1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het School & Opleidingen Topic [Deel 2]

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Goiz, 7 sep 2011.

  1. UpInSmoke0611

    UpInSmoke0611 Well-Known Member

    Berichten:
    12.104
    Leuk Bevonden:
    1.176
    Als je niet weet wat je met communicatie wetenschappen kan moet je er niet aan beginnen. Mensen denken eeuwig en altijd dat het nonsense is en je leert "communiceren" . Niet wetende dat bijvoorbeeld marketing of pr een onderdeel is ervan.

    En er zijn wel veel cw studenten. Komt omdat het niveau van de opleiding op het hbo geen reet voorsteld.

    maar dat denk ik van 90% van de hbo opleidingen en de lakse en chaotische manier waarop daar les gegeven wordt

    http://www.communicatieonline.nl/nieuws/bericht/hbo-studenten-communicatie-gedoemd-tot-ww/

    Lees dit maar eens. En ook de comments eronder. Het probleem is dus de hbo opleiding.
     
    Laatst bewerkt: 27 jul 2013
  2. Corona

    Corona Active Member

    Berichten:
    372
    Leuk Bevonden:
    82
    Allemaal rotknorren, zoek een echte stad en word lid van het corps
     
  3. Syn3rgy

    Syn3rgy Active Member

    Berichten:
    1.107
    Leuk Bevonden:
    1
    Er zijn maar paar studies waarmee je 'later' een baanzekerheid zal krijgen. Persoonlijk denk ik dat als je een studie doet je jezelf toch uit moet laten blinken dmv van eigen insteek en specialisatie, als je dit niet doet zal je sowieso niet snel aan een baan komen.
    Iets als MER? Is me te economisch, ben totaal niet economisch ingesteld en vind het al van de middelbare 3 keer niks. Eerder heb ik gezegd dat Marketing mij wel aanspreekt, het 'verkopen' van iets, je kan zeggen dat het economisch is maar ookal eerder genoemd is het iets anders, het overlapt de economie wel.
    Stom van mezelf dat ik niet eerder heb uitgezocht wat ik écht leuk vind, is nu wel al wat aan de late kant.

    Thanks, goede website die wel nuttig is.


    Waar het allemaal op neerkomt is dat Communicatie té breed is zich nergens echt op verdiept, de baanzekerheid is behoorlijk laag en je word opgeleid tot niks.

    Zoeken naar een andere studie word nog wat, sta momenteel nog ingeschreven voor ABC ( Advanced Business Creation ) dus misschien nog naar kijken. Wel moet ik nog zeggen dat ik niet alle keus heb die ik zou willen, vanwege mijn thuissituatie moet ik thuis blijven wonen dus in de buurt een studie vinden zou wel fijn zijn. Omstreken Nijmegen. HAN/Avans/Fontys/..
     
  4. ExtraBB

    ExtraBB Bruno

    Berichten:
    679
    Leuk Bevonden:
    0
  5. UpInSmoke0611

    UpInSmoke0611 Well-Known Member

    Berichten:
    12.104
    Leuk Bevonden:
    1.176
    Ja op hbo niveau. Blijkbaar zit er een enorm verschil tussen hbo en uni. En loopt hbo enorm achter

    MER is ook een domme combo trouwens. En marketing is meer communicatie dan economie hoor
     
    Laatst bewerkt: 27 jul 2013
  6. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Maar ga je ergens in uitblinken als je motivatie "tja, wat anders?" is? Dit is echt een nare opmerking, maar ik formuleer het heftig om een discussie te starten. Je hebt namelijk helemaal gelijk. In een krappe arbeidsmarkt moet je zelf ervoor zorgen dat je uitblinkt. Maar dat is lastig als je niet 100% overtuigd bent van je keuze. Niet onmogelijk, maar wel lastig. :)

    Overigens is het niet ondenkbaar dat je tijdens je studie plots helemaal je draai vindt. Dat is mij overkomen.

    De Fontys kan ik aanraden! Zij doen het (voor een HBO :+) erg goed. Marcel Wintels was een baas en heeft een goede koers ingezet als bestuursvoorzitter. Diens opvolger is ook een vrouw in wie ik veel vertrouwen heb.

    En het is niet erg je tijd te nemen om dingen te laten bezinken! :)
     
  7. Syn3rgy

    Syn3rgy Active Member

    Berichten:
    1.107
    Leuk Bevonden:
    1
    Hoezo is MER een domme combo? Je hebt me nieuwsgierig gemaakt aangezien ik vaak hoor dat het wel een 'goede' studie is van studenten.

    Zag het niet echt als motivatiepunt maar meer van dat ik nu al redelijk lang aan het zoeken ben maar al zo lang aan het twijfelen ben met elke studie dat ik er een beetje genoeg van aan het krijgen ben. Komt natuurlijk door mezelf, ik denk er veel te moeilijk over na, en denk er ook te diep over na. ' Stel dat X en X niet goed is dan is de studie kut ' ' Wat als...' , maar dit zal iedereen wel hebben, ik denk dat ik moeite heb met de knoop doorhakken. Bij elke studie zal wel iets zijn wat me niet zal bevallen, momenteel denk ik alleen wat het leukste zal zijn, dan kom ik bij Communicatie, alleen zo zijn er duizendenden die ook zo dachten waardoor de baanzekerheid kut is, waardoor ik weer ga twijfelen of ik de studie wel wil, want de studie lijkt me wel leuk, graag had ik dat het wat dieper op de stof zou ingaan en dat het niet zo'n pretstudie zou zijn, maar kan niet alles hebben wat je wil.

    Fontys en Avans zijn beide prima hogescholen, ging er meer om dat ik uit die scholen kan kiezen :)

    Edit : Zag je edit net waarin je zei dat het niet erg is om tijd te nemen om dingen te laten bezinken, maar het word wel steeds krapper. 1 September is dichterbij dan je denkt, helaas.
     
    Laatst bewerkt: 27 jul 2013
  8. UpInSmoke0611

    UpInSmoke0611 Well-Known Member

    Berichten:
    12.104
    Leuk Bevonden:
    1.176
    Omdat het een combinatie is van management economie en recht. Een beetje van alles. Kan je beter of bedrijfskunde of economie doen. Specifieker. Bedrijfskunde zelf niks?
     
    Laatst bewerkt: 27 jul 2013
  9. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Als diepgang een bezwaar is, is er iets dat je kunt doen om dat zelf op te lossen? Heb je bijvoorbeeld overwogen om twee studies naast elkaar te doen?
     
  10. Syn3rgy

    Syn3rgy Active Member

    Berichten:
    1.107
    Leuk Bevonden:
    1
    Nooit overwogen en ook niet van plan, heb al moeite met 1 studie vinden.
     
  11. Nitram

    Nitram BiA!

    Berichten:
    1.501
    Leuk Bevonden:
    0
    Heb je geen interesse in IT of Techniek? Daar zijn in ieder geval banen genoeg.
     
  12. Syn3rgy

    Syn3rgy Active Member

    Berichten:
    1.107
    Leuk Bevonden:
    1
    Verschilt, IT heeft me van jongs af aan al geïnteresseerd alleen het verschilt per onderwerp, niet alles. Techniek nooit echt naar gekeken.
     
  13. mrbeast

    mrbeast Beestie

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    2
    Hehe wist niet dat deze topic niet bestond, toch wel tof :)

    Zelf heb ik helaas havo niet gehaald(lang achtergrondverhaal :9), alleen wilde ik wel de leraren opleiding biologie op HBO niveau doen, dus maar eens wezen zoeken naar een opleiding die erop aansluit en zo ben ik uitgekomen bij de Analist opleiding op de HAN(MBO niveau).
    Kennissen raden deze opleiding ook nog eens aan(zitten ook in de leraren wereld) en zeiden dat je met een Analist MBO niveau al een mooi startsalaris verdient van minimaal 1800, alsnog mooi en als ik deze opleiding kies hoef ik maar 3 jaar over een biologische HBO opleiding te doen, dus als ik van gedachte verwissel kan ik nog een HBO Analist opleiding doen.

    Tegenwoordig daalt het aantal analisten ook dus ook weer mooi voor mij, alleen wil ik uiteindelijk gewoon die HBO diploma hebben, analist of biologie leraar het lijkt me allebei leuk :)
    Zouden jullie denk je hetzelfde als mij doen en hebben jullie nog tips voor het komende jaar. Heb trouwens m'n boeken nieuw gekocht, was vergeten dat je ze ook tweedehands kunt kopen :'-(
     
  14. Olifunf

    Olifunf Runnin on Acid

    Berichten:
    328
    Leuk Bevonden:
    16
    Ik ga geen opleiding doen met een toekomstig traject in mijn hoofd. Ik wil als ondernemer aan de weg timmeren na mijn studie. Mijn studie is hierdoor ook puur voor mijn eigen ontwikkeling. Ik neig hierdoor naar Sociologie, dit lijkt me een opleiding waarmee je jezelf als persoon sterkt.
     
    Laatst bewerkt: 28 jul 2013
  15. Corona

    Corona Active Member

    Berichten:
    372
    Leuk Bevonden:
    82
    Mooi dat je dit zegt. Vind dat er hier wel erg veel wordt gekeken naar arbeidsmarkt. Ga gewoon iets doen wat je leuk vindt en dan komt het later allemaal goed. Je kan wel iets gaan doen wat zogenaamd goed is voor later, maar uiteindelijk blijven er dan een paar studies over. Beetje verschil mag er ook best zijn.
     
  16. Matrix

    Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

    Berichten:
    7.643
    Leuk Bevonden:
    1.471
    Misschien is een nuance op zijn plaats. In mijn ogen moet je altijd gaan voor een studie die je leuk vind, maar niet voor een studie die je "wel leuk lijkt". Gedrevenheid helpt je in elk vakgebied, maar als de overtuiging ontbreekt, kun je beter op zeker spelen. (althans, zo denk ik erover.)


    Maar ik zie het wel als een probleem. De jeugdwerkloosheid loopt op en tegelijkertijd verzint het HBO iedere dag weer nieuwe, hippe vakgebieden die niet bestaan.
     
  17. Weggooi32

    Weggooi32 Active Member

    Berichten:
    2.391
    Leuk Bevonden:
    60
    Er zijn ook opleidingen die gericht zijn op ondernemers, zoals small business management.
     
  18. Viper62

    Viper62 Feyenoord Rotterdam

    Berichten:
    3
    Leuk Bevonden:
    0
    Analisten zijn er genoeg nodig, vooral hier rond de petro/chemie havens is de vraag naar deze studies erg hoog. Plus als ik zie wat voor apparatuur ze bij ons op het lab hebben staan lijkt me het nog erg leuk ook om de grote analyses te doen. De MBO opleiding is iig een verstandige keuze naar mijn idee :)
     
  19. Daz

    Daz

    Berichten:
    16.099
    Leuk Bevonden:
    2.256
    Beetje late reactie: CMD. :)
     
  20. Conscience

    Conscience Mr. Fahrenheit

    Berichten:
    2.406
    Leuk Bevonden:
    54
    Bij welke hogeschool?
     

Deel Deze Pagina