Het School & Opleidingen Topic

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Syn3rgy, 7 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Ik vind dan de economische vakken(bedrijfseconomie) en recht op mijn opleiding heel saai :+
     
  2. Fiets23

    Fiets23 Member

    Berichten:
    0
    Leuk Bevonden:
    0
    Ja, deze quote is van een tijdje geleden, I know, maar ik heb dit draadje net even door zitten lezen en wil toch even graag reageren. :)

    Wat Rydan zegt, klopt voor een groot deel: een UC-studie is inderdaad absoluut niet alleen een oriëntatiestudie. Je kiest echt een richting en bereidt je dus ook duidelijk voor op een master. Je kunt van tevoren de criteria voor die masters vinden (zeker Engelse masters zijn voor UC-graduates relatief goed in te komen) en daar je curriculum op samenstellen.

    Vergeet echter niet dat er enkele uitzonderingen zijn. Een Bachelor UC met rechtenvakken is niet een Bachelor Rechten: je kunt in Nederland alleen een master in het Internationaal Recht doen na UC (wat ook vrij logisch is aangezien je niets weet van 't Nederlandse rechtssysteem). Voor psychologie geldt dat je zo goed als zeker een schakeljaar moet doen, aangezien dat nu eenmaal een zo omvangrijk vakgebied is dat heel uitgebreide kennis van de subject matter onontbeerlijk is.

    Dit alles neemt niet weg dat een goedgekozen UC-curriculum je toegang kan verschaffen tot vrijwel elke andere master. Met name in de interdisciplinaire masters (denk aan internationale betrekkingen) doen UC-graduates het goed en zijn ze zelfs beter toegerust dan studenten van 'normale' bachelors, omdat je tijdens je studie echt al leert om vraagstukken van verschillende kanten te belichten.

    Zie een UC-bachelor dus niet als een bachelor in een enkel vakgebied: als je zeker weet dat je psycholoog wilt worden, ga dan psychologie doen. Wil je echter een opleiding waarin je meerdere vakgebieden kunt combineren (zeg psychologie met neurowetenschap, of internationaal recht met internationale betrekkingen, of geschiedenis met filosofie), dan is een University College de place to be.

    Ik studeer zelf nu aan UC in Utrecht, dus mochten mensen daar specifieke vragen over hebben, dan kun je die stellen. :)
     
  3. Ypuh

    Ypuh Active Member

    Berichten:
    3.250
    Leuk Bevonden:
    203
    Heerlijk die IBMS opleiding. Deze week elke dag van 0500u tot 23.00u in de boeken en de weken daarvoor was het ook al even goed doorbijten.

    + Je merkt gewoon dat je ontzettend veel leert
    + Presteren onder druk

    - Moordend
    - Demotiverend

    Vandaag nog 2 tentamens en morgen de laatste, ik kan niet wachten!

    Het valt me op dat je zoveel verschil hoord tussen opleidingen, mensen van multimedia, journalistiek, verpleging, spw en al die opleidingen zitten gewoon de hele dag voor zich uit te kijken (not my words!) vergeleken met alle internationale opleidingen waar iedereen dagen zit te blokken en nachten doorwerkt voor hun projecten.

    Samen met dat hele verhaal van InHolland, wat is jullie mening over het verschil in kwaliteit/niveau/hoeveelheid?
     
  4. pimmos87

    pimmos87 Active Member

    Berichten:
    34
    Leuk Bevonden:
    3

    Had ik ook al opgemerkt in het 'nieuws' topic. Verschil tussen de verschillende opleidingen is enorm. Gister was er toevallig iemand uit de Raad van Bestuur van de Universiteit uit Utrecht op Radio 1, die sprak van 'diplomadeflatie'. Ik vind dit een treffende term omdat iedereen opeens HBO lijkt te kunnen / gaan doen. Zij gaf als oplossing om verschillende gradaties aan te brengen in het HBO, waardoor je dus eigenlijk krijgt dat wat vroeger MBO was, nu gewoon HBO 1 heet bijvoorbeeld.

    Heel Nederland is dalijk 'hoog opgeleid', terwijl ik echt niet geloof dat er meer slimme mensen zijn dan vroeger. Enig mogelijke conclusie: de eisen aan het HBO worden lager.

    Mijn eigen ervaring is dat mijn HBO opleiding (small business aan de HES) ook echt een lachtertje was / is in vergelijking met mijn huidige opleiding (Accouting & Control aan de VU). Moet nu echt een x aantal uur per week aan studie besteden, anders is het niet bij te houden. HBO was gewoon 8 weken niks, weekje blokken voor de tentamens en klaar.
     
    Laatst bewerkt: 7 jul 2011
  5. Jeffer

    Jeffer Pearl Jam

    Berichten:
    472
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik irriteer mij ook aan medestudenten die zich maar aan de zesjescultuur houden en niks meer dan luiheid vertonen. Het erge is dat ze nog overal mee wegkomen ook. Ik hoop al twee jaar lang dat ze op hun smoel gaan maar tot op heden gaan ze altijd met de hakken over de sloot 8) Uiteindelijk doe je het allemaal voor jezelf maar ik zou wel graag in een groep willen zitten die er echt voor gaat. Deze motivatie zie ik vaak wel op de deeltijd opleidingen waar mensen al een job hebben en deze opleiding al jaaaaren wilden doen.
     
  6. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Dat is enorm.
     
  7. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Logisch dat Nederland een 6'en cultuur heeft. Waarom zou je hoger willen scoren? Je kan moeilijk zeggen dat we prestatie gericht zijn in vergelijking met een Japan bijvoorbeeld. Zelfs in de States willen mensen hoge cijfers halen omdat ze daarme naar de beste scholen kunnen of een beurs verdienen. Hier speelt dat niet zo.

    Als ik geld zou krijgen voor aanwezig zijn op school en 8'ten zou ik de beste student ooit zijn. :cool:
     
  8. Nitram

    Nitram BiA!

    Berichten:
    1.501
    Leuk Bevonden:
    0
    Precies, we hebben helemaal geen prestatiecultuur. Ik ben ook van de 6jes, waarom niet? Het loont niet om voor de 8 of hoger te gaan. Dus waarom zou ik al die extra tijd er in steken als ik ook met niks doen me diploma haal.
     
  9. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    [​IMG]
     
  10. Tom

    Tom Active Member

    Berichten:
    311
    Leuk Bevonden:
    9
    Er zit wel een punt in wat hij zegt, waarom zou je voor de hogere cijfers gaan? In Nederland is dat niet zo rewarding als in bijvoorbeeld de VS.

    Overigens ga ik zelf wel voor de goede cijfers, vind ik gewoon fijn.
     
  11. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Hij herhaalt me en ik speurde een sarcastisch ondertoontje. :+
     
  12. killaz

    killaz Active Member

    Berichten:
    1.527
    Leuk Bevonden:
    43
    Waar doelen jullie op? Zie namelijk verschillende verbanden :+

    Matrix --> Doet een i.m.o. erg zware uni studie
    Ypuh --> IMBS, wat een zware HBO studie is

    Vergelijking:
    Int. HBO --> HBO SPW etc. (bezigheidstherapie)?
    Uni --> HBO ?
    InHolland --> andere HBO opledingen?
     
  13. Nitram

    Nitram BiA!

    Berichten:
    1.501
    Leuk Bevonden:
    0

    Het was gewoon serieus hoor :+. In het begin was ik wel gemotiveerd maar al snel merkte ik dat het weinig nut had. Links en rechts worden mensen gematst, ik koop de boeken niet eens meer.
     
  14. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.603
    Leuk Bevonden:
    8.717
    Binnen Uni --> Uni is er ook nog een enorm verschil, hoor.
     
  15. Le Lastpak

    Le Lastpak (◕‿◕✿)

    Berichten:
    6.574
    Leuk Bevonden:
    798
    Herkenbaar. Waar ik ook last van heb is mijn motivatie voor het leren van stof. Waarom zou ik dat doen? Wanneer ik het nodig heb pak ik er gewoon een boek bij of zoek het op internet. Het is gewoon de schuld van school. :+
     
  16. Delphiki

    Delphiki Active Member

    Berichten:
    19.061
    Leuk Bevonden:
    467
    Absoluut.

    Ik heb international business gedaan aan de RUG.

    Dat was vergeleken met de studies K.I en Theoretische natuurkunde die vrienden van me deden van geen enkel niveau :+

    Vooral enorme verschillen in studietijd die nodig was om de stof een beetje onder de knie te krijgen. Ik kon gerust wat colleges missen en op basis van een syllabus en een samenvatting een tentamen gaan maken maar dat is er bij veel studies echt niet bij..

    In mijn persoonlijk beleving was het in mijn tijd op de RUG zo dat hoe meer BETA een studie was , hoe hoger ook de vereiste betrokkenheid en inzet hoe hoger daardoor ook het niveau.
     
  17. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Nou, ik zie een opmerking dat er verschil zou zitten in niveau en belasting tussen studies en ja, daar ben ik het mee eens. :+ Zelfs nog binnen één universiteit. Ik deed een project bij een andere faculteit, stak er minder tijd in en kreeg het dubbele aantal studiepunten. Kek?
     
  18. Rydan

    Rydan Active Member

    Berichten:
    1.652
    Leuk Bevonden:
    18
    Dus wat is de oplossing? Meer Honour Programmes? Strengere toelating? Meer met intake gesprekken werken? Moet je vwo'ers met gemiddeld een 6 weigeren van de uni of een pre-university test laten halen (of hoe heet dat, Leiden bied het volgens mij aan ook)? Gradaties in het HBO? Moeten we weer meer richting specialisatie gaan zowel in aanbod van studies als aanbod door opleidingsinstituten? Meer eisen stellen aan leraren, en beter belonen? Ligt de oplossing misschien heel ergens anders (middelbaar onderwijs, algemene mentaliteit)?
     
  19. pimmos87

    pimmos87 Active Member

    Berichten:
    34
    Leuk Bevonden:
    3
    Sowieso moeten de HBO opleidingen worden gelijkgetrokken. Gemiddelde niveau moet fors omhoog. Klinkt veel makkelijker dan het is, maar op deze manier gaat het HBO diploma zijn waarde verliezen.

    Verder moet de algemene cultuur veranderen, het 'cool' zijn om goede cijfers te halen en hier moet ook naar beloond worden. Bijvoorbeeld resultaatafhankelijke stufi (waar de genomen maatregel een voorbeeld van is).
     
  20. mrbeast

    mrbeast Beestie

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    2
    :p ik zit/zat nu in de 3de(ja, heb het al ingeleverd maar kan nog veranderd worden).
    Ik zit nu op de MAVO en wil doorstromen naar HAVO en heb dan gekozen voor Economie&Maatschapij, maar ik weet niet of dat wel een goeie keuze was :F:
    Ik weet niet of het waar is dat je met N&G vele kanten op kan dus daarom zat ik te twijfelen.
    Ik weet zelf nog niet wat ik later wil worden (:F:) dus zat ik te denken over N&G alleen scheikunde lijkt me moeilijk(alhoewel ik er hoog sta), dus heb ik maar E&M gekozen.

    Dus mijn vraag kan je wel met N&G veel kanten op of niet :p
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina