Het Werk, Inkomsten & Ervaringen topic

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Danger, 15 okt 2008.

  1. Viktortje

    Viktortje Rest in pieces!

    Berichten:
    3.576
    Leuk Bevonden:
    11
    Nu juist niet, bij die keten hebben twee werknemers ontslag genomen vanwege heimwee en druk en stuff. Daarnaast hebben ze een concurrent die het stukken beter doet en waarbij de staff standaard 2 dagen per week vrij is. Ze zit dus juist in een positie waarbij het management veel baat heeft bij dat ze blijft, maar dit doen ze dus niet terwijl ze wel wilt blijven werken.. eigenlijk is het een verlies-verlies situatie. Ik zag al staan dat het in het algemeen 60 uur per week is, dus daar gaat ze wel wat mee doen.
     
  2. Gemini NL

    Gemini NL Mell

    Berichten:
    559
    Leuk Bevonden:
    0
    Weet iemand hier toevallig hoelang je al aan het werk moet zijn voordat de baas je verplicht op pauze kan sturen? Een vriendin van mij werkt in de horeca en heeft regelmatig dat ze 15 minuten na binnenkomst al een half uur pauze verplicht moet nemen. Hierdoor weten ze zeker dat in de 7+ uur daarna er niemand pauze heeft wanneer het druk is. Mag dit? Heb het online niet kunnen vinden.
     
  3. Viper62

    Viper62 Feyenoord Rotterdam

    Berichten:
    3
    Leuk Bevonden:
    0
    Arbeidstijdenwet

    Artikel 5:4

    1.De werkgever organiseert de arbeid van een jeugdige werknemer zodanig dat, indien hij meer dan 4,5 uren arbeid per dienst verricht, zijn arbeid tijdens de dienst wordt onderbroken door een pauze. De pauze bedraagt ten minste 30 minuten, die zonodig kan worden gesplitst in pauzes van elk ten minste 15 minuten.

    2.De werkgever organiseert de arbeid van een werknemer van 18 jaar of ouder zodanig, dat indien hij:

    a. meer dan 5,5 uren arbeid per dienst verricht, zijn arbeid wordt onderbroken door een pauze van ten minste 30 minuten, die kan worden gesplitst in pauzes van elk ten minste 15 minuten;

    b. meer dan 10 uren arbeid per dienst verricht, zijn arbeid wordt onderbroken door een pauze van ten minste 45 minuten, die kan worden gesplitst in pauzes van elk ten minste 15 minuten.

    3.Bij collectieve regeling kan van het tweede lid worden afgeweken. Daarbij wordt in acht genomen dat de werkgever de arbeid zodanig organiseert, dat indien de werknemer meer dan 5,5 uren arbeid per dienst verricht, zijn arbeid wordt onderbroken door een pauze van ten minste 15 minuten. Elk beding, waarbij op een andere wijze dan in dit lid is bepaald, wordt afgeweken van het tweede lid, is nietig.

    Als ik het goed lees dus per 5,5 uur tenminste een pauze; 7 uur aaneen mag niet
     
  4. Gemini NL

    Gemini NL Mell

    Berichten:
    559
    Leuk Bevonden:
    0
    Dank!
     
  5. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Pauzes in de horeca. Ken het probleem. Wel gruwelijk irritant dat er vaak zo laks mee om wordt gegaan.
     
  6. Kevf

    Kevf Hardcore poster

    Berichten:
    16.896
    Leuk Bevonden:
    983
    Come again? Dat ben je zeker wel. Als je zelf een goede werknemer bent mag je zeker wel van je baas verwachten een goede werkgever te zijn. Een goede relatie heeft je baas zelf ook het meeste aan.

    @ Arbeidstijden: naast de verplichte pauze na 5,5 uur heb je geloof ik ook nog recht op 5 minuten per uur voor zaken als naar de wc gaan etc.
     
  7. gaizka

    gaizka Ajax Kampioenen !!!

    Berichten:
    1.648
    Leuk Bevonden:
    10
    Wat is een reëel bruto maandinkomen binnen de detailhandel?, het betreft een functie als verkoopmedewerker en ik ben 28 jaar.
     
  8. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    4
    De detailhandel is verdeeld in verschillende onderdelen.
     
  9. Fergie

    Fergie FR vak W1

    Berichten:
    938
    Leuk Bevonden:
    0
    Reken op minimumloon + een klein beetje.
     
  10. Scarlett

    Scarlett Active Member

    Berichten:
    34
    Leuk Bevonden:
    3.592
    Heb zelf een aantal jaar als verkoopmedewerker gewerkt en het is inderdaad geen vetpot, maar wel leuk werk imo.
     
  11. gaizka

    gaizka Ajax Kampioenen !!!

    Berichten:
    1.648
    Leuk Bevonden:
    10
    € 1500 / € 1600 dus ongeveer?
     
  12. Ron76

    Ron76 GT: Ron D Core

    Berichten:
    2.435
    Leuk Bevonden:
    144

    Bruto inderdaad! In de winkel staan is niet de best betaalde baan in Nederland.
     
  13. Boertje_PSV

    Boertje_PSV Hedde druksop

    Berichten:
    980
    Leuk Bevonden:
    11
    Iemand hier ervaring met vacaturesites voor jobs in het buitenland.

    Ben in oktober klaar met mijn opleiding Commerciële Economie HBO. Helaas een maand te laat om in september een pre-master te beginnen en heb dus even een jaar niets. Ben dus eigenlijk op zoek naar een sales/marketing job voor een klein jaar in het buitenland. Iemand tips voor uitzendbureaus die hierin gespecialiseerd zijn?
     
  14. gaizka

    gaizka Ajax Kampioenen !!!

    Berichten:
    1.648
    Leuk Bevonden:
    10
    Ik heb een vraag over sparen: ik heb momenteel een spaarrekening bij de Rabobank waar de rente slechts 1,1% bedraagt. Nu heeft iemand mij gewezen op Nationale Nederlanden waar de rente 1,75% bedraagt, ook kun je hier kosteloos je geld opnemen indien gewenst.

    Zitten hier nog haken en ogen aan, en is er misschien een nog beter alternatief dan Nationale Nederlanden (Geen Icesave o.i.d. :+ )
     
  15. Scarlett

    Scarlett Active Member

    Berichten:
    34
    Leuk Bevonden:
    3.592
    1,1% of 1,75%. Ik weet niet hoeveel spaargeld jij hebt, maar voor mij zou dat niet zoveel meer baten, die 0,65 procent meer :+
     
  16. Stephan123

    Stephan123 Active Member

    Berichten:
    2.780
    Leuk Bevonden:
    1
    Als je bijvoorbeeld 15.000 aan spaargeld heb zou ik het wel weten.

    Send with Tapatalk HD for Android
     
  17. Marty NL

    Marty NL Active Member

    Berichten:
    935
    Leuk Bevonden:
    77
    Ik ook. Grotendeels vastzetten op een deposito of investeren :)
     
  18. PrutserNL

    PrutserNL a Cool Breez3

    Berichten:
    1.286
    Leuk Bevonden:
    129
    Als je een eigenhuis heb, kan je misschien beter aflossen op de hypotheek die rente is hoger dan dat je krijg op een spaarrekening.

    Als je geen huis hebt en veel spaargeld zou ik het vastzetten voor een bepaalde periode of investeren/beleggen in iets dergelijks, er zijn best veel interessante mogelijkheden
     
  19. Reckuuza

    Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#NEKDIE#NEKNEKNEKNEK

    Berichten:
    11.702
    Leuk Bevonden:
    17.916
    Nog even een verhaal over de Albert Heijn waar ik ben weggegaan. Mijn vriendin werkt er nog als teamleidster verkoopafhandeling (leidinggevende over de kassa's), en die manager die er werkte toen ik ook wegging is echt compleet doorgedraaid. Volgens haar scheldt hij haar uit als 'achterlijk wijf' en 'het is altijd hetzelfde kutliedje met de kutcounter bij jou', en een andere manager, die er later is bijgekomen toen ik wegging ging gewoon random naar haar toe en zei: 'ik moet even wat kwijt hoor', 'mag ik het zeggen?' 'ik vind jou echt ontzettend arrogant'. En een andere keer, in een beoordelingsgesprek: 'ik vind jou echt nep'. Gewoon random. Wat schiet je als leidinggevende(n) daarmee op om dat te zeggen? Tuurlijk, je kan het niet eens zijn met eventuele verschillen in werkwijzen, maar dat bespreek je toch op een professionele manier? Ik weet ook niet wat er vooraf aan zulke situaties is gegaan en wellicht doet m'n vriendin sommige dingen niet goed of op de juiste wijze (zou kunnen natuurlijk), maar dan nog ga je niet als manager zijnde zo met werknemers om imo.

    Nu kan iemand wel nu zo reageren van 'ja welkom in de harde wereld, zo gaat het nou eenmaal blablabla' maar om je werknemer uit te schelden als achterlijk wijf en zeggen dat iemand nep is gaat mij persoonlijk echt te ver. Ze doet er wel een beetje stoer over maar merk soms wel dat ze er gewoon last van heeft en het zwaar kut vindt. En daarmee ik ook. Ik heb er 6 jaar gewerkt en nog hoor ik dit soort shit. Het liefst zou ik er even langs gaan en die manager aan de tand voelen maar dat is ook weer niet de juiste oplossing natuurlijk.
     
  20. Delphiki

    Delphiki Active Member

    Berichten:
    19.061
    Leuk Bevonden:
    467
    hoe oud zijn die 'leidinggevenden' ?

    ze klinken namelijk nog niet helemaal uitgepuberd
     

Deel Deze Pagina