1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Fitness [Deel 3]

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Sostic, 22 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rampage

    Rampage Well-Known Member

    Berichten:
    8.313
    Leuk Bevonden:
    3.328
    Hahaha, kan dat niet uitleggen.

    Kwa spiervorming krijg je dikkere kuiten. Je benen kunnen meer hebben ( dus meer impact ). Natuurlijk kan je door middel van training je benen wel helemaal naar de klote helpen tijdens voetbal o.i.d. Je bouwt met voetbal conditie en massa op. Ook al zou je geen fuck doen kun je nog redelijk gespierde poten kweken :)

    Moeilijk uit te leggen. Ben geen spier-specialist ;)
     
  2. Sostic

    Sostic Sostic

    Berichten:
    2.159
    Leuk Bevonden:
    95
    grappig dat je dat zegt, veel mensen denken namelijk doordat ze voetbal spelen geen benen meer hoeven te trainen. Die vinden 100kg op de leg press wel voldoende :+

    De manier waarop je je benen gebruikt is totaal anders tov voetbal, je merkt zelfs dat voetballers meestal behoorlijk wankel beginnen met squats en meer moeite hebben met fitness door het voetbal.. Geld natuurlijk niet voor iedereen hoor maar dit zijn mijn ervaringen..
     
  3. Ashavan

    Ashavan Guest

    Waar te beginnen :eek:

    Als je snelheid wilt behouden met voetbal moet je nog steeds squat doen. Je dient dan alleen een andere uitvoering te gebruiken. Namelijk explosief. In de Smith machine met de stang in je nek zo hoog mogelijk springen met het gewicht. Beter is met de Hack Squat machine of Leg Press en dan diep zakken en explosief omhoog komen en springen. Andere goede oefeningen zijn dan Step-Ups en springen op verhogingen. Als je een bepaalde hoogte niet meer haalt betekend het dat je langzamer bent geworden.

    Maar ja of dat soort dingen gezond zijn... Rennen is niet gezond. En rennen/stoppen/sprinten wat je constant doet met voetbal is dat nog minder. Ooit nagedacht over de enorme belasting die je knieen constant te verwerken hebben? Met zwaar setjes squaten heb je dat al een heel stuk minder. De squat en Step-ups/Leg Extention helpen juist om de knieen te versterken zodat ze de grote klappen beter aan kunnen. Daarnaast leer je met die oefeningen betere controle over je lichaam en spieren waardoor je beter wordt in andere sporten.

    De 100m sprinters hebben knoeperts van benen...de duur renners hebben botjes. Wat heb je liever voor voetbal? Een sport waarbij je niet constant rent maar meer stil staat en jogt met af en toe een korte sprint.

    Anelka squat ook 150+ kg en die is niet traag in het veld ;)
    Maar atleten hebben ietwat andere en explosievere uitvoering en ook ietwat andere oefeningen in hun kracht schema. Of denk je dat ze alleen maar wat trainen op het veldje en dan beetje conditie op een fitness toestel doen ofzo? :D Ze doen ook veel olympische oefeningen. Als je daar geen explosiviteit en kracht mee wint...
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 jan 2009
  4. mvdlit

    mvdlit Have always fun!

    Berichten:
    498
    Leuk Bevonden:
    0
    Ok ik heb een vraag.

    Ik ben nu ongeveer 3 maanden aan het fitnessen. Ik train 2 keer in de week. Alleen is het normaal dat mijn biceps stuk minder sterk zijn dan mijn triceps?

    Ik train mijn biceps en triceps ook bij andere apparaten alleen als ik ze zeg maar beide apart train met cable extension dan kan ik met mijn biceps net aan 20 kilo en met mijn triceps eigenlijk wel 30 kilo. Ik doen dan 3 sets. De eerste set op 60% en de 2de en 3de set op 100% met 10 reps.

    Is het verstandig gewoon beide even hard te blijven trainen of is het verstandiger om mijn biceps harder te trainen zodat ze even goed conditie en kracht hebben?
     
  5. SR20DET

    SR20DET Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    benen trainen ging SUPER :D schouders ietsje minder (althans, de side raise.. te veel gewicht erop genomen). volgende keer iets minder gewicht doen dus. had er superveel zin in, vrijdag ochtend borst biceps..

    Benchpress (nog machine omdat FitnessLife geen bank en gewichten had meegeleverd :mad: )
    Dumbbell Flies
    Cable Cross

    daarna triceps

    Pulldown
    Kickback
    Overhead
     
  6. Head Ninja

    Head Ninja Ronald Cage

    Berichten:
    967
    Leuk Bevonden:
    259
    Ik heb ff een vraag aan iedereen die er verstand van heeft. Ik train nu al geruime tijd (ca. 10 mnd), en ben kwa massa enorm vooruit gegaan. Echter doe ik ook sinds een maand of 5 aan turnen. Hier heb je dan niet alleen massa voor nodig, maar eigenlijks alleen kracht. Vooral in je arm en buikspieren.

    Nu is mijn vraag, wat is de beste manier van trainen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk kracht te winnen in vooral deze 2 spier groepen, of laten we zeggen in alle spiergroepen? Als je dat weet neem er dan bij aan dat ik het zo veel mogelijk voor turnen gebruik. Kijk, zware gewichten tillen is geen probleem, bankdrukken ook niet, daar gaat het niet om, het gaat om de kracht die je nodig hebt bij turnen.

    Alvast enorm bedankt. :D
     
  7. Ashavan

    Ashavan Guest

    @mvdlit
    Je bent pas 3 maanden aan het sporten. Hoeft nog lang geen zorgen te maken over spiergroepen die achter lopen. Gewoon alles even veel aandacht geven. En het is niet vreemd dat triceps sterker is dan biceps. Is bij veel mensen zo. Barbel Curl doe ik op een goede dag net 50kg en met tricep push down trek ik heel de stapel gewichten weg.

    @Head Ninja
    Ga Olympische oefeningen leren zoals Clean, Clean & Jerk en Snatch. Krijg je voldoende explosiviteit en kracht.
     
  8. SR20DET

    SR20DET Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    oioioi, tging weer even minder makkelijk als woensdag.. volgende keer iets minder gewicht al beginset..

    trouwes ash, je vertelde over de verzadigde vetten.. nu zit dat wel in behoorlijk wat zooi maar heb jij misschien aanradertjes?

    moet ook even wat meer energie voorziening zoeken.. merk dat ik na een spiergroep vaak al helemaal op ben. voortaan bidon laten vullen met dat groene/gelige SportEnergy, knapte ik ook metee nvan op (alleen wel 2,50 voor het vullen alleen...)
     
  9. Ashavan

    Ashavan Guest

    1. Je wilt onverzadigd vet eten. Niet verzadigd en al helemaal geen transvet. Dus blijf in de buurt van ongezoute noten, avocado's, olijven, bak in olijfolie je maaltijden, pure cacao, vettige vis.

    2. Je hebt te weinig koolhydraten waarschijnlijk. Je kan bij de drogist een zak bruistabletten of doos poeder van dextro kopen. Doe je 20gr in een bidon en vult het met water. Overige 20gr neem je na het trainen. De maaltijd voor het trainen voldoende koolhydraten eten helpt ook wel eens.
     
  10. SR20DET

    SR20DET Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    blijf met verzadigd en onverzadigd in de war

    ik heb wel 2 zakken dextrosepoeder, 20 gr is vergelijkbar met 4 lepels toch? ik flikekrde er vak 4 in iigen ik train voornamelijk sochtends dus enige kollhydraten zijn dan brood
     
  11. Ashavan

    Ashavan Guest

    geen idee hoeveel gr 1 eetlepel is. Ik gebruik een keuken weegschaal van Inventum. Was maar 25 euro bij de Kijkshop
     
  12. SR20DET

    SR20DET Active Member

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    ooh ik proefde altijd . 4 eetlepels was er een beetje smaak wat volgens papa goed was :p
     
  13. killaz

    killaz Active Member

    Berichten:
    1.527
    Leuk Bevonden:
    43

    Nu doe je net alsof voetbal een heidense sport is :confused:
    Beetje bevooroordeeld ben je ook wel vind je niet?

    Squatten zegt imo ook niet veel, je hebt zowel beesten van kerel als kleine irritante mannetjes die enorm explosief zijn.
    Als er iets is waar je aanleg voor moet hebben is het wel sprinten i.m.o.
    Daarnaast zijn die gewichten waar jij mee traint voor een normaal mens ook niet gezond. Idem voor de belasting met voetbal. Als jij al vanaf je 6e voetbalt zal de belasting op je gewrichten behoorlijk mee vallen.

    No Offence ;)
     
  14. Ashavan

    Ashavan Guest

    Dat is bullshit. Zeg ik nergens.

    Ik zeg dat als je explosiviteit wilt...en snelheid is niks anders dan explosiviteit. Dan moet je olympische oefeningen doen als training. En ook spring oefeningen._0/

    Aanleg zeg niks, behalve dat iemand verder kan komen in een expertise. Maar met goede training kan iedereen heel snel worden. En dat kleine groepje met aanleg zal altijd nog iets sneller zijn. Aanleg betekend weinig.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 jan 2009
  15. killaz

    killaz Active Member

    Berichten:
    1.527
    Leuk Bevonden:
    43
    Oke, maar daar reageer ik op door te zeggen dat een normaal persoon (daar praten we hoop ik over ;) ) die gewichten van jou ook niet zo fijn vind.
    Explosiviteit en (top)snelheid vind ik verschillende dingen :) Zo ervaar ik het als voetballer, ik ben niet iemand die explosief snel is, toch leg ik het op de 100 m. tegen weinig mensen af. Terwijl een teamgenoot van mij enorm snel is de 1e 10 meter, maar daarna vervolgens niet meer kan versnellen.

    Voor mijn gevoel is snelheid een afweging van explosiviteit en topsnelheid.
    Hoe je dat traint laat ik aan jou over 8)

    ;) niet zo boos worden :+
     
  16. Ashavan

    Ashavan Guest

    Gewichten die ik doe zijn nog gezond (mits correcte uitvoering natuurlijk), maar het begint nu inderdaad op een punt te komen dat het voor velen niet meer gezond zal zijn. Alhoewel... Als we kijken naar de mensen die olympische oefeningen hanteren. Die hebben explosiviteit, sterke gewrichten en een zeer flexibel lichaam ook al zou je dat niet zeggen. Als je dat naast een normaal persoon zet met problemen in hun heupmobiliteit, stijfheid in hamstrings en andere zaken...

    Als je maat de eerste 10m snel is dan heeft hij explosiviteit, maar geen uithoudingsvermogen om het vol te houden. HIIT en Tabatta als cardio is goed om te hanteren dan. Maar spring oefeningen moet je ook zeker niet onderschatten. Hoe hoger je kan springen, hoe meer snelheid je hebt. Kun je opeens minder hoog springen ben je trager geworden. It is that simpel.

    Andere oefening is rennen met een slee achter je aan. En op die slee gewicht plaatsen voor meer weerstand.

    Combinatie van die zaken maakt je snel en dat je het nog lang genoeg volhoudt ook.
     
  17. FreeShooter

    FreeShooter No pain, no gain!

    Berichten:
    409
    Leuk Bevonden:
    1
    Lang niet meer geweest hier =(

    Ik ga maar eens even lezen.

    Hier ben ik het inderdaad met je eens. Tenzij je echt aan de top wilt komen van een sport is aanleg niet (echt) relevant.
     
  18. MYSTERY X

    MYSTERY X Fysiotherapeut & Dj

    Berichten:
    4.354
    Leuk Bevonden:
    31
    @ Ashavan

    Op dit moment zit ik in het laatste jaar van het Cios in Sittard. De richting fitness & health waardoor we het ook veel over trainingsmethodes hebben. We hebben verschillende gastlessen van Ton Leenders gehad.
    Zijn webste is
    http://www.tonleenders.com/

    Voor iedereen ontzettend interessant, omdat deze man precies weet wat trainen inhoudt. GERICHT OP DE WEDSTRIJDSPORT! Dus géén bodybuilding, waar velen zich hier op richten. Dit zet ik hier neer wegens het gesprek dat hier gevoerd wordt over training in de vorm van olympische en spring oefeningen. Deze Ton Leenders heeft ontzettend veel ervaring in het trainen van Olympische sporters en verschillende top teams in verschillende takken van sport.
    Ik adviseer de daadwerkelijk geinteresseerde dan ook om zijn artikelen op zijn website te lezen. Enige kennis van vaktermen is wel vereist omdat er anders weinig van te begrijpen is...
     
    Laatst bewerkt: 31 jan 2009
  19. Weggooi32

    Weggooi32 Active Member

    Berichten:
    2.391
    Leuk Bevonden:
    60
    Voorlopig werk ik nog steeds volgens dit schema, maar ben toch niet helemaal tevreden. Ben nu ook begonnen met om de ochtend hardlopen om m'n conditie weer wat vooruit te helpen. Toch voelt het schema niet compleet en aangezien ze op de sportschool het een prima schema vinden vroeg ik me af of iemand me hier kon helpen? Wat voor oefening/apparaten zouden jullie nog toevoegen? En hoe zijn jullie nou aan een goed voedingsschema gekomen? Want ik moet ook echt gaan letten op wat ik eet, aangezien ik nu gewoon eet waar ik zin in heb :+. Feedback zou zeer gewaardeerd worden!
     
  20. killaz

    killaz Active Member

    Berichten:
    1.527
    Leuk Bevonden:
    43
    Ook geen straf om te lezen als je niet intensief traint :) Leuke artikelen
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina