1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het School & Opleidingen Topic

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Syn3rgy, 7 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#XBWSFINEST#NEKDIE

    Berichten:
    11.431
    Leuk Bevonden:
    17.525
    Ik lees geen boeken, tijdschriften? Fakking Power Unlimited? of reizen? 8) Waar discussieer ik vaak over? games? soms politiek? of het recht? wat ik dus wel interessant vind omdat ik het heb bestudeerd.
    Ik wil hetzelfde als jou doen qua keuze maken, maar ik blijf denken en denken, idd stoppen ermee, maar dan ga ik weer twijfelen en val ik terug op mijn beslissing. Is dit wel de juiste keus? Mss is er wel een veel dopere opleiding? Fak ik weet het niet meer. Zo zit ik dan weer.
    En reizen? Ja hoe en waar en wat? Wat moet ik doen? Een jaar lang in m'n uppie ergens heen? Wel zien wat er op me afkomt? Lijkt me opzich wel chill, maar zoiezo dat het een grote vakantie wordt. Werk zoeken ofcourse, maar hoe wou je dan je kwaliteiten ontdekken?


    Tsjah..luchtmacht? Varen, zwemmen, reizen? Veel zien van het buitenland?
    M'n ma vroeg es wat nou echt mijn eisen waren bij een baan later, ze ziet mij iig niet als iemand die 8uur per dag op een kantoor zit.
    Dan kom ik met dingen als: uhm, buiten zijn als het mooi weer is, afwisselend werk, niet steeds hetzelfde, reizen. Maar dat zijn toch dingen wat iedereen wel bevalt? Wie wil dat nou niet?
    Ik klink echt als een hopeloos persoon maar op dit moment ben ik dat ook best wel. Ik vind het gewoon zo lastig om een keuze te maken en ik ben echt niet snel tevreden. Ik wil gewoon echt iets leuks, en idd, ik wil absoluut niet weer een foute keus gaan maken. Absoluut. Niet.

    Mij lijkt het doen dus een stuk interessanter.
    Het systeem op de VU vond ik vooral vervelend...een dik boek, superveel lezen, en week 1 van de syllabus de vragen maken. Hup, 3 uur verder. En dan nog een ander vak. In lezen ben ik echt geen held. Vooral onderwerpen als rechtsgeschiedenis (ben gewoon nooit aan dat vak begonnen, voor elk college weer 50 bladzijden lezen..) boeien me niks. Maja, aan elke studie heb je zo zijn nadelen, er is simpelweg geen perfecte.
    Dan had je strafrecht..interessant, en dus ook makkelijker te lezen. Maar alsnog veel en heb alsnog dingen overgeslagen.
    Staatsrecht? Heb mss 3 bladzijdes uit dat hele boek gelezen, waar je 30 per week van moest ofzo, of 20. Alsnog superveel, kleine kutletters, etc. Voor het tentamen wel een 6 gehaald, amper tot niet geleerd. 8)
    Dan had je privaatrecht..wederom veel lezen maar was wel interessant. Tentamen en herkansing helaas allebei in de 3 gehaald.
    Het was zo..veel..LEZEN. Soms werd ik er echt gek van, maar wederom, als het onderwerp boeit, wat bij een aantal vakken het geval was, dan was het nog wel te doen.

    Jup, dat zegt m'n ma ook.
    Maar open dagen en meeloopdagen zitten er al bijna op, en vind het, ja klinkt gek, wel eng om mee te lopen..maar dat moet dan maar. Fak dat.
    Had dus meegelopen met MER op Inholland, maar met zulke jonge gasten, het was echt te middelbare school kinderlijk achtig (ja sorry, maar het waren vooral mensen die in 5 en 4 vwo nog zaten), met standaardlessen enzo. Weet niet of ik dat weer zie zitten, de vrijheid van de uni bevalt mij wel heel erg, de colleges ook. De vrije tijd ook. Maar dat zal je bij sommige HBO studies toch ook wel hebben? Veel vrijheid? Nee dus, dat is een punt waar ik dan wel over val bij HBO, want nu ben ik al de vrijheid van de uni gewend en dat beviel me wel. Ofcourse, wie niet. Maar dan moet je heeel veel zelf studeren, en dat suckt dan weer, anders doe je het in de klas en ben je klaar, klinkt relaxter. Maar dan vind ik het weer teveel schools, wat ik dus ook niet meer echt wil. En zo blijf ik in een cirkel dwalen waar ik niet uitkom. 4 maanden geleden al niet. Vorig jaar al niet. En nu ook niet.
     
  2. Shin David

    Shin David Ajax Amsterdam

    Berichten:
    3.000
    Leuk Bevonden:
    0
    Vrijheid van de universiteit bevalt je dan misschien, maar als ik zo lees waarom je het niet heb gehaald dan kan je er niet echt mee omgaan. Je vindt de stof wel enigszins interessant maar je had nooit zin om er wat aan te doen. Dan lijkt het me beter dat je HBO gaat doen want dan word je meer gestimuleerd om wat te doen(al dacht ik altijd dat de VU je ook wel redelijk stimuleert, in vergelijking met UvA dan).
     
  3. Henrive

    Henrive zuur

    Berichten:
    401
    Leuk Bevonden:
    10
    Als ik het zo lees ben je volgens mij veel te praktisch ingesteld voor een academische opleiding. Het is geen schande om HBO te doen ookal kun je universitair hoor. Ik ken genoeg mensen die bewust voor een HBO kiezen, omdat het beter bij ze past.

    Ik denk ook niet dat rechten echt iets voor je is, ik bemerk maar weinig maatschappelijke interesse uit je post. :+

    /edit: de vrijheid van de uni is inderdaad heel fijn, maar de vraag is natuurlijk ook of het voor je werkt. Niet of het leuk is, want dat is het natuurlijk wel. 8)
     
  4. Nitram

    Nitram BiA!

    Berichten:
    1.501
    Leuk Bevonden:
    0
    Of als je iemand ben die het haat om boeken te stampen, zoals ik. Kies dan voor een opleiding die praktisch is ingesteld.
     
  5. Ypuh

    Ypuh Active Member

    Berichten:
    3.250
    Leuk Bevonden:
    203
    Ik denk dat je hier de spijker niet volledig op zn kop slaat. Het verschil tussen WO en HBO is er gewoon. Er zijn ook voldoende mensen die bewust kiezen voor het HBO na een jaar op de uni gezeten te hebben. Simpel gezegd word je op het HBO beroeps opgeleid en op het WO wetenschappelijk. Whatever suits you.
     
  6. Slaatje B

    Slaatje B XBW's Dark Knight

    Berichten:
    97
    Leuk Bevonden:
    0
    Bij is dan het probleem voornamelijk dat ik altijd van leraren hoor als ik vraag wat zij mij later nu echt zie doen, is dat ze zeggen dat ik gewoon te veel kan.

    Ik ben overal inzetbaar en zal altijd mijn best doen als iets mij bevalt, het punt is alleen dat alles mij bevalt, maar dan maar voor een geringe tijd.

    Zit nu voor stage op kantoor, en ik vind het ver-schrik-ke-lijk.
    Ik heb veel te veel energie om heel de dag te zitten, vandaar dat ik nu ook voor Toerisme en Recreatie gekozen heb, kan ik eerst een jaar of 15 - 20 in toerisme werken, dan pak ik daarna gewoon iets in de horeca op in het buitenland.

    Zit er nog over na te denken om als ik dit jaar niet wordt aangenomen (numerus fixus zo goed al bereikt en moet nog geloot worden voor laatste plaatsen) ik ga gewoon ga werken en sparen om vervolgens in het buitenland toerisme te studeren.
     
  7. MerQ

    MerQ Registered Bruser

    Berichten:
    1.874
    Leuk Bevonden:
    0
    Mocht je willen zou je na je HBO een master degree kunnen halen in 1,5 jaar dacht ik. Speciaal schakel programma HvA-UvA maar heb mij hier nooit echt in verdiept dus weet het niet alles.
     
  8. Rydan

    Rydan Active Member

    Berichten:
    1.652
    Leuk Bevonden:
    18
    Als ik slaag en word aangenomen ga ik dus International Bachelor for Communication and Media (IBCoM) doen. Deze studie is op de EUR. Mijn alternatief, Sportmarketing & management wordt ernaast op de HES gegeven.

    Een tijd heb ik ook nagedacht over het hele HBO versus Universiteit dilemma dus misschien kan ik wat bijdragen.

    Ik heb het idee, maar uiteraard niet de ervaring, dat op de arbeidsmarkt er vaak gekeken wordt puur naar het niveau waarop je de diploma hebt behaald. In dat geval is dus de universiteit aantrekkelijker (uiteraard geld dat niet voor gespecialiseerde beroepen zoals chirurg :+). Mocht dit correct zijn ben ik dus in principe beter af met IBCoM. Ik ben echter niet heel theoretisch ingesteld. Ik heb wel een brede algemene interesse denk ik en ben in principe ook wel meer van het "waarom" i.t.t. het "wat". Bovendien heb ik het gevoel dat het hbo qua niveau me straks gaat tegenvallen. Helemaal in vergelijking tot de universiteit, maar ook gewoon op zichzelf.

    Mocht ik niet aangenomen worden op IBCoM dan ga ik dit straks zelf ondervinden uiteraard, maar ik denk op dit moment dat ik dan liever na een jaar nog een poging ga wagen bij IBCoM met hopelijk alvast een propedeuse op zak. Ik ga in ieder geval sowieso de eerste 2 jaar in één doen. Wellicht bevalt het zo goed dat ik het sowieso afmaak, maar dat gaan we allemaal zien. Ik hoop gewoon uiteraard om toegelaten te worden op IBCoM en ondanks dat ik niet echt van het hard leren ben heb ik er toch vertrouwen in. Als ik de materie wel interessant vind kan ik namelijk best er even voor gaan zitten, al valt dit zwaar tegen op de middelbare school O-) Weinig gedaan ook eigenlijk aan mijn examenvoorbereiding. Hopen dat het me niet opbreekt, had wel wat betere cijfers kunnen gebruiken voor de loting wellicht :+ Ze kijken gelukkig voornamelijk naar Engels en wiskunde :+
     
  9. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Zelf wil ook sportmarketing & managment gaan doen op de HES (amsterdam). Over een jaartje dan, dit jaar wordt vrij zijn!
     
  10. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    Als ik over een maandje slaag, gaat ik ook een jaartje vakantie nemen denk. En dan op zoek naar een leuke Master of een andere Bachelor. En als ik het niet haal dan gebeurt dat in September, en neem ik vanaf een jaartje vrij.

    Ben er tijdens mijn stage wel achter gekomen dat ik 100% zeker nog niet Full-Time wil gaan werken.
     
    Laatst bewerkt: 1 jun 2010
  11. Rydan

    Rydan Active Member

    Berichten:
    1.652
    Leuk Bevonden:
    18
    Jaartje vrij vind ik eigenlijk niet handig. Raak je lijkt me helemaal uit het ritme.
     
  12. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Ik heb echt geen zin in meteen nog een jaartje school na 7 jaar middelbare..
     
  13. Jorrit010

    Jorrit010 Ech wel!

    Berichten:
    1.235
    Leuk Bevonden:
    1
    Valt volgens mij wel mee. Heb het nu (bijna over), en het is wel goed voor je motivatie. Ik barst nu van de zin om weer naar school te gaan, heel raar :eek:
     
  14. Henrive

    Henrive zuur

    Berichten:
    401
    Leuk Bevonden:
    10
    Klopt.
     
  15. Aleko

    Aleko Niet? Nou, dan toch!

    Berichten:
    795
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben na mijn VWO in eerste instantie aan een universitaire bachelor (2 jaar gedaan) begonnen, maar wegen omstandigheden ben ik overgestapt naar HBO. Ik heb na mijn HBO een master gekozen. Ik ben in 2008 afgestudeerd Technisch Bedrijfskunde (HBO). Toen stond ik dus voor de keuze werken of toch nog een master aan een universiteit doen. Ik heb voor het laatste gekozen; Master of Science in Business Administration. Ik heb in 2009 het schakeljaar afgerond en ben nu bezig met afstuderen van mijn master. Zowel het schakeljaar als het masterjaar duurt een jaar. Het kan zijn dat je hogeschool bepaalde regelingen heeft met de universiteit waardoor het schakeljaar 0,5 jaar kan duren. Het masterjaar is wel altijd 1 jaar.

    HBO is inderdaad nog erg klassikaal. Je zit in een 'klas' en hebt les met max 30 man tegelijk die dezelfde studie volgen. Hier wordt wat verteld over theorie X, waar je een opdracht/tentamen over maakt. De behandelde theorie werd je dus aangereikt. Soms was een college 'verplicht' (max. 2 lessen missen oid) omdat ze uit ervaring wisten dat anders toch helemaal niemand kwam opdagen (duits anyone? 8))
    WO is veel massaler. Je hebt geen vaste klas, maar meer een jaargroep. Omdat je zelf veel vakken kan kiezen, het aantal man per vak soms aardig op kan lopen én verschillende studies eenzelfde vak kunnen volgen, zit je bijna nooit bij dezelfde mensen in de projectgroep. Naarmate je verder in de studie komt, wordt dit wel minder maar in het eerste jaar kan het heel massaal overkomen waarbij je je al snel een nummer voelt... Tijdens college wordt wat verteld over theorie X, Y en Z waar je vervolgens een opdracht/tentamen over maakt. Nu moet je echter zelf kiezen welke theorie je gaat gebruiken. Je moet dus begrijpen waaróm je bepaalde theorieën gebruikt. Je moet je dus verdiepen in alle theorien en daarom moet je dus veel lezen. In principe is niets verplicht, als je je opdrachten maar maakt.
    Wat betreft het lezen; waar je tijdens het HBO een heel jaar over een boek deed, behandel je hetzelfde boek op het WO in 10 weken. Vaak gebruik je hetzelfde boek op het HBO voor meerdere vakken, waar je op het WO een boek per vak gebruikt.*

    Ben blij dat ik toch de keuze gemaakt heb om een aansluitende master te doen en als het afstuderen goed gaat ben ik over een dikke maand Master of Science :b:

    *Bovenstaand verhaal is geheel gebaseerd op eigen ervaring en er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleedt, op welke manier dan ook. ;)
     
  16. Ebrithil

    Ebrithil Active Member

    Berichten:
    1.048
    Leuk Bevonden:
    39
    Aan de ene kant is het heerlijk.

    Aan de andere kant krijg je na een poosje wel echt weer zin in een beetje school. Dat heb ik nu tenminste :+
     
  17. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Dat is juist goed.
     
  18. Jorrit010

    Jorrit010 Ech wel!

    Berichten:
    1.235
    Leuk Bevonden:
    1
    Precies :thumbs: Daarom ben ik ook blij dat ik het gedaan heb.
     
  19. Ebrithil

    Ebrithil Active Member

    Berichten:
    1.048
    Leuk Bevonden:
    39
    Daar heb je wel een punt ja. Denk dat zodra ik met m'n nieuwe studie begin ik wel een stuk meer motivatie heb.
     
  20. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Ook een reden dat ik er een jaartje uit ga, want ik heb nu dus totaal geen trek om over 2/3 maanden weer op school te zitten.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina