wat denken jullie van die zoon, die prata over iemand die wacht tot alles rustig is, zal hij zelf die persoon zijn? Of zla Roel Pieper alles in handen hebben?
     
  11. jed

    jed :P

    Berichten:
    11
    Leuk Bevonden:
    0
    Dikke hoax volgens mij. Hij heeft het over het comprimeren van films tot een aantal sleutels van een minimale hoeveelheid Kb. Stel ik maak zelf zo'n sleutel, (want het aantal verschillende combinaties zal hierdoor ook veel kleiner zijn),dan zou er floeps een film uitrollen _ 8)
     
  12. Volgens mij is het ook allemaal maar dikke bullshit. Jan Sloot was gewoon een dikke oplichter.
     
  13. ICT-Boy

    ICT-Boy Vinc

    Berichten:
    366
    Leuk Bevonden:
    0
    nee hij was zeker geen oplichter, maar als hij het echt op de markt had gebracht had de gehele it markt ingestort. Moet je nagaan, een complete dvd (6-8 GB) op 128 KB. Je heb nergens meer hele grote schijven voor nodig, back-up's van hele netwerken op een cd. Het is vast een leuke uitvinding maar de hele de IT sector is er nog niet klaar voor. Het is ongeveer het zelfde als in de tijd van de 386 een Pentium 4 uitbrengen. Je kan het gewoon niet uitbrengen, ook al vind ik het wel jammer dat alles is verdwenen
     
  14. Dat kan je onmogelijk doen zonder een hoop data te verliezen. Hij liet die filmpjes allemaal heel klein zien (Vanaf de HD in dat kassie van hem) Als het echt op dat chippie van em zou staan heb je bij volledig beeld blokjes van 2 x 2 cm.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 23 sep 2004
  15. ICT-Boy

    ICT-Boy Vinc

    Berichten:
    366
    Leuk Bevonden:
    0
    nee hij had een nieuwe manier van comprimeren gevonden. er zat geen hd in dat kastje. hij heeft het aan verschillende experts laten zien en die houd je echt niet voor de gek, een hd maakt altijd geluid.

    en er zijn mensen geweest die hebben willen voorkomen dat het uitgebracht werd en dus hebben ze alles meegenomen. als je docu heb gezien/krant gelezen dan zeggen verschillende mensen dat zijn kamer altijd een rommel was en toen ie dood was, was zijn kamer opeens opgeruimd. er klopt iets niet rond zijn dood
     
  16. als je comprimeert gaat er altijd een hoop data verloren. al helemaal in de hoeveelheden die hij beweert. De boel lopen foppen is duizenden keren makkelijker dan wat die tvmonteur beweerde te kunnen met z'n kassie.
    Hij stond op het punt om een paar mensen een flink oor aan te naaien, toen roel hem belde om te zeggen dat hij hem door had, schrok die verschikkelijk en viel die spontaan met z'n kop tegen het kippegaas.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 23 sep 2004
  17. ICT-Boy

    ICT-Boy Vinc

    Berichten:
    366
    Leuk Bevonden:
    0
    je moet niet naar de huidige comprimeer technieken kijken, hij had een hele nieuwe manier gevonden om de data op te slaan. en was niet alleen comprimeren maar ook het sneller verwerken van data, anders kan je nooit 16 films tegelijk op verschillende snelheden afspelen.
     
  18. Novo

    Novo Nozz

    Berichten:
    229
    Leuk Bevonden:
    0
    Het is zeker niet foppen, waarom zou hij er anders miljarden mee hebben kunnen verdienen. Hij is heeft dit aan zeer grote mensen in het vak laten zien, en die zullen er ongetwijfeld niet blij mee zij geweest dat hij dit uitgevonden heeft, ga maar na als dit product op de mark was gekomen waren er een hoop bedrijven failliet gegaan!
    Gr Novo
     
  19. Ik geloof er nog steeds niks van. Op wat voor manier je ook comprimeert, er gaan gegevens verloren. Die filmpjes had hij ook gewoon op een dvd kunnen branden en die afspelen vanuit dat kassie van hem. Hij beweerde ook nog eens dat er helemaal niks verloren ging en de kwaliteit gelijk bleef aan het origineel.
     
  20. ICT-Boy

    ICT-Boy Vinc

    Berichten:
    366
    Leuk Bevonden:
    0
    knul heb je enig idee hoeveel herrie een dvd speler maakt als ie aan het draaien is. dat hoor je gelijk. hij had een hele nieuwe manier gevonden die verder ging dan het binair stelsel
     

Deel Deze Pagina