1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Discussie] De Doodstraf; goed of slecht?

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door mvdstam, 4 sep 2003.

  1. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb zelfs de film gezien The Stan Tookie Story ofzo, en nog verdient ie de doodstraf. Zoek eens wat uit over die kerel, beetje laat om je verleden af te zweren als je meerdere roofmoorden hebt gedaan, mensen vermoord voor 200 dollar enzo. Die zijn er al dood mee. Hij moet boeten voor zijn fouten, en of ie daar nou levenslang mee zit, of levenslang waarmee het leven na een jaartje of 13 wordt weggenomen.

    Mensen maken er alleen drukte om omdat de sterren het voor em opnemen, zoals onze idolgangsters van de oooo zo geweldige rapmuziek, die het voor deze gangster opnemen.
    Denk je dat hij de eerste was die tot inkeer kwam ? Vast niet, tis alleen een beetje laat als er al meerdere mensen dankzij jou niet meer in leven zijn...
     
  2. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    als je het mij vraagt weet je geen fuck van stan tookie, hij schreef namelijk kinderboeken, en had niet direct iets met de hip hop muziek.
    Als je zegt dat de hip hop de enige zijn die de positie van de jeugd kunnen beïnvloeden, moeten ze dat maares rap anders gaan doen, want ze zijn erg slecht op weg moet ik zeggen. Helemaal die kerel uit je avater.

    (Edit: how zat even naast de edit knop :) )

    En wat jij niet snapt is dat deze crimineel laaghartige moorden heeft gepleegt, wat geen reet meer met drang tot overleven heeft te maken.

    Nu zien die kids daar tenminste dat daar een straf opstaat, en niet er een uitzondering wordt gemaakt, omdat opeens snoop dogg achter deze man staat of een andere hiphop imago. Hoewel het in nederland een soort taboe is die doodstraf, is snoopdogg in Amerika in de minderheid over de gratie voor Stan Tookie, zoek er maar wat site's op na.
     
    Laatst bewerkt: 14 dec 2005
  3. THE GAME

    THE GAME GAME OVER! GUNIT!!!

    Berichten:
    55
    Leuk Bevonden:
    0
    Wat maakt het nou uit of die dood is of levenslang in de gevangenis zit en goed werkt doet? tegenkomen op straat zal toch nooit gebeuren.

    Verplaats de situatie even naar Nederland. Mohammed B heeft theo van gogh vermoord. Stel dat hij nou ook Hirsi Ali, Wilders en Pim fortuyn op gruwelijke wijze had vermoord en dat hij ook de doodstraf zou krijgen. Maar Mohammed B krijgt spijt en komt tot inkeer in de cel en brengt een boek uit waarin hij laat zien aan jongeren dat ze niet zo Radicaal moeten worden en andere mensen vermoorden en aanslagen plegen. Zou jij dan zeggen: Vermoord hem maar, want we hebben toch niks meer aan hem? Of zeg je dan: We laten hem in leven, omdat hij een goede bijdrage kan leveren aan de bestrijding van het terrorisme?

    Misschien gaat mn vergelijking iets te ver, maar zo is het opzich wel.
    Maar als Tookie ervoor kon zorgen dat er minder rivaliteit zou zijn in de straten en jongeren zich niet aan zouden sluiten bij gangs, dan kan hij dus wat betekenen. Z'n daden zijn nog even slecht, maar hij kon er wel voor zorgen dat iemand niet dezelfde fout zou maken als hem.
     
    Laatst bewerkt: 14 dec 2005
  4. Andy01

    Andy01 Active Member

    Berichten:
    201
    Leuk Bevonden:
    0

    Criminelen worden in de gevangenis nog veel crimineler dus dat systeem heeft al lang laten zien dat het niet werkt.
    Kijk naar Murat. D die Hans van Wieren overhoop schoot, gaat helemaal fout met die jongen in de bak, en als hij er uit komt is hij klaar voor het grote werk..
    Je gaat mensen hun straf toch niet verdraaien omdat ze hééél misschien wel heel lief aan gelijk denkenden gaan vertellen hoe het niet moet.
    Er bestaat ook nog zoiets als schijnheiligheid.

    Zelfs als hij 180 graden draait in zijn uitingen mogen ze Mohammed. B. van mij publiekelijk onthoofden!
     
  5. Danger

    Danger XBW Groentje

    Berichten:
    2.146
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben voor de doodstraf. Maar alleen als er keiharde bewijzen zijn en dat men zeker weet dat de schuldige het gedaan heeft. Anders mag hij levenslang. Die gevangenisstraffen zijn hier zoiezo te mild. Goh je mag niet eens met 3 mensen tegelijk in een cel zitten. Gevangen zitten wordt hier bijna leuk! Gevangenis moet echt een straf zijn. Ik vind dat je moet boeten voor je daden. Als je hier een fiets steelt houden ze je maximaal 1 dag vast. Volgende dag jat je er weer 1 en weer 1. Zoveel gevolgen heeft het niet om een fiets te jatten. Als iemand in jouw huis inbreekt. Je slaat hem hard met een hockeystick, kan jij jouw aanklagen voor mishandeling... Toch niet goed geregelt in nederland..
     
  6. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Het hele probleem erachter is of de personen daadwerkelijk schuldig zijn. Als ze dood zijn sluiten ze de zaak, maar als ze levend zijn en ze blijven toch onschuldig te zijn kan er nog iets gered worden...
     
  7. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    Jep, en Stan Tookie is schuldig, dus bad luck.

    Dit is inderdaad het probleem erbij, maarja niks is foutloos. Tegenwoordig geloof ik toch wel dat het steeds, betrouwbaarder is een uitspraak over een misdaad.
    Toch als het er op aan komt vind ik dat de doodstraf alleen in extreme gevallen toegepast moet worden, zoals terrorisme, kindermoorden of vekrachtingen.
    En ja ook meerdere roofmoorden achter elkaar...
     
  8. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Zegt? Soms als ze schuld bekennen zijn ze niet eens schuldig.....

    Maar het gaat niet om Tookie maar om ter dood veroordeelden in het algemeen!
     
  9. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    neej maar dat was even om het even, zegt nouja kijk de film ff zou ik zeggen, als je bekend op een moord(en) dan ben je net zo goed nutteloos als je ze niet gedaan hebt
     
  10. Timmeh

    Timmeh \0/

    Berichten:
    1.807
    Leuk Bevonden:
    0
    Dat moet je niet te hard zeggen.
    Als je kijkt naar het Nederlandse rechtssysteem worden er vaak genoeg onschuldige mensen veroordeeld.

    En ja de doodstraf, tja wij weten niet wat de dood ons brengt.
    Zo ga je gelijk door naar de eindeloze discussie natuurlijk....

    Maar ff over 'Tookie' en andere criminelen die ter dood zijn/waren veroordeeld.
    Waarom doden ze hen zo makkelijk met een elektrische stoel?
    En martelen ze zo iemand niet en proberen ze eerst alle informatie uit zo iemand te krijgen?
    Tookie wist nog zo veel dingen van bendes enz. die niet algemeen bekend waren. Hij was op weg om die dingen met ons te delen, en heeft dat ook gedeeltelijk gedaan. Maar waarom vermoorden ze iemand die op 'de goede weg' is?
     
  11. MegaHerz

    MegaHerz Vitesse Arnhem 1

    Berichten:
    288
    Leuk Bevonden:
    0
    uumh martelen daarvan krijg je foute info. Zoals in de puttense moordzaak hebben die 2 ook maar toegegeven terwijl ze niet gedaan hadden. Waarom omdat er geen einde anders aan kwam dus dat is zowiezo fout om te doen. Niet dat ze echt gemarteld werden lijkt mij maar geestelijk gingen ze er wel aan onderdoor.
     
  12. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    Maar daarom wordt een doodstraf niet meteen uitgevoerd meer tegenwoordig, en zitten criminelen op de Death Row .
     
  13. SPiRiT

    SPiRiT lekker scheuren

    Berichten:
    65
    Leuk Bevonden:
    2
    wat zouden de woorden van Arnold zijn geweest, toen die het fatale belletje maakte?

    iets in de trend van:'hasta la vista, baby...'?
     
  14. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    En vaak ook nog dat justitie weet dat hij onschuldig is.
     
  15. svennies

    svennies Active Member

    Berichten:
    575
    Leuk Bevonden:
    11
    Het probleem is toch in amerika in véél gevallen dat de meeste terdoodveroordeelden en of arm of zwart en in de meeste gevallen zowel zwart als arm zijn, en bijgevolg géén geld voor goede advocaten hebben zodat hun verdediging op hun proces van summiere aard is , doordat ze door onervaren of ongeintresseerde pro-deo advocaten worden bijgestaan wiens bekommernis is dat het proces zo snel mogelijk achter de rug aangezien ze door de staat hiervoor aangeduid zijn en dit bovendien zo goed als gratis moeten pleiten en dat het hun bijgevolg niets kan schelen dat hun cliént schuldig bevonden wordt .
    En vele politieagenten daar zijn nogal racistisch van aard , en als je daar arm en zwart bent , en bovendien opgepakt wordt voor moord of overval durven vele van die agenten bij voorbaat al denken dat je wel schuldig bent alhoewel je in eerste instantie alles zal ontkennen .
    En er zijn al verschillende zaken aan het licht gekomen dat de politie in meerdere processen bepaalde feiten die in het voordeel van de beklaagden waren achter hielden en of verdraaiden en dit omdat ze er zelf van overtuigd waren dat ze " de juiste mannen" volgens hun te pakken hadden en dat die hoedanook veroordeeld moesten worden.
    De laatste jaren is het al meerdere keren gebleken dat men enkele terdoodveroordeelden terug moest vrij laten , omdat jaren na hun proces bleek dat zij toch onschuldig waren omdat de echte daders later opgepakt werden en bekenden.
     
  16. Quilibre

    Quilibre voor jou Dhr. Mol

    Berichten:
    469
    Leuk Bevonden:
    0
    Is he Dead ?
    Terminated !
     
  17. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Do it now!
     
  18. maybe1984

    maybe1984 Active Member

    Berichten:
    152
    Leuk Bevonden:
    0
    Hij had beter niet kunnen beginnen met zijn criminele verleden. Feit blijft dat hij verantwoordelijk is voor de dood van veel mensen en dus verdient hij in mijn ogen en gelukkig in de ogen van de amerikaanse rechtstaat ook.

    Leuk hoor dat hij pas in de gevangenis zijn criminele verleden afzweert. Hij zal altijd de man blijven die verantwoordelijk is voor veel doden. Het heeft toch geen zin deze man eeuwig in de gevangenis te laten zetten. Kost alleen maar geld en zo'm verdient dat niet.

    You won't be back
     
  19. biggie

    biggie ----Xbox360----

    Berichten:
    793
    Leuk Bevonden:
    0
    dus jij denkt dat mensen nooit verandern dit wat jullie alles schrijven is onzin. Tokkie Williams had een 2e kans moeten krijgen.

    R.I.P. Tokkie Williams
     
  20. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Waarom?
     

Deel Deze Pagina