Het School & Opleidingen Topic

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Syn3rgy, 7 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. geertbargeman

    geertbargeman Kampioen 2018 - 2019

    Berichten:
    5.545
    Leuk Bevonden:
    308
    Omdat je dan aan het eind van je opleiding de notulen van de advocaat mag maken :+ Misschien wat kort door de bocht, maar tenzij je zeker weet dat je de universiteit erna gaat doen, raad ook ik het je af. Met alleen die opleiding heb je volgens mij niet zoveel mogelijkheden :)

    Om op je ander vraag terug te komen:
    Ik studeer ondertussen al netjes 5 jaar bedrijfseconomie @ HAN (Arnhem). Daar hebben we een gemeenschappelijke propedeuse jaar gehad waarna je vrij kon overstappen, mocht je eerste keuze niet bevallen.
    Het is even de vraag welke opleidingen allemaal binnen dit "pakket" vallen.

    :)
     
    Laatst bewerkt: 14 mei 2011
  2. Flix

    Flix Active Member

    Berichten:
    4.837
    Leuk Bevonden:
    2
    Niet helemaal.
    Punt met de MER is, is dat het zo breed is.
    Je doet/kan van alles, maar eigenlijk kan je van alles niets als je 'm snapt.
    Je behandeld heel veel raakvlakken, maar je gaat nergens diep op in.
    Het is een hele brede opleiding, ik zie het zelf meer als een doorstroom opleiding. Voor mensen die niet weten wat ze willen en vervolgens zo'n brede opleiding doen om te kijken of er een bepaalde richting bij zit die ze bevalt.

    Dat was bij mij ook het geval. Ik wil iets doen richting management/economie, maar m'n richting wist ik nog niet dus ben ik de MER maar gaan doen.
    één ding weet ik zeker; Recht zuigt ballen!
    Andere reden dat ik zelf gestopt ben met de MER is omdat v/d ~9 vakken die we hadden, ik er maar 2 echt zoiets had van ja, dit vind ik echt tof. Hier wil ik meer mee maar dat deed je dus niet, omdat je nergens diep op ingaat.

    Wat baan mogelijkheden later betreft met de MER. Je kan in heel wat sectoren aan de gang(recht,economie, HRM, filiaal manager, marketing etc) maar voor zulke banen zullen eerder gespecialiseerde mensen aangenomen worden omdat die wel dieper op de stof in gegaan zijn.

    Maargoed, dit zijn slechts mijn two cents.
     
  3. geertbargeman

    geertbargeman Kampioen 2018 - 2019

    Berichten:
    5.545
    Leuk Bevonden:
    308
    Dat is idd nog een extra punt. Je kunt van alles net een beetje maar specialiseert nergens in. Ik zie het echt als een vooropleiding van een universitair vervolg.
    Ik heb wel het gevoel, en weet niet of dat gevoel terecht is, dat veel MER studenten wel in het rechtendeel verder willen? Dus zodoende de conclusie over de notulen ;)
     
  4. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Dat heb ik dus ook, daarom ga ik waarschijnlijk MER doen :p

    Dus als ik dat ene bericht wat je gepost lees kan ik niet na een jaar bijvoorbeeld naar commerciele economie overstappen als ik dat zou willen alleen tussen die 3 andere opleidingen
     
  5. Remia

    Remia Active Member

    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    ingeschreven voor IBM ivm loting dat voor morgen moet. Geen idee alleen nog of ik dit wil ga doen, weet alleen wel dat ik niet met mijn huidige studie (IBIO) doorwil. nog maar ff goed brochures doorlezen en open dag afstruinen. meh
     
    Laatst bewerkt: 14 mei 2011
  6. geertbargeman

    geertbargeman Kampioen 2018 - 2019

    Berichten:
    5.545
    Leuk Bevonden:
    308
    Nee. Bij mijn weten kan je aan het eind van jaar 1 een definitieve keuze maken voor de volgende 3 jaar. Zie ook deze quote:

    Ik heb zelf sinds jaar 1 bedrijfseconomie gevolgd en heb nooit hoeven kiezen (volgens mij :9)
    Verstandigste lijkt mij dat je naar een opendag gaat of per mail wat informatie verzamelt.

    1e haljaar propedeuse = gezamenlijk
    2e halfjaar propedeuse = beetje gericht op opleiding
    Jaar 2, 3 en 4 zijn specifiek gericht op één enkele opleiding
     
    Laatst bewerkt: 14 mei 2011
  7. Flix

    Flix Active Member

    Berichten:
    4.837
    Leuk Bevonden:
    2
    HVA idem.
     
  8. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben naar opendag gegaan van HAN heb informatie, maar vond het allebei eigenlijk een leuke opleiding dusja, maar als je zegt dat je na dat jaar een keuze kunt maken en dat je dan alsnog naar bijvoorbeeld commerciele economie kan, dan ga ik denk gewoon voor MER en dan zie ik het wel na 1 jaar
     
  9. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Dubbelpost maja:

    Aangemeld in Arnhem MER enz DUO alles geregeld studiefinanciering blabla, maar hoe zit het met mijn OV? Moet ik die apart aanvragen of gaat dat via DUO?
     
  10. Jingga

    Jingga Hand in Hand

    Berichten:
    2.531
    Leuk Bevonden:
    139
    via DUO, krijg je vanzelf bericht van als het goed is
     
  11. Weggooi32

    Weggooi32 Active Member

    Berichten:
    2.391
    Leuk Bevonden:
    60
    Haha laat me raden, jij doet een technische studie? Grappig dat veel van die studenten zich altijd verheven voelen boven studenten met minder contact uren.

    Ik doe dus zo'n laffe studie :+, maar vind er genoeg uitdaging in. Bovendien zorgt die 8 uur per week ervoor dat ik er 20 uur per week naast kan werken om mijn studie meteen in de praktijk te brengen.

    Maar goed, ik ken wel genoeg studenten die verder inderdaad vooral genieten van hun vrije tijd, maar snap niet hoezo jij je daar druk over zou moeten maken.
     
  12. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Ik voel me niet verheven, ik vind het eeuwig zonde. Ik stel dat als iemand motivatie mist in zijn studie, hij duidelijk geen uitdagende studie doet. :) En natuurlijk breng ik dat ongenuanceerd. :+ Ik vind het erg jammer om te zien dat mensen geen motivatie hebben voor wat ze doen en geen binding hebben met hun instelling/stad. Dat is een gemis, want als je op de juiste plek zit, is dit de mooiste tijd van je leven en kun je ongelofelijk veel leren en groeien!
     
  13. Jingga

    Jingga Hand in Hand

    Berichten:
    2.531
    Leuk Bevonden:
    139
    Haha, daar heb ik pas ook nog een betoog over geschreven hier :+ Ik heb als het meezit ook maar 8 uur verplicht college per week oid, maar ik ga daarnaast dan ook niet vaak naar hoorcolleges. Doe alles liever zelf thuis.
     
  14. | QuickneZ |

    | QuickneZ | Ik ben sexy

    Berichten:
    544
    Leuk Bevonden:
    0
    Oke thanks :)
     
  15. Rydan

    Rydan Active Member

    Berichten:
    1.652
    Leuk Bevonden:
    18
    Vraag me af of er een site is die universiteiten per faculteit beschrijft/benaderd. Dat je kan kijken wat de betere faculteiten van bepaalde universiteiten zijn of een soort van ranglijst, zodat je kan kijken welke scholen een goeie faculteit letteren hebben bijvoorbeeld. Of politicologie in mijn geval.

    Sowieso was er hier iemand die ook IRIO studeert, maar misschien ook mensen die Politicologie hebben gestudeerd? Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen verder.

    Ben toch vrijwel zeker dat ik niet doorga met IBCoM, al kan ik daarmee ook een Bestuurskunde master doen.

    Ik vraag me ook af of het goed te doen is om twee masters te doen. Uiteraard niet tegelijk, maar ik zag een master die niet direct aansluit op IBO die me ook interessant leek. Is een specialisatie van Bestuurskunde: Crisis and Security Management. In eerste instantie wil ik echter wel een master doen die aansluit op IBO, maar deze lijkt me ook erg interessant.

    Het is natuurlijk nog ver weg, maar ik vroeg me het wel af.
     
  16. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#NEKDIE#NEKNEKNEKNEK

    Berichten:
    11.604
    Leuk Bevonden:
    17.759
    Ben ik wel met je eens, maar bij mij ligt vooral nu de vraag of ik dat uberhaubt nog kan vinden.
    Ik ben begonnen met Rechtsgeleerdheid aan de VU, had verder wel binding met Amsterdam maar niet met de VU zelf, Rechten vond ik voor een deel maar interessant (strafrecht, privaat ook wel), maar ook weer voor een deel superkut (ontzettend veel leeswerk, alleen maar theorie, theorie, theorie, lullen en theorie, staatsrecht) en heb ik uiteindelijk besloten om te gaan stoppen.

    Hierna wist ik nog steeds niet wat ik moest gaan doen/wilde gaan doen, maar ik wilde sowieso weer gaan studeren, je moet toch wat. Toen besloten om Criminologie te gaan doen op de VU, maar dat bleek al heel snel Rechten in een anders sausje te zijn..zelfde faculteit weer, ook deels Rechten dus, maar wel criminaliteit e.d., hoorcolleges waren wel interessant, maar that's it. Toen heb ik me in een sneltreinvaart aangemeld op de Hogeschool Inholland in Alkmaar, en gekozen voor de opleiding Commerciele Economie, waar ik ook nog aan begon in september. Lekker vlakbij in Alkmaar (geen gezeik met reistijden) en een lekker simpele algemene studie, met commerciele invloeden, wat ik dacht wel interessant te vinden. Al snel bleek het gewoon middelbare school te zijn: lessen in een klas, etc. Opzich had ik daar niet zoveel moeite mee, maar het niveau van de opleiding..sjeeminee. Lulde maar wat aan, deed eig helemaal niks, klas keek gewoon bij elkaar af tijdens tentamens (marketing..wat een kutvak.) en kreeg het idee dat de leraren ook niet echt professioneel waren. De klas imo was wel leuk, heb wel weer wat dope mensen leren kennen, maar veelal mensen die bij me in de buurt woonden en die van dezelfde middelbare school afkwamen waar ik allang al vanaf was. Iedereen had havo gedaan en mbo, en ik vwo. Had vaak het idee wat ik er eig deed en waar ik nou mee bezig was. Heb het een halfjaar volgehouden, en ben in dat halfjaar elke dag met tegenzin naar de school gereisd. Had geneen boek gekocht, heel weinig tot geen motivatie, maar haalde toch alle studiepunten die er te halen vielen.

    Ook van die dingen, dat je als afsluiting van een periode een heel rapport moet schrijven wat ik wel niet heb geleerd en wat ik evt. kan verbeteren, man, ik heb geen fuck geleerd. :emo: Projecten vond ik ook kut, er was gewoon altijd wel een iemand die het even allemaal wel deed, de rest liftte mee. Inhoud van het project nakte je gewoon van het internet en typte het in eigen woorden. De eerste periode ging echt he-le-maal nergens over..gingen we een Businessgame spelen achter de computer, moesten we met een verzonnen bedrijf (die sportartikelen verkocht) zoveel mogelijk winst maken. Elke persoon in de groep was een andere afdeling, bijv. een afdeling Marketing (beetje logo flansen met een passende zin), afdeling inkoop (gewoon in balkje neertypen wat je doet qua inkoop) en een afdeling Leningen (wel of geen leningen afsluiten?) Ik was afdeling leningen en heb elk blokuur gewoon een beetje gekut en uit m'n neus gepeuterd, zoals iedereen van die hele klas. Op de presentatie maar geluld dat het niet nodig was om een lening af te sluiten, gezien ons bedrijf geen verlies liep..leraren knikten 'ah ja, aha, goed zo.' En ik zat echt van wtf yo..hup weer een voldoende en studiepuntjes binnen. Uiteraard was dit nog maar de eerste periode (waar volgens de leraren alles nog wel wat mild werd gerekend), maar vroeg me al snel af of het niveau nog wel omhoog ging. En dat ging het niet echt..als taal had ik Spaans, opzich wel geinig maar dat was het dan ook wel. Gewoon soort frans op de middelbare school van 4jr terug. Nog even getwijfeld of ik m'n P ging halen maar toch besloten om te stoppen en werk nu weer fulltime. Ook met alle negatieve berichten rondom Inholland hoe kut het wel niet is in het achterhoofd.

    So, what's next? Nog geen fuck opgeschoten. Weer in dezelfde mess wat betreft studiekeuze, pak het nu weer zo aan als 2 jaar terug. Kijken op sites van Hva/uva en de VU, uit de lijst van studies opschrijven welke me wel aanspreken, voor- en nadelen per studie opschrijven, en dan wegstrepen. Vreemd genoeg lijkt Rechten me opeens weer wat, waarschijnlijk omdat ik daar nog enige bekendheid (dus ook zekerheid) mee heb wat betreft studeren op de universiteit. Andere studies zoals Aarde en Economie, Archeologie, Media en Cultuur, Algemene Cultuurwetenschaoppen, Informatiekunde, die me 'wel' aanspreken, geven mij niet die zekerheid. Vraag me dan ook hierbij af wtf je wel niet voor stof krijgt. Want ik vraag me af of ik het enorme leeswerk weer opnieuw ga volhouden. En maar weer de theorie only.

    Zit dus gewoon in een enorm zwart gat (ook al met diverse studieadviseurs gesproken die er samen met mij ook niet uitkomen) en m'n ouders weten inmiddels ook niet meer wat ze met me aanmoeten. Ben nergens goed in, allemaal gewoon maar gemiddeld. Begin me echt druk te maken. M'n zus die gaat lekker door, heeft al een bachelor hbo op zak en doet nu Psychologie op de uni. Komt ze thuis (wekelijks, ze woont niet meer thuis) en lult ze weer al die leuke verhalen en hoe interessant het wel niet is, en waar ze mee bezig is, blablablabla. Zo goed bezig, dit dat alles. En bij mij, ik doe niks goed, ik faal, en met mij weten ze het allemaal niet.

    En ondertussen is dit weer een lang verhaal geworden, maar moest het maar weer even kwijt. Hoe fuckedup de situatie is. In totaal 2 jaar verder vanaf de middelbare school en nog steeds geen fuck weten wtf ik moet doen.
     
  17. Jeffer

    Jeffer Pearl Jam

    Berichten:
    472
    Leuk Bevonden:
    0
    Denk je dat het verstandig is om een WO opleiding te gaan doen als je zoveel weerstand heb voor veel theorie en weinig, zeg maar geen praktijk? Eerlijk gezegd vind het checken van websites en lijstjes maken een waardeloze manier van studiekeuze. Ga naar die open dagen en meeloopdagen! ( ook al zijn alle vakanties al bijna begonnen ).

    Maar doe eens gek, een stap in de richting die je stiekem wel interessant lijkt kan een goede zijn. Zo ben ik van werktuigbouwkunde naar verpleegkunde gegaan, hoe verschillend wil je het hebben :emo:
     
  18. LBJ6

    LBJ6 Active Member

    Berichten:
    869
    Leuk Bevonden:
    3
    Wat ik je aanraad: wat vond je het leukste vak op de middelbare school? Check welke opleiding/beroep daarbij past.
     
  19. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#NEKDIE#NEKNEKNEKNEK

    Berichten:
    11.604
    Leuk Bevonden:
    17.759
    Geschiedenis vond ik wel dope, aardrijkskunde ook, wiskunde vond ik gek genoeg ook wel redelijk chill..of gym, tekenen vond ik ook vet. Economie vond ik het kutst (had profiel economie & maatschappij 8) ) Hoe kwam jij dan op die keuze, Jeffer? En je hebt idd wel gelijk, maar meelopen enzo kan niet meer.
     
  20. Jingga

    Jingga Hand in Hand

    Berichten:
    2.531
    Leuk Bevonden:
    139
    Je vond economie het kutst, maar je ging wel commerciele economie doen? 8)
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina