1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wilders wil verbod op Koran

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Tediz, 8 aug 2007.

  1. Goiz

    Goiz XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    4.408
    Leuk Bevonden:
    38
    Misschien zo:

    Oorlogvoerende partij (x) --> Oorlogsgebied met mensen erin <-- Oorlogvoerende partij (y)

    8)
     
  2. jghosty

    jghosty Junior Gamedesigner

    Berichten:
    48
    Leuk Bevonden:
    0
    weggooien die man, veroorzaakt alleen ellende !
     
  3. Excess-Denied

    Excess-Denied ----------- XBW.nl VIP

    Berichten:
    5.644
    Leuk Bevonden:
    169
    Nou nou stoere praat hoor, het is blijkbaar heel normaal voor Nederlanders geworden dat iemand het zwijgen op wordt gelegd echt ziekelijk vind ik dat. =( Kijk je kan het net als mij niet eens zijn met zijn uitspraken maar om zulke reacties te posten als hierboven op zo'n normaal gesproken 'strikt' XBW is wel vragen om aandacht.
     
  4. live gamer

    live gamer Active Member

    Berichten:
    124
    Leuk Bevonden:
    0
    Denkt niet dat ie nog veel vrienjes heeft,en wat dacht je van kebab?

    Als hij de turken terugstuurt heb ik geen kebab meer :eek:
     
  5. Martijnn

    Martijnn Disco disco, good good!

    Berichten:
    3.409
    Leuk Bevonden:
    764
    Ik heb nog nooit problemen gehad met Turkse mensen, dus ik begrijp niet waarom jij nu ineens turken erbij haalt? Turken zijn een vreedzaam volk.
     
  6. Biba

    Biba Active Member

    Berichten:
    1.232
    Leuk Bevonden:
    0
    Zonde, hij had eigenlijk al een beste kring mensen achter zich, ik denk dat hierdoor een hoop zal afvallen.

    En inderdaad idioot dat mensen denken dat hij nu 2 dagen later onder de bloemen ligt...
     
  7. live gamer

    live gamer Active Member

    Berichten:
    124
    Leuk Bevonden:
    0
    ...

    Die zijn dus ook moslim,en lezen de koran :)
     
  8. Blox

    Blox 老外

    Berichten:
    9
    Leuk Bevonden:
    0
    Afgezien van die kleine misstap tegen de koerden tenminste. 8).

    Hoe dan ook: de turken die in nederland wonen zijn gewoon nederlanders, natuurlijk, net als de moslims. Alle rechten van nederlanders moeten hetzelfde zijn, lijkt mij. En zoals iemand al eens eerder schreef hierro: het verbieden van boeken is sowieso achterlijk.

    Mein Kampf, Mao's rode boekje, de bijbel, de koran en pinkeltje moeten op elke straathoek te koop worden aangeboden. Hoe meer boeken hoe beter. Wilders leest waarschijnlijk nooit boeken, dus dan kan je ze net zo goed verbieden; ben je tenminste niet de enige die dom blijft.
     
  9. ErroX

    ErroX Active Member

    Berichten:
    5.059
    Leuk Bevonden:
    2
    Dat is opzich wel vreemd. Hoe stom of dom of whatever iemand ook uitspraken kan doen begint er gelijk een gehele klopjacht ofzo. De mentaliteit van mensen is gewoon diep triest de laatste tijd.
     
  10. Revan NL

    Revan NL Active Member

    Berichten:
    706
    Leuk Bevonden:
    0
    Kon me altijd deels vinden in de gedachtengang van wilders, maar dit idee slaat echt als een slappe lul op een bijbel: de koran is in weze niet zoveel anders dan de bijbel of het oude testament wat de joden gebruiken. Dan zou je deze evenzogoed kunnen verbieden. Het probleem ligt niet in de tekst, het probleem ligt in de manieren waarop sommige mensen de tekst uitleggen.
     
  11. ErroX

    ErroX Active Member

    Berichten:
    5.059
    Leuk Bevonden:
    2
    Precies.. die terroristen zouden net zo goed een banaan kunnen gebruiken als voorbeeld. Dat de banaan krom staat omdat de bezetters balbalba.

    8)

    Maar idd de heilige geschriften worden misbruikt. Dat is inclusief rare gewoontes (nog geeneens terrorisme).
     
  12. Tediz

    Tediz pendejo

    Berichten:
    145
    Leuk Bevonden:
    0
    Even for the record: ik vind ook niet dat Mein Kampf verboden moet zijn. Ik denk niet dat dat boek behalve als historische bron (over hoe Hitler dacht en in elkaar zat) enige waarde heeft. Het schijnt zo barslecht geschreven te zijn dat het mensen nooit aan zou kunnen zetten tot nationaal-socialistische gedachten, tenzij ze die al hadden.

    Ik vind het wel ironisch dat Wilders moslims telkens vergelijkt met fascisten, terwijl hij er met dat censuur hard op weg is om er zelf één te worden.

    Kortom: die gast moet echt van de crack blijven want hij krijgt waanideeën.
     
  13. rikkel

    rikkel Umm Kulthum

    Berichten:
    2.699
    Leuk Bevonden:
    1
    Dit doet geert wilders extra. Straks als iemand het echt zat is met hem, en ik trouwens ook :+, en iets geweldadigs doet dan zegt wilders: Ik zei het je toch ze zijn gek. Die gast spoort niet en dat weet iedereen. Er zijn in nederland net 5 dingen gedaan in naam van 'islam' in de agelopen tijden zijn er meer nederlandse mensen die nederlanders hebben vermoord dan marokkanen die nederlanders hebben vermoord. Je hebt nederlanders die ok zijn en marokkanen die ok zijn. En vica versa

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 8 aug 2007
  14. Mtthz

    Mtthz XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    588
    Leuk Bevonden:
    38
    Wilders toont hier een soort suïcidaal gedrag. Het lijkt wel of hij gewoon vermoord wil worden door moslims om een strijd tussen autochtonen en islamitische allochtonen wil ontketenen.

    Maar het verbieden op de Koran. Waanzin in mijn ogen. Als je de bijbel of de tora lees kan je sommige passages ook opvatten als opruiend en geweldverheerlijking. Het probleem is dat de extremistische groeperingen die passages in de koran te letterlijk nemen. Het boek is niet het probleem, het probleem is de verkeerde opvatting.

    En hoe wil je dit in vredesnaam in huiselijk kring verbieden. Zoals rikkel al dat plaatje gepost heeft van de nazistische boekenverbranding, dan krijg je hetzelfde tafareel. Toen werden huizen binnengestormd door nazi's en alle boeken die geschreven werden door Joden of Communisten/Socialisten/Marxisten meegenomen en op het plein verbrand. Dit is censuur scheppen.

    In Nederland hebben we immers ook godsdienstvrijheid. Of je nou in God, Jahweh, Allah (wat in principe alledrie dezelfde God is), Boeddah of Sinterklaas geloofd, dan moet je respecteren. Dáár is dit land op gebaseerd. Je bent vrij om te geloven in wie je wilt, vrij te zijn welke seksuele voorkeur je hebt en vrij welke levensovertuiging je wilt hebben.

    Wilder wilt alleen nog eventjes de onderbuikgevoelens van veel mensen aanwakkeren. De man heeft het in zijn campagne voor de PVV in principe alleen over moslims en islamisering. Dáár heeft de man zoveel zetels mee gewonnen. Door mensen die of A: een vervelende ervaring heeft gehad met Marokkaanse of Turkse jongeren, of B: een éénzijdig beeld hebben gekregen door de media. Maar hiermee verliest hij gewoon zijn geloofwaardigheid tegenover de rest van Nederland. Als inmiddels volwaardig politicus mag hij zich ook wel richten op andere problemen in Nederland.
     
  15. Mirik

    Mirik XBW Bazin XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.476
    Leuk Bevonden:
    3
    ....klein essay geworden......

    Dit is natuurlijk een misdadige uitspraak van Wilders en heeft geen relatie met de werkelijkheid. De werkelijkheid zit zo in elkaar dat de Islam zo versplinterd is in groeperingen die radicaal andere interpretaties hebben van de Koran dan hun daden veelal het tegenovergestelde zijn.

    Dat schijnt het licht op het ware gevaar, Blind Geloof en sociale segregatie.

    Als jij zo fundamenteel gelooft in een sprookjesboek dat je gelooft dat de wijsheden van Bolke de Beer consequenties hebben op je dagelijks leven, dan ben duidelijk niet slim bezig en word je in Nederland opgesloten. Geloof je dat je Napoleon bent omdat je dit ingefluisterd is door, wat jij gelooft, stemmen van engelen, wordt je opgesloten.

    Maar als je gelooft dat er een man met een baard in de hemel zit en rechtvaardigen laat en leiden en sterven omdat hij van je houdt, dat er mensen herrijzen uit de dood, zeeën splijten, schepen waar alle dieren op kunnen, dat onrechtvaardigheid gelijk staat aan rechtvaardigheid als je deze god aanbidt, denkt dat je beter bent en het beter weet dan mensen niet van je geloof, je mensen van je eigen geloof voortrekt en meer respect en aandacht geeft, er ooit één man en één vrouw leefde gemaakt uit modder in een tuintje met een pratende slang...................dan wordt je geaccepteerd in deze maatschappij alsof je geloof heilig is en mag niemand je beledigen.

    DIT is het fundamentele probleem dat een maatschappij als Nederland moet onderkennen. Dit fundamentele probleem is geen probleem wat je kunt oplossen door met alle gelovigen en ongelovigen te praten en proberen de waarheid te vinden, want gelovigen liegen net zo makkelijk als ongelovigen omdat geloof niets te maken heeft met morele inslag. Moreel is universeel en ongelovigen zijn net zo moreel bewust als gelovigen. Je hebt domme gelovigen en domme ongelovigen, criminele gelovigen en criminele ongelovigen, maar de misdaad van het geloof is de afscheiding die het creëert tegenover een maatschappij waarin mensen leven die niet in fabels geloven en de speciale rechten die gelovigen krijgen die ongelovigen niet hebben alsof ze meer respect verdienen dan anderen omdat ze in fabels geloven.

    Als je tegen een gelovige zegt dat er vroeger een man leefde die een brug van tranen bouwde zodat hij fruit van een hoge fruitboom kon plukken zullen ze net zo hard lachen als ongelovigen. Haha! Wat een schattig fabeltje en verhaaltje om kinderen te vertellen bij het slapen gaan. Maar vertel een wonder van God als fabeltje waar je om moet lachen en je hebt de rapen gaar. Maak een grap over Alexander de Grote en niemand zal zeggen dat je iets slechts doet, maar maak een grap over historische figuren Jezus of Mohammed en je hebt mensen tot hun diepste gekwetst. Want, aldus gelovigen, die fabels zijn wel degelijk echt gebeurd, we hebben geen bewijs nodig, en o wee als je daar een grap over maakt! Dat is het gevaar van Blind Geloof, een redenloze weg naar intolerantie en onbegrip tegenover mens en maatschappij die jouw geloof in fabels niet deelt.

    Iedereen ziet wat er fout is aan het geloven in (vaak immorele) verhalen die praktisch negatieve consequenties hebben en die door onze maatschappij beschermd worden en het onrecht dat wij gelovigen en ongelovigen aandoen door dit onrecht in stand te houden met deze speciale rechten voor gelovigen is ongekend.

    Gelovigen zouden kunnen leren middels goede educatie en voorlichting dat de queeste voor spirituele ontwikkeling niets te maken heeft fabels en verhalen uit duizenden jaren oude stoffige boeken die geen weerslag hebben op de tijden en werkelijkheid waarin we nu leven, maar alleen gebeurt in het hart en het hoofd.

    Een echte spiritueel ontwikkelde mens (een echte gelovige) heeft een open hart vol met tolerantie, respect, nederigheid en dienstbaarheid voor zijn medemens. Een echte gelovige die het respect van zijn god zou verdienen vindt anderen niet inferieur, die vind anderen hun gebruiken niet slecht, die leert anderen te vertrouwen op reden en logica en predikt universele morele waarden van compassie en begrip tegenover elkaar; Doe een ander niet aan wat jij je zelf niet aangedaan wil worden.

    Een echte gelovige sluit zich niet af van de maatschappij en andere mensen door zich ‘Moslim’ of ‘Christen’ of ‘Joods’ of wat dan ook te noemen en te roepen dat er geen bewijs nodig is voor iets om geaccepteerd te worden als waarheid. Een echte gelovige beseft dat wij allemaal niet gekozen hebben waar of hoe wij op de aarde terecht komen, dat we allemaal even waardevol zijn en evenveel de kans moeten krijgen en de aandacht verdienen om ons optimaal te ontwikkelen tot volwaardige mensen. Een echte gelovige die bid niet naar god, sterker nog, die heeft geen concept van god, die heeft als eerst het behoudt van leven en begrip in zijn hoofd en gebruikt deze als zijn mantra’s om sociaal maatschapppelijke en persoonlijke situaties mee af te handelen en uit te voeren. Die begrijpt dat op het moment dat je je onderscheid van anderen door waardeoordelen, fabels of verknipte principes, je het contact verliest en je minder compleet bent dan je zou kunnen zijn, je minder zou kunnen helpen en minder zou kunnen begrijpen. Je wilt compleet zijn met het complete spectrum van kennis tot onze beschikking, niet slechts een beperkt gedeelte.

    Een echte gelovige is iemand die als eerste handelt of zich desnoods opoffert om zijn zusters en broeders te redden van onrecht en geen onderscheid maakt in huidskleur, overtuiging of locatie. Een echte gelovige handelt naar de wetenschappelijke weg om de mensheid de toekomst in te helpen met zo efficiënt mogelijke technieken en antwoorden op de grote vragen. Een echte gelovige weet dat de vragen op het ‘hoe’ en ‘waarom’ oneindig complex zijn, maar zal nooit stoppen met het bedenken van antwoorden en deze testen in het laboratorium. Een echte gelovige heeft tijd voor zichzelf om te fantaseren en te dromen en te leven in werelden waarin hij of zij ontspant.

    Een echte gelovige begrijpt dat god is zoals je god maakt. Dat jij wordt zoals jij jezelf maakt en dat jij daardoor jouw god bent en de term god hiermee overbodig is. Als gelovige streef je de incarnatie van kennis, moraliteit en empatie te worden - while having fun doing it.
     
  16. *NERAZZURRI*

    *NERAZZURRI* Active Member

    Berichten:
    1.016
    Leuk Bevonden:
    12
    Ik wil een verbod op Wilders.

    Zolang wij en de media zo min mogelijk aandacht schenken aan die malloot verdwijnt ie vanzelf wel weer. Laat 'm lekker brallen met z'n peroxidekop. Het enige waar hij op uit is is shockeren en op die manier macht vergaren. Als je niet inziet dat deze man enkel loze en lege uitspraken doet snap je imo niks van politiek.

    Hij zal helaas vast wel weer het vaste groepje paniekstemmers achter zich krijgen :{
     
  17. tha BomB

    tha BomB .

    Berichten:
    519
    Leuk Bevonden:
    0
    Koran verbieden is soieso geen optie, je moet die Imams met waanideeen verbieden, die zijn gek.

    Dat is net zo als sommige dominee's in Amerika. Pas was er op tv Jouw vrouw/Mijn vrouw. En toen ruilde een gelovige familie met een homo-stel. Die man van dat ''normale'' gezin wist niet wat hij moest doen en ging naar de dominee, die zei dat er in de bijbel staat dat je homo's moet mijden als de pest etc..etc..:{ Dat is net zo iets (misschien iets minder erg) als dat een Imam zegt dat je homo's met hun hoofd naar beneden van de daken af moet gooien.
     
  18. *NERAZZURRI*

    *NERAZZURRI* Active Member

    Berichten:
    1.016
    Leuk Bevonden:
    12
    Tsja, soms worden religies gebruikt om macht te vergaren of mensen dingen te laten doen. Het is alleen moeilijk aan te pakken omdat het vaak geïsoleerde sociale omgevingen zijn waarin dat gebeurt...
     
  19. Gerjan

    Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.685
    Leuk Bevonden:
    221
    Eens. Alleen zelfs dat laatste betwijfel ik onderhand :9.

    Die kerel zal nooit iets bereiken.
     
  20. rikkel

    rikkel Umm Kulthum

    Berichten:
    2.699
    Leuk Bevonden:
    1
    Maar gelukkig kennen veel moslims de koran uit hun hoofd. Ik ken ongeer 10 hoofdstukken woord voor woord citeren. En dan nog passage's uit andere hoofdstukken :D
     

Deel Deze Pagina