9/11 laten we nog eens kijken...

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door bulleta, 23 feb 2006.

  1. haantje

    haantje Valentino Rossi!!#46

    Berichten:
    757
    Leuk Bevonden:
    1
    Geloof me nou maar Communisme indammen was wel dergelijk een heeeel groot doel van de VS. Als ze niet snel naar Normandië zouden gaan zou de USSR doorknallen door Europa met als gevolg dat heel Europa communistisch zou worden en dat vonden ze een iet wat minder:+
     
  2. the_xbox_men

    the_xbox_men xbox 360

    Berichten:
    63
    Leuk Bevonden:
    0
    dit is waar want de us en ruslan/de s.u. lagen al vanaf 1917 in de kling omdat toen het comunisme de macht kreeg in rusland wat daarvoor toch meer naar kapitalisme neeg dan socialisme/comunisme. america kon het zich simpelweg niet veroorloven om een compleet werelddeel tegen zich te krijgen zonder bondgenoten
     
  3. Ross

    Ross The Father

    Berichten:
    193
    Leuk Bevonden:
    0
    ik zeg dat het buitenaardse wezens waren bij het pentagon.

    2 aliens hadden een kapotte vleugel aan hun space ship waardoor ze neer storte op aarde. Het materiaal was niet bestand tegen de aardse atmosfheer en verpulverde bij de crash. daarom zijn er geen stukken meer gevonden.

    ik maak het verhaal zo af ik ga nu eten
     
  4. Benneke

    Benneke De AAP

    Berichten:
    2.221
    Leuk Bevonden:
    11
    Leren ze je dit tegenwoordig bij geschiedenis?
     
  5. rikkel

    rikkel Umm Kulthum

    Berichten:
    2.699
    Leuk Bevonden:
    1
    Amerikaanse geschiedenis is altijd naar hun hand beter gezet.
     
  6. Meneer Stefan

    Meneer Stefan Active Member

    Berichten:
    3.061
    Leuk Bevonden:
    0
    Probeer voortaan met zulke lappen tekst hoofdletters, interpuncties en alinea's te gebruiken :eek: Het erg rottig om het door te lezen op deze manier.
     
  7. L.A.

    L.A. Active Member

    Berichten:
    656
    Leuk Bevonden:
    4.901
    dat heb jij dus ook uit principe niet gedaan? :+
     
  8. unXist

    unXist F5 hoer

    Berichten:
    707
    Leuk Bevonden:
    0
    Xbox men echt een slap verhaal, hitler werd in '43 teruggedrukt omdat rusland een te strenge winter bracht, te slechte bevoorrading en een oneindige hoeveelheid russische soldaten tanks etc. en in '44 kwam Amerik ;) Pas in Europa in een oorlog verwikkeld, wat het tweede front werd en de nekslag voor het derde rijk want zelfs hitler had uitgevolgeld dat het dan mis zou lopen.

    George Bush zijn eerst tegenstand was AL Gore, heeft die ook in vietnam gevochten ? Kerry idd wel maar toen was de oorlog in Irak al lang en breed onderweg en kerry was dan wel iets gematigder maar was zeker niet voor het onmiddelijk terugtrekken van de US strijdkrachten uit Irak.
     
  9. svennies

    svennies Active Member

    Berichten:
    575
    Leuk Bevonden:
    11

    Yep , en dat rusland aan de duitse invasie in hun land konden weerstaan lag voor een groot deel ook aan de bevoorrading van de geallieerden via de moermanskkonvooien die gedurende die periode duizenden tonnen aan voedsel , munitie en niet te vergeten heeldere scheepsladingen aan staal bestemd voor de russische fabrieken die daar de beroemde T35 tank van bouwden in gigantisch grote hoeveelheden .
    Het verlies van de duitsers in rusland is ook voor een groot deel te danken aan het voortdurende gebrek aan olie daar de roemeense olievelden niet genoeg capaciteiten hadden om het duitse leger te bevoorraden en de pogingen van de duitsers om het midden - oosten te veroveren in de slag om el alamein in de kiem gesmoord werden .
    En inderdaad de landing van de geallieerden in normandie dwong de duitsers hier troepen in te zetten die ze anders aan het oostfront goed zouden kunnen gebruiken hebben en net dit was voor de duitsers het begin van het einde .
     
    Laatst bewerkt: 25 feb 2006
  10. the_xbox_men

    the_xbox_men xbox 360

    Berichten:
    63
    Leuk Bevonden:
    0
    vergeet dat laatste dat was gewoon een klein braiwaveje.
    en wat betreft amerika in 1943 zoals ik al zei was het het amerikaanse kapitaal dat duitsland geld gaf. die zagen liever een nazi europa dan een comunistich europa. maar die financieringen zijn in 1943 stopgezet. want toen werd het gedisiplineerde duitse leger een chaos. kijk je gelooft het of niet het is een theorie net als dat filmpje met ook steenvaste bewijzen maar of je het gelooft is een tweede.
     
  11. svennies

    svennies Active Member

    Berichten:
    575
    Leuk Bevonden:
    11

    Je hele theorietje klopt voor geen meter kerel , waarom zouden de amerikanen duitsland zoals jij zegt gefinancierd hebben en dit terwijl ze op datzelfde moment rusland van de zo nodige basisstoffen zoals eten , munitie , medicijnen en vooral staal ,heel veel staal om tanks van de fabriceren .
    Als zij nou liever de nazi's aan de macht hadden gezien dan de communisten dan zouden hun konvooien hun vracht wel in havensteden in door de duitsers bezet gebied zijn afgeleverd .
     
  12. the_xbox_men

    the_xbox_men xbox 360

    Berichten:
    63
    Leuk Bevonden:
    0
    ik zeg toch het amerikaanse kapitaal.
    amerika was nooit oficieel vrienden met nazi duitsland maar de rijken wel.
    ga jij me anders maar uitleggen hoe een land dat geen rooie cent had het meest geavanceerde leger voor die tijd had. hoe konden ze dat betalen?
     
  13. svennies

    svennies Active Member

    Berichten:
    575
    Leuk Bevonden:
    11

    Dat is nochtans héél simpel , toen duitsland de eerste wereldoorlog verloor werd toen door de geallieerde mogendheden een bijzondere zware financiele straf uitgesproken .
    Namelijk duitsland moest miljarden betalen aan de geallieerde landen vanwege de schade die er uit die oorlog is voortgevloeid .
    Dank zij die erorme herstelbetalingen die zwaar op de duitse economie drukten had je ginder een bijzonder hoog werkloosheidsgehalte tot gevolg waardoor een groot deel van de duitse bevolking in grote armoede en op de rand van de hongersnood leefden .
    En dan kwam adolfke op de proppen die beloofde dat elke duitser een fantsoenlijk bestaan kon opbouwen .
    En hij stopte onmiddelijk de herstelbetalingen aan de geallieerden , en wendde dit geld aan om in de eerste plaats de beroemde reichsbahnen en de voorloper van onze huidige metro's ,namelijk de beroemde u-bahnen aan te leggen , ten tweede duitsland is rijk aan ertsstoffen en zodanig zette hij zijn volk aan tot het uitbouwen van een machtig leger , en aangezien adolf hitler hoogstpersoonlijk het spook van armoede en werkloosheid had uitgebannen zijn de duitsers hem met volle overtuiging in zijn melagomane plan om europa te overheersen gevolgd.
     
  14. unXist

    unXist F5 hoer

    Berichten:
    707
    Leuk Bevonden:
    0
    Amen _O_
     
  15. the_xbox_men

    the_xbox_men xbox 360

    Berichten:
    63
    Leuk Bevonden:
    0
    ow ja ze konden geen pak melk kopen maar wel een nieuwe metro en snelwegen enz. bovendien ook wel typisch dat in het begin van de oorlog de tanks van de duitsers op ford motors reden. en wat die ertstoffen betreft aan wie hebben ze die verkocht? heel europa moest niks van duitsland hebben en oostenrijk(die nog het dichtst in de buurt van een vriend kwam) had die grondstoffen zelf.
     
  16. jordo

    jordo Active Member

    Berichten:
    1.108
    Leuk Bevonden:
    1
    Amerika heeft de Duitsers ind geholpen met het opbouwen van een oorlogseconomie al was dit niet hun bedoeling. Economie=geld, en dat was voor de amerikanen ind. een groot belang, echter, toen de amerikaanse belangen mee gingen spelen is dit ind. gestopt. (nog voor het begin van de 2e WW)

    Geld was in Duitsland geen drol waard, echter Duitsland hoefde geen geld te betalen aan zichzelf, want het had alle mogelijkheden en middelen zelf, grondstoffen en mankracht, en de mensen hadden geen geld nodig als zij de basismiddelen van bestaan maar kregen, en raad eens, die had Duitsland ook, en kon het met het geld wat ze niet meer betaalden aan de geallieerden inkopen uit andere landen (zelf Amerika en Nederland en Frankrijk), de mankracht hoefde alleen maar gemotiveerd te worden wat dan ook gebeurd is, daarna werd het geld weer meer waard en ging de economie weer in de lifd (mede dankzij de Joodse bezittingen die werden ingenomen door de Duitse staat).

    Verkoop van grondstoffen was niet nodig, die hadden ze zelf namelijk toch meer nodig.

    Btw, dacht dat de duitse motorfabrikanten juist een lift kregen van de Nazi's? :eek: ;)
     
  17. the_xbox_men

    the_xbox_men xbox 360

    Berichten:
    63
    Leuk Bevonden:
    0
    de reden dat amerika duitsland heeft geholpen was omdat ze niks tegen nazi's hadden, sterker nog ze keken op tegen de rassentheorie(amerika kampten toen met een emigranten probleem) van de nazi's. maar dat was voor de oorlog en dat was ook oficieel enz. maar wat het amerikaanse kapitaal(rijke mensen bijv. de baas van ford) allemaal uitgevreten hebben in duitsland dat is nooit aan het licht gekomen. en duitsland kan zich nog zo rijk hebben gemaakt
    ik denk niet dat je in je eentje groot britanié en rusland twee grootmachten tegen kan houden. en toen het amerikaanse kapitaal de fincieringen stopzetten bij de duitsers en de russen gingen helpen werd duitsland letterlijk en figuurlijk gesloopt door rusland. terwijl het daarvoor andersom was. en ze maakten ineens de sprong van geen leger naar het modernste leger ter wereld. waar kwam dan ook bijv. die kennis vandaan.
     
    Laatst bewerkt: 26 feb 2006
  18. jordo

    jordo Active Member

    Berichten:
    1.108
    Leuk Bevonden:
    1
    Duitsland heeft altijd de kennis zelf gehad, de Duitsers waren vindingrijker dan welk ander volk in die tijd ook, alle militaire hoogstandjes zijn van de Duitsers, en niet andersom.

    Daarbij, je kan niet ontkennen dat de Amerikanen de Duitsers hebben geholpen, maar dat ze er echt als voorbeeld naar keken of zelfs expres steunden voor een oorlog is totale waanzin! De Duitsers zijn gesloopt wegens de Amerikaanse militaire inbreng die met de Russische tweefronten onvermijdelijk zou lijden tot een verlies van de Duitsers, niet vanwege geldtekort!
     
  19. unXist

    unXist F5 hoer

    Berichten:
    707
    Leuk Bevonden:
    0
    En dat hebben ze ook niet gedaan, de blitzkrieg was slim, maar toen rusland eenmaal gemobiliseers was waren de rapen gaat en de UK is nooit gepakt door de duitsers ... En UK was toch echt dikkere maatjes met de VS dan duitsland.
     
  20. Godless Devil

    Godless Devil *666*

    Berichten:
    271
    Leuk Bevonden:
    0
    De vraag is nu: Waarom?!
     

Deel Deze Pagina