1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Formule 1

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Hybrid, 6 mrt 2016.

  1. BrAsKe

    BrAsKe Foo Fighters

    Berichten:
    592
    Leuk Bevonden:
    234
    Ja dat is dan weer zijn geluk, maar hij zal het niet makkelijk krijgen om naar podium te rijden, nu alles dichter bij elkaar zit. Maar deze race is wel vet.
     
  2. ColdzeroNL

    ColdzeroNL Thrustmast TX Leather Edition

    Berichten:
    1.603
    Leuk Bevonden:
    1.149
    Denk dat Bottas zijn plek niet echt lekker verdedigd. Pakt toch het midden van de track op een moment dat iemand hen probeert in te halen.
     
  3. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Mwah, Russell doet dit natuurlijk gewoon niet heel slim.
     
  4. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Uiteraard rijdt Hamilton hier geweldig, maar echt weer ongekende mazzel met die rode vlag. Hij had anders onmogelijk podium gepakt.

    Stiekem gewoon Toto Wolff die zijn coureurs even liet crashen.
     
  5. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.755
    Leuk Bevonden:
    2.011
    Perez viel vandaag wel erg tegen. Hamilton prima race, 1,5 fout, maar daar komt hij goed mee weg door die rode vlag. Jammer dat Norris het net niet wat langer door kon trekken.

    Was in die laatste ronden nog even bang dat door die gele vlag door Mazepin Hamilton weer gewoon bij Verstappen had mogen aansluiten, maar gelukkig had die hem heel snel weer terug op de baan.

    Idiote situatie tussen Russel & Bottas. Kan niet goed zeggen wie er nou fout zat, daar verschillen ze zelf ook over qua mening, maar gelukkig beide met de schrik vrij. Ook nog mazzel voor die auto's erachter dat ze daar nog redelijk door al dat puin heen konden rijden zonder schade. Gelukkig zaten ze er niet TE dich op, anders had het nog veel erger kunnen aflopen.
     
  6. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.000
    Leuk Bevonden:
    9.557
    Max was ook goed. Die won uiteindelijk vrij gemakkelijk. Schumacher vond ik niet goed en Latifi ook niet want die wonnen niet. Veel crashes met die rare weersomstandigheden. Maar gelukkig niemand zwaar gewond. Denk dat ze te snel naar slicks gingen. Leuke sfeer Vond Norris ook goed. Leuke gast. Op naar de volgende.
     
    Reson, Modder-Eter en Garrett vinden dit leuk.
  7. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Jezus wat een gare kwalificatie.
     
  8. Dyonko

    Dyonko Duke

    Berichten:
    4.251
    Leuk Bevonden:
    6.168
    Cancel dit circuit aub
     
    FinalBob en Tim vinden dit leuk.
  9. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    21.464
    Leuk Bevonden:
    8.430
    Ben ik de enige die er echt geen flikker meer aan vindt? Ieder seizoen hopen dat het een keer iets wordt, dit seizoen zelfs meer hoop, maar zoals altijd is Mercedes gewoon veruit de betere.
     
  10. B Tender

    B Tender Robot Unicorn

    Berichten:
    3.930
    Leuk Bevonden:
    1.905
    Ik geniet van elk seizoen. Als je alleen kijkt om te zien wie er kampioen wordt kan ik me voorstellen dat 't snel saai wordt de afgelopen seizoenen, maar er valt zoveel meer te zien en te volgen elke sessie, elke race en elk seizoen. :) dat maakt 't zo interessant, ook nu nog.
     
    Alexknl en Jorrie vinden dit leuk.
  11. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.755
    Leuk Bevonden:
    2.011
    Jawel, maar DEZE race gebeurde er eigenlijk ook niet veel natuurlijk. Nu is Barca wel vaker saai, maar deze keer was het echt karig. Mooie inhaalactie van Perez ergens halverwege de race in de buitenbocht, maar verder weinig leuks, spannends of moois gezien.
     
  12. Jimmy J.

    Jimmy J. Active Member

    Berichten:
    556
    Leuk Bevonden:
    3.721
    Hamilton de halve race op 0,9s van Max en vervolgens Hongarije '19 v2 met 2 strategiƫn vond je saai? Oke...
     
    B Tender en Jorrie vinden dit leuk.
  13. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.755
    Leuk Bevonden:
    2.011
    Schitterend de eerste plek gepakt in de eerste ronde door Max, toen de safety door Yuki, en daarna kwam Hamilton er dicht op, en reed naar een inhaalactie af maar Max als eerste naar binnen. Hamilton flink doorgereden, daarna ook naar binnen, had een betere pace dan Max, en daarna de undercut en vervolgens zag je eigenlijk aankomen dat het dan gedaan zou zijn. Dus ja, omdat er daarna niets verrassends meer gebeurde was het een vrij saaie race.
     
  14. Yellow 13

    Yellow 13 Well-Known Member

    Berichten:
    26.028
    Leuk Bevonden:
    4.698
    Alles behalve saai, maar Max en Red Bull was gewoon een fout. Hij had hem kunnen winnen. Dat je dat vervelend vind wil nog niet zeggen dat het saai was deze race. Er waren genoeg kleine momentjes, zoals het moment van Perez en de fout van Red Bull en Max die ze de race kostte. Vind ik nogmaals alles behalve saai. :)
     
  15. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.755
    Leuk Bevonden:
    2.011
    Van mij hoeft Max die race niet te winnen hoor. Vond het over de hele race gewoon niets bijzonders. Weinig inhaalacties, maar dat is bekend, maar behalve Yuki verder eigenlijk ook geen rare incidenten ofzo. Ja, die lekke band bij een wissel was apart, maar verder, vooral na de undercut (2de bandenwissel van Ham) was eigenlijk al bekend wat de top 3 zou worden.
     
  16. Tyrant

    Tyrant Well-Known Member

    Berichten:
    12.000
    Leuk Bevonden:
    9.557
    Goos ga volgende week lekker MotoGP kijken.
     
  17. B Tender

    B Tender Robot Unicorn

    Berichten:
    3.930
    Leuk Bevonden:
    1.905
    Qua racestrategie was dit een van de allerbeste races van het afgelopen jaar. 1 stopper vs 2 stopper is altijd interessant en op de bank zaten we te speculeren of Max het ging halen, waarbij onze verwachting inderdaad was dat 't een lastig verhaal ging worden. Tegelijkertijd is het spannend hoe die band van Ham zich houdt als hij daarmee een gat van 30s moet dichten, hielden we rekening met safetycar scenario's en wat die betekenen zouden, EN ZIJN ER NOG 18 AUTO'S DIE AAN HET RACEN ZIJN. Het is opzich ook best leuk om te zien wat die andere auto's buiten max uitspoken op de baan, ook als ze niet crashen.

    Weinig ontrack actie cq crashes dus wat dat betreft zal men het een 'saaie' race vinden maar er gebeurde tegelijkertijd zoveel, van voor tot achter in 't veld. Heb genoten :)


    maar Max en Red Bull was gewoon een fout

    Hoe bedoel je? Die vroege stop van Verstappen na die communicatiefout?
     
    Laatst bewerkt: 9 mei 2021
  18. FinalBob

    FinalBob Active Member

    Berichten:
    1.454
    Leuk Bevonden:
    858
    Het is een mening of je de race leuk vond. Dat kan je niet met zulke argumenten proberen te ontkrachten. Iedereen haalt plezier uit een ander onderdeel van F1. Persoonlijk vind ik deze baan ook saai. Weinig inhaal mogelijkheden. De race was dan gelukkig nog zo leuk als je op zo'n baan kan verwachten. Blij dat de spanning in de top weer enigszins terug is al is heel duidelijk dat Merc nog steeds veruit de beste papieren heeft.

    Speculeren of Ham het zou halen hoefden wij ook niet te doen, het was vrij snel duidelijk dat hij als hij op z'n max reed de auto gewoon een stuk sneller was. Vanaf het begin van de race was bij ons de consensus dat Ham tegen het eind aan Verstsppen zou inhalen. Daarnaast maakt Merc bijna nooit strategische fouten en RB helaas wel.
     
  19. Jimmy J.

    Jimmy J. Active Member

    Berichten:
    556
    Leuk Bevonden:
    3.721
    De openingstint was ook gewoon spannend. Lewis moest op 0,7 exit chicane zitten om een aanval te kunnen doen. Elke ronde is het dan billen knijpen of Max dat gat op 0,9 kon houden. Ik vind dat zoveel toffer dan de gemiddelde inhaalactie (met DRS tegenwoordig). Net als Spanje 2016 destijds met Kimi achter 'm. Voor Barcelona-begrippen was dit een zeer toffe race. De uitkomst is helaas wat minder (vooral het besef nu dat Merc toch wel een tiende of 1, 2 in de pocket heeft).
     
  20. Yi-Long

    Yi-Long ...the little dragon

    Berichten:
    6.755
    Leuk Bevonden:
    2.011
    Als dat stuk van Hamilton later in de race was geweest, dus dat hij moeite had om binnen die DRS te komen, dan was het spannender geweest, maar na de 2de bandenwissel (ook na de eerste bandenwissel trouwens) had Hamilton gewoon een stuk meer pace dus toen had hij die moeite ook niet meer. Dan zie je aankomen dat hij er naar toe kan rijden en in die DRS zone zal komen.

    Natuurlijk kun je je nog afvragen of die banden het gaan houden, en misschien had dat vorig jaar een grotere rol kunnen spelen, omdat er toen door de auto's soms iets teveel van de banden werd gevraagd, maar daar hebben ze dit seizoen minder last van, en die van Max waren sowieso een stuk ouder.

    Het was vrij snel duidelijk dat, als er verder niets raars zou gebeuren, dat Hamilton het op tactiek en race pace zou gaan halen. Dat daarnaast de strijd om 3 ook helaas niets voorstelde, dat maakte het saai. Als Perez, LeCler, Norris en Bottas nog in een epische strijd verwikkeld waren geweest, dan was het prima geweest, maar daar gebeurde eigenlijk ook niet veel. LeCler prima start, Perez uitstekende inhaalactie ergens halverwege, en Bottas die op een gegeven moment redelijk comfortabel op 3 rijdt, want pace.

    Misschien is het spannender wanneer je zo'n race met een groepje vrienden kijkt en je elkaar opjut over wat er allemaal KAN gebeuren, maar als solo-kijker zag ik gewoon een race die na verloop van tijd redelijk voorspelbaar was.

    Als jullie het een top race vonden en je je goed hebt vermaakt, ook prima. Is subjectief.
     
    B Tender vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina