1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[TV] Op stap met extreem rechts

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Blaauw, 11 okt 2003.

  1. Blaauw

    Blaauw Nobody likes us.....

    Berichten:
    913
    Leuk Bevonden:
    1
    Zometeen om half twaalf op Nederland2 het tweede deel van deze serie waarin Catherine Keyl op stap gaat met Constant Kusters van de Nederlandse Volksunie (NVU).

    Zou zeggen kijk eens vanavond, of misschien heb je het vorige week al gezien en ik denk dat er genoeg stof voor een mooie discussie zal ontstaan.
     
  2. DutchBastard

    DutchBastard 360 addict

    Berichten:
    623
    Leuk Bevonden:
    2
    Ik hoef niet zo nodig te kijken... ik heb, denk ik, al wel een aardig beeld van extreem rechts en om nou te zeggen dat ik er trots op ben dat het bestaat... :'-(

    Ook zoiets, spammen met extreem rechts... dommer kan bijna niet. Net alsof ik, als ik een mailtje krijg van extreemrechts@planet, ineens denk; Kom ik word extreem rechts... |:-
     
  3. Jeruzame

    Jeruzame www.JeroenWesten.nl

    Berichten:
    482
    Leuk Bevonden:
    4
    Ik ken die gozer via via helaas. Het is de neef van een goede vriendin van m'n moeder...

    Als ik naar de binnenstad van Arnhem ga, dan rij ik altijd door het straatje waar ze in stonden (waar z'n pa schijnbaar ooit een zaak had), de Hommelsestraat voor die paar die Arnhem kennen.

    Hele vreemde man en zeker niet mijn idealen...
     
  4. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Extreem rechts is heden ten dage een verzamelnaam voor hirlerfanaatjes en mensen die terug willen naar een tijd die niet meer bestaat. Beide jereinste flauwekul.
     
  5. P-NUT

    P-NUT EdgeMaster

    Berichten:
    77
    Leuk Bevonden:
    0
    Uit de tijd zijn die gastjes..
     
  6. Don Juan

    Don Juan Do The Moonwalk

    Berichten:
    3.475
    Leuk Bevonden:
    32
    Tja Extreem gek.
     
  7. Blaauw

    Blaauw Nobody likes us.....

    Berichten:
    913
    Leuk Bevonden:
    1
    Ik vind het triest dat zo iemand als Catherine Keyl daarmee op stap gaat en vervolgens constant loopt te zeiken over zijn ideeen en jankend weg loopt. Doe het dan niet!!
     
  8. Jeruzame

    Jeruzame www.JeroenWesten.nl

    Berichten:
    482
    Leuk Bevonden:
    4
    Vanuit journalistiek oogpunt heb je volledig gelijk, maar ik kan haar reacties wel begrijpen.

    Overigens viel me op dat de 'onzichtbare' interviewer erg slechte vragen aan Catherine Keyl stellen. Zijn vragen waren heel suggestief waardoor je van tevoren al zag aankomen dat Catherine hem zou gaan afzeiken.
     
  9. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Ik vind dat niet triest, als je geen olifantenhuid hebt kunnen uistspraken van mensen met een dergelijke visie je raken.

    Ik vind extreem rechtse mensen vaak maar slappe discussiepartners, die niks hebben te vertellen maar alleen blaffen.Dat geldt in mijn ognen trouwens voor vrijwle elke volkse beweging.
     
  10. Hordo

    Hordo Wormen! XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.917
    Leuk Bevonden:
    21
    Zelfde met Extreem Links (groenfront etc)..
     
  11. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Ja dat is waar. Die weten ook niet waar het ze nu om gaat en brullen maar wat. De partij voor dieren vond ik wel het meest idiote wat men ooit bedacht heeft.

    Zelf ben ik, hoe kan het ook andres, een salonsocialist.

    Naziverheerlijking is natuurlijk wel heel erg dom. Gewoon de geschiedenis negeren en aanpassen naar eigen behoefte is wel heel erg triest.
     
  12. Hordo

    Hordo Wormen! XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.917
    Leuk Bevonden:
    21
    Ja maar waarom is extreem rechts naziverheerlijking? Hitler was soms meer links dan rechts.
     
  13. Xenior

    Xenior Serious Xenior

    Berichten:
    3.054
    Leuk Bevonden:
    0
    Missch. met schrijven... Veel rechtser als Hitler word je niet zo snel. Iemand hier een beetje teveel respect gekregen voor de man? Jordo's favo boek: Mein kampf?:eek:
     
  14. Blox

    Blox 老外

    Berichten:
    9
    Leuk Bevonden:
    0
    Als je een journalistiek programma maakt dien je als presentratrice je eigen subjectieve emoties naar de achtergrond te schuiven. Laat de kijker op eigen kracht oordelen i.p.v de moralist uit te hangen. Ik vond het programma echt verschrikkelijk slecht, als je een onderwerp zo bevooroordeeld benadert krijg je nooit een compleet beeld.
     
    Laatst bewerkt: 12 okt 2003
  15. TheWalrus

    TheWalrus Guest

    Inderdaad Adolf hitler was heel links.............

    Hij speelde helemaal niet in op het verlangen naar een oud Duitsland en herstel van oude normen en waarden. En nee, de middenstand was niet zijn belangrijkste doelgroep. Ook gebruikte hij niet de onderbuikgevoelens ten opzichte van joden om iemand de schuld te geven. En inderdaad, dat arbeiders in de naam NSDAP was compleet oprecht.

    Heb jij wel op school gezeten ? Zo ja, heb je alleen maar geslapen of heb je alleen de basisschool afgemaakt ?

    Ik sprak van Hitlerverheerlijking omdat de genoemde groepering daar zonder schroom aan doet. Als jij gaat roepen dat Adolf Hitler een linkse rakker was dan denk ik dat je toch maar even moet checken wat links en rechts is.

    Goed, ik overdrijf nu een beetje (ik las dat je opschreef soms). Rechtser dan Aolf vind je ze niet zo snel. Vraag is ook waar leg je een grens, wat is rechts en wat is extreem rechts ? Ik denk nu even terug aan rosemullers reactie op Pim fortuijn en zijn destijds wel heel rechtse praatjes over allochtonen en dergelijke. Twee maanden later was Pim Fortuijn ineens bijgedraaid. En toen kon er demoniserende mensch gedemoniseerd worden terwijl de gedemoniseerde zichzelf eigenlijk gedemoniseerd had teneinde anderen te demoniseren................

    Blox: Ben ik wel met je eens, maar ik geloof dat het juist de bedoeling is dat zij comentaar geeft. Ik vind het een programma van niks, maar als Katherine de hoofdrol speelt denk ik dat we het niet moeten vergelijking met goede documentaires.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 12 okt 2003
  16. Blox

    Blox 老外

    Berichten:
    9
    Leuk Bevonden:
    0
    vind het een programma van niks, maar als Katherine de hoofdrol speelt denk ik dat we

    Misschien heb je gelijk als je stelt dat we het programma niet moeten vergelijken met goede documentaires. Het probleem is echter dat het wel zo wordt gebracht, als een programma over extreem rechts. Het is helemaal geen programma over extreem rechts, het is een programma over de morelistische denkbeelden van catherine keyl, zij zal ons wel even duidelijk maken wat precies goed en fout is, wat zwart en wit is, wat links en rechts is, wat waarheid en leugen is. Het programma heeft niet als doel het portreteren van constant Kusters van de nederlandse volksunie maar biedt een podium voor catherine en haar emoties. Wie is er hier nu eigenlijk belangrijker, de gast of de presentratrice? Inderdaad een programma van niks.
     
    Laatst bewerkt: 12 okt 2003
  17. Blaauw

    Blaauw Nobody likes us.....

    Berichten:
    913
    Leuk Bevonden:
    1
    Re: vind het een programma van niks, maar als Katherine de hoofdrol speelt denk ik dat we

    *Klapt voor de meest verstandige en zeer goed onderbouwde mening op dit forum. You've said it all Blox!!
     

Deel Deze Pagina