1. 60 Yen

    60 Yen Monetary Disaster

    Berichten:
    18
    Leuk Bevonden:
    0
    Hmmm, aangezien ik altijd zo besluitvaardig (lees een lichte poging tot sarcasme) ben, heb ik maar MER gekozen. Ik had ook weinig trek in nog 2 jaar VWO.
     
  2. Maqua

    Maqua Groen

    Berichten:
    597
    Leuk Bevonden:
    0
    Jep Scoop..

    ;) wanneer is de laatste keer geweest dat jij dat boek opengeslagen hebt dan? 8)
     
  3. Jeffster

    Jeffster Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik doe nu MTRO, dat is Toerisme op MBO niveau.
    Je gaat in het 3e leerjaar een half jaar op stage bij een reisbureau.
    Je 4e leerjaar wordt gevuld met 3 stages naar keuze. Dit kan dus in binnenland, maar ook ergens anders op deze aardbol zijn, bv Miami of Spanje.

    Voor de rest heb je in het 1e leerjaar een "studiereis" naar Spanje-Barcelona, in het 2e leerjaar naar Oostenrijk-Tirol en in het 3e leerjaar een rondreis door Italie.
    Dan zijn er nog verschillende uitstapjes en moet je natuurlijk ook werken :)

    Alles in een bevalt deze opleiding mij goed, want hij is tevens ook heel uitgebreid en er is een goede toekomst aan verbonden.

    Oja, 9 van de 10 leerlingen zijn meiden :p
     
  4. Riddick

    Riddick --

    Berichten:
    735
    Leuk Bevonden:
    0
    Bij ons moet je in de 4e kiezen tussen Economie en Maatschappij, Cultuur en Economie, Natuur en Techniek, Natuur en Zorg, hebben jullie ook zoiets, heb het niet doorgelezen, dus zou kunnen dat het al vermeld is, maar wij hebben gewoon zo'n test en daar zie je welke beroepen het best in jouw interesse vallen, en bij mij kwam er toch echt uit wat ik ook later wil gaan studeren dus:). Maar wij hebben ook het vak "Keuzebegeleiding" is echt niks aan (voor mij dan) maarja sommigen schijnen er wel wat aan te hebben.
     
    Laatst bewerkt: 20 jan 2005
  5. Riddick

    Riddick --

    Berichten:
    735
    Leuk Bevonden:
    0
    Lekkah Lekkah :eek: *) _O_
     
  6. Jeffster

    Jeffster Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    Hehe, nou ja...zelf heb ik al iets lekkah lekkah *)
     
  7. Mtthz

    Mtthz XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    588
    Leuk Bevonden:
    38
    Wij kregen zo'n boekje en een CD-ROM om uit te zoeken wat het beste bij je paste. Dat heet Optie Dossier ofzo. Ik heb vorig jaar E&M gekozen en dat vind ik opzich wel een lekker profiel.
     
  8. SoulFighter

    SoulFighter XBW Zeur

    Berichten:
    823
    Leuk Bevonden:
    0
    wij hebben precies hetzelfde. ook zon test (klopt trouwens zelden) en ook die keuzebegeleiding, ook nutteloos.
     
  9. Nossy

    Nossy bitch!grab that AK!

    Berichten:
    20
    Leuk Bevonden:
    0
    Doet er hier iemand Transport & Logistiek ?

    Ervaringen?
     
  10. Svensson

    Svensson De Prijsvragenkoning

    Berichten:
    282
    Leuk Bevonden:
    0
    ik ga misschien (als ik aangenomen wordt...) volgend jaar opleiding Interieur Architectuur doen... das pas vet _0_ tenminste niet zo'n saaie studie waar je de hele week wiskunde/economie hebt... maar dat is natuurlijk ook maar een mening :9

    -> mensen die een opleiding kiezen die opleidt voor een baan in de economie zijn alleen op geld uit, ze kiezen niet een opleiding omdat ze dat leuk vinden maar omdat ze later veel geld willen verdienen... (dit geldt voor 90% van de gevallen dus misschien zitten jullie bij die 10% die het wel leuk vind om iets economisch te gaan doen ;))
     
  11. Bitten Wolf

    Bitten Wolf Active Member

    Berichten:
    352
    Leuk Bevonden:
    0
    Om antwoord te geven op de eerste post:

    www.schoolweb.nl
    www.kennisnet.nl
    http://bama.sum.nl/ (voor vervolg op universiteit)

    Zelf ben ik op de helft van 4gymnasium, N&T met Latijn en Grieks. Ik wil Natuurkunde (dus geen Technische) gaan studeren, of in Groningen of in Leiden. Weet iemand waarom 1 van de 2 beter is?
     
  12. Maqua

    Maqua Groen

    Berichten:
    597
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben afgelopen zaterdag naar TUDelft geweest (de orientatiedag) _O_ was echt superleuk! Ik heb nu veel meer het idee wat ik leuk vind. Orientatiedagen zijn echt super voor mensen die het nog niet zo weten.

    Wat ik heb gedaan/ga doen:

    Studiebeurs in Utrecht ---> gekeken welke Universiteiten me aanspreken
    Orientatiedagen op die Universiteiten --> kijken welke studie's me leuk lijken
    Meeloopdagen --> bij 2 leuke studies een dagje meelopen
     
  13. Nijmegendabest

    Nijmegendabest Registered User

    Berichten:
    199
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ga hierna VTL doen. Ik heb me aangemeld, en ik ben zojuist aangenomen, en dus verzekerd van een baan! :) 4 dagen werken en 1 dag per week theorie ;)
     
    Laatst bewerkt: 30 mrt 2005
  14. Rivanov

    Rivanov Apple Fanboy

    Berichten:
    16.906
    Leuk Bevonden:
    559
    Heeft hier iemand ervaring met de opleiding ICT Media Design? Ik zit nu aan het einde van m'n 1ste jaar Accountancy en ik ga daar mee stoppen. Ik wil nu Media Design gaan volgen op Fontys in Eindhoven.

    Heeft iemand ervaring met deze opleiding? Mij lijkt hij heel leuk. Je bent bezig met video/audio bewerking, websites bouwen. Dus gewoon met multimedia. :)
     
  15. lordtien

    lordtien For death and Glory

    Berichten:
    55
    Leuk Bevonden:
    0
    ik zit op de pabo in leiden,
    de opleiding zelf vind ik niet echt veel voorstellen, maar het is echt wel gezellig en stage lopen is echt lachen. Daarnaast zijn 9 op de 10 leerlingen ook hier meiden :p
     
  16. Murlock

    Murlock Active Member

    Berichten:
    13
    Leuk Bevonden:
    0
    Om dit topic maar omhoog te schoppen. Ik ben me dus ook maar eens aan het verdiepen geweest wat ik wil gaan studeren. Ik doe nu VWO met N&T profiel. En ik heb totaal geen idee wat ik wil gaan doen. Iets met multimedia lijkt me ook wel leuk. Maar laatst zei iemand dat je dan net zo goed C&M had kunnen doen. Iemand ervaringen met een studie van multimedia, is het wel technisch? of kan ik toch beter iets anders zoeken aangezien ik toch ook wel wat technisch zoek?
     
  17. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Net zo goed C&M kon doen, dat valt volgensmij wel mee. Media ja, maar als jij multimedia zegt, dan denk ik dat jij meer naar de apparatuur zelf kijkt, dan naar het gebruik ervan. Veel van dat soort opleidingen vereist toch Wiskunde B (liefst B12).
    Ik vind dat zelf ook erg interessant. En ben erg verrast door Elektrotechniek (paar weken geleden op de TU/e, en volgende week maandag weer voorlichting daar, opgeven kan t/m morgen!). Ik weet niet of dat is wat jij zoekt. Daar ontwerp je systemen en apparaten. Het combineert ontwerpen + techniek. Ik vind die techniek veel boeiender dan de wat "ruwere" techniek van o.a. werktuigbouwkunde.
    Elektrotechniek-pagina TU/e
    Elektrotechniek encyclopedie van de TU/e
    Je kan je later specialiseren in verschillende gebieden van de elektrotechniek. Van medische apparaten tot verfijnde system in bijv. mp3-spelers. Tenminste, zo had ik het begrepen van de presentatie op de open dag. :)
     
    Laatst bewerkt: 21 nov 2005
  18. Ik doe nu 4HAVO CM, als ik klaar ben ga ik naar de HvA en doe ik de opleiding Bedrijfseconomie (waarschijnlijk), het eerste jaar gaat deze nog samen met MER en Commerciele economie, je krijgt dan een opdracht voor alle die de opleidingen en welke je het leukst vond wordt je uiteindelijke opleiding, lijkt mij tenminste :p..

    Heb er veel zin in, ben school echt zat :p.
     
  19. Kelovitz

    Kelovitz Active Member

    Berichten:
    402
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik doe 5VWO N&G met Economie en Wiskunde B2. Ik heb instroomrechten voor een E&M profiel en de meeste technische studies waar B2 vereist is zou ik ook kunnen doen omdat ik Wiskunde B2 doe. Ik sta er in dat opzicht helemaal niet slecht voor als het gaat om een keuze maken, maar ik heb geen flauw idee...

    Ik heb een beetje op schoolweb rondgesnuffeld en mij lijkt International Business wel wat. Niet toevallig hier iemand die mij daar meer over kan vertellen? :D
     
  20. Henrive

    Henrive zuur

    Berichten:
    401
    Leuk Bevonden:
    10
    Ik zit in 4 gymnasium. Ik doe N & G met filosofie, Latijn en Scheikunde 2. Economie wilde ik eerst kiezen maar ik heb toch maar besloten het niet te kiezen omdat ik het simpelweg geen ruk aan vind. :) Ik wil hierna diergeneeskunde in Utrecht gaan studeren, opzich wel kut, met loting enzo.
     

Deel Deze Pagina