A1 Grand Prix series

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Meneer Stefan, 24 sep 2005.

  1. SPiRiT

    SPiRiT lekker scheuren

    Berichten:
    65
    Leuk Bevonden:
    2
    De Tarzanbocht vind ik eerlijk gezegt niet echt niet gevaarlijk, ze komen wel met hoge snelheid aan, maar als er iets misgaat, schietje toch alleen maar rechtdoor en kom je in een redelijk grote grindbak tot stilstand. De audibocht is wel iets leiper, aangezien je rechtdoor kan schieten en dan stuiter je weer de baan op, maar wel met redelijk weinig snelheid (tenzij je vergeet te remmen). Ook is het daar bijna onmogelijk om in te halen, toch proberen ze dat vaak, met veel blikschade als gevolg (altijd lache..).

    Het grootste gevaar op zandvoort licht meer op de rechte stukken en de te smalle baan. Dat er op Zandvoort niet zo veel ongelukken met formule wagens zijn, komt vooral door de ervaren, goede coureurs die goed weten wat het is om op Zandvoort te rijden (ze rijden er dan ook veel, aangezien er in Nederland ook niet zoveel andere circuits zijn) en kennen de baan zeer goed, en weten dan ook dat het een gevaarlijke baan is. Maar als er iets dan toch iets gebeurd, is het vaak ook een redelijke grote klapper.

    Stefan heeft ook wel gelijk, want aangezien ze bij de A1 vaak dicht bij elkaar zitten in redelijk grote groepen (vooral na de rollende start bijvoorbeeld) is Zandvoort wel erug smal en de vanrails zo dicht langs de baan is dan echt gevaarlijk. Wat je als coureur niet wil is dat er vlak voor je twee elkaar raken waardoor een auto op een volgas recht stuk de baan afschiet, de vangrail meteen raakt en dan weer evensnel vrolijk de baan oversteekt terwijl er een grote groep autos volgas aan komt blazen. Dan kan je zware crashes krijgen, en vliegende wrakken zijn ook voor 't plubliek niet echt gewenst.
     
  2. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Idd, ik weet niet hoeveel geld Zandvoort heeft maar wat aanpassingen zouden niet slecht zijn.

    Ten eerste de pits.... Waarom bouwen ze de pits niet meteen bij het uitkomen laatste bocht en dan daar ook de pits? Daar is veel meer ruimte dus kunnen ze eindelijk een fatsoenlijke pitstraat met paddock bouwen. Daardoor komt er ook ruimte om bij bocht 3 (die linker doordraaier/hairpin) een uitloopstrook te bouwen waardoor er dáár iig geen auto meer terug de baan op kunnen schieten.

    Ook bij de 2e bocht (die snelle rechter na de Tarzan). Daar is er ruimte om de uitloopstrook te verbreden. Hetzelfde geldt voor de Slotenmaker (die snelle rechter voor Scheivlak)

    Hetzelfde geldt ook voor de Audi-S, waarom doen ze daar geen vast muur i.p.v. die badjes waar elke auto zo doorheen kan schieten terug de baan op.
    En als je die pits dus veranderd is er ook nog eens ruimte voor uitloopstroken voor die linkerknik in de Audi-S.

    Dan nog de laatste bocht, er is daar zát ruimte voor iig een uitloopstrook van 5 meter waardoor de kans dat een auto terug de baan op schiet aanzienlijk wordt verkleind.

    Zó zou ik het doen met de gele plekken als aanduiding waar eigenlijk grotere uitloopstroken zouden moeten zijn, en natuurlijk een andere plaats voor de pits waar iig wat meer ruimte is.

    [​IMG]

    Nu heb je misschien wel een smal circuit zonder veel inhaalmogelijkheden, maar is het iig wat moderner en veiliger waardoor er sneller grote evenmenten naar Zandvoort zullen komen.
     
  3. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Heb het de laatste tijd veel gemist.
    Anyway, op dit moment is er een cool tournooi bezig op Eurosport.
    In een stadion hebben ze een klein circuit aangelegd voor cross-over races. Vele diverse en bekende coureurs rijden er in mee met diverse auto klasses.
     
  4. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik had het ook gezien, was wel leuk ja :)

    Nu OT:

    Wat een ***prestatie van Jos zeg, 18e!!!
    Dat Jos een écht goede coureur is, daar wordt hier iig het tegendeel bewezen, die gast rijd iig op dit circuit geen deukje in een pakje boter.
    En het ergste van allemaal vond ik nog dat Alard Kalf, waar hij normaal Jos ontzettend hyped, hij nu gewoon telkens van onderwerp veranderde als Jos aan bod kwam. Wees dan ook objectief en kritisch als het minder gaat. |:-
     
  5. NL Eagle

    NL Eagle Californication

    Berichten:
    769
    Leuk Bevonden:
    0
    hij is 19de geworden hoor;)
    maar je weet niet wat er allemaal nog kan gebeure tijdens bijv. de sprint, de a1 staat altijd wel voor verrassingen:D
     
  6. NAC Breda fan

    NAC Breda fan Hoogeveense RAT

    Berichten:
    205
    Leuk Bevonden:
    1
    Verstappen is toch nog knap negende geworden :). Alleen wel jammer dat hij een Drive Trough penalty moest maken :mad:, anders had hij denk ik wel op het podium gestaan.
     
  7. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik vind Verstappen idd een goede coureur, maar dit soort "ongelukjes" overkomen hem op de één of andere manier wel vaak... |:-
     
  8. Stifke

    Stifke Frikandel Specialist

    Berichten:
    1.289
    Leuk Bevonden:
    3
    was in de F1 ook al zo jah :)
     
  9. Gunther

    Gunther ///M Power

    Berichten:
    226
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb met volle teugen genoten. Oke, die drive thru was jammer, maar z'n eigen schuld. Ontzettend veel actie, de A1 bewijst dat spiegel aan spiegel vechten ook met formule-auto's mogelijk is. Die Jos hing af en toe letterlijk met zijn voorspoiler onder de achterspoiler van een tegenstander. Het was gewoon een vette race.
     
  10. JeePee

    JeePee Guest

    Lol, anders niet dan :+

    Er ligt daar een duin. Die mogen ze waarschijnlijk niet weg halen.

    Er is geen andere plek voor de pits. Dat daar waar jij het aangaf is veel te weinig ruimte. Misschien wel meer paddock plek, maar om daar een pits te bouwen is het te krap (en te duur). En waarom zou de pits eigenlijk veranderd moeten worden? Hij ligt toch goed zo. Hij zou alleen wat renovatie mogen gebruiken.


    De A1 was leuk deze keer :)
    Ik heb alleen gemist waarom Jos een DT kreeg. Wat was hier de reden voor?
     
  11. *Boo*

    *Boo* Active Member

    Berichten:
    31
    Leuk Bevonden:
    0
    Ze dachten dat tie te hard reed maar dat was volgens mij niet waar hij drukte gewoon die knop in en harder kan je niet. Net als die keer dat tie een drive poep penalty moest maken, omdat er teveel mannetje aan de auto zouden hebben gewerkt. Wel dat gewoon helemaal niet waar was.
     
    Laatst bewerkt: 13 dec 2005
  12. NL Eagle

    NL Eagle Californication

    Berichten:
    769
    Leuk Bevonden:
    0
    er scheen tijdens de race in dubai overleg geweest te zijn met nederlanders en het organisatie comtite over het circuit van zandvoor in 2006 in de a1...
     
  13. SPiRiT

    SPiRiT lekker scheuren

    Berichten:
    65
    Leuk Bevonden:
    2
    ik vond dat Jos het best goed heeft gedaan in Dubai, ok de kwalificatie was poep, maar het is ook een nieuw circuit dus gelijke kansen voor iedereen (behalve Frankrijk en Zwitzerland want DAMS is gewoon het beste team en zij hebben de meeste bruikbare info...). En Jos heeft ook weleens een slechte dag, dus dan kan zoiets gebeuren.

    Maar als racer doet Jos het altijd goed want volgens mij had ie op het podium moeten finishen als hij tenminste die drive through niet had gehad. Waarom hij die drive through gekregen heeft is voor mij ook een raadsel aangezien hij naast Portugal, dacht ik, de pits uitreed en ze gingen gewoon even hard. Maar ja misschien toch iets te laat geremd voor het in rijden van de pits?
    En dan die laatste ronden, zwaar vet! Dat is de Jos die ik wil zien, met een bijna crash toch nog als 9e gefinished, met een loshangende voorvleugel de finish over, dat doet niemand hem na! vette actie toch?!

    Maar als ik eerlijk ben vind ik het wel jammer dat Jan Lammers TeamNed leid, want volgens mij verliezen ze nog steeds redelijk veel tijd door gebrek aan ervaring en know-how over dit soort auto's. Maar hopelijk leren ze nog veel, zodat ze volgend jaar beter zullen presteren, zodat ze in ieder geval Zandvoort kunnen winnen.

    @ Meneer Stefan
    ik weet wel zeker dat de pit in Zandvoort nooit verplaatst zou worden, veel te duur en niet nodig. Toen Jos nog F1 reed zijn Bernie Ecclestone en Max Mosley wel eens op bezoek geweest in Zandvoort om te kijken of het mogelijk was er weer een F1 Grand Prix te houden na de verlenging van het circuit. Resultaat daarvan was dat het eventueel mogelijk zou zijn als ze de uitloopzones bij de Hugen-Holtz bocht (de '3e' (of eigelijk 4e, die hairpin) bocht) en 'bos uit' (nu de Arie Luiyendyk bocht, laaste bocht opkomen rechte stuk) zouden uitbreiden. Zoals je zelf al had gezien zaten alleen de Pits, en bij 'Bos Uit' Rob Slotemakers Anti-Slipschool (waar Jan Lammers vroeger altijd aan het spelen was) in de weg. Om die probleem stukken aan te pakken hadden ze als plan om de Anti-Slipschool te verplaasten (is al gebeurd) en de Hugen-Holtz bocht in te korten (is nog niet gebeurd), waardoor er meer ruimte tussen de pits en het circuit komt. Dan kan de Pits dus gewoon blijven staan.
    Het enigste andere probleem was de hoge snelheid in het scheivlak, maar daarvoor is er een mogelijkheid een cicane in te bouwen (die ligt er al, wordt alleen volgens mij nooit gebruikt) op het volgas gedeelte tussen Hugen-Holtz en 't Scheivlak.

    Ook was er nog een probleem, omdat de ruimte achter de pits te klein was voor het ego van Bernie omdat niet alle team-trucks er netjes naast elkaar zouden kunnen staan. Dat probleem zou je in zandvoort alleen altijd wel houden, of ze moeten de bocht nog meer inkorten. Gelukkig heeft Sheik Maktoum niet zo'n overdreven groot ego, dus ik ga volgend jaar lekker A1 in Zandvoort kijken, drie dagen achter elkaar uiteraard 8)
     
  14. NL Eagle

    NL Eagle Californication

    Berichten:
    769
    Leuk Bevonden:
    0
    het is al een tijdje geleden, maar er is weer een neiuwe a1 grand prix race.
    dir keer in zuid-afrika, Durban en het lijkt me wel een parcours geschikt voor behoorlijk wat ongelukken.
    het lijkt een klein beetje op monaco en jos verstappen heeft zich als 4de voor de sprint geplaatst:)
    vanmiddag om 3 uur op rtl 7 begint de sprint:D
     
  15. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Idd, ik heb het ook gezien, prachtig circuit! :)

    Mooi aan een strandje een krap stratencircuitje met een leuke sfeer en veel toeschouwers. :D

    Die eerste bocht is _O_, veel spektakel met de statt, dat kan niet anders!

    Ik ga er iig goed voor zitten, al was het alleen al voor de start + eerste bocht.
     
  16. FFWD

    FFWD XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    1.370
    Leuk Bevonden:
    3
    Wacht maar op de laatste ronde...:+
     
  17. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Dit is iig de stand waarmee we de race ingaan \o/ (staat nu ook in de beginpost :) )

    Stand in het kampioenschap na 6 ronde's:

    1 Frankrijk 106
    2 Zwitserlnd 75
    3 Brazilië 60
    4 Groot Brittannië 49
    5 Nieuw Zeeland 42
    6 Portugal 39
    7 Ierland 37
    8 Nederland 34
    9 Maleisië 33
    10 Canada 31
    11 Australië 27
    12 Tsjechië 24
    13 Italië 21
    14 Mexico 19
    15 Zuid-Afrika 14
    16 USA 13
    17 Duitsland 11
    18 Indonesië 10
    19 China 6
    20 Japan 6
    21 Oostenrijk 5
    22 Pakistan 4


    Hopen dat we 1 of 2 plekken kunnen stijgen \o/
     
  18. Tim

    Tim Active Member

    Berichten:
    7.744
    Leuk Bevonden:
    1.943
    Wat een sukkel is Verstappen ook|:-

    Ga dan rustig voor de 2de plek zodat je nog een goede kans in de 2de race hebt.:{
     
  19. Stifke

    Stifke Frikandel Specialist

    Berichten:
    1.289
    Leuk Bevonden:
    3
    Het is dom, maar wel stijl van hem dat hij denkt alles of niets.
    Het is jammer dat het verkeerd uitpakt, want anders hadden we allemaal gejuicht.
     
  20. FFWD

    FFWD XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    1.370
    Leuk Bevonden:
    3
    idd domme acties...maar kan weleens mooie dag worden;) Hij is gemotiveerder dan ooit
     

Deel Deze Pagina