Stelling MMORPG alleen 18+

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Kevf, 2 mrt 2006.

?

MMORPG alleen 18+??

  1. Eens.

    30 stem(men)
    25,6%
  2. Oneens.

    87 stem(men)
    74,4%
  1. Deoxis

    Deoxis Coloris

    Berichten:
    1.441
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben er t wel mee eens om t 16+ te maken, mensen die ik af en toe op guild wars tegenkom...
    Maar 18+ is wel beetje overdreven, ik bedoel rond de 16 snappen denken jongeren wel beetje beter na over dingen ;)
     
  2. Dark Vision

    Dark Vision Xbox 360 L!VE

    Berichten:
    98
    Leuk Bevonden:
    0
    Idd, maar ik geef er toch niet om, ben tenslotte al 18+ :D
     
  3. 4sake

    4sake Active Member

    Berichten:
    463
    Leuk Bevonden:
    0
    Misschien was dat kereltje geestelijk gestoort ofsow..:p een beetje normale mensen snappen ook wel dat 'het maar een spelletje is' damn zeg.. en ik vind het sowisow al dom dat ze naar 1 iemand kijken, en als die ook maar een beetje goede ouders heeft laten ze hem echt niet dag en nacht aan zo'n spelletje spelen (waardoor hij dus minder snel/meer/whatever) verslaafd raakt..

    kijk eens naar de mensen die er alleen maar blij mij zijn en vooral geen moorden plegen..,, ik reageer me agressie juist in games uit.. thank god there are games:p kijk tuurlijk vind ik het wel logisch dat games van 16+ etc. er moeten zijn maar om nouw games 18+ te moeten maken is wel beetje overbodig toch?

    //edit: had nog ff argument:p Omdat 1 iemand geestelijk gestoord is (als je het mij vraagt ben je dat als je zelfmoord pleegt) moet meteen iedereen verbannen worden van games.. slaat nergens op..
     
    Laatst bewerkt: 2 mrt 2006
  4. Deoxis

    Deoxis Coloris

    Berichten:
    1.441
    Leuk Bevonden:
    0
    Ja echt krom omdat er een of ander iemand bij zit die niet helemaal goed bij is, is het ook altijd zo dat games als ''slechte invloed'' worden gezien.
     
  5. Deoxis

    Deoxis Coloris

    Berichten:
    1.441
    Leuk Bevonden:
    0
    Sorry van dubbel, internet deed raar
     
  6. Don freakster

    Don freakster Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    als het schadelijk voor kinderen is, waarom hebben er dan maar een gering aantal kinderen last van en niet alle kinderen?
     
  7. Centurion

    Centurion Survivor

    Berichten:
    1.959
    Leuk Bevonden:
    1
    Zodra er echte aanleiding toe is ben ik voor, maar 1 persoon die zich, overigens zonder enige verdere achtergrond informatie, behalve dat hij gehackt was, geroepen voelt een einde aan zijn leven te maken, is voor mij geen aanleiding om dit in te stellen.
     
  8. MurderDoll666

    MurderDoll666 Active Member

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    0
    ik vind wel dat mmorpg's voor 18+ word want kinderen worden eerder verslaafde en verliezen sneller het kontact met de buitenwereld. en dat is niet bij iedereen zo. maar als ze alleen credit card gebruikens nu toegang geven want voor een credit card moet je 18 zijn. maar dan zal de ouders wel een credit card krijgen of hebben en dan kun je het nog steeds spelen. ze moeten eigelijk iest waar bij je echte leeftijd kan checken uitvinden en niet alleen voor mmorpg.
     
  9. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Tja, dat valt niet mee. Dan zou je echt controllers/toetsenborden/muizen met irisscan/vingerafdruk moeten hebben, zodat er constant gecontroleerd kan worden dat echt die persoon nog aan het spelen is, maar met een film of cd wordt dat al een stuk lastiger, of je krijgt echt Big Brother gedoe.
    Zover zijn we voorlopig nog niet.
    Creditcard-princiepe gaat niet werken. Dan zou je het kunnen vergelijken met Xbox Live, waar je een CC nodig voor hebt (had) en er zitten ook jonkies tussen (wat wel mag, daar niet van).

    Wat ook steeds meer voor komt is dat spellen in een land verboden worden. Nou betwijfel ik of dat goed is. Tevens stimmuleerd dit tevens tot het downloaden (want er zijn ongetwijfeld mensen die die game toch willen hebben).

    Zo ga je van het ene probleem naar het andere probleem en blijf je altijd bezig. Overal moeten regels en beveiligingen voor komen, voor zover ze er nog niet zijn, maar die zijn vroeg of laat wel te omzeilen.
    De techniek gaat hard vooruit wat erg positief is, maar er wordt ook steeds meer misbruik van gemaakt. Internet is (en computers zijn) een bron van informatie, maar hierdoor krijg je ook ongewenste dingen als virussen, hackers/crackers, junk mail et cetera.

    Het lijkt wel of het steeds verder de verkeerde kant op gaat. Vroeger was men veel primitiever. Geen overbodige luxe, maar ook geen digitale aanvallen.
    En hoe vaak kwam zelfmoord vroeger voor? Zover ik weet komt dat steeds meer in op komst. Nu komt dit niet zozeer door de vooruitgaande techniek, maar enerzijds gaan we er op vooruit, terwijl we er anderzijds op achteruit gaan.

    Zo kan je er een leeftijd aan hangen en het streng beveiligen in de winkel (een game) en stel dat dit er voor zorgt dat er veel minder zelfmoordpogingen zijn. Dat zou dan erg positief zijn, maar tegelijkertijd is er weer iets negatiefs opgekomen, nl. dat kinderen die niet legaal aan de game komen deze bijv. gaan downloaden.

    Maar goed, ga nu stoppen met mijn verhaal voordat ik weer steeds afdwaal en/of in de herhaling val.
    Je zou het in feite kunnen beargumenteren, door te kijken wat we er beter op worden en wat we er slechter op worden en hoe dit tegen elkaar opweegt, zodat je tot een overeenstemming kunt komen (utilisme als ik me niet vergis (kreeg ik onlangs op school behandeld bij argumentatieleer)).
     
  10. High 5

    High 5 _/_/_/

    Berichten:
    172
    Leuk Bevonden:
    1
    Verslavende zaken gaan verbieden lijkt me erg leuk:

    Weg alcoholische dranken.
    Vaarwel gedoogbeleid.
    Het raam uit met alle sigarettenrokers (en hun sigaretten natuurlijk).
    Gokautomaten opblazen.
    Alle krasloten moeten opkrassen.
    Dit forum meteen van het internet af!
    Msn, direct in de ban.
    Autodrop? Het zou verboden moeten worden!

    Nah...laten we maar gewoon blijven doen.
    Bovendien was niet die mmorpg de druppel die zijn emmertje liet overlopen maar was het de rotstreek die zijn vriendje hem had geleverd.

    De logische poll had dus eigenlijk moeten zijn:
    Stelling vriendjes alleen 18+

    Wie stemt er voor....?
     
  11. 4sake

    4sake Active Member

    Berichten:
    463
    Leuk Bevonden:
    0
    mooi gezegt:D
     
  12. Kevf

    Kevf Hardcore poster

    Berichten:
    16.896
    Leuk Bevonden:
    983
    Wie heeft het over verbieden? Je trekt het totaal uit verband. Ik heb het over bewust maken van potentiele situaties. En vind daarom dat een mmorpg net als de alcohol en sigaretten die jij noemt een strengere rating moet krijgen.
     
  13. king-steven

    king-steven Active Member

    Berichten:
    746
    Leuk Bevonden:
    0
    ik denk dat dit een beetje te ver zou gaan, hoeveel mensen spelen er nu een MMORPG game, ik schat over de wereld zeker wel honderden miljoenen (misschien ook wel wat minder :+ , tientalle miljoenen). en daarvan gaat er misschien 5 keer per jaar iets fout over de hele wereld. 5 op de 10 tallen miljoen...

    als je dat vergelijkt met hoeveel mensen zelfmnoord doen omdat het met school helemaal fout gaat, of dood gaan omdat ze op een scooter rijden, zouden die dan ook beide verboden danwel een leeftijdsgrens moeten krijgen?

    ik weet het, het gaat niet alleen om dit geval
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2006
  14. Kevf

    Kevf Hardcore poster

    Berichten:
    16.896
    Leuk Bevonden:
    983
    Wat noem jij fout dan? Als je het zo stelt gaat er met porno ook bijna nooit wat fout, toch is dat 18+.
    Drie keer raden waarom O-)
     
  15. High 5

    High 5 _/_/_/

    Berichten:
    172
    Leuk Bevonden:
    1
    Even goed gelezen en ja hoor...
    als je een MMORPG een rating geeft voor 18+ dan is het toch echt verboden voor een behoorlijk gedeelte van de wereldbevolking, namelijk dat gedeelte ervan dat deze schone leeftijd nog niet heeft bereikt.

    En nogmaals, die knul pleegde zelfmoord omdat zijn vriendje hem een naaistreek leverde en niet vanwege die MMORPG.
    Even een quote uit een toespraak van de rector, van de website van zijn school:

    "Maarten voelde zich donderdagavond alleen en in de steek gelaten. Hij was gehackt in een computerspel en voelde zich verraden. Het computerspel zelf was dus niet de oorzaak. Ook in een ander spel of spelend op straat kun je je verraden voelen."
     
  16. Kevf

    Kevf Hardcore poster

    Berichten:
    16.896
    Leuk Bevonden:
    983
    De gebeurtenis was slechts de aanleiding om deze thread te openen. Zoals ik in mijn startpost vermeldde, gaat het hier niet om de gebeurtenis zelf, maar om het feit dat ik van mening ben dat een mmorpg een TE grote invloed kan hebben op de belevingswereld van kinderen.
     
  17. McSparkle

    McSparkle Well-Known Member

    Berichten:
    7.028
    Leuk Bevonden:
    1.189
    Ja, maar er was wel meer aan de hand met die jongen zoals je kon lezen in de desbetrffende thread.

    Hij had problemen met zijn ouders en met school. En toen zijn beste vriend hem ook nog eens in de steek liet werd het hem teveel...

    Maarja, om dan gelijk de MMORGP's 18+ te maken, vind ik nogal overdreven. Ik speel zelf al jaren dit soort games. en ben ook nog geen 18 (17 dus)

    Ik zou het eerder verbieden omdat (jonge) kinderen de game voor een ander (ouder iemand) flink kunnen verpesten, ipv dat ze teveel effect hebben op het psychische gedrag van jongeren.
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2006
  18. SupahMaster

    SupahMaster Guest

    Ik speel ook al best wel een tijdje MMORPG's dat was begonnen met Habbo Hotel en RuneScape.

    Ik vind dat het niet 18+ moet worden hoor! (anders meot ik nog 6 jaar wachten)

    Ik ben niet iemand die 6 uur per dag MMO't

    ( zo af en toe ene keertje ( in eht weekend ofzow ) 3 uur achter elkaar maar langer kan ik dan ook echt niet want dan krijg ik hoofdpijn. Maar het is en blijft een spel en dus vermaak. Dat moet je gewoon niet gaan overdrijven.

    Mijn ouders letten er eigenlijk niet op omdat ik zelf wel oppas. Soieso moet je om het uur een pauze inlassen en effe wat drinken/eten.

    Dat was mijn 2 cent voor effe.
     
  19. DulleNL

    DulleNL I'm a little teapot Magic Member

    Berichten:
    36.665
    Leuk Bevonden:
    313
    oehh... :p

    dus jij bent 12 jaar, en je was dus 10 toen je je hier registreerde...?

    je bent jonger dan ik dacht ;)
     
  20. SupahMaster

    SupahMaster Guest

    Oh dacht je dat :+

    Nou je gedachte klopt. Ik kan ook net 11 geweest zijn toen ik registreerde. En nu back on-topic :)
     

Deel Deze Pagina