1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Scholieren in Actie!

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Mozilla, 23 nov 2007.

  1. Fiasco

    Fiasco Big Stepper XBW.nl VIP

    Berichten:
    19.027
    Leuk Bevonden:
    5.809
    Volgens een paar gasten op mijn school gaan ze Vrijdag weer naar het Museumplein.
     
  2. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Kan ook niet tegen humor :{

    Enne Xplicit, school fijn? Ik kan wel leukere dingen bedenken dan school. Het is wel beter dan een heleboel baantjes als je dat bedoelde :) .
     
  3. de bengel

    de bengel Holy Fuck-nuts!

    Berichten:
    609
    Leuk Bevonden:
    0
    ik heb anders de grootste lol gehad op school
     
  4. Mtthz

    Mtthz XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    588
    Leuk Bevonden:
    38
    Ja hoor, de rellen hebben een averechts effect opgeleverd. Er gaat strenger gecontroleerd worden op schoolverzuim.

    Goed zo scholieren_0/
     
  5. JeePee

    JeePee Guest

    Idd, school was altijd erg chill. En naast school was er voor mij ook altijd zat ruimte om andere dingen te doen. Als je 16 uur op een dag wakker bent en 6 uur les hebt, heb je gvd 10 uur vrije tijd!!!!!! 10 uur!!!!!! En je bent niet eens moe na een middelbare schooldag. Snap dat gestaak dus ook echt niet.
     
  6. Conquistador

    Conquistador XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.869
    Leuk Bevonden:
    5
    Niet op het Museumplein maar op het Malieveld.
     
  7. AapVader

    AapVader Ja toch?

    Berichten:
    427
    Leuk Bevonden:
    4
  8. Conquistador

    Conquistador XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.869
    Leuk Bevonden:
    5
    Of dit:

    Bron: NOS

    Schandalig vind ik het van de scholen in Nieuwegein, busvervoer regelen in ruil dat de leerlingen lessen volgen tot vrijdag.
     
  9. Towel

    Towel Guest

    Hebben jullie filmpje op geenstijl gezien? Wat kan ik me ergeren aan dat gespuis in het begin van de film. Meisje die zo stoer rappend probeert te praten.

    "Waarom praten jullie zo?"
    "Dominicaanse Republiek swaa!"

    |:-
     
  10. falco1001

    falco1001 samsung tv 100cm:D

    Berichten:
    207
    Leuk Bevonden:
    0

    das best wel dom ja:)
     
  11. Sognare

    Sognare Active Member

    Berichten:
    1.096
    Leuk Bevonden:
    0
    Begin er niet over, ik krijg echt moord..ah |:-
     
  12. Maddmonkey

    Maddmonkey Well-Known Member

    Berichten:
    16.756
    Leuk Bevonden:
    5.435
    Zo'n 50 mensen bij ons op school ook problemen omdat ze gingen staken. Zijn morgen geschorst en moeten verschillende dagen nakomen en de leerplichtambtenaar op hun dak :D prachtig gewoon!
     
  13. xboxbezitter

    xboxbezitter Active Member

    Berichten:
    790
    Leuk Bevonden:
    0
    He? wordt dat zo hard aangepakt dan:9 Dacht dat je gewoon je gemiste uren na moest komen.. maar de combinatie met de leerplichtambtenaar is wel heel hard.
     
  14. Sognare

    Sognare Active Member

    Berichten:
    1.096
    Leuk Bevonden:
    0
    Bij ons ook precies het zelfde.
    Als we willen protesteren dan moeten we een briefje inleveren 2 dagen vantevoren haha echt een hele lijst van wat we moeten doen.
     
  15. Mb

    Mb Sakura Tuning.

    Berichten:
    597
    Leuk Bevonden:
    0
    Bij ons hoef je alleen je gemiste tijd na te blijven :p
     
  16. Gamersea

    Gamersea Going, Going, Gone

    Berichten:
    1.792
    Leuk Bevonden:
    22
  17. Sognare

    Sognare Active Member

    Berichten:
    1.096
    Leuk Bevonden:
    0
    Scholierenstaking
    De 1040-urenmaatregel
    Veel leerlingen en sommige onderwijsgevenden zijn de afgelopen dagen in actie gekomen tegen de wet die het minimale onderwijsaanbod regelt, de zogenaamde "1040-uren maatregel". Het lijkt ons goed het standpunt van de schoolleiding van …………hierover duidelijk te maken. Anders dan een aantal scholen in Amsterdam staat………., net als alle………., achter het huidige beleid alle leerlingen minimaal 1040 klokuren op jaarbasis te geven. Het is onze overtuiging dat deze minimale onderwijstijd voor alle leerlingen een belangrijke voorwaarde is, om kwalitatief goed onderwijs voor alle leerlingen te verzekeren.
    Overigens is de minimale tijd op zich geen garantie voor kwalitatief goed onderwijs. De wijze waarop dit gebeurt is minstens zo belangrijk. Op ……… komt dit onder andere tot uiting bij de volgende beleidsuitgangspunten:
    • vervangingsbeleid bij ziekte en verlof, ook in de bovenbouw
    • concentreren vergadertijd van medewerkers buiten onderwijstijd
    • royale toekenning contacturen (lessen) per vak
    • studie-uren in de bovenbouw
    • minimaliseren toetstijd
    • beperken onderwijstijdverlies aan het begin en het einde van het schooljaar
    Op alle hierboven genoemde punten is het beleid in ontwikkeling in het kader van de zogenaamde 'kwaliteitszorg'. Ouders, medewerkers en leerlingen spreken via de gebruikelijke organen (VMR, leerlingen- en ouderraad) mee over het beleid op deze gebieden.

    Deelname acties tegen de 1040-urenmaatregel
    Wat betekent dit standpunt voor onze houding tegenover leerlingen die willen deelnemen aan acties tegen de maatregel? Uiteraard staat het ieder vrij een eigen, van het schoolbeleid afwijkende, mening te hebben tegenover de maatregel. De scholierenvakbond LAKS heeft een plan ontwikkeld voor een alternatieve regeling en heeft naar aanleiding van de behandeling van de maatregel in de Tweede Kamer, acties aangekondigd, mogelijk ook stakingsacties. Het recht om via stakingsacties je mening kracht bij te zetten staat op gespannen voet met de (wettelijke) verplichting tot het bezoeken van de school.

    Als het LAKS oproept tot een staking dan kondigt het LAKS dit ruim van te voren aan. Als een leerling mee wil doen dan dient hij/zij een schriftelijk verzoek in bij de schoolleiding. Geef in je verzoek duidelijk aan waarom je wilt gaan staken. Als er sprake is van een officiële oproep van het LAKS en de motivering in lijn is met de oproep, keurt de schoolleiding dit in het algemeen goed. Als je verzoek wordt afgewezen kun je na schriftelijk toestemming van je ouders alsnog verlof krijgen. Leerlingen van 17 jaar en ouder mogen met een groep staken, als dat minstens twee dagen van te voren schriftelijk bij de schoolleiding met goede argumenten wordt gemeld. Geef hierbij duidelijk aan welke groep leerlingen gaat staken!

    Voor de duidelijkheid: alleen bij een georganiseerde actie en na het volgen van de hierboven beschreven procedure is deelname aan stakingsacties mogelijk: alle afwezigheid die het gevolg is van deelname aan spontane acties en/of waarvoor niet de procedure is doorlopen wordt geregistreerd als 'ongeoorloofd verzuim' in zin van de leerplichtwet en het herkansingreglement (bovenbouw). Je riskeert dus sancties (straf door school of de leerplichtambtenaar) en in de bovenbouw: uitsluiting van herkansingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor deelname aan de 'wilde acties' die voor maandag 26 november 2007 zijn aangekondigd.

    Deze brief kregen wij dus maandag, lekker op tijd!!!
     
  18. Jerreby

    Jerreby Active Member

    Berichten:
    2.043
    Leuk Bevonden:
    32
    Wat een grote tering zooi is dit man, het slaat weer gewoon nergens op. Een paar randebielen waarvan 2% maar weet waar het over gaat.

    Doe is normaal en blijf lekker op school, leer je tenminste nog wat.
     
  19. SoulFighter

    SoulFighter XBW Zeur

    Berichten:
    823
    Leuk Bevonden:
    0
    Sorry dat ik het zo zeg, maar jij bent hier de randdebiel. Om zo'n ontzettend kortizchtige reactie te geven. Natuurlijk zijn er domme gasten die niet weten waar het over gaat. Maar het merendeel is gewoon positief bezig. Dat wil niet zeggen dat ze alles weten, maar ze vernielen tenminste ook niets.

    Uit die brief hierboven; ze willen kwaliteit van het onderwijs verbeteren, alle maatregelen die hierboven staan voorkomen lesuitval, maar de kwaliteit van de lessen ZELF wordt hier niet mee verbeterd.

    Ik denk dat het positief is dat scholieren staken, jammer dat sommigen dat met geweld doen. Echter geweld teruggeven gaat het niet oplossen... En triest dat er van die buitensporige straffen komen van leerplichtambtenaren. Zo'n probleem moet je oplossen bij de wortel (Den haag)
     
  20. falco1001

    falco1001 samsung tv 100cm:D

    Berichten:
    207
    Leuk Bevonden:
    0
    staken = :thumbs:
     

Deel Deze Pagina